27 Nisan 2013 Cumartesi

104.Gün: yeniden doğmuş gibi olmak!

Dünkü kabus günden sonra bugün kendimi yeniden doğmuş gibi hissediyorum resmen!

Sabah yazdığımda da söylediğim gibi, çok fena bir başağrısı ile süründüm gün boyunca dün ve bugün de öğlene kadar kafamın ardında bir yerler zonklamaya devam etti durdu. Ay tutulmasının etkisinin azalması ile birlikte hafifledi ve nihayet geçti. Sanırım gök olayları cidden çok etkiliyor beni çünkü ne şeker ne tansiyon ile ilgili bu rahatsızlık, öyle bir geldi, deldi, geçti!

Belki de migren kontrolü yaptırmalıyım, bilmiyorum ki...

104.gün
07:30
1 bardak limonlu sıcak su
08:00
1 dilim çavdar ekmeği
 
1 dilim beyaz peynir
 
2 yeşil + 3 siyah zeytin
 
1 tatlı kaşığı bal + 1 ceviz
11:00
1/2 elma
14:00
8 yemek kaşığı mercimek yemeği
16:00
1 çatal unsuz-yağsız çilekli pasta
18:30
somon fileto
 
kırmızı lahana salatası (cevizli, kuşüzümlü, yeşil elmalı, nar ekşili)
 
 
brokoli-havuç (buharda)
22:30
2 dilim ananas
23:00
1 parça bitter çikolata

Sabah kahvaltımı yaptıktan sonra bir süre oyalandım planladığım gibi ve sonrasında Leslie'ciğime takılıp 5 mili hafif başağrısına rağmen yaptım. Tabii ki, her zaman olduğu gibi, egzersizin fendi başağrısını yendi ve duştan çıktığımda kendimi çok çok daha iyi hissediyordum. Ara öğünümü yaptım, bir kahve aldım ve kendimi balkona attım. Hava sıcak, keyfim yerinde, kitabım elimde, daha ne isterim ki! Ah, bu arada orada saat 16:00 "çatal"ına takılacak olursanız şöyle diyeyim: ben yemedim, cebren ve hile ile yedirildim (annem kendine suç ortağı ararken pastasını zorla elime tutuşturup çok fazla ısrar edince çatalın ciddi anlamda ucuyla çeyrek lokmacık aldım o kadar). Ve ne kadar acaip dürüst bir insanım ki o çeyrek lokmaya kadar yazdım buraya, şahitlerim de var hani cidden lokma dahi değildi o! :)))

Teyzemin gönderdiği bir kırmızı lahana salatası tarifi vardı, kırmızı lahanaya bayılan bir insan olarak onu denemeye karar verdim bugün. Teyzemin gönderdiği tarifteki ölçüler yarım kırmızı lahana için, ben tamamını doğradım ama onun haricindeki malzemeyi olduğu gibi yaptım, yani aslında bir nevi malzemeyi yarıya indirmiş oldum. Böylece diyete de uygun olmuş oldu bir nevi:

Salatalık kıyılmış kırmızı lahanayı tuzla ovup 2 saat kadar beklettim. Sonrasında sıcak suyla yıkayıp suyunu sıktıktan sonra 1 limonun suyu ve 2 çorba kaşığı nar ekşisi ile karıştırdım. 1 yeşil elmayı rendeleyerek içine kattım ve 2 tatlı kaşığı kuş üzümünü (normalde de yaptığımız gibi kuş üzümünü önce bir süre sıcak suda bekleterek yumuşattım) ekledim. 10 cevizi elimle parçaladım ve karıştırdım. Son olarak 2 çorba kaşığı zeytinyağı gezdirdim.


Gerçek tarifinde lahana yarım olacak, ceviz göz kararı olmakla birlikte çok daha fazla olmalı(ymış). Zeytinyağı da daha bol olacakmış. Ama benim yaptığım haliyle de pek güzel oldu valla, bilginize.

Yemek için somon yapmıştım ve de buharda brokoli+havuç (hazır valla sebzeler, iglo markaydı yanılmıyorsam - kendim buharlamış değilim yani). Yanına bu salatayla misler gibi oldu. İçinde yer alan cevizin hatrına patates ya da ekmek yemedim ama gerek de olmadı, somonun kendisi zaten çok doyurucu bir balık. Tek falsom nar ekşisi gibi görünüyor bu durumda, onu da gün içerisindeki çok dikkatli davranışım ve yemekten bir süre sonra yaptığım ikinci tur 5 millik Leslie programı telafi etmiştir diye düşünüyorum. Bir de, aslına bakarsanız bu salata tabii en az 5-6 kişilik (o da, porsiyonu bol tutarak) ve tabii ki yarısından fazlası kaldı, dolapta şimdi. Yani, benim yediğim kadarındaki ceviz vb malzemenin miktarı da oldukça azalmış oluyor haliyle.

Derken duş, derken gevşeme ve televizyon karşısında "üf ya dolapta bozulacak bu kimse yemiyor ki!" diye mideye indirilen kalan ananas... Şimdi bir ufacık bardak kahve ile birlikte bunları yazdıktan hemen sonra kitabıma gömülmeyi ve de akabinde mışıl mışıl uyumayı planlıyorum (çikolata kahve bonusu anlayacağınız, yar saçların lüle lüle başağrısı sana güle güle demek için!)

Herkese şimdiden iyi Pazarlar! Yarın yazamayacağıma neredeyse eminim, Pazartesi sabahı sendromumla birlikte burada olacağız... ;)

4 yorum:

  1. Dedigim gibi mor salatayi yaptim,nefis ilk defa bu tarzyaptim.Bizim evde mor lahana havuc rendesiyle sevilir.tarif harika.nar eksiside güzel tat vermis.kus üzümü yoktu Sari Sultan üzümü koydum ve tek kisilik hazirladim simdi.birde yesilelma yerine kirmizi Elma kondu.deneyin derim.sagolasin Aslicigim .Öglen ilk defa kuru börülce pisirdim öyle bir tok tuttuki bu salata aksam icin yeterli olacak :)Sule

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beğendiğine çok sevindim şulecim, afiyet olsun! sarı sultan üzümü de bence çok yakışır, ben de acaba öyle mi yapsam diye düşünmüştüm ama evde de tarifte de kul üzümü olunca onu kullandım. bir dahaki sefere hem bunu hem de kırmızı elmayı deneyeceğim. :)

      ben de akşam kuru börülce yedim bir salatanın içerisinde, cidden tok tutuyor!

      Sil
  2. asli hemen kostum senin sayfana
    bu 5 gün bana iyi gelmedi sen pastalardan catalin ucuyla almissin.
    bense kocaman dilim pastalari götürdüm bu olmadi olmadi.
    sayfadan biraz ilham aliyim.
    sevgiler öykü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öykücüm moralini bozma bence yarın sabah yepyeni bir hafta başlıyor, sen de sabah aynen (o pastalar yenmemişcesine) kaldığın yerden devam et :)

      sen ilham almaya geldin ama ben demin bugünümü yazdım, göreceğin gibi deli bir gün oldu benim için de, bugün kötü bir örneğim ben aman diyeyim!! :)))

      Sil