26 Nisan 2013 Cuma

102.Gün ve "Amsterdam Yolu"nda bir adım daha

Çok başım ağrıyor, uyandığımdan beri geçmedi (evden çıkmadan aldığım ilaç bir yarım saat kadar sonrasında yaklaşık 20 dk için hafifletti ve sonrasında zonklama aynen döndü çakıldı kafama). Bugünü gözlükle geçirmenin iyi fikir olacağını düşünerek taktım gözlüklerimi, koydum yanıma koca bir bardak su, su içmenin iyi geleceğini umarak başladım güne. Sık ilaç alan bir insan olmadığım için aslında ilaçlar bana çabuk etki eder ama bu sefer bu pek işe yaramadı maalesef.

Uykusuzluğa, havalara (ki bugün hava güzel ama belki de lodos modos vardır ne bileyim) ve de hafta yorgunluğuna vererek başım ağrımıyormuş gibi davranmak en güzeli...

Dün ne yaptım?

102.gün
06:30
1 bardak limonlu sıcak su
07:45
2 adet wasa light kraker
 
1'er ince tabaka light labne
 
4 adet siyah zeytin
 
1 çay kaşığı bal + 1 ceviz
10:30
2 adet kivi
 
6 badem
12:30
1 tabak yeşil sebze yemeği
 
1 kase yoğurt
 
1 dilim kepek ekmeği
16:30
sütlü kahve (şekersiz)
 
2 kuru erik + 1 ceviz
19:00
2 yumurtadan omlet
 
1 orta boy patates
 
salata
20:30
1/2 muz, 2 çilek, 1/4 elma

Orada gördüğünüz "yeşil sebze yemeği" aslında yeşil çorba. Üstelik daha evde iki kişilik bir öğün ya da bir kişilik iki öğün var hala! Bugün getirmedim artık işe, öğlen yemekte salata büfesi ve yoğurttan faydalanmayı planlıyorum.

Bir de "diyet dışı" olan orada akşam meyveleri, onu da hemen açıklayayım: akşam maç için stada geçmeden önce arkadaşlarımızın yemek-içmek üzere buluştukları restorana gittik. Evde yedim, orada yemedim. Oturdum sakin sakin, efendi efendi. Rakı da içmedim, mezelere de bulaşmadım, ete de dokunmadım. Sonrasında gelen meyve tabağının bir kısmını (ama bakınız ufacık bir kısmını) aldım sadece maça enerji olsun diye. Sonrasında da Kalamış'tan stada kadar hızlı tempoyla yürüyerek biraz telafi ettim ekstradan (evet biliyorum mesafe kısa ama tempo hızlıydı valla).

Maçta hopladık zıpladık (stres ve heyecan olsa da Fenerbahçe de rövanşa avantajlı çıkabilecek bir skor elde etti neyse ki) ve şimdi gerçekten de önümüzdeki maçlara bakıyoruz ve diyoruz ki:

"Pierre Webo, Moussa Sow'uyla, orta saha Salih Uçan'la, ceza alan taraftarla, gidiyoruz Amsterdam'a" 

 
Bu fotoğraf Lazio maçından, dün çekilenleri henüz indirmedim bilgisayara. Sevgili kankardeşim canım ciğerimle :)
 
Bu arada, sevgili Nuray'ın bıraktığı bir yorum beni çok hırslandırdı (olumlu manada) ve de çok motive oldum! :)) Kısaca, benim, son haftaları saymazsak, diyet hırs ve disiplinimi Fenerbahçe gösterirse kupayı dahi alacağını ama son aydaki durumuma düşerse Benfica'nın dağıtacağını söylemiş. Hem gülümsetti beni, hoşuma gitti hem de bir yandan diyetim açısından höööyt dedim kendime ve direkt disiplin altına girdim o kupa benim olmalı!! :))

16 yorum:

  1. Ayyyy! Hic Sorma Asli yarim saattir bendede alin agrisi basladi. Arada olur,birsey allerjimi yapti nedir? Malum polen ucuslari Yogun bu sirada
    Simdi siyah cay ictim ,kahvede iyi geliyor,birazda su iceyim bende bir aspirin alacagim galiba.hadi gecmis olsun ikimizede.Sule

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok geçmiş olsun sana da şulecim, bol su bana hep iyi geliyor başım ağrıdığında, umarım sana da yarar.

      ben dayanamadım bir de arkadaşımın kuvvetli ağrı kesicilerinden aldım. 1-2 saat rahatlattı ama şimdi yavaş yavaş gene hissediyorum şakaklarımda ağrı ve zonklama geri geliyor. allah allaaah niye acaba :/

      Sil
  2. ASLICIM MERHABA,
    YAPTIĞIN JİLLİAN VE LESSİE DOĞRU YAZDIM MI BİLEMİYORUM AMA,TAM LİNKLERİNİ VEREBİLİR MİSİN? ÖNCE HANGİSİNDEN BAŞLAYIP YAPMALI YARDIMCI OLURSAN SEVİNİRİM.
    BU ARALAR YÜRÜYÜŞLERİM SEKTEYE UĞRADI BARİ BUNLARI YAPABİLİRSEM İYİ OLUR.
    ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER ÖPTÜM CANIM.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. serapcım merhaba, yorumlarda belki takip etmek zor olur diye yeni bir post girdim ve mümkün olduğunca ayrıntılı tarif etmeye çalıştım. umarım faydalı olur :)

      sevgiler & öpücükler.

