27 Nisan 2013 Cumartesi

Kötü Gün 103 : Başağrısı Kabusu!

Hafta sonu sabahı, güneşli ve ılık hava (saat daha 08:30 olduğuna göre günün kalanı bayağı sıcak olacak demektir), kahvaltı yapıldı gözler açıldı kafa yerine geldi ve artık dünü yazabilirim :)

Önce listemiz:


103.gün
06:30
1 bardak limonlu sıcak su
07:45
2 adet wasa light kraker
 
1'er ince tabaka light labne
 
1 kuru kayısı + 1 ceviz
11:00
2 dilim ananas
 
6 badem
13:15
1 kepçe domates çorbası
 
1 dilim kepek ekmeği
 
marul + roka + kırmızı lahana + havuç
 
haşlanmış karnabahar
 
1 kase yoğurt
16:45
sütlü kahve (şekersiz)
19:15
8 yemek kaşığı mercimek yemeği
 
salata
 
1 dilim çavdar ekmeği
21:45
2 dilim ananas
 
2 badem

Dün ÇOK kötü geçti başağrım açısından. Sabah uyandığımda zaten başım ağrıyordu, limonlu suyu içtikten sonra hazırlandım ve evden çıkmadan bir ilaç çıktım (hep içtiğim ilacım kalmamış, yeni bir "kas gevşetici / ağrı kesici" attım ağzıma). 10 dakika kadar sonra ağrı hafifledi ve 15 dakika sonrasında ise aynı şiddetle tekrar başladı. Benim normalde ilaç almak gibi bir alışkanlığım olmadığı için aldığım en hafif ilaç bile bana çabuk ve fazlaca etki eder, bu etkisizliği önce ilacın fazla hafif olduğuna karar vermeme sonra da karnımın aç olabileceğine yordum. İşe vardım, kahvaltımı yaptım, bol suya kendimi boğdum ama bana mısın demedi ve saat 10:00 gibi G'nin hep yanında taşıdığını bildiğim ağrı kesicisine başvurdum (benim için fazla kuvvetli bir ilaç o, genelde bir bütün olarak uyuşturur beni ama ağrıları kestiği garantilidir). Ağrı gitti... 1 saat kadar sonra aynı şiddetle geri geldi! Delirdim gün boyu resmen kafamı omuzlarımdan ayırıp atmak, gözlerimi oymak istedim. Patronum sodanın iyi gelebileceğini söyledi, içtim. İyi geldi... En fazla 1/2 saat sonra geri gelmişti, kabus gibi!! Bir arkadaşım "moon mantra" önerdi, onu dahi denedim işe güce ara verip (mantra alışkanlığım da yoktur, dün ilk kez yaptım, o da ilk kez yapmış ve çok faydalı gelmiş). Tamamlayamadım telefon ve gelen gidenlerden ötürü konsantre olamayınca ama yapabildiğim kadarı bile hafifletti...



Ta ki yaklaşık 20 dk sonrasında artık kafamın bir karpuz gibi yarılacağını düşünene kadar! (Bu arada, serviste eve gelirken artık başağrısından midem o kadar bulanıyordu ki belki bir işe yarar diye düşünerek gözlerimi kapatıp yolun büyükçe bir kısmı bu mantrayı - aklımda kaldığı kadar, yalan yanlış - tekrarladım durdum. Nefesi ayarladığı ve beyni buna konsantre ettiği için oldukça hafifletti o ara ağrımı, belki doğru düzgün yapabilseydim ağrı biterdi!)

Anlayacağınız gün boyu bitmedi gitmedi o ağrı. Yürürken hafifleyen ama oturup gözlerimi bir şeye konsantre etmem gerektiğinde beni kör eden bir abuk sabuk durum. Karanlık ve sessizlik ve uyumak iyi gelecekti ama imkan olmadı.

Eve geldim, sevgili arkadaşım canım benim Ç. bizdeydi - mercimek pişmiş, Ç. kaçırmaz, çok sever :)

Ama işte ben pek fenaydım akşam. Ağrı bir süre sonra hafifledi biraz açık hava yürüyüşü, biraz "hafta sonu geldi artık ya at şu stresi Aslı" telkini, biraz da nefes egzersizleriyle ama bu sefer de kendimi sanki üzerimden bir traktör geçmiş ya da onlarca insan sırayla beni evire çevire dövmüşler gibi hissettim. O bitkinlikle bir yarım saat kadar uyumuşum. Kalktığımda ağız ve boğaz kuruluğundan ölüyorum sandım, o zaman da imdadıma dolapta sabah kestiğim ananas dilimlerinden kalan 2 ince dilim yetişti. Afiyetle yedim, TV karşısında yarı uyuklar halinde pinekledim ve sonrasında da kendimi yatağa transfer ederek sabaha kadar deliksiz uyudum.

Sabah tabii çok erken uyandım, o saatten beri çok hafif bir baş ağrısıyla (sadece sol gözümde var şu an için) ama çok çok çok bitik bir halde dolanıyorum ortalıkta. Ama hafifliyor, kendime gelmeye başlıyorum yavaş yavaş.

Az sonra bir kahve içeceğim, sonra su da içer biraz balkonda açık hava alıp Leslie ile 5 mil yürümeyi planlıyorum. Ter atmanın iyi geleceğine eminim. Sonrasında da belki (hava güzel olacağına göre) dışarılara atarım kendimi.

Herkese ağrısız sızısız şahane bir gün diliyorum! :)

15 yorum:

  1. Asli tansiyonuna baktin mi peki agri kesiciilerke gitmez cunku onun verdigi agri
    Nuray

    YanıtlaSil
  2. baktım nuray baktım, benim standartlarımda (25 yaşından beri hipertansiyon hastasıyım) son derece sağlıklı idi dün tansiyonum. ben de önce öyle düşünmüştüm ama onun ağrısı daha farklı oluyor ya, öyle de değildi. neyse çok hafifledi şimdi sadece hafif hafif gözlerim ağrıyor.

    YanıtlaSil
  3. Aslı bu moon mantra ne ya ben de bunu araştırırken başım ağrısına sahip olucam
    Çabuk cevap
    Nuray

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nuray bu "mantra" denen şeyler antik hint kültüründen, sürekli tekrarlandığında şakraları açan, ruhsal dönüşüm sağlayan heceler kelimeler falan, biliyorsundur belki ben tekrarlamış oldum.

      başımın ağrıdığını duyan bir arkadaşım bunu o süreyle tekrarlamanın vücut ritmini değiştirerek (sonuçta enerji kanalını yönlendiyor ve konsantrasyon sağlıyor herhalde) başağrısına iyi geldiğini söyledi, denediğimde gördüm ki gerçekten iyi geliyor. diyet projemden sonra mantralar projemi hayata geçirmeye karar verdim sanırım :))

      "moon mantra" ise ay mantrası. dün azıcık baktım ben de, aklımda kaldığı kadarıyla: eski hint inanışında "lord chandra" var, yani bizim bildiğimiz "ay". kalbe, beyne, zihne hükmettiği ve de genel olarak vücudun iyi olmasına etkisi olduğu söyleniyor. bu mantrayı tekrarlamanın da bu alanlara etkisi olduğu düşünülüyor(muş).

      gibi bir şey işte :)

      Sil
    2. Bana bunu birisi anlatirsa sevinirim ,ne yapilacak ?
      Sayilarmi tekrarlanacak???
      Ses yok görüntü var.
      Sagdan sola
      Yukardanasagiya???Sule

      Sil
    3. ben bunda hiç sayılara takılmadım şulecim, biraz sesi kısıktır belki baktığında sen çünkü bir kadın sürekli olarak aynı cümleyi tekrarlıyor. sen de onun ritmiyle tekrarlıyorsun. çok yüksek sesli olmana da gerek yok, o senin nefesini düzenliyor ve vücut titreşimlerine etki ediyor.
      sessiz olduğu için fark edememişsindir sanırım.

      Sil
  4. Gecmis olsun Aslicigim,
    Seninki bayagi Uzun sürmüs :(
    Ben aspirin aldiktan bir süre sonra spor yaptim biraz .Iyi geldi kan dolasimi hizlaninca kendimi daha iyi hissettim ama 2-3 Saat sürdü.
    Sabah ise ciktim 7:20 ,10:30da futbol takimiyla bulustuk ve maca gittik.12:30 Mac basladi.
    3-1 yendik. 15:30 gibi Eve gelip 1 bardak cay ictim.isinmak icin Hamburg Gene soguk ve rüzgarliydi titredim adeta.hemen cikip alisverise gittim.18:00 evdeydim.Acliktan ölüyordum.
    Öglen sadece ayaküstü 1 hahve ve ekmekcik yedim.hemen düdüklüde brokoliyi havuc ve bir pirasa ve 3 dis sarimsakla pisirdim.icine süt ekleyip blendirladim.acelece ictim.Gözüm
    Acildi.Yoruldum bütün gün ayakta.spora zaman kalmadi.oglum icin Video kiraladim( Madagaskar 3 ) Anne illa sende seyret diyor....iyi aksamlar.bu mantra klibine yarin bakacagim tesekkürler bizimle paylastigin icin.Sule

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3-1 iyi skor! delikanlı hangi mevkide oynuyor? :)

      Sil
    2. Sag ortasaha oyuncusu.masaallah bir öne bir arkaya Motor takmis gibi kosuyor.1yas büyüklerin takiminda.gerekli durumda arkada savunmada oynayip yardim ediyor.öyle cok top teknigi yok ,sokaga cikip oynamaya zamanida yok.Okulu Gymnasium (Lise 6sinif)dersleri agir ve okul her Zaman birinci sirada gelir.severek oynuyor simdiye Kadar Judo ve futbolu bereber götürdü ama yol ayrimina geldi.Babada futbol Sever oldugu icin futbolla yatip futbolla kalkiyoruz.Türk futbol takimlariyla arasi malesef yok :)

      Sil
    3. :) yaşı ilerledikçe birden fazla spora vakit ayırması zor oluyordur elbette.
      türk futbol takımlarıyla arası olacak da ne olacak hahaha bizim buralarda ligin ve kulüp taraftarlığının hali ortada!
      maşallah diyelim oğluna şulecim. :)

      Sil
  5. Acil şifa diliyorum canım. Karanlık ve sessiz bir odada uyumak iyi sonuç veriyor. Ben de aynı şeyleri yaşadığım için biliyorum. Ben böyle durumlarda apranax alıp uyuyorum. Öptüm:)))

    YanıtlaSil
  6. esracım, şulecim, çok teşekkür ederim ikinize de. esra, dediğin gibi gerçekten de uyumadan geçmiyor o ağrı ama eğer kendini zorlayıp da (biraz hafiflediğinde) şule'nin dediği gibi egzersiz yaparsan - ki en iyisi aslında açık hava yürüyüşü - bayağı iyi geliyor. ne kendim ne sizler ne de bir başkası böyle bir ağrı bir daha yaşamasın isterim!

    şule ne kadar yoğun geçmiş günün! çorba güzele benziyor, yapacağım ben de :) filmi beğendin mi bari bu arada?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahhaaa!
      izliyormus gibi yaptim :))
      ipadde bloglari gezdim.
      Oglum anneeee bakmiyorsun,anneeee bak bu sahne cok güzeldi deyince bir 5dk.baktimda sevindi yavrucagim.

      mor lahana salatasini bugün deniyorum,kus üzümü yok ama olsun.güzel pazarlar herkese.Sule

      Sil
  7. Asli mevzuyu anladim benzer seyleri duymustum ama bunu degil. Ben de tasavvuf kknusuna merakliyim orada Allah'in isimleri tekrar edilir farkli dertler yada arzular icin iste ornegin sifa icin safi adi mesela beyin kuvveti icin alim adi gibi
    Mesela bilirsin pirinc yada su ortaya konur ve kuran okunur yada dua edilir sonra o icilir falan
    Bunu bi japon adam arastirmis suyun yaninda guzel sesler cikarmis ve kotu sesker su farkli farkli kristalkesmis
    Tum inaniskarda var galiba boyle seyler e biz enerji varkiklar oldugumuza gore inaniyorum ki bu senin yaptigin da iyi biseydir ve mutlaka bu seslerin tekrarlarin faydasi vardir
    Kim bunu islama kimi hint yada cin felsefelerine gore yapiyo hepsi bu
    Ana hepside ne kadar mukemmel oldugumuzu gosteriyo bajsana burda olusan enerji ve sevgiye birbirimizi gormedeb gun icinde ne guzel sevgi gonderiyoruz paylasiyoruz
    Iyiki varsiniz hepiniz
    Nuray

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet evet nuraycım aynen dediğin gibi, enerji yoğunlaştırması bu da, tıpkı tasavvufta olduğu gibi. mesele enerjiyi yoğunlaştırmak ve hem beyni rahatlatmak hem de o isimleri / kelime ya da heceleri tekrarlarken vücuda titreşimleri yaymak. çok güzel konular bunlar derinine indikçe ve benim (tüm semavi ya da diğer dinler açısından) incelemeyi çok sevdiğim konular açıkçası.
      ve de gene dediğin gibi: burada böyle dahi ciddi bir enerji oluşturuyoruz, hepimize iyi geliyor bu! aynı şekilde, sen de iyi ki varsınız, hepiniz öyle!
      sevgilerle, iyi geceler :)

      Sil