19 Nisan 2013 Cuma

95.Gün de bitti gitti!

Yaşasın Cumaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! :))

Bu hafta nasıl başladı, nasıl bitti hiç ama HİÇ anlayamadım... Önümde tam 10 saat var an itibariyle servise binip de hafta sonu için "medeniyete doğru yol alış" anına erişmek için. Bu yazıyı ekleyip kendimi işe gömdüm mü çabucak geçer, 10 saat dediğimiz ne ki! Açıkçası hafta sonunu iple çekiyorum bu hafta, çok yoruldum, sersem gibiyim.

Dün bebişimizi görmeye gittim, ilk kez "hala - yeğen" karşılaşması yaptık. Ömrü uzun ve sağlıklı, mutlu, analı-babalı olsun. Hepinize tüm iyi dilekleriniz için çok teşekkürler. Şule de sormuş bir yorumda, kısaca tanıtayım efendim yeğenimi sizinle (inorganik minorganik ama babasını o kadar çok severim ve neredeyse kardeşimle bir tutarım ki, kendimi gerçek hala gibi hissedebilirim her an vallahi!) : bizim bir kızımız oldu! :) Ufacık tefecik tinicik minicik "Gizem Gece". İsmiyle uzun bir ömrü olsun, hep gülsün.

Hala olmuş olmak beni tabii ki sapıttırmadı (sadece hastanede yeğenimin anneannesi "yeterince kilo vermişsin sen, bu ikramlardan mutlaka yemelisin" diyerek bana bir tuzlu bir de tatlı kurupasta yedirdi, o kadar). Gece'min çikolatasını da anneme götürdüm eve, o yedi benim de vicdanım temiz kaldı nihoha!


95.gün
07:45
sütlü kahve (şekersiz)
 
3 adet wasa light kraker
 
1'er ince tabaka light labne
 
3 adet yeşil zeytin
10:15
2 adet kuru kayısı
12:45
1/2 kase mantar çorbası
 
1 tabak yeşil fasulye yemeği
 
marul + kırmızı lahana
 
mantar sote + uskumru salatası
16:30
sütlü kahve (şekersiz)
19:15
1 tuzlu + 1 tatlı kuru pasta
20:00
salata
 
fırında hindi but
 
2 kaşık zeytinyağlı fasulye
 
1/2 fırında patates (küçük)

Görebildiğiniz gibi, hem Gece'min şerefine hem de akşam yemeğinde fırındaki küçücük patateslerden biri sayesinde kahvaltı sonrası karbonhidrat yok kuralını gümlettim ama bu demek değil ki bugün de öyle olacak! Dün dünde kaldı cancaazım ;)

Güzel geçsin Cuma'nız, öpüldünüz!

24 yorum:

  1. Merhaba Aslicigim,
    Haftasonuna nereye gidiyorsun?
    Kisa bir tatilmi var?
    Hak etmiyorda degilsin hani :)
    Kizimizin senin gibi bir halasi varki simdiden sansli olacagi belli.Bahti acik olsun!

    Evet zaman cok cabuk geciyor.Tarti Zamani yaklasiyor :)

    Sen yokken yorumlarda patlama olmus degil mi?
    :))))
    Sule

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. buralarda olacagim sulecim, bir yere gitmiyorum ama o kadar uykusuzum ve o kadar cok yorgun (bitkin, tukenmis) hissediyorum ki kendimi kafaca, kendimi eve kapatip uykuya doymak ve sonrasinda da sokaklara atip uzun yuruyusler yapmak istiyorum. su anda hava serince olsa da gunesli, hafta sonu boyunca da oyle kalirsa benden mutlusu olmayacak :))
      guzel sozlerin icin cok tesekkur ederim, bahti acik olsun dedigin gibi, yeter!
      merakla bekliyorum vallahi tarti gununu, bakalim 75 sinirini gecebilecek miyim? :D

      Sil
  2. Kendine ayiracagin saatler eminim iyi gelecektir.sadece deniz kenarinda yürüyüp denizi seyretmek bile kafi gelir.hava günesli olursa denizin rengi daha bir baska mavi olur.
    Eline birde kitap yaninada kahve ohhh!
    Haftasonunun keyfini cikar Valla.
    Istedigin sayiyi görecegine eminim.cuma ve cumartesi telassiz sekilde kendinle daha iyi ilgilenirsin.Spor ve yemek.düsüs yasayacagin kesin.dayanip israrla tartilmiyorum.
    Neyse halim ciksin falim misali takke düsüp kel görünsün diyorum.

