22 Nisan 2013 Pazartesi

100'e yaklaşırken, 96-99. Günler biraz şöyle biraz böyle...

Cuma günü büyük bir heyecan ve hevesle hafta sonuna dalıp kendimi kaybetmek ve işi gücü unutmak istediğimi, uzun yürüyüşler, uykular, kitap okumalar planladığımı yazmıştım. Tabii ki işteki hesap eve uymadı ve ben hafta sonumun büyük çoğunluğunu evde çalışarak geçirdim. Uzun yürüyüşleri de Leslie ve walk program'ları ile yaptım diyelim.

Önce Cuma'yı aradan çıkartalım ve hafta sonuna gelelim diyorum. 96.Günde fena performans göstermedim aslında gecenin bir körüne kadar:

96.gün
07:45
1 çay bardağı süt
4 çorba kaşığı nesfit (k.meyveli)
11:00
1 kivi
13:15
1 kase sebze çorbası
marul + kırmızı lahana
1 servis kaşığı koyu cacık
1 kaşık zeytinyağlı ıspanak
16:15
sütlü kahve (şekersiz)
19:00
salata
fırında hindi but
4 kaşık zeytinyağlı fasulye
23:00
2 parça bitter çikolata
6 badem

Cuma eve geldiğimde gerçekten beynim suyunu iyice çekmiş bir sünger gibiydi. Beni egzersiz paklar diye düşünerek (ve malumunuz, bu aralar bacaklarımı inceltmeye kafayı taktığım için Şule'nin sözünü dinleyerek) açtım Leslie ile 3 millik programı (bu programı şurada bulabilirsiniz). Sonrasında duş muş derken, ertesi gün hafta sonu olunca, bir kahve aldım kendime ve kitabıma gömüldüm. Kahve - kitap yalnız gitmedi ve %70 kakao oranlı bitterimi ve bademlerimi de yanına katık ettim. Leslie'nin bana kıyağı dedim, mutlu oldum. :)

Cumartesi sabahı öncelikle kahvaltı, sonrasında Leslie (3 mil). Biraz dolaşmayı planlıyordum ama evde biraz işim vardı, onları hallettim. Baktım pek çıkasım yok, hava sevimsiz, dedim "Hadi Aslı, hareket berekettir!" ve hemen biraz daha Leslie (3 mil). Duşumu aldım oturdum, yanıtlamam gereken bazı e-mail'ler için Outlook'u açtım ve işe gömüldüm (maalesef...). Pazartesi'den önce bitirmem gereken işleri tamamlayayım derken bir baktım akşam oldu bile! Yemek yedim ve sonrasında gene Leslie (3 mil). Etti mi size 2,5 saatin azıcık altında ve 9 mil yürüyüş gün içinde? Demek ki olabiliyormuş...!

Cumartesi gecesi yatmadan önce Pazar sabahının kahvaltısını şuradaki yorumlardan kopya çekerek hazırladım: yulaf (12 kaşık musli), göz kararı süt, 1 elmanın rendesi ve küçük küçük doğranmış kuru kayısıları kapta karıştırıp üstünü kapattım ve dolaba attım. Niyetim aslında Dudu'nun yaptığı gibi soğuk yemekti ama sabah annem de bana katılınca ve hatta kardeşimi de yanımıza katınca attık mikrodalgaya ve ısıttık. Çok leziz olabilirdi aslında ısıtmak yerine pişirseydik. O da bir sonraki sefere artık! :)

Kahvaltı sonrası biraz daha iş, biraz daha güç derken öğlen oldu! Leslie bu sefer de imdadıma 5 millik yürüyüşüyle yetişti, nasıl güzel geldi arkadaşlar anlatamam mutlaka tavsiye ediyorum herkese!! Kendisi şurada efendim, sizi bekler:


İnsan kendini iyi hissediyor, yapın göreceksiniz! :)

Annemin 42 yıllık çok sevdiği arkadaşı B. abla İzmir'den iki günlüğüne gelmişti ve Pazar gününü birlikte geçirdiler, biz de akşamüstü yemek için onlara katıldık. Hal böyle olunca da benim akşam için planladığım yeşil çorba (evet, dün - bugün - yarın "yeşil çorba" günleri gene) güme gitti. Ama çok leziz bir akşam oldu, hem yemekler hem sohbet açısından. Pişman değilim, gene olsa gene yaparım!