      Sil
  3. Amsterdam'a gideceğimize ben de inanıyorum:)) Şampiyon olacağız diye hissediyorum haydi hayırlısı:))) Yoğurt yemişsin yoğurt var mıydı???:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahahahahha esra ben senden çok çekinmeye başladım bu arada, sıfırcı hoca gibisin :)))

      (devam et ama buna eheheh bana korkup çekineceğim biri lazım sanırım :P)

      yoğurt vardır diye düşündüm yav kırmızı et olmadığı için. yok mudur dersin? :/

      Sil
  4. Ara ögünde Sade meyve yendigi icin bence yok.( önceki listede Yogurt + meyve vardiya orda cikartim).Sanirim bu hafta Yumurtada yokmus,Gerci sorumun cevabini daha almadim ama.Hayvansal proteini cikartiyormusuz ya bu hafta menüden .Sule

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yok yok yumurta var. ayrıca peynir de var. bu yüzden (daha önceki detokstan farklı olarak) tüm hayvansal proteini çıkartmıyoruz, balık da var hatta :)

      ama yoğurt konusunda çok emin değilim gerçekten de. bu konuda güvenilir kişi olmam mümkün değil ehe

      Sil
    2. Evet aslinda ve tabii ki listede apacik yaziyor.onu bilerek yumurtali pirasa kavurmasi tavada yapip yemistim .akabinde yorumlari okurken Hayvansal proteini
      Menüden cikartiyoruz bu hafta diye okuyunca bir an Blackout olup dusünmeden aceleci yazilmis bir soruydu.:(
      Sonradan tabii gordüm ama ok yaydan firlamisti. :)
      Simdi demezler mi listede gormedin mi okumadinmi diye.yorumlarada yazdim arada olur boyle seyler,olmasa daha iyi tabii.insanlik hali :)
      Ama cevap veren arkadaslara tesekkürü bir borc bilirim.Sule

      Sil
  5. Tebrikler Fenerbahce ve tebrikler Asli... Insallah sonuna kadar gider bu boyle ve kupayi alirsiniz...Bir GS li olarak bunu candan bir sekilde istiyorum.
    Yumurta ve peynir kesinlikle var...Sahsen ben de ozellikle aksam yemeklerinde cacik yemeyi cok seviyorum ve miktari abartmadan yiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler sevcan :) umarım kupa da kutlayabiliriz!

      cacık - hele şimdi havalar ısınırken - benim de sofrada sevdiğim bir şey. yoğurt çok yerdim eskiden, onun da fazlası zarar tabii ama miktarı doğru ayarlayınca bir sıkıntı olacağını hiç sanmıyorum şahsen.

      Sil
  6. Aslı baş ağrın nasıl oldu iyisindir umarım ben bu hafta majezikle arkadaş oldum
    Regl bahar derken çok zorladı işinkötüsü ben yine bu durumlarda peynir ekmek zeytin çay dörtlüsünden destek aldım başım ağrırken bana sessizlik ve karanlık iyi geliyo ama çalışırken zor tabi geçmiş olsun
    Nuray

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nuraycım valla ertesi sabah oldu ama ben hala hissediyorum böyle hafif hafif bir oyulma gözümün arka kısımlarında. dün ay tutulması varmış, tutulmalar ve dolunaylar beni hep çok etkiler, hiç böyle olmamıştım ama bu kadar şiddetin bir kısmını da onun etkisine veriyorum. bugün dinlenince sanırım geçecektir :)
      çok sağol.

      Sil
  7. Cevap veriyorum, yoğurt yok:))) Ben listede göremedim siz?:))

    YanıtlaSil
  8. Esracigim bende görmedim Evet yok ama bazen insan olan izinli seyleri bile GÖRMEMIS gibi oluyor.( benim gibi,belkide basagrisiyla ilgiliydi :) )selamlar.Sule

    YanıtlaSil
  9. yoğurt yok listede evet hahaha yoğurt benim (ve hatta bakınız, sevcan'ın) yasak keyfi olmuş oldu sanırım :)))
    abartmadan yenince çok da zararlı olmayacağını umarak yolumuza devam edelim, ne yapalım :)

    YanıtlaSil