28 Haziran 2013 Cuma

165.gün de bitti...

Öyle bir sabah oldu ki oturup 2 dakika ayırarak dünü yazamadım (ama yine de tekrar disiplin altına girip biriktirmeden yazmaya niyetli olduğum için bulduğum ilk ufak arada kendimi buraya attım, sanırım bunun için bir kanaat notunu hak ettim!).

Dünün listesini koyalım öncelikle:

165.gün
07:45
3 adet wasa light kraker
 
1 dilim beyaz peynir
 
1 çay kaşığı bal
10:15
2 adet kuru erik
 
10 adet fındık
12:45
1 kepçe mercimek çorbası
 
2 biber dolma
 
2 kaşık patlıcan kızartma
 
4 kaşık yoğurt
 
1 dilim kepek ekmeği
16:30
sütlü kahve (şekersiz)
 
4 adet eti form kepekli light bisküvi
20:00
6 kaşık zeytinyağlı bamya
 
2 dilim çavdar ekmeği
22:00
1 kepçe vişne kompostosu

Bir daha asla dünkü gibi öğle yemeği yemeyeceğim, yemekten yarım saat kadar sonra öyle bir sancı yaşadım ki bir saat kendime gelemedim, her tarafımdan terler boşaldı ve de hareket dahi edemeyerek iki büklüm kaldım ofiste! Bıçaklanmak ya da kalp krizi böyle bir şey belki de, bilemiyorum ki... Berbattı berbat... Her ayın başında yemek firmamız bize menüyü gönderir ve de yorumlarımızla değiştirtiriz ama bu saçma gün nasıl kalmış anlamadım!

Akşamki vişne kompostoma da laf ettirmem peşinen söyleyeyim: ev yapımı, soğuk, hava sıcak... Denklem ortada komposto midede :)

Bu akşam dışarıda yemekteyim... Yarın gün boyu (sabah 9 itibariyle) dışarıda koşturmacalarda ve akşamında gene dışarıda yemekteyim... Pazar öğlene kadar evde olsam da sonrasında gene dışarılardayım... Pazartesi'ye kadar muhtemelen sessiz kalırım ama bolca yiyip içeceğim gibi gözüküyor gene şimdiden saygılarımla arz ederim :)))

27 Haziran 2013 Perşembe

Hemen sap diyetten he mi! (164.gün)

Şımarıklık kötü şey arkadaşlar yahu!

Dün mesela, gündüzden pek de fena gitmedim. Daha sabah saatlerinde post'u girerken iRo! toplantımız olacağını, bu nedenle de sakınmadan yiyeceğimi yazdım ya, bu sebeple işi arsızlığa vurup tostu "ayvalık tostu"na çevirebildim, yanında gelen patates kızartmalarını (hem de ketçap ve mayonezle!!) yuvarladım, ayranı çaktım... Bununla durdum mu? Hayııııırrr!! B.cuğun getirdiği marzipanlı çikolatalardan da kocaman bir parça yedim (ha evet önce yarım yedim, G. ile bölüştüm. sonra da kalan son çikolatayı da yarıdan fazla yedim, etti koskocaman ötesi bir parça).


164.gün
07:45
1 çay bardağı süt
 
4 çorba kaşığı nesfit (k.meyveli)
10:15
2 adet kuru erik
 
10 adet badem
12:45
1 kepçe yayla çorbası
 
1 islim köfte
 
2 kaşık zeytinyağlı semizotu
 
2 kaşık cacık
 
marul
 
1/2 kase yoğurt
16:30
sütlü kahve (şekersiz)
 
1 paket eti form kepekli light bisküvi
19:30
1 adet ayvalık tostu
 
1/2 porsiyon patates kızartması
 
ayran
21:30
1 büyük boy marzipanlı çikolata


Sorun bana pişman mıyım? Hayır! Neden peki? Bu sabah evden çıkmadan önce kotum kemerim her şeyim üzerimdeyken tartıldığımda 69,9 gördüm tartıda. Bu ne demek? Kafadan 1kg kıyafeti de düşsen hala pek fena olmayan bir yerdeyim. Ve bundan müthiş yüz buluyorum yalan yok.

Yarın akşam (Cuma) bir arkadaşımızın yemeğinde eminim gene sakınmayacağım, muhtemelen Cumartesi ve Pazar da farklı olmayacak. Peki bu durumda kilo almamayı, hatta daha da vermeyi nasıl başaracağım? Bir gün yersem ertesi gün dikkat ederek. Ya da bir akşam planım varsa, gün içini daha düzgün organize ederek. Ve tabii egzersizle!

