29 Mart 2013 Cuma

TGIF! (74.Gün)

Sabah saat 07:45'te oturdum masama, önce kısaca e-mail'leri gözden geçirdim, az sonra da müthiş yoğun bir gün başlayacak benim için. Bu nedenle hemen dünü yazmayı ve ondan sonra da güne dalmayı planlıyorum:


74.gün
07:45
1 dilim tam tahıllı ekmek
 
1 dilim beyaz peynir
 
1 tatlı kaşığı bal
10:30
2 adet kuru kayısı
 
2 adet ceviz
12:30
marul + kırmızı lahana + havuç
 
2 adet katı haşlanmış yumurta
 
1 dilim kepek ekmeği
16:30
sütlü kahve (şekersiz)
19:00
1/2 tavuk göğsü (ızgara)
 
salata
21:30
1 avuç kuruyemiş

Dünün en enteresan kısmı öğle yemeği sonrasında yaşadığım anlatılamaz mide doluluğu oldu, uzun zamandır yaşamadığım için unutmuşum bu hissi: sandım ki bir ara midem çatlayacak! Çok geldi iki yumurtanın yanında bir de ekmek yemek ve o bir tabak salatayı da silip süpürmek. Hepsini (mutlaka bir anlamı var bunun diyerek) yedim, kırıntı bırakmadım ama sonrasında sanki oturup 1 büyük pizza ya da ne bileyim 2 tane whopper menu bitirebilmişim gibi hissettim kendimi. Akşam yemeğe oturduğumuzda hala tam olarak acıkmış değildim, o kadar diyeyim size!

Yemek sonrası biraz mideyi yerleştirdikten sonra tabii ki Jillian'ımla hasbıhalimizi yaptık ve saatler 21:30'u gösterirken aldım avcuma kuruyemişimi, geçtim annem ve teyzelerimle TV başına, başladım çitlemeye :) Evdeki kuruyemiş şöyleydi: badem, ay çekirdeği, kabak çekirdeği. O avucu tam olarak bitirebilmiş değilim, onu söyleyeyim size.

Mehtap Hn için 3 günde bir tartılıyordum (hani benim şu "omaygad yahu sürekli kilo veriyorum da bu çok değil mi yaaaahu" krizim olmuştu ya? o zaman demişti kilonu yaz bana diye ve ben 100-200gr kadar verince de "endişelenecek bir şey yok işte gördün mü" demişti bana...) bugün son bir tartılayım dedim sonrasında programın sonuna kadar tartılmamak üzere.

Arkadaşlar, 78.8'dim ya hani birkaç gün önce? Ha, işte şimdi 78.2'yim. Yani, devam! ;)

Bu hafta sonu biraz yolun dışına taşabilirim ama ayarlayacağım bir şekilde, bu akşam çok sevdiğimiz bir arkadaşımızın nikah kokteyline gideceğiz ki bir kadeh bir şey içerim artık diyorum, şimdiden çıkartayım bunun günahını! Ama asıl olay yarın akşamki dışarı çıkış seansında, Ocak'tan beri yapmadığım bir şeyi yapacak ve (kendime belirlediğim sınır olan) 3 adet meyveli tekilalı kokteyl shot atacağım, herkes bilsin de sonra "vay Aslı ne yaptın sen!" olmasın! :P

28 Mart 2013 Perşembe

Porsiyon sıkıntısı (73.Gün)

Yeni listemize fikir olarak alıştım alışmasına ya, porsiyonları ayarlayabildiğimden emin olamamak canımı sıkıyor. Kaşık ölçüsüne dikkat ediyorum etmesine ya, söylenen miktarlarda tabağa aldığım anda porsiyon dehşetli bir şekilde kocaman görünüyor gözüme, oturup yiyorum ve şişiyorum sonrasında ve biraz biraz da şüpheye düşüyorum acaba doğru mu yapıyorum diye.

Fakat, içimi rahatlatabilmemin bir yolunu buldum ve onu sürekli olarak aklımda tutmaya kararlıyım:

94 kilodan 79 kiloya Mehtap Hn'ın listeleriyle düştüğüme ve hala son derece de sağlıklı olduğuma göre, vardır bir bildiği. Böyle bir liste ile belki kilo vermeyeceğim ama çok da önemli değil sonuçta kiloların hepsini verdikten sonra korumayı da öğrenmek gerekeceğine göre bu da benim için faydalı bir iki hafta olacak. Ayrıca da belki şu anda öyle bir noktadayız ki, programların tamamını bitirmeden önce bir süre rölanti gerekiyor bünyeye... O süre de bu süre olabilir pekala, neden olmasın?

