2 Nisan 2013 Salı

78.Günde karbonhidrata boğulmak!

Bir gün yazmayı atlasam dahi (ki son zamanlarda çok sık oluyor bu) genelde ertesi sabah telafi edebiliyordum fazla zaman geçirmeden. Bugün bu mümkün olamadı sabah daha çok iRo! yazım ve dünkü toplantı fotoğraflarının facebook'a yüklenmesi gibi "edebi" (!) görevlerimle ilgilenmem gerektiği için. Şimdi, öğle yemeğine çıkmadan önce hemen yazıyorum tabii ki!

Dünün bir kitap kulübü günü olması nedeniyle her zamanki gibi her şey şaştı akşam. Dün, bir de sabahın farklı programı nedeniyle gündüz de şaştı. Şaşkın ve karbonhidrata batmış bir gün geçirmiş oldum. Ama yine de, kaloriler açısından bakınca sınırlar dahilindeyiz. Üstelik bugün o kadar dikkatli ve listelere uygun hallerdeyim ki, hafta sonuna kadar çok efendi olabileceğime inancım tam. Disipline dönüş vaktidir!

Dün sabah bildiğiniz gibi diyetisyene ölçümlerimi yaptırmaya ve bir görüşmeye gittim, belki sonrasında birlikte koruma programı yaparız diye. Kan tahlili isteyebileceğini ve hazır işe biraz geç gidecekken (ve tabii Kızılay gibi, tahlil yaptırabileceğim bir yerdeyken) onu da halledebilmek için aç karnına gittim, kahvaltımı biraz geç vakte bırakmış oldum. Kan tahlilini şimdilik gereksiz bulunca ben de aç kaldığımla kaldım :) İşimi gücümü bitirmiş çıkıyordum ki oranın büfesinden mis gibi tost kokuları geldi ve beni olduğum yere çiviyle çaktı! İçimden geçeni yazıyorum: "durumum iyiymiş, nicedir de diyetteyim, bir tost yesem ne olur?" Ve, "ne" oldu? Tostu yedim. Kaşarlı, büfe usulü koskocaman bir tost. Ama üzerine ya da içine ek yağ sürdürmeden. Kaşarın kendi yağı yeterli haliyle. Ocak'tan bu yana yediğim ilk kaşar peyniri olmuş oldu bu da (ki, taze kaşar pek de sağlıklı bulduğum bir şey olmadığı için normalde de pek yemem, ancak tostta, kırk yılda birdi eskiden de). Ofise gelip işe gömüldüm ve öğle vaktinde bulgur pilavı olduğunu görünce listemize de uygun bir şey yemenin heyecanıyla atladım üzerine, yedim yedim yedim. Çok severim bulgur pilavını, yalan yok.

Akşamüstü olurken aklıma akşamki toplantıda ne yiyeceğim geldi, sabah ara öğününü kayan saatler nedeniyle yapmamışken bari dedim ağzıma bir şeyler atıvereyim. Pakette kalan 3 tane kuru kayısıyı birbirinden ayırmamayı uygun bularak yanına biraz kırık ceviz kattım ve hop tabii mideye.

Tam çıkacağız, gene aynı soru: "yav ben akşam acıkırım şimdi, ne olacak??" Yanıt çabuk geldi: dolapta kalan bir dilim ekmek vardı, kahvaltı için getirdiğim peynirler... Sonuç? Tabii ki mideye yolculuk. Bu yeter mi acaba diye düşünüp biraz da kalorileri hesaplayıp 1/2 paket de Altınbaşak'ı ardından yolladım aynı menzile.

Ve toplantı öncesi, Özlemim kendi boğazından geçmeyince (eheheheh) kepek ekmeğine yapılmış, içinde beyaz peynir - domates - yeşil biber barındıran tost getirmiş, ikiye bölünmüş bir şekilde. G'ciğimle bölüştük hemen. Etti mi bir dilim ekmek daha? Hey maşallah Aslı dedim, sabah tost, öğlen pilav, akşamüstü ekmek, akşam tost. Aferin! Bir sonraki tartıya sanırım gözyaşlarıyla çıkmak istiyorum.