Dün hakkında yazdığım arkadaşımız doğumunu sorunsuz gerçekleştirdi, kendisinin durumu iyi, miniğimiz de erken doğum ve az kilo nedeniyle yoğun bakımda olsa da doktorların sözüyle çok iyi durumda. Maşallah diyelim sevinelim! :) Bu akşam hastane ziyareti sonrası eve yürüyerek gideceğim mesela, yaklaşık bir 30 dk sürecektir o yol, fena değil eğer tempoyu tutturursam egzersiz egzersizdir.

Yani: artık hayatı kendime diyet zindanına çevirmeden bu işin yapılabildiğini de görmekte ve mutlu olmaktayım! Darısı herkesin başına ;)

26 Haziran 2013 Çarşamba

Her gün bir öncesinin aynı gibi! (163.gün)

Sabah oldu, işe geldik, bir saçma sapan güne daha başlıyoruz, bu arada işyerimizden bir arkadaşımız erken doğum yapmak üzere şu anda sezeryana alınmakta ve de aklım biraz da onda...

Kısaca dünün listesini koyup gideyim şimdilik, zaten dünde pek de aman aman bir durum yok, evdeki yemeklerden yediğim için akşamım bir önceki günün aynı oldu. "Ara öğün"ler fazla sadece normalden, o kadar kusur da olsun artık bende diyelim.


163.gün
07:45
1 çay bardağı süt
 
4 çorba kaşığı nesfit (k.meyveli)
10:00
2 adet kuru erik
 
2 adet eti form kepekli light bisküvi
12:30
6 kaşık kurufasulye
 
marul+roka
 
kızarmış biber+patlıcan (1er adet)
 
1 dilim kepek ekmeği
16:00
sütlü kahve (şekersiz)
 
4 adet eti form kepekli light bisküvi
17:30
12 adet badem
19:00
salata
 
1 tabak bezelyeli hindi yemeği
21:00
15-20 adet kiraz


Ha, bu arada bir önceki haftanın ödemlerinin büyükçe kısmı da gitti, sabah 69.5 kg idim. 2 haftalık sapıtma bana 500gr olarak geri dönmüş demektir bu, dikkat edilecek şey belli oldu :)

Bu akşam iRo! toplantısı akşamı, peşin peşin yazayım akşam bulunduğum yerde yediğim tostun mostun sorumlusu olamayacağımı :P Vicdan işte...

25 Haziran 2013 Salı

Başa döndüm! (162.gün)

Tam 4 haftalık aradan sonra 1.programla (Ocak 14'te, ilk başladığımız liste) başa dönmüş bulunuyorum dün itibariyle. Aradaki fark ise verilmiş 25 kilo ve üzerine alınmış 1 kilo = 14 Ocak'ta uyguladığım listeyi bu sefer net 24 kg daha hafif bir şekilde uyguluyorum şimdi. Leslie'ye de geri dönmüş bulunuyorum dün itibariyle, bir yandan direnip diğer yandan da hayatımı devam ettireceğim bir çok insan gibi.

Ara öğünlere ve karbonhidrat miktarına dikkat ederek ama muhtemelen 5 ay önceki kadar sıkı olmayan bir şekilde yola devam edeceğimi sanıyorum. 5 kg var vermem gereken, hedef süre ise 50 gün (Ağustos sonu). Muhtemelen daha az sürecektir o kiloyu vermek ama araya girecek olan bayramı da düşünürsek gerçekçi olmakta fayda var! :)

Dünün performansı şöyleydi efem:


162.gün
08:00
2 adet wasa light kraker
 
1 dilim beyaz peynir
 
1 adet yeşil zeytin
10:30
2 adet kuru erik
 
2 adet ceviz
12:45
1 kase mercimek çorbası
 
1 adet tavuk but
 
domates + salatalık
 
yoğurtlu semizotu (3 kaşık)
 
zeytinyağlı ıspanak (2 kaşık)
16:15
sütlü kahve (şekersiz)
 
4 adet eti form kepekli light bisküvi
19:00
salata
 
1 tabak bezelyeli hindi yemeği


Arada geçen haftalara kıyasla tarif dahi edemeyeceğim kadar derli toplu bir liste bu, sizi temin ederim!

Şimdilik gidiyorum, çok yoğun ve toplantılarla yüklü bir gün beni beklere. Herkese sevgiler, öpücükler!