24 Nisan 2013 Çarşamba

"Chapter 2" (2.Bölüm) = 101.Gün

Her şeyden önce, bu sabahtan bu yana bana güzel mesaj ve yorumlarıyla destek olan ve beni bundan sonrası motive eden tüm arkadaşlarıma koskocaman teşekkürler ve bir o kadar da kocaman gülücükler gönderiyorum! :)

Bir karar aldım ve diyetimizin bu sabaha kadar olan kısmını "esas iş" olarak adlandırdığım 1.bölüm olarak sınıflandırdım ve de paketleyip rafa kaldırdım. Şimdi işin daha "zorlayıcı" olabileceğini düşündüğüm (ama hiç de gözümün korkmadığı) 2.bölüme geldik: son 10'dayız arkadaşlar. 10 kiloyu vermek nedir ki gibisinden bir ukalalığa tabii ki girmeyeceğim, çok daha zor olabileceğini tahmin ediyorum. Zor derken, bünye zorlanmasından ziyade zamanın daha uzun sürecek olmasıdır kastım. Arkadaşlarımdan gördüm ki verilmesi gereken kilo azaldıkça vücudun bunu verme süresi artabiliyor. Ama bu bir sorun değil, ben yapabileceğimi gördüm, bundan sonrasını da yapabileceğime inanıyorum. Bundan sonraki aşamalarda da birlikte olabileceğimizi umuyorum burada! :)

Ufak bir nokta var sadece, son 10'u biraz daha zamana yaymayı ve de daha fazla sporla özellikle bacak ve kalçalara çalışmayı planlıyorum. Bu haftayı biraz sakin geçirdikten sonra bir sonraki hafta itibariyle de bunu hayata geçirmeyi düşünüyorum. Şimdilik aldığım karar(lar) bu(nlar), hadi vira diyoruz o halde ve böylece yeni bölüme başlıyoruz.

Bugün (daha ilk günden!) birazcık saçma oldu sanırım. Şöyle ki:

101.gün
06:30
1 bardak limonlu sıcak su
07:45
2 adet wasa light kraker
 
1'er ince tabaka light labne
 
3 adet yeşil zeytin
 
1 kuru kayısı + 1/2 ceviz
10:15
2 kuru erik
 
6 fındık
12:30
1 tabak yeşil sebze yemeği
 
1 kase yoğurt
 
1 dilim kepek ekmeği
 
1 adet wasa light kraker
15:00
8 adet yeşil erik (küçük)
16:30
sütlü kahve (şekersiz)
1 adet wasa light kraker
19:00
1 orta boy haşlanmış patates
 
120 gr ton balığı
 
salata
21:00
1 çay bardağı kuruyemiş (badem & fındık)
 
 
2 parça bitter çikolata

Sabah kahvaltısı ekmekli peynirli olduğu halde ben evden acele ile çıkarken yanıma yemeğimi almama rağmen kahvaltımı unuttum ve şirketteki wasa ve light labne ile idare etmek durumunda kaldım. Balın eksikliğini de kuru kayısının giderebilmesini umdum. Aynı şekilde, kahvaltılığımı unuturken aynı torbada meyvemi de unuttuğum için ara öğünü de dolabımda zaten bulunan kuru eriklerimle geçirdim. Akıl edebilmiş olsaydım can erik yemiş olurdum o arada (hem ikinci bir ara öğüne gerek kalmazdı hem de yeşil meyve yemiş olurdum) ama ben yemekhaneye gelen meyveyi sormayı taaa öğle saatinde (o da ben sorunca değil, erik olduğunu bizim Fatma Hanım haber verince) öğrendiğim için böyle bir imkan olamadı.

Yeşil çorbadan bu sefer pek yeme (yani tabii benimkisi yemek kıvamında olduğu için "içmek" fiili uygunsuz kaçıyor) fırsatı bulamadığım için evde bolca olduğundan bir saklama kabında iki öğünlük şirkete götürdüm bugün, koydum dolaba. Zeytinyağı ile yapıldığı ve içinde et met olmadığı için soğuk da pek güzel oluyor bence. Bu öğlen (yarın da aynısını yapacağım) yanına yemekhaneden aldığım bir kase yoğurt ve bir dilim kepek ekmeği (ki çok küçük bir ekmekti, o nedenle bir de wasa ile takviye ettim) ile yedim mis gibi. Etsiz sebze yemeği olmuş oldu. Patatesle ikame edemedim ekmeği ama yine de idare edebilir diye düşünüyorum. Eriği kaçırmam söz konusu olamazdı, eski ağza yeni tad dedim ve 8 adedini yedim ama nerede o mis gibi can erik nerede bu "şimdilik" gelen minicik ufacık tefecik misket boyutunda erikler!! Ve her zamanki gibi, erik midemi kazındırınca onu takip eden bir adet wasa...

Akşam yemeğimde balık niyetine ton balıklı salata (evet ben pek balıktan sayamıyorum konserve ton balığını) ve sonrasında da televizyon karşısında annem ve kardeşlerimle kahve - çikolata - yemiş keyfi gibisinden bir arsızlık örneği! :)

Egzersiz yapamadım ama gündüz zaten o kadar çok merdiven inip çıktım ki bunun bugünlük beni idare edebilmesini umuyorum, şimdi de yatıp uyumak vakti olduğundan yarın (yarın maç günü evet) biraz stada biraz staddan yürüyerek tekafi edebilirim diyorum.

Son olarak, bu "Chapter 2" ile ilgili şunu düşündüm şimdi: iyi bir zamanlama oldu, hem 100.gün hem 20.kilo hem de yeni programın ilk günü güzel denk geldi. İkinci 100 gün sonunda 65 kilo ile karşılaşabilecek miyiz, bunu zaman gösterecek... ;)

12 yorum:

  1. Olacak inşaallah, yalnız kuruyemiş neyin nesi anlayamadım??:))))

    YanıtlaSil
  2. ESRA haklisin bende anlamadim:)
    Hatta söyleyeyim bende Dün aksam aynisini yaptim.canim findik cekti söyle 5-6 tane ativerdim agzima.aksam yemegim biraz hafif geldi.
    Aksam yürüyüsten sonra bir baktim zaman gecmis 7 ye geliyor.ayiptir söylemesi Levrek fininda yapacaktim.zaman dar marketede ugramamiz gerekti.evdeki tütsü somon baligindan
    Cok inceydiler i4-5 tane yedim yanina hemen uyduruk bir patetes Püresi 1 patetes kadar.
    HAL böyle olunca Mide biraz bostu sanirim :)
    Ama Aslinin ki keyif ( helal olsun) vede kutlama :)
    Herkese iyi sabahlar,iyi günler.Sule

    YanıtlaSil
  3. ya yazarken ben de oyle dedim kendi kendime "nereden cikti bu kuruyemis simdi!" diye... :))

    olay soyle gelisti efem: bitter cikolatalarimi (2 parca) aldim ve koltuga kuruldum aile ile tv izlemek uzere, ortada mevcut kuruyemisten (daha dogrusu findik ve bademden) birer tane aldim ve cikolatalarimla yedim. sonrasinda ise dizi izlemeye dalip (daha once hic izlememistim o diziyi) "o kim?" "bu niye oyle dedi?" "su niye bunu yapti?" derken sanirim bir 6-7 badem ile 10 kadar findik yemisimdir! eh, bunun da 1 cay bardagi yapacagini dusundum ve kendimi kandirmamak adina hemen yazdim.

    sanirim simardim biraz, ama bu sabah kararliyim dogru duzgun bu kalan 4 gunu devam ettirmeye. yeni hedef belli, oraya inmek buraya gelmekten daha zor olacak biliyorum :)

    YanıtlaSil
  4. Aslı sevgili fenerbahçende senin ilk aydaki azim ve karalılığın olursa kupayı bile alabilir amma velakin şu son günlerdeki aslıya benzerse benfica sizi dağıtır benden söylemesi :))
    Nuray

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahahah nuraycım ben bu yorumunu dün maça giderken telefondan okudum ama yanıtlayamadım haliyle ve maç boyunca anlaşmalar peşinde koştum takımla "bakın siz bunu alın ben de şu kalan kiloları vereyim, rezil olmayalım nuray'a" diye :)))

      Sil
  5. Asliiiiii buraya gelip bagirmak istedim sen ne güzel kutlamalar yapiyorsundur simdi

    Darisi ikinci maca Allah utandirmasin:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sabah 6da kalkmak gerekeceği için direkt eve dönüp yattım çiğdemcim yav huehuehueh kutlamalar haftaya inşallah :))

      Sil
  6. Amsterdama biletleri hazirla :)
    Sule

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. vizem dün bitmişti, haftaya gideyim yenisini alayım bari, di mi? :)

      Sil
  7. Amsterdama ucusa hazirkilar baslasin! Insaallah rövansida alirsiniz.
    Sule

    YanıtlaSil
  8. Aaaa! Ilk yorumda hata bildirimi olmustu. Oda gelmis.günaydinlar.:)

    YanıtlaSil