Hafta sonu şöyle olmuş oldu böylece:

97.gün
98.gün
09:00
1 dilim çavdar ekmeği
09:00
4 çorba kaşığı musli
1 dilim beyaz peynir
1 çay bardağı süt
2 yumurta
2 kuru kayısı
1 domates
1/3 elma
2 yeşil + 1 siyah zeytin
12:30
1 paket eti form kepekli bisküvi
11:15
1 elma
16:00
2 adet ceviz
14:15
1 bardak ayran
18:00
1 çipura (ızgara)
salata
salata (bol)
fırında hindi but
21:00
2 parça bitter çikolata
16:00
4 çorba kaşığı musli
2 kuru kayısı
1 çay bardağı süt
2 adet ceviz
18:30
sebzeli tavuk kavurma
salata
21:30
1 kepçe bitter çikolatalı puding

Çikolatalarım göze batıyor değil mi? Evet, benim de gözüme battı vallahi ama bunca saat milleri tepince belki de biraz arada kaynar diye umdum. Eleştirin ama dövmeyin, valla çok çabalıyorum ben hala göreceğiniz gibi! :)

Bugün ise nefes dahi aldırmayacak kadar yoğun bir gün oldu (yarın 23 Nisan nedeniyle tatil biliyorsunuz, haftadan 1 gün eksilince işler daha bile sıkışıyor eğer böyle bir şey mümkünse!) Liste şudur:

99.gün
07:45
1 çay bardağı süt
4 çorba kaşığı nesfit (k.meyveli)
11:30
2 kuru kayısı
12:45
160 gr light ton balığı
marul + kırmızı lahana
1 kaşık zeytinyağlı fasulye
1/2 kadınbudu köfte
16:45
3 adet eti form kepekli bisküvi
sütlü kahve (şekersiz)
19:00
yeşil çorba
1 dilim çavdar ekmeği
ince bir dilim kaşar peyniri
21:30
1 parça bitter çikolata

Öğle yemeğindeki 1/2 kadınbudu köfte G.'ciğimin tabağından arsızca aşırma ürünüdür, kendimle gurur duymuyorum ama en sevdiğim yemektir ve tadına bakmak beynim bunca yoğun çalışırken hakkımdır diye düşündüm desem bana kaç kişi kaş çatar şimdiden görebiliyorum! :)

Akşamüstü kahvesi yanındaki eti formların da var bir amacı: kahvenin sütü fazla mı kaçtı nedir, midem o kadar bulandı ki (evet, üzgünüm ama süt sevmiyorum) geçen haftadan kalan açık paketteki yarı bayat 3 adet bisküvi bastırma amaçlı mideye indi. Ve çok üzgün bir şekilde söylemeliyim ki benzer bir durum yeşil çorba ile birlikte de oldu, midem o kadar fena oldu ki, ekmeği ve tabakta kalan zar gibi ince bir dilim peyniri yedim.

Sonra? Sonra Leslie'ciğim ve 5 mil programı. Duş. Çikolata ve kahve ve işte buradayım.

Yarın 100.gün arkadaşlar! İnanabiliyor musunuz? Ben inanamıyorum bu kadar ilerleyebildiğime ve çok memnunum halimden. Yarını da uslu edepli geçirip bir sonraki gün tartılmak için sabırsızlanıyorum! :)

Herkese sevgiler.

9 yorum:

  1. Bende simdi 5 mil yürüdüm :)
    Son hafta cok takildiydim bu Videoya.Önceden 3 mil Ordan2 mil burdan ekleyerek Bazende 1 surdan derken burayi kesfettiydim hatta bugün Mevsimlerden Romayada yazdiydim ,bende tavsiye etmistim :)
    Kalp kalbe karsiymis. Aksam sürekli Internet baglantisi kopuyordu.Yakalayinca firsat bu firsat dedim aksam aksam.
    5 mile 8 kilometreye Denk geliyormus. Herkesin Haberi olsun!

    Kadinbudu köfteyi bende cok sever ve yaparim .buzlugumda hep olur.
    Sanada afiyet olsun oncagizin lafi olmaz Kimsede gormez :)
    Bende 1-2 sefer minicik bir parca bitter cikolatayi gonderdim mideye
    Önce agizda eriterek :)
    Vay anasini sayin seyirciler .hakkaten 100 gün cok cabuk gecti .
    Herkese iyi geceler tatli rüyalar.Sule

    YanıtlaSil
  2. günaydin asli biz seni özlüyoruz farkindamisin.
    yeni listemizde gelmis pek de güzele benziyor.

    sule sende iyi gidiyorsun ekimde hamburgta olucam belki o zaman görüsebiliriz.

    sevcan fethiye bu zamanlar güzel olur bizim babaanne orda yasiyor.
    hepinize sevgiler
    öykü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Öykü,
      Neden olmasin sevinirim .Insaallah zamani geldigi zaman yine burdan haberlesiriz.
      Sen Türkiyenin neresindensin?
      Yoksa Avrupadamisin?

      Sil
    2. Evet ben de sevdim listeyi, hem kisa olmasi benim acimdan daha guzel :))
      Hava cok guzelmis orda, deniz suyu da biraz isinir umarim ben gidinceye kadar. Ben deniz sahsen Kasim-Subat arasi haric denize girerim de bunyesi alisik olmayanlar var, onlari dusunuyodum.
      Leslie'nin 5 mile ini denememistim, en kisa surede deneyecegim ben de.

      Sil
    3. öykücüm çok teşekkür ederim, kendimi o kadar iyi hissediyorum ki sizlerle haberleştikçe! :)
      senin nasıl gidiyor? bize biraz anlatsan ya... meraktayım bak.

      sevcan, şimdiden havalar ısındı bile istanbul'da ki eminim fethiye şahane olacaktır ve denize mutlaka girebileceksindir. bünyesi alışık olmayanlar dahi girebilir bence :)

      5 mil programı bana çok iyi geldi, cidden iyi hissettim kendimi ki dün akşam başım ağrıdığı için yapmasam mı acaba diye düşünürken baş ağrıma iyi geleceğini düşünerek fena olduğum yerde bırakırım diye başladım hem sonunu getirdim hem de ağrım sızım dindi. mutlaka dene.

      Sil
  3. Aslı hanım tebrik ediyorum. Darısı başıma diyorum....
    Lesli yi ilk kez burada okudum. evde rahat yapılabilecek bir şeye benziyor. Deneyeceğim.....

    Beripe

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Aslcigim,
      Yeni 5 günlük liste gelmis hosuma gitti.Anladigim daha tartilmiyoruz.Bu liste bittikten sonra söylenecekmis tarti zamani.Biraz daha bekliyecegiz.Selamlar.Sule

      Sil
    2. şulecim selam :)
      ben de çok sevdim bu listeyi valla, güzel bir 5 gün olacak belli ki!
      fakat ben bir 5 gün daha bekleyemeyeceğim tartılmak için, sabırsızlıktan ya da asilikten ziyade aşırı meraktan (100.günde kaç kilo verdim merakı yani). az sonra yazacağım efem bekleyiniz ;)

      Sil
    3. sevgili beripe, bana yazdığınız için öncelikle teşekkürler, tebriğiniz için de elbette!
      mehtap'ın listelerini takip ediyorsanız sizin de aynı başarıyı göstermeniz an meselesi demek ki! :)

      leslie sansone'nin programlarının bana çok iyi geldiğini eklemeliyim, sizin de hoşunuza gideceğini umuyorum çünkü evde ve ne zaman isterseniz bu hareketleri yapabilmek büyük kolaylık gerçekten.

      sevgiler.

      Sil