    Gecen sene dukani tam 100 gün yapmisim,notlarima baktim ve son Kilo kaydi 55.400 müs.
    Sen o kadar ol sonra geri al kilolari inan kiziyorum kendime efendim nasil olsa veriyorum
    Ayaklariyla ciddiye almadimdi.Umudum rekorumu kirmak insaallah .
    O zaman böyle bir guruba dahil degildim kendi kendime uzaktan takip ediyordum siteleri.
    Simdi öyle degil birbirimize göz kulak olup arada kulaklari cekecegiz :) kitalar arasi denetim
    Sikiyönetim :))
    Sule

    YanıtlaSil
  3. Aslıcığım kutluyorum halalığını.Bebeğe de sağlıklı ,mutlu,uzun bir hayat diliyorum.Hep güzel insanlarla karşılaşsın inşallah. ayyy şimdi miss gibi kokuyodur:)) teni de yumuşacık:)) tadını çıkarsın valla etrafındakiler. ülkü

    YanıtlaSil
  4. Tebrikler Aslı! Halalık teyzelik güzel duygular çok severim.
    Bir şey sorucam. 2. 3 günden itibaren Mehtap Hnm baklagiller çıkacak demiş, karbonhidratlarla ilgili bir şey demiş. Sen de karbonhidrat çıkarmışsın. Kafam karıştı:)

    YanıtlaSil
  5. aaahhh şimdi tekrar baktım. sonunda da karbonhidratlar çıkıyor demiş. onlar çıkınca da öğlen yemeği listesi bomboş kalıyor :))) senin listelerden kopya çekicem şimdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) ne yaptın duduş? (evet yakında daha abuk sabuk şekillerde hitap edebilirim herkese, sanırım beynim artık kaynamaya başladı benim!)

      çok da boş değil yahu bu arada öğle yemekleri, salata var et var sebze var o var bu var şu var ;)

      Sil
    2. et nerde yaaa?
      her kafadan bir ses çıkmış post'ta o galiba kafamı karıştırdı :)) neyse ben 8. gündeyim. kahvaltı hariç kestim ekmek-pilav-bakliyat her şeyi :)

      Sil
    3. Sevgili Dudu
      Son 3gün bir ögün Yesil corba diger ögün et,köfte ,balik,tavuk yenebilir salata yada sebzeyle.yesil corba aksam yada öglen fark etmez.Sule

      Sil
  6. Günaydinlar!
    Aslicigim nasisin?
    Sule

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şulecim merhaba! çok sağol ilgin için :)
      iyiyim, harala gürele çalışıyorum.
      hafta sonum istediğim (planladığım) kadar rahat geçmedi, gene çalıştım vs ve hiç yazmaya fırsat bulamadım ama gün içerisinde yazmayı umuyorum geçen günleri.

      öpücükler!

      Sil
  7. Haftasonunun istedigi gibi gecmedigine üzüldüm,yazmaman o kadar önemli degildi de ( dinlenme hakkindi )Istedigin gibi gecseydi daha iyi olurdu tabii.

    Gerci yazilarini aramadimda degil hani:) Mehtap Hanimda birsey yazmayinca yorumlarda olmayinca ve seninde tatli anlatimin olmayinca beklentide ve biraz boslukta gibi kaldim sanki :)
    Caniniz sagolsun.Is önce gelir her zaman.Sabah soguk ve kapaliydi simdi günesli bir Bahar havasi var.ögleyi biraz önce yedim.biraz spor yapsam iyi olacak .Bit Palasina Dün yeniden basladim ama daha sarmadi beni dalis yapamadim.