Kilo almayacağımdır, sadece vermeyebilirim - en kötü bu olabilir ki bu da pek kötü bir şey değil sonuçta! Tartıdan uzak iki haftamızın 2.gününü aşağıya şöyle bir alalım o halde!

73.gün
07:45
1 dilim tam tahıllı ekmek
 
1 dilim beyaz peyni
 
2 adet kuru kayısı
10:15
1 elma + 2 ceviz
12:45
5 kaşık pirinç pilavı
 
3 kaşık haşlanmış nohut
 
2 kaşık zeytinyağlı taze fasulye
 
marul + kırmızı lahana + lahana
16:45
sütlü kahve (şekersiz)
19:00
hindili soğan yahnisi
 
salata
21:00
2 parça bitter çikolata

Öğle yemeğini doğru uygulayıp uygulamadığımdan emin değilim, okuyan arkadaşlar ben Mehtap Hn'ın oradaki yorumlara bakma fırsatı da bulamadım, salata yemekte sakınca görmemem doğru mudur değil midir bir söz edin hele bakem! :)

Ferah feza listeler, tabakta kalan yemekler, her gün mutlaka Jillianlar... Ben ben değilim artık sanki. Şikayetçi miyim? Asla! :)

27 Mart 2013 Çarşamba

Yeni Liste! (72.Gün)

Bir kez daha aynı gün içerisinde yazamayarak ertesi sabaha sarkıtmış bulunuyorum günlük girişimi, bu aralar bu çok fena alışkanlık olmaya başladı ama çok geçerli bir sebebim var (gene iRo! kitap kulübü toplantımız yaklaşıyor ve ben gene kitabın daha sadece ortalarındayım ve evde teyzelerim de olduğu için, işler de çok yoğun olunca her şey farklı bir öncelik sırasına girmek zorunda kalıyor).

Dün yeni listemize kavuştuk, çok güzel bir listeymiş çok mutluyum! :) Benim listelerin "güzel"liğini değerlendirmem listedeki öğünlerin içeriğinden çok (ki, bu listenin öğünleri de o pek sevdiğimiz karbonhidratları bolca bulunduruyor) öğle yemeklerini işyerine bir şey getirmeden idare edebilmeme bağlı. Bu listenin öğle yemeği çeşitleri benim yemekhanede çıkan yemeklerle neredeyse her gün idare edebilmemi sağlayacak ki bundan daha iyi ne olabilir? Akşamdan ertesi günün yemeğini düşünmek zorunda olmamak ve yanımda yemek taşımamak şahane bir şey! :)

Bu liste (eğer doğru anladıysam) artık diyete iyice alışmış bünyelerimizi biraz şaşırtmak için tasarlanmış ve bu nedenle bu kadar dolu. "15 gün boyunca kilo vermeyebilirim ama önemli değil, sonrasında gene hızlanacak metabolizmam, panik yok ve aynen uygulamaya devam" diyorum ben, bunu kafama da yazdım ve Mehtap Hn'ın dediği gibi önümüzdeki günler için tartıyla vedalaştım. En son kendimi 78.8 kg'da bıraktım, bakalım ne olacak bu sürenin sonunda...

Dün neler yedim, neler yaptım peki? Listem aşağıda:


72.gün
08:00
3 adet petit beure bisküvi
 
sütlü kahve (şekersiz)
10:30
1 elma + 2 ceviz
12:45
1 kepçe düğün çorbası
 
1 dilim ekmek
 
kıymalı ıspanak + 2 kaşık yoğurt
 
marul + kırmızı lahana
 
1 kaşık zeytinyağlı kereviz
16:00
sütlü kahve (şekersiz)
 
2 kuru kayısı + 1 ceviz
19:00
1 kabak + 1 kapia dolma
 
3 kaşık yoğurt
 
salata
 
haşlanmış kabak & sarımsaklı yoğurt
20:30
1 parça bitter çikolata

Öğleden sonra ara öğünü haricinde pek de sakat bir şey yapmamışım sanki, değil mi? Sonrasında bir de tabii ki Jillian level 3'üm var. Ev kalabalık olunca istediğim kadar vakit ayıramıyorum egzersizlere, bir 25 dk ile idare ediyorum ama önümüzdeki hafta itibariyle onu da arttırabileceğimi sanıyorum. Dün akşam youtube'da gözüme Jillian'ın başka bir programı çarptı ("Killer Buns and Thighs"), bu haftayı alıştığım 30 day shred ile geçirdikten sonra önümüzdeki hafta itibariyle 30 day'i haftada 2 güne indirmeyi ve her gün bu yeni programı yapmayı planlıyorum. Tabii öncesinde şimdilik youtube'da sadece 3-5 dakikalık parçalarını bulabildiğim bu workout'un tamamını bulup bulamayacağımı görmem lazım. Sanırım bana bir D&R ya da benzeri dükkanın yolunu tutmak göründü artık, DVD'leri almakta fayda var. Bakalım artık, kısmet... :)

