8 Nisan 2013 Pazartesi

Sessiz günler (82-83-84)

Hayatımın en harika hafta sonu değildi geride bıraktığım, neredeyse tamamını çalışarak geçirdim. Ofise gelmedim evet ama evde hem Cumartesi'mi hem de Pazar'ımı bilgisayarımla bütünleşmiş bir şekilde harcamam gerekti. Bu arada önceki post'lara gelen yanıtları da gördüm ama yanıt yazmaya vakit bulamadım, peşinen özürler arkadaşlar, şimdi de yanıtlamaya fırsatım olamayacak çünkü şu girişi yapar yapmaz işe dalmam ve hatta nefes almadan çalışmam gerekecek gibi görünüyor.

Biraz da şu son haftalardaki sıkkın saçma sapan halimden ötürü pek yazasım yok korkarım. Sürekli olarak şikayet eder halde olmaktan ben bıktım ki sizin bıkmamış olmanıza ihtimal dahi veremiyorum. Bir koşturmaca halinde, ne uykumu alabiliyorum ne de kendime pek dikkat edebiliyorum. Diyet konusuna gelecek olursak bu programımızı kendimi rahat bırakma programı olarak ilan ettim bile bildiğiniz gibi. Dikkat ediyorum, egzersizlerimi de bir şekilde yapmaya gayret gösteriyorum ama karnımın acıktığını ya da canımın bir şey çektiğini fark ettiğim anda bir şey yiyiveriyorum. Bir sonraki listeye kadar bunu böyle götürmemin benim ruh sağlığım ve çevremin güvenliği (!) için en iyisi olduğuna karar verdim.

Çok kısaca geçen hafta sonuna gelelim...

Cuma: Berbat bir gündü. Kötü başladı, kötü devam etti, çok can sıkıcı bir şekilde bitti. Hiç girmeyelim o konulara isterim. Jillian'ı dahi yarım yapmak zorunda kaldım ve hem de ne için! Neyse, dediğim gibi, geçti gitti Cuma günü.

Cumartesi: Bir önceki hafta gittiğim göz kontrolüm sonrasında astigmatımın gene coştuğunu öğrendim, yakın/uzak konularında ufacık tefecik sorunlar var ki sözünü etmeye değmez ama bir kez daha "okuma / çalışma" gözlüklü oldum. Cumartesi sabahı da erkenden gözlüğümü yaptırmaya gittim gün sonradan bölünmesin diye. Kahvaltı fırsatım olmamıştı, gözlüğü hallettikten sonra Tchibo'dan bir tane beyaz peynirli / tam tahıllı poğaça kapıverdim. O saatte yiyince de tabii ki tüm gün şaştı :) Arkadaşım geldi öğleden sonra bir işi ile ilgili yardım almak için, ona çıkarttığım ceviz ve çikolatalardan da yemiş oldum. Yemek için geçen hafta aldığımız ve buzlukta duran somon imdadıma yetişti ve en sonunda kapanışı sabah çarşıdayken aldığım "ödül"le yaptım. Sonrasında TV karşısında uyuyakalmışım zaten. Jillian'ı keşkül öncesi bir dozla geçiştirdim resmen, çok işim vardı hafta sonu bitmeden halletmem gereken...

Pazar: Akşamki maça kadar iki doz Jillian ve bolca iş sıkıştırdım güne, sanırım bu nedenle (dün de tam gün çalışmış olmaktan ötürü) şu anda son derece yorgun, sıkkın ve saçma bir haldeyim. Sadece liste koyacağım izninizle, hiç o konuya girmek istemiyorum bile!

82.gün
83.gün
07:45
1 dilim çavdar ekmeği
10:30
1 tam tahıllı peynirli poğaça
1 dilim beyaz peynir
14:30
2 dilim çavdar ekmeği
sütlü kahve (şekersiz)
2 dilim beyaz peynir
10:00
1 elma + 2 ceviz
brüksel lahanası
11:45
5 adet fındık
2 kaşık yoğurt
13:15
4 kaşık bulgur pilavı
16:30
3 parça bitter çikolata
2 adet köfte
1 ceviz
2 kaşık yoğurt
19:00
1/2 somon fileto
1 dilim kepek ekmeği
salata
marul + kırmızı lahana
1/2 simit
16:00
sütlü kahve (şekersiz)
22:00
1 porsiyon keşkül
17:00
çilekli kefir
4 parça bitter çikolata
19:00
2 kepçe tavuk suyuna çorba
2 petit beure bisküvi
2 parça tavuk kalça (fırında)
salata
1/3 patates
23:00
1 avuç kabak çekirdeği
84.gün
09:30
2 dilim ekmek
2 dilim beyaz peynir
2 yeşil zeytin
2 siyah zeytin
domates
13:00
4 kaşık müsli
1 çay bardağı süt
1/2 elma
3 ceviz
1 parça bitter çikolata
1 petit beure bisküvi
14:00
sütlü kahve (şekersiz)
16:00
1/2 paket eti form bisküvi
1 dilim beyaz peynir
18:30
3 adet dolma (kabak & biber)
2 kaşık yoğurt
salata
1 dilim tam tahıllı ekmek

Bugün öğlene kadar şirketteyim, sonrasında bir toplantı için dışarı uçmam gerekiyor ve onun sonunda da akşam iRo! doğumgünü yemeğimiz var (1 Nisan günü 4.yaşımızı doldurduk biz!) - içki içmeyeceğim ama önüme gelen yemeklerden ölçülü bir şekilde yiyeceğim, bunu söyleyebilirim. Akşam yazabileceğimi hiç sanmıyorum, zaten bilgisayarı da ofiste bırakmak gibi bir niyetim var.

Yarın ise biraz sevimsiz bir gün, zor ilerleyen bir projemizle ilgili müşterimiz Fransa'dan tam takım geliyor kulağımızı çekmeye, tüm gün toplantı olacak ve eğer birbirimizi boğazlamazsak akşam onları yemeğe götürmemiz gerekecek gibi görünüyor, anlayacağınız yarın akşam da sokaklardayım ve gene yazamam herhalde.

Çarşamba ise benim kişisel kabus günüm olacