15 Nisan 2013 Pazartesi

"Her şeye rağmen" 91.Gün

Bir Pazartesi sabahında daha birlikteyiz arkadaşlar :) Kendimi pek bir uykusuz, yorgun, sevimsiz hissediyorum ama bunun büyükçe bir kısmı 1-2 saate geçecektir, klasik ve derin Pazartesi sendromu işte, ne yapalım!

Dün de değindiğim gibi, dün anneciğimizin doğumgünüydü. Doğumgünü ritüelimiz ailece doğumgünü sahibinin en sevdiği şeyleri yapmaktır gün boyunca. Bunu dün de bozmayarak anneciğimin isteyeceğini düşündüğümüz bir gün planladık. 3 çocuğu ile (ben, kardeşim ve nişanlısı) önce kahvaltı sonra da Bağdat Caddesi'nde bir çarşı dolaşma maceramız oldu ki bunu da öğle yemeğiyle taçlandırdık. Gün çok güzeldi (hatta Cadde'de Bulutsuzluk Özlemi'ne dahi denk geldik, "Dünyayı Savaş Değil Sanat Kurtaracak!" kampanyası dahilinde bir konser veriyorlardı, daha da  neşelendik ve eğlendik sayelerinde) ama benim korkum daha yeni disipline tekrar girmeyi planlarken (üstelik de regl öncesi ve de Şule'nin de bir önceki post'a yorumunda değindiği gibi kalabalık iki gün sonrası) neyi nasıl idare edeceğimdi.

Korktuğum kadar fena olmadı, daha iyi olabilirdi ama yine de bir şekilde beterinden korunabildim :)

bulutsuzluk özlemi annemin 64.yaşgünü kutlamaları münasebetiyle bağdat caddesi'nde arz-ı endam edeceğini duyunca tabii ki duramamış ve derhal düzeneği kurmuş. kendilerine teşekkür ederiz! :)

Sabah erken uyanınca ve nispeten de "geç" bir saatte kahvaltı yapmayı planlayınca kahvaltıyı öğle yemeğine öğle yemeğini de akşam yemeğine saymayı düşünmüştüm. Saatler biraz öne kayınca da açıkçası akşam biraz acıktım ama yine de (sanırım) hafif bir şekilde kurtarabildim paçayı. Bakınız şöyle:

91.gün
07:45
sütlü kahve (şekersiz)
 
3 adet bademli biscotti
10:30
2 kaşık menemen
 
1 katı haşlanmış yumurta
 
1/2 dilim beyaz peynir
 
1/2 dilim eski kaşar peyniri
 
1/2 domates + 1/2 salatalık
 
1/4 sosis
 
3 dilim kızarmış ekmek
 
2 tatlı kaşığı çilek reçeli
 
1 kuru kayısı + 1/2 ceviz
15:00
2 kaşık humus + 2 grissini
 
ızgara sebze (kabak, yeşil fasulye, kırmızı ve sarı biber, mantar)
 
 
1 orta boy ızgara (yağsız) biftek
21:00
2 adet eti form "rice cake"
 
sütlü kahve (şekersiz)

Peynirlerdeki "1/2 dilim" kahvaltıda normalde getirilen büyükçe dilimlerin yarısı değil, ev usulü "kibrit kutusu kadar" peynir diliminin yarısına denk gelir, öncelikle bunu not edelim. Bunu yazarken listeye tekrar baktım da... Ekleyecek başka da notum yok aslında, fazla olanlar belli, kahvaltıdaki ekmek ve reçel ile öğle yemeğindeki humus ve grissini evet. Onları da pasta yememiş olmam affettirir mi diye düşünüyorum şimdi. Alışveriş sırasında denediğim ve üzerime olan, satın aldığım bikinilerim (geçen sene aldığımdan tam tamına 2 beden küçükler şekerlerim) belki biraz affetmemi sağlayabilir?

Ha, dün egzersizim sadece Cadde'de ileri geri yavaş tempo "window shopping" yürüyüşü oldu, sayılmaz o nedenle. Bugün Leslie ile 3 mil yürüyeceğim akşam ve üzerine de eğer vaktim olursa bir posta Jillian yaparak telafi edeceğim (diye umuyorum).

Şimdi hafta başlayabilir, haydi bakalım!!!!

7 yorum:

  1. Anneye sağlıklı, mutlu, huzurlu, torunlarını seveceği günler diliyorum:))

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkürler esracım, inşallah! :)
    hepimize, her zaman ve hep sevdiklerimizle, mutlu & sağlıklı bir sürü yıl olsun!

    YanıtlaSil
  3. günaydın Aslıcım.annene sizlerle birlikte nice mutlu doğumgünleri diliyorum.sen de böyle bir günü gayet başarılı geçirmişsin bence.çünkü fazla dediklerin sabah ve öğlen olmuş.benim ise güzel geçen haftasonum dün gece itibarıyla fecaate dönüştü.kızımla oğlum haftasonu tatiline geldiler.ben de cuma günü mantı,brownie yaptım ama kendim tatmadım bile.oturdum onlarla ton balığıyla salata yedim.cumartesi öğlen dışardaydık cok az sade döner ,salata,akşam da az fırında kuzu salat a.çok mutluydum.pazar sabahı kahvaltıda kolaç denen bir yumurtalı hamur kızartması var onu istediler yaptım.ben: yulaf ezmesi çilek süt.mutluluğum sürüyor:)bu arada çerzler,kekler,çukulatalar,kahvelerhavada uçuşuyor.hiç ama hiç umursamıyorum.z.yağlı pırasayla tavuk daha lezztli geliyor.öğleden sonra kol böreği yaptım,gene yemedim.daha sonra kendim kaşındım itiraf ediyorum.hurmacık tatlısı ister misiniz dedim.oğlum bayılır.atladı tıabi.onu da yaptım.işte ondan sonra film kptu.eşim daha yemeden bu sefer olmamış dedi.ben de kalite kontrol amaçlı önce yarım,sonra bir,bir,toplamda gece boyu 4 tane yedim.:(((öyle bir ağırlık ki anlatamam.o canım 3 günüm de heba oldu.şu anda hala mideme beton dökülmüş gibi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ülkücüm öncelikle güzel dileğin için çok teşekkür ederim, hepimiz hep sevdiklerimizle çevrelenmiş olalım hayat boyunca, sağlıkla!

      bence sen gene de çok iyi gitmişsin, tüm günü başarıyla geçilrmişsin, daha ne olsun! :) evet, akşam o tatlılar olmasaydı iyi olurdu ama kendini hırpalama bu konuda, kaldığın yerden aynen devam et. mehtap bol su ve egzersiz diyor ya, bugün bunu yap bolca.

      çok çok sevgiler!

      Sil
  4. adımı unuttum ülkü

    YanıtlaSil
  5. Annene hayırlı sağlıklı uzun ömürler dileklerimi ilettikten sonra o ne güzel kahvaltıdır diyorum oh miss:))
    nuray

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. valla nuraycım kendime geldim ne yalan söyleyeyim! :)))
      hepsinden azar azar olsa da yedim, dengede tutmaya çalıştım kendimce, daha kötü olabilirdi! ;)

      güzel dileğin için çok teşekkür ederim, hepimiz için inşallah.

      Sil