    Yanilmiyorsam yesil corba günlerindeyiz.dün öglen ictim bugünde aksam icecegim.
    Bu sefer tam 3 porsiyonluk pisirdim attim buzdolabina.
    Bu seferki yesil corbayi Ispanak ,yesil kabak kabuguyla,Taze Rezene ,yesil Sogan,Taze nane.dereotu,maydanoz ! (:))) ) ,marul,zencefil ( :(( )koymasamda olurmus,semizotu koydum.Anlayacagin artik Sebzeleri buzdolabindan arindirdim.umarim onlarda beni arindirirlar.Icine 1 kasik z.yagi koydum .bulgur yada Pirinc atmadim.
    Yarinmi TARTILACAGIZ? Yoksa 24.demi simdi baktimda sanki Ben günleri sasirmisim gibi geldi . Bu isinin arasinda okuyup cevap verebilirsen iyi olurdu :)Selamlar.Sule

    YanıtlaSil
  8. Merhabalar herkese, Sulecim yazdikalrini okuyunca benim anladigimi yazayim dedim:) 4. 3 gunluk donem yarin bitiyor dolayisiyla benim anladigim Carsamba sabahi tartilmak...Yanilmis olabilirim ama program bitmeden hic tartilmadik degil mi?
    Herkese iyi haftalar dilerim, Turkiye'ye kavusmak icin gun sayiyorum ben, son 2.5 hafta...Kilolar gitti gitti bu surede...Sonrasinda belki en bastan baslarim bilemiyorum, memleketteki yeme performansima gore karar verecegim.

    YanıtlaSil
  9. şulecim ben de sevcan gibi çarşamba sabahı tartılacağız diye anladım, bence sen de bekle de hep birlikte çarşamba tartılalım, kilolar havalarda uçuşsun! :))

    maalesef dün yeşil çorba hazırlama imkanım olmadı o nedenle ben bugün ve yarın iki gün yapacağım (ama eğer yeni listemiz yarın gelmemiş olursa üçüncü günü de yapıveririm perşembe günü).

    sevcancım şimdiden iyi tatiller diyorum sana da ;)

    YanıtlaSil
  10. Sagol Sevcan,bir ara günleri sayarken takilmisim :)
    Senin adina sevindim sanirim Uzun bir tatil olacak taaaa! Amarikalardan gelince oyle 1-2 hafta kalinmaz memlekette demi?
    Bizde Allah nasip ederse 4 mayista gelecegiz Türkiyeye.1 haftaligina.Oglumun Okul tatilinden yararlanacagiz.Malum yaz tatiline ramazan denk geliyor.

    Ben kendimi tuttum daha tartilmadim.görenler aaaaaa! Zayiflamissin demeye basladilar.Ne yaptin ne ettin .....?
    Evet hissediyorum belimden pantolanlardan ama ne kadarbilmiyorum merakla bekliyorum.
    Son 2-3 kilodan ne kadar eksildim heyecanliyim dogrusu.

    Simdi Türkiyeye gelipte yemeden olmaz .Ama kontrollü olarak.Dün bir net gezintisinde Okudum. Bayanin biri aksam 5 Ten sonra cay kahve ( sekersiz) den baska hicbir sey yemeyerek Kilo verip verdigi kiloyu korumus.bunu haftada 3-4 kere yapmis.Gün icinde istediginden asiriya kacmayarak yiyerek.Aklininda bulunsun yürüyüslerinede Dikkat ederek
    Kaldigin yerden devam edersin. Mehtap Hanim belki koruma ve güclendirme listeleri verir.imkanin olursa tatildede Yorum birakirsin bizlere.
    Son listenin sonuna nasil cabuk geldik degilmi? Hayret birsey....
    Selamlar.Sule

