28 Nisan 2013 Pazar

Şahane Pazar! (105.Gün)

Güzel bir Pazar günü oldu bugün, mutluyum! Hafta sonumu "çok az" çalışarak geçirmenin getirdiği bir dinlenmişlik haliyle az sonra yatağa atacağım kendimi ve yarın sabah da 1 Mayıs gününün tatil olduğunu bilerek sendromumu minimumda tutacağım. Hazır şimdi (yanında anahtar olmadığını bildiğim) kardeşimin eve gelmesini beklerken sizlere bugün yediğimi içtiğimi anlatayım da peşin peşin "cıkcıkcık aslı o olmamış!"ları alayım. :))) Aslında siz demeseniz de olur haha ben bolca kendime diyorum bunu akşamüstünden bu yana!

Önce evdekilerle sonra da dışarıdakilerle yetinmem gerekti bugün yemek açısından. Dikkatli gittim denebilir aslında ama listemize neredeyse HİÇ uymadım. Ancak Mehtap'ın öğrettiklerini kendime rehber ettiğimi bilmenin getirdiği bir arsızlık var sanırım üzerimde ki eskiden utanırken artık hiç üzerinde durmuyorum korkarım. Sabah tartıya çıkıp da kilo vermediğimi görünce bunun acısı çıkacak biliyorum. :)

Sizleri bugün yaptığım (bana göre dehşet verici) yaramazlığa hazırlamak için önce anlatayım:

Sabah uykumu almış bir şekilde, benim için geç sayılabilecek bir saatte uyandım (08:30). Hemen limonlu suyumu içtim, biraz ardından kahvaltımı yaptım ve bir kahve keyfi yaptım balkonda sakin sakin sabah sabah. Saat 10:00'u gösterirken geceliği atıp spor kıyafetlerimi geçirdim üzerime ve nicedir özleştiğimiz Jillian'ımla bir level ter attım (bugün 2.level geldi içimden, neden bilmiyorum). Geniş vakitliliğin verdiği bir arsızlıkla uzun bir duş ve hemen ardından saç bakımı, cilt bakımı vs ile kendimi şımartıp bir kahve daha aldım ve ayaklarımı uzatıp bir yandan tv'ye baktım bir yandan da okumam ve analiz etmem gereken bazı raporlarla uğraştım. Bu arada önce ara öğün olarak kivilerim gitti mideye fakat sonrasında kahve tazelenince yanında birden peydah olan petit beure ve çikolata da hapır hupur gitti valla (evet, bugün kahve konusunda çok çok çok yaramazca davrandım fakat göreceksiniz ki bu masum kalıyor sonra olanlar yanında!).

Derken öğle yemeği saati geldi. Dünden kalan salatadan yemeyi planlıyordum yanına ekmek katıp fakat bir önceki hafta sonu yaptığım ve bir porsiyondan az kalmış tavuğu ziyan olmaması için yedim ekmeğin yerine ve salatayı da daha az aldım tabağıma. Bu ikinci yaramazlığım oldu ama yine de idare ederdi. Ta ki...

Kardeşim ve arkadaşlarım geldiler ve akşamki maç öncesi havanın da güzel olmasından faydalanarak Cadde'ye inmemizin iyi bir fikir olacağına beni ikna ettiler. İndim. Gittik pek popüler bir kafemize oturduk ve havanın güzel olmasından, 20 kg vermiş olmanın getirdiği kendine güvenden ve açıkçası çok da özlemiş olmamdan kaynaklı olarak masaya istenen bir sürahi "smirnoff iced tea, portakallı"dan 2 bardak içiverdim! İçerken yanına gene masaya gelmiş tortilla çipsleri ve eşlikçisi guacamole'den götürdüm (onlarda insaflı kaldım) ve de bademden de tırtıklaya tırtıklaya 10 tane kadar yemiş oldum. Evet, yaramazlıklarım arasındaki dehşet verici olan buydu! Yaptım. Pişman olmadım maalesef. :)

Sürahideki şahane içeceğimiz, yanındaki boş bardak da benim bardağım. İşte bununla iki bardak içmiş oldum.

Akşam yemeğinden de eksik kalmadım! Nasılsa maça gideceğiz ve sonrasında yiyemeyeceğim diyerek diyet yemekler mönüsünden somon ve yarma buğdaylı mercimekli börülceli sıcak salatayı seçtim. Tamamını yedim. Çok lezizdi ama yahu, ne yağ vardı ne tuz ve ona rağmen çok güzeldi, söylemeye gerek bile yok ama müthiş de doyurucuydu tabii ki! Evde de olsam somon yiyecektim (dünden kalanı) o nedenle orada az bir sapma var.