Derkeeeeeeeeeeeeennnn... Eve dönüş, o midenin kazınır halde olması! Saat 22:30. Tüm gün karbonhidrata dayanırsan böyle acıkırsın, aferin sana dedim ve dün eve alınan Mado dondurma kabına elimi atarak 4 çay kaşığı (evet, gerçekten de ÇAY kaşığı) dondurmayla finali yaptım. Hata etmiş olma ihtimalim çok yüksek olsa da o saatte yiyebileceğim bisküvi ya da ekmek seçenekleri haliyle hiç cazip gelmedi.


78.gün
09:45
1 "normal" kaşarlı tost
12:30
6 kaşık bulgur pilavı
 
marul + kırmızı lahana + havuç
17:00
3 adet kuru kayısı
 
2 adet ceviz
18:00
1 dilim tam tahıllı ekmek
 
1/2 paket altınbaşak bisküvi
 
1 dilim beyaz peynir
19:30
1/2 kepekli beyaz peynirli tost
22:30
4 çay kaşığı sade dondurma


Yazarken bana fenalık geldi. Neyse, Jillian'a sığınıp haftanın sonuna kadar da dikkatli davrandım mı zarardan dönüp kara geçerim eminim! :)

Not: Zamanında Özlemim kendi blogunda bana deli demiş ve de "listede yazmıyorsa su bile içmiyor" demişti. Şimdi anladık mı neden? Şu disiplin denen nane bende ya hepten var ya da hiçten yok. Ortasını tutturamıyorum anacım ben yahu!

4 yorum:

  1. Dügündü Iro topantisi derken hizina yetisilmiyor Aslicigim :)
    Resimleri ve kitap üzerine yazilari okudum.
    Bugün kütüphanedeydim sansima Yasar Kemalin Agri Dagi Efsanesi
    ( cok önceden okumustum bir 25 sene olmustur konusu aklimda kalmamis ,ne güzel olurdu insan okudugunu unutmasa yada istedigini unutup istedigini unutmama gibi bir yetisi olsa :)) )
    Ve Elif Safakin Bit Palasi .Pinhan ve Aski okumustum.
    Bakalim....
    Su haftayi kazasiz belasiz bir gecirsek ,bayagi merakliyim yeni listeye
    Belkide Protein agirlikli yada detoxlu olur.Metabolizmanin kemerlerini sikmak icin :))
    Selamlar ve sevgiler.Sule

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sorma vallahi sulecim bu aralar her gun ayri bir yerlere kosturmakla mesgulum, sanirim onumuzdeki hafta biraz daha sakin olabilecegim :) ama guzel kosturmacalardan kim sikayet edebilir ki degil mi? hep boyle olsun kosturmacalarimiz!

      bu hafta ben biraz ipi gevsettim listelerimden de gorebilecegin gibi, saatlerim ve yerlerim cok acayip sasirtiyor beni listeden ama gene de elimden geldigince tutarli olmaya calisiyorum.

      agri dagi efsanesi ne guzeldir ya, gene okunur bence o! :)

      Sil
  2. Merhaba Asli, yazini okudum ben de:) aslinda kitabi da merak ettim hani.Turkiye ye gelince alacagim kitaplar arasinda olacak. ben Muz Sesleri'ni okumustum ve evet cok begenmistim. Olcumlerinin de icini rahatlatmasina sevindim.
    Kacamaklarina sadece guldum ben :) Cunku ben de zaman zaman yapiyorum.Ancak bu sekilde devam edebiliyorum.Aksi takdirde kendimi gercekten diyet yapiyormus gibi hissederim ki uzun sureli devam ettirebilecegimi sanmiyorum o sekilde.
    Telafi etmesini Mehtap Hanim sagolsun ogretti bize:-)
    Hepinize selamlar..Yogun bir gun beni bekler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. olcumlerimden cidden cok memnun kaldim sevcan yahu, yolumda tikir mikir giderken kafam bulandi bir an ve sonra toparlayamadim, simdi iyi boyle, kendimden emin net bir sekilde devam edebilirim :))

      kacamak hic yapmamakla gurur duyuyor bir de yukaridan bakiyordum herkese ahahahahahah mustehak bana bence ama boyle daha iyiymis yahu, 300-500 de olsa gram gram gene gidiyor nasilsa bir seyler oh ne guzel!

      guzel gecsin gunun yogun da olsa, sevgilerle!

      Sil