    YanıtlaSil
  11. Ben de bu 12 gunluk programi cok sevdim, sanki ise yariyor gibi...Dun maalesef yesil corbayi yapamadim ben de ama sehriye corbasi ictim onun yerine aksam yemeginde. Bu aksam Sule'nin sebzelerinin bir bolumuyle ben de yapmayi planliyorum. Benim klasik baharat anlayisim var maalesef, zencefili hasta olmadan kullanmayi sevmiyorum ornegin.Simdiye kadar yaptigim corbalarda (yesil corbada) sogan, sarimsak,pul biber, karabiber yeterli oluyor bana. Tabi icerken bol limon suyu...Esime gore turuncgillerin icinde buyudugumden her yemege limon kullaniyormusum ben ;-)
    Cok fazla iznim olmayacak maalesef. 2 gun Istanbul, 9 gun Erzurum(esimin memleketi), 9 gun de Fethiye olarak kullanacagiz iznimi. Ozledigim tatlardan mahrum kalmak istemiyorum ama en basta hamurislerini sabah ve ogle, aksama da izgara, corba,zeytinyagli olarak planlasam da onume ne cikar bilemiyorum.hava nolur isinsin artik da yuzme planlari da yapabileyim, en azindan kilomu korumus olurum boylelikle. Babamin da spor yapmasi gerektiginden uzun uzun yuruyus yaparim gibime geliyor. Hatta evde Leslie' yi acip tum aileyi yurutsem mi acep ben de? Annemin bir komsusu da yillardir aksam 5 te sadece yugurt ve salata yiyomus ve kilosunu koruyomus. Kisin tamam da yazin saat 5 cok erken yaww.
    Firsat buldukca okurum yorumlarinizi ve yazmaya calisirim. Aliskanlik haline geldi nasil olsa artik :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu bahsettigim kisi kendisi Vintage duygular blogunun sahibesi demistiki dayanamiyanlar bunu Saat 6 en gec 7 de yiyebilirler.Bizde zarten alistik en gec 7de yemeye.

      Basligin adi: Saglikli kilovermek isteyenler Di.Ordan okuyabilirsin.Tabii ki firsat varken yerinde yiyeceksin.Afiyet olsun Kilo olmasin 😊 Sule

      Sil
  12. Tatile çıkacaklara iyi tatiller:)))

    YanıtlaSil
  13. Marketlerde kış sebzesi kalmamış, çorbayı neyle yapıyosunuz?? Sadece ıspanak ve karnabahar bulabildim...

    YanıtlaSil
  14. Esra,ben kabak veya brokoli koymaya calisiyorum ki biraz daha yogun kivami olsun. Sonrasinda yesil ne varsa artik... pirasa, taze fasulye, ispanak, taze sogan, nane,biber...Icine bazen bulgur koyuyorum bazen koymadan pisiriyorum.

    YanıtlaSil
  15. Ben yesil corbaya LIMON koymayi unutmusum sarimsagida yedikce koyarim demistim hele birsey eksik diyorum,Sevcan yorumunu okuyunca hatirladim.Zencefil gereksizmis zaten.
    Bir elin nesine Yorum ekledim Belkiisinize yarar bir bakin.

    Supermarketlerde dondurulmus sebzeler vardir Esma .
    Ben elime ne gecerse koydum.marul bile kattim :)
    Rezene ,pazi, pirasa,dereotu,maydanoz,roka,brokoli,lahana ,pazarlarda satilan yesil otlar,
    Daha ne kaldi bilmemki ne varsa onu koy.Bak bulursan madimakta olur.dondurulmus Brüksel lahanasi kolay Gelsin. sule

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sulecim, sana bir sorum olacak:
      senin hem burada hem de m.roma'da verdigin tarifleri toparlayarak "yemek tarifleri" etiketiyle paylasabilir miyim?

      Sil
  16. Teşekkür ediyorum arkadaşlar:)))

    YanıtlaSil