105.gün
08:30
1 bardak limonlu sıcak su
09:00
1 dilim çavdar ekmeği
 
1 dilim beyaz peynir
 
3 yeşil zeytin
 
1 tatlı kaşığı bal + 1 ceviz
11:30
2 kivi
 
6 badem
12:30
2 parça bitter çikolata
 
2 petit beure bisküvi
13:45
kırmızı lahana salatası (cevizli, kuşüzümlü, yeşil elmalı, nar ekşili)
 
 
soya soslu & soya filizli tavuk kalça
16:00
2 bardak "vodkalı portakallı iced tea"
 
1 yemek kaşığı guacamole
 
3 tortilla chips
 
10 adet badem
17:30
yağsız ızgara somon
 
yarma buğday, mercimek ve börülce salatası
 

Oturduğumuz kafeden stada yürüdüm sonra grubumuzun yarısını da peşime takarak. 45 dk tempolu yürüyüş. Stadda bilmemkaç kat merdiven tırmandım. Maç sonrası da staddan minibüs caddesine (yukarı eğimli) bir 10 dk kadar yürüdüm ve günün hem egzersiz hem de yeme içme faslını kapadım.

Myfitnesspal'in dediğine göre yediklerim/içtiklerim ve egzersizlerim birbirini karşılamış. Ekside değilim. Bu iyi bir şey olsa gerek ama daha iyi olabilirdi tabii. Fakat günümün güzel geçmesi ve hiçbir şeyin aklımda kalmaması tabii ki değdi! :)

Herkese şahane bir hafta diliyorum, öpücükler!

23 yorum:

  1. Kilo bildirimi bugün değil mi hadi buyrun önden
    Nuray

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. arsızca yanıt vererek 1 gram dahi vermediğimi ama yine de 1 gram dahi almayarak 5 günü kapattığımı, Mayıs ayında ise 5 kg vermeyi hedeflediğimi söyleyeyim de rahatlayayım :)

      Sil
  2. Hee yukarıdakiler için de ibrahim tatlıses'den geliyor " Allah cezanı verecek"
    Nuray

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tartıya çıktığımda 74.0 göstererek verdi sanırım :P

      Sil
  3. Aslı mehtap'ın son tartı tarihinden bu yana verdin ama sen arada tartıldın ya ondan öyle oluyor aslında kaç kilo vermiş oldun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. baktım şimdi, son tartı tarihimiz 17 mart'mış. o zaman 79 kg'mışım. bu arada 5 kg vermişim yani.
      şu son 5 günde kilo vermemişim sadece :)

      istikrarlı gidiyorum aslında, çok kasmasam da eskisi kadar. şikayetim yok çünkü böyle de mutluyım artık geri dönmeyeceğimi biliyor, hissediyor ve inanıyorum :)

      Sil
  4. Şimdi bi bakalım
    14/01/2013 mpg bŞladı 66 idim
    07/02/2013 burd tartıldık 63.5
    17/03/2013 burda tartıldık 59.5
    Şimdi bi de bugün tartılıyoruz 58
    Bu son gartıdan önce 2 hafta bol yemeli bi program vardı hatırlarsan
    Ve sen de aslında 17marttan bu yana kilo verdin
    Mehtap sık sık tartılmayın diyo ya sen kilo vermedin değil verdin aslında budurumda
    Aslı kopmadan istediğin kiloya kadar ulaşmanı diliyorum
    Bide samimi olmadığın insanların falan tepkileri nasıl merak ediyorum
    Ben bu ara güzel sözler duyuyorum iyi oluyor
    Nuray

    YanıtlaSil
  5. Hahaha aynı şeyleri yazmışız aynı anda
    Nuray

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet evet :))
      bu arada ben de sağdaki "widget"lardan birini güncelleyerek ilerlemeyi takip edebileceğim bir hale getirdim ara tartı sonuçlarını da yazarak. böyle devam edeyim en iyisi :)

      kopmam umuyorum nuraycım, 65'i tartıda görmeyi çok istiyorum çünkü. bana söylenen, yaş ve yapı nedeniyle 63 ile 65 kg arasında bir yerlerde olmamın tıbben ve estetik açıdan ideal kilom olacağı. kendime 70 kg hedefi koydum ama önce. oraya geldiğimde 2 ay kadar ara vermeyi planlıyorum. sadece koruyacağım o dönemde ve sonrasında ikinci tura çıkıp bir 5 kg daha vereceğim umarım.

      göreceğiz :))

      beni çok sık görmeyen, pek samimiyetim olmayan insanlar şok oluyor valla ne tepki verecekler hahahah herkes önce bir bakıyor (ve bazıları tanıyamıyor!)