Dün bir de ayrıca aslında bir Facebook sayfası açmıştım Diyetorfoz için, hatta buraya da bir post girişi yapmıştım bununla ilgili. Sonra sayfayı kapattım, girişi de buradan sildim. Gereksiz geldi birden, alabileceğimin üzerinde sorumluluk almaktan çekindim sanırım. Burada bizbize takılmaya devam edelim biz, en güzeli!

26 Mart 2013 Salı

"Sexy Leg Workout"

Dün akşam ben her zamanki Jillian terapime başlamadan önce kuzencim G.'ya "koldu göbekti iyi de bu kalçalar bu popo ne olacak kaaaaaaaaaardeşim" diye değişmez vıdıvıdımı yaparken bana aşağıdakini gösterdi:




Hem bacak hem kalça hem de popo için iyi olacağını düşünüyorum, bundan sonra haftada 4 kere bunu da yapmaya karar verdim, her gün için zor Jillian'la birlikte ama gün aşırı ekleyebilirim diye düşünüyorum. Belki siz de faydalanırsınız, buyrunuz.

Not: yeni listemiz çıktı, gördünüz mü? Henüz hala görmediyseniz: tıktıktık

25 Mart 2013 Pazartesi

71.Gün, listesiz 2.günümüz oldu toplamda, bana yaramıyor böyle günler!

Bugün (Cumartesi'nin coşmaları ve akabinde dünün fast week'i sonrasında) akıllı davranmaya niyetli olduğum bir gündü. Öyle ki, yeni listemizin yayımlanmamış olması dahi paniğe sevk etmedi beni, efendi efendi yedim içtim akşama kadar. Öğlen ezogelin içince tonbalığını bir küçük kutu yedim, önce yetti sandım. Sonra (saat 17:00 gibi) gördüm ki aslında yetmemiş o kadarcık protein, kendimi çok da kasmayayım diyerek ofiste kalan son bademleri (5 adet kalmış, ben ne yapayım) yedim.

Çok büyük iyi niyetle eve geldim ki evde dolma! Dolma sanırım en sevdiğim yemek olabilir, hele ki annemin dolması! Bir tane kabak, bir tane de kapia dolma yedim yanına 3 kaşık yoğurt ekleyerek (2 kaşık tabağa, 1 kaşık direkt ağzıma gitti valla). Açtım sanırım ve o nedenle de hızlıca yiyiverince haliyle doyduğumu hissetmedim... Mutfak teyzgahında bulduğum kıvırcığı tabağa elle parçalayıp birazcık tuz biraz limon sıkıp efendi efendi çıkacaktım mutfaktan ki annemler (daha doğrusu kuzenim G.) tarafından öğleden sonra hunharca yapılan kısırla gözgöze geldik maalesef!

Ölümcül hatayı yaparak "yahu bir kaşık bulgurdan ne olur" dedim ve bir çorba kaşığı tabağa salatanın üstüne eklendi, arada kaynar o yaaaa diye... Sonra? Sonra bir kaşık da ağzıma hop! Sonra? Tabak mutfağa döndüğünde kalan kısır kaldırılırken bir kaşık daha ağzıma hop!

71.gün
07:45
1 kalın dilim esmer ekmek
 
1 dilim beyaz peynir
 
3 adet yeşil zeytin
 
3 adet siyah zeytin
 
1 adet kuru kayısı
10:00
1 elma + 2 ceviz
12:45
1 kase ezogelin çorbası
 
1 dilim kepek ekmeği
 
80 gr ton balığı
 
marul + kırmızı lahana
 
pancar turşusu (1-1,5 pancar)
16:00
sütlü kahve (şekersiz)
17:30
5 adet badem
19:00
1 kabak + 1 kapia dolma
 
3 kaşık yoğurt
 
salata
 
3 kaşık kısır

Utanmadan da yazıyorum değil mi? Şimdi, diyorsanız ki "e sen geçen haftaya kadar bir güzel gidiyordun, ne oldun öyle?", yanıt veriyorum: "siz beni yarın itibariyle görün valla bakın ha!"