10 Nisan 2013 Çarşamba

Geride kalan 85 ve 86. günler

Diyet ve egzersiz adına yüzkarası iki günden sonra geldim arkadaşlar!

Önce listeler, sonra açıklamalar olsun şimdi çünkü 2 gündür ofiste doğru düzgün bulunmamanın getirdiği o muhteşem yığının tam ortasında buldum kendimi sabah sabah ve kafamı toparlamakta zorlanıyorum. :)

Dün ve bir önceki güne kısa bakış şöyle:

85.gün
86.gün
08:00
2 dilim tam tahıllı ekmek
07:45
1 dilim tam tahıllı ekmek
11:00
2 adet ceviz + 2 kuru kayısı
 
1 dilim beyaz peynir
12:45
1 kepçe mercimek çorbası
10:00
3 susamlı çubuk
 
3 kaşık bulgur pilavı
 
4 kuru pasta (1 tatlı 3 tuzlu)
 
2 adet rosto köfte (ince)
13:30
1 porsiyon döner
 
marul + kırmızı lahana + roka
 
1 adet lavaş
 
1 kaşık koyu cacık
 
4 adet patates kızartması
 
1 dilim kepek ekmeği
 
marul + kırmızı lahana
20:30
salata + mezeler
16:30
3 tuzlu kuru pasta
 
1 kalın dilim beyaz peynir
19:30
3 tuzlu kuru pasta
 
3 dilim ekmek
22:00
salata + mezeler
 
1/2 levrek
 
1 dilim ekmek
 
4 istavrit
 
1 barbun
 
1 dilim brownie
 
1/2 levrek
 
 
 
1 çatal ayva tatlısı
 
 
 
2 çatal kabak tatlısı
 
 
 
1/4 muz

Peki neden böyle?

Anlatayım efem...

85.gün dediğimiz Pazartesi aslında akşamını saymazsak pek de fena değil ve diyetimize neredeyse tamamen uygun. Kahvaltı biraz saçma, peynir zeytin falan yok çünkü benim vaktim olamadı, geldim ofise, oturdum çalışmaya ve ancak çantamdan çıkarttığım ekmekleri kemirmeye fırsatım olabildi.

Akşamı ise ayrı bir hikaye: bizim güzide kitap kulübümüz iRo!'nun yaşgünü idi efenim (çok eğlendim, çok güzel insanlar hepsi, iyi ki iRo! var vallahi, bkz fotolar tam da ŞURADA). Mezeler diye genel yazdım aslında, siz balıkçı mezelerini düşünün, onlardan birer kaşık yemiş oldum ve orada çok da fena performans göstermedim. Ama o kızarmış ekmekler olayı kafadan koparttı korkarım! Ve tabii bir de o brownie aslında brownie değil :)) Özlemimiz yaptırmış getirmiş, brownie kek arasında krema ve çilek. İnce bir dilim yedim, şahitlerim var! Ama yedim mi? Yedim ehe.


Dün ise o kadar eğlenceli değildi, sabah 09:00'da girdiğimiz kanlı revanlı toplantımız akşam 21:30'da bitti ve biz de bittik. Mütemadiyen atıştırılan kuru pastalar ve öğle ile akşam yemeklerindeki abeslik dünün saçmalığı yanında hiç kalır. İzninizle düne hiç girmeyelim ve bööööyle kalsın o, olmaz mı?

Bugün yarı fast week günü olacak benim için, tam fast week de olabilir bilemiyorum akşam beni evde ne karşılayacak bilemediğim için ama elimden geleni yapacağımı biliyorum. Yeni listemizin de henüz yayımlanmadığını gördüğüm için diğer listelerden birine dönüp bunu seçmek geçtiğimiz iki günün ödem mödem gibi zırvalarından beni kurtarır diye düşündüm. Ve de tabii akşam Jillian'la kavuşma var, iki gündür yüzüne bakamamıştım kızcağızın! :)

Herkese öpücükler!

9 yorum:

  1. geçtiğimiz iki haftada bi anlamda abartmadan serbestlik vardı sanırım öyle abartı bi durum yok.sen bi de benim yediklerime bak ya ühühühü:(
    seni feysbuktan arkadaş ekliyim mi?

    YanıtlaSil
  2. gördüm yediklerini şekerim o kadar da çok berbat değildi 1,5 lahmacuna kadar :))) sen şu listeye tam uysan uuuu ne kilo vereceksin aslında yahu!

    ekle tabii :)

    YanıtlaSil
  3. seni arkadaş ekleyemedim :) mesaj attım diğer beleş kutusuna.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. e ama almadım ben mesaj falan, yanlış kişiye atmış olmayasın? :)

      Sil
  4. iRO olayınıza bayıldım Aslı. İlk defa adam akıllı oturup bakabildim. Keşke Istanbul'da olsaydım dedim :) Kitap alışverişi yaparken kesinlikle listenizden faydalanacağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) iRo! benim de gözbebeğim dudu ya, çok seviyorum hem bu oluşumu hem de içindeki insanları. katıldığım en akıllıca grup olmuş bu diyorum (MPG de hemen ardından geliyor).

      çok sevindim sana da fayda sağlayacağına, söyleyeceğim bizimkilere de :)

      Sil
  5. bu arada lahmacun aklandıki zaten :) bir tanesi 250 kalori.yani almam gereken kaloriyi aşmıyor aslında.bir dilim ekmek ve et kalorisinde.ama tabi mehtap hanımın listesinde herşeyin bi dengesi var.o dengeyi bozmuş olabilir.aman neyse yaa höff.sanırım benim metabolizma baya bi afalladı garibim.doğumdan sonra 25 kilo verdim zati şimdiye kadar.daha yavaş gidiyor sanırım artık.daha az yemem gerekiyor belkide.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya zaten 25 kilo ne demek kızım, şahane bir şey o, müthiş bir başarı bence (ve eminim ki herkesce!)
      sakin sakin devam edebilirsin aslında sen, zayıf olduğuna ve kafanı 2 kilo fazlayla bozduğuna kanaat getirmek üzereyim bak :P

      Sil
    2. yani boyum 170 olduğundan kilolu görünmüyorum en azından artık. ama ideal kilom 60.önce 65 sonra 60 bakalım.sanırım onca kilodan sonra daha yavaş gidiyor artık.bi diyetisyene gidip ölçtrürüp biçtirmem lazım sanırım.bi de benim tartı bozulmuş yahu :D sanırım fazla tartıyor.aynı anda deneme yaptım.bi çıkıyorum 73 bi çıkıyorum 72,bi çıkıyorum 71 küsür.anlamadım.

      Sil