      Sil
  6. GÜNAYDIN ASLICIM,
    BENDE SANA YETİŞMEK ÜZEREYİM,TOPLAM 18 KİLO OLMUŞ VERDİĞİM KİLO. HARİKA YAAA,YAZ GELİRKEN BÖYLE HAFİFLEMEK,İNCELMEK, KÜÇÜLMEK. SAĞLIKLA İNŞALLAH BURALARDA OLAN HERKESLERE KOLAYLIKLAR DİLİYORUM.
    SENDE BU ARADA HAFTASONUNUN GÜZEL TADINI ÇIKARMIŞSIN, ARALARDA BAZEN OLUR BÖYLE ŞEYLER. HELE BAŞAĞRISINDAN KURTULMAN İYİ OLMUŞ,GEÇMİŞ OLSUN CANIM.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. serapcım öncelikle çok kocaman TEBRİKLER sana da! ne güzel, çok çok sevindim senin de çok güzel sonuçlar almana, koskocaman sırıtarak oturuyorum şu anda bilgisayar başında! biz kafaya koyduk mu neler yapmayız, değil mi?? :))

      başağrısı sonrasında cidden yeniden doğmuş gibi oldum, migren sorunu olan bir arkadaşım tarif ettiğim şeyin birebir migren ağrısına benzediğini söyledi. gidip baktırmak lazım aslında ama bakalım onu ne zaman yapacağım (ağrı şimdi geçti ya, bir sonraki sefere kadar unuturum ben kesin!)

      çooook sevgiler :)

      Sil
  7. Serap harika ya hani öyküleriniz yollayın da okuyalım gerçi mehtapın yoğun bi dönemi yine galiba elinde de öyküler var sanırım
    Tebrik ederim çok iyi
    İnsan kendine aynada bakmaya doyamıyor en güzeli de aşarma duygusu
    Nuray

    YanıtlaSil
  8. TEŞEKKÜRLER ASLI VE NURAY.
    ÖYKÜLER İNŞALLAH, VERDİĞİM KADAR DAHA VEREBİLİRSEM YOLDA FOTOĞRAFLARIYLA. NURAYCIM SENDE İYİ VERMİŞSİN SENİN HEDEFİNE BAYAĞI AZ KALMIŞ TEBRİKLER SANADA.
    AYNAYA BAKMAK ÇOK GÜZEL AMA,BİRDE OLMAYAN KIYAFETLERİ GİYİNCE,ETRAFTA SİZİ TANIYAN İNSANLARIN GÜZEL LAFLARI VE DİLEKLERİ GERÇEKTEN PAHA BİÇİLEMEZ.
    ARKADAŞLAR HEP BERABER NEKADAR GÜZEL VE İYİ BİR YOLDAN YOLUMUZ GEÇMİŞ Kİ BURALARDAYIZ. HEP BİRLİKTE!

    YanıtlaSil
  9. Hepinizi tebrik ediyorum:)) Ben 2 gün geciktim programda, o yüzden Çarşamba günü kilomu yazacağım:)

    YanıtlaSil
  10. Serap benim hedef 63 tü sonra 59 u gördüm şimdi 58 ben artık liste takip etmiyorum bilmiyorum hata mı ediyorum boyum 165 bu yeter diyorum daha da zayıflarsın çok kemikli bir yapım var pek hoş olmaz diyorum ama belki kendimi kandırıyorum 55 daha mı iyi olurdu
    Herkes yeter bu kadar diyo belki etkilendim belki gardrop masrafından çekiniyorum biraz daralttırdım biraz eskiden kalanlarla idare ediyorum masraf çıkmasın bu ara diye belki beynim bana oyun oynuyo kafam karışık yani aslında
    Bi de takip etmiyorum derken bu hafta bende limonlu su içtim zaten ara ara yaparım ekmekte dikkatliyim yine çavdar gibi ekmekler yiyorum ama beyaz ekmekte yiyorum
    Akşamları yemekten sonra bişey yemiyorum akşam yemeğinde ekmek yememeye çalışıyorum suya dikkat ediyorum ama dün arkadaşlarla birlikte biraz fazla yedim gerçi onlar kadar değildi yine
    İşte böyle yani kızartmalar ye yat geberler yok artık bi de ramazan geliyo ipin ucunu sağlam tutmak lazım dimi
    Ayrıca arkadaşlar ben televizyon bağımlısı idim bi fırtına koptu mutfak tvnin uydusu bozuldu yaptırmadım eşime bu bağımlılıktan kurtulmakta iyi oldu hep yemeye teşvik eden oymuş aslında
    Nuray

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence iyisin Nuray.
      Boyundan 8kilo asagisindasin.optimal ama yok illa bikinifit olmak istoyorsan o baska .Benim Boy Kilo ayni suan.
      52 olsa iyi olur diyorum.Yani 2kilo daha verirsem iyi olur.Bu Tatli gurubu birakmak zor olacak o yüzden daha burdayim insaallah.Verdiklerim yanima kar olacak.(istemem yan cebime koy hesabi 😃 )Sule

      Sil
    2. 7olmasi gerekirken cikmis:(

      Sil
    3. yahu siz ulaşın istediğiniz kilolara, sonra kenardan destek vermeye devam edin ne olacak ki :)) motivasyon olur bize de ;)

      Sil
  11. NURAYCIM 55' E NE KALMIŞ Kİ ŞURADA, SEN BU ŞEKİL DİKKAT EDEREK GİDERSEN LİSTELERİ YAPMASANDA İNECEKSİN ZATEN O KİLOYA SENİN ADINA ÇOOK SEVİNDİM.
    BENİM HEDEF UZAAAKKKK,NEYSE MORAL BOZMAK YOK.
    BENİDE EN ÇOK KORKUTAN NOKTA RAMAZAN,BU UYUYAN CANAVARI UYANDIRIRMIYIM DİYE VALLAHİ ÇOKK KORKUYORUM.
    O YÜZDEN RAMAZANA KADAR NE YAPARSAM DİYORUM, AMA YİNEDE DEDİĞİN GİBİ İPİN UCUNU KAÇIRMAYA NİYETİM YOK İNŞALLAH.

    YanıtlaSil
  12. Serapcigim,Ramazandan korkma.Mehtabin ramazan listeside vardi ..Bizleri destekleyecektir sanirim.simdi baktimda Evet ramazana özel listede var.ben ramazanda Kilo almam ama vermemde genelde.gecen sene
    Günler uzundu biraz zorlandim yemek acisindan degilde susuzluktan:)
    Normalde Az. Su icerken ramazanda kiymetli oluveriyor kendileri.Sule

    YanıtlaSil
  13. Ooooo!

    Herkescikler toplanmis Burda :) Ben gec Kaldim.

    Aslicigim yaramazliklarini yazmissinda bende benimkileri yazayim. Dün patetes yerine Sabah öglen Cavdar ekmekciklerini götürdüm.Kahvaltida güclüydü,liste disina cikmasamda
    Porsiyonlar biraz büyüktü.Aksam salatadan sonra tatli cekti canim biraz gecistirdim .Baktim olmuyor.Yulaf kepegiyle helva yaptim.yagsiz süt ve tatlandiricili.hadidiyelim o saatte kalorisi
    Minimumduda. Tam yatmak üzeriyken oglumun acipta yemedigi Helgoländer waffeli kasla
    Göz arasi mideye indirmisim.iyi olmadi.(kalorisi 114 kcal)
    Ya sabah tartiya cikmaya cekindim.sabah 500 kalorilik sporumu yapip ciktim .Neyse kurtarmisim durumu.Belkide bende Cigdem kadar olurdum:)

    Sabah hava güzel dedim ama simdi bozdu yagiyor,esiyor ve soguk.:(
    Iyi aksamlar herkese.Sule

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şulecim sen her türlü bilinçlisin, yediğini daha sonra telafi ediyorsun nasıl olsa bu nedenle bence hiç korkma!
      zaten o kadar az bir yolun kaldı ki, bundan sonrasını tadını çıkarta çıkarta yapabilirsin bence, öyle değil mi? :)

      Sil
  14. TEŞEKKÜRLER VE GÜNAYDIN ŞULECİM,BENDE BAKTIM ŞİMDİ RAMAZANLA İLGİLİ LİSTELERE,BEN KENDİMDEN KORKUYORUM. GENELDE RAMAZANDA KİLO ALAN BİRİSİYİMDİR AMA BU SENE İNŞALLAH BUNA İZİN VERMİCEM,SU İÇME İLE İLGİLİ HİÇ SIKINTIM OLMADI GÜN İÇİNDE ÇOK RAHAT 2LT SUYU ZATEN TÜKETİRDİM,ŞİMDİ DAHADA KOLAY İÇEBİLİYORUM.
    SENİNDE YEDİKLERİN SANA ÖDÜL OLMUŞ,SONUCUNDA NAPIP EDİP YEDİĞİNİ TELAFİ ETMEK İÇİN SPORUNUDA YAPMIŞSIN.

    YanıtlaSil