30 Nisan 2013 Salı

Gereksiz gün: 107

Günün genelinin pek fena geçtiğini söylemezsem çatlarım sanırım şimdi. Cidden beklediğimden çok daha sevimsiz, sinir bozucu ve gergin bir gün geçirdim, neyse ki bitti gitti ve Perşembe günü gene aynı kazana atlamadan önce önümde koskoca bir yarın var işten uzak kalabileceğim! Tatsız tuzsuz bir yazı olmasını istemediğim için kısa ve öz tutup listeyi şuraya ekleyiverdikten sonra kitabımı da alarak yatağa gömülmeyi, yarını da pek sevgili ailemle sakin ve mutlu geçirmeyi planlıyorum. Peşin peşin herkese güzel bir 1 Mayıs günü olsun, ister çalışıyor olun ister bayram kutlayın ister tatil günü olarak değerlendirin.

107.gün
07:45
1 çay bardağı süt
 
4 çorba kaşığı nesfit (k.meyveli)
12:45
1 kase şehriyeli çorba
 
4 yemek kaşığı zeytinyağlı barbunya
 
5 kaşık kıymalı ıspanak yemeği
 
3 kaşık yoğurt
 
marul + kırmızı lahana
19:00
1 poğaça
 
kıymalı yeşil fasulye
20:30
1 adet nişastalı kurabiye

Az gibi görünen ama kalori açısından bomba bir gün olmuş oldu! :)

Kahvaltı güzel, ara öğüne vakit bulamadığımdan o kısım eksik. Ama acısı öğle yemeğinde çıkıyor, bakınız şehriye var, ıspanak yemeğindeki pirinçler var, barbunya var... Sonrasında (ki zaten öyle bir öğle yemeğinden sonra hiç ara öğün ihtiyacı duymadım) eve gelince yenen koskocaman bir tabak (ama cidden herhalde 2 porsiyondur o) fasulye var, onun yanında anneciğin yaptığı poğaçanın tadına bakmak var. Mini not: o poğaçalar yağı azaltılmış, beyaz peynirli ve daha önceki listelerde de yer alan poğaçalar, öyle "eski usül" poğaçalardan değil yani! ;) Fakat tabii orada dursaydım iyi olurdu ama durmadım... Daha da ilerisinde kahve eşliğinde, gene anneciğin yaptığı kurabiyelerin tadına bakmak var. Eh, tadına bakmak dediğimiz şey sonuçta ucundan bir ısırıkcıkla da oluyor, bir bütünü yuvarlamakla da ve sanırım benim burada tada nasıl baktığım da son derece bariz! :)

Fakat hafifletici sebep olabilecek ufacık iki nokta var: 1 - cidden bugün bir ara öleceğim sandım ortamdan çatlayıp, bu nedenle eve vardığımda üzerimde gereksiz bir gevşeme vardı. 2 - yarın bildiğiniz gibi önemli ve sevgili misafirlerimiz var, ailemiz genişliyor artık ve de canım ciğerim sevgili yeni kardeşim C. ile tatlı annesi bizde olacaklar: hazırlık yapmaktan bahsetmiştim size ama hazırlığın büyük çoğunluğunu annem zaten yapmıştı bile ve eve geldiğimde bir anda çocukluğuma döndüm sanki (o dönemde annemin çay davetlerinin olduğu zamanlarda da eve geldiğimizde ev böyle kokardı ve sofradaki bize ayrılmış şeylere dalardık bekletmeden). o kadar hoşuma gitti ki o his! :)

Şimdi gidiyorum. Herkese çok çok iyi bir gece ya da gün dilerim!

7 yorum:

  1. Aslı niye öyle diyosun 20:30 harici pek de fena değil
    Nuray

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yok nuraycım ya, eğer "diyet" açısından bakarsan öğle yemeğindeki barbunya da akşamki poğaça da fazlaydı sadece kurabiye değil. ama öldürücü vuruş o olmuş oldu.

      Sil
  2. Bugün buraya Nuray'dan başka kimse uğramamış, şaşırdım vall:)))

    YanıtlaSil
  3. Esra aynen öyle ben de boş bırakmıyım buraları dedim sen de hoşgeldin
    Nuray

    YanıtlaSil
  4. Ben yeme içme telaşına düşünce valla boşladım diyetorfoz'u haklısınız, nuray benden çok daha istikrarlı ve kendisine cidden teşekkür borçluyum! :)

    not: hem Nuray'ın hem de Esra'nın az önce yazdıklarıma verecekleri tepkiden çok çekindiğim de kayıtlara geçsin lütfen! :))

    YanıtlaSil
  5. Valla bu iş gittikçe çığırından çıkıyor Aslı'cığım, bilmem artık:))))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. neyse, beklediğimden biraz daha yumuşak ve sevecen bir yorum oldu :))))

      ama, haklısın esra - hem de çok! bu ay toparlanacak elbette tüm bu saçmalamalar. yaz geldi, tamamdır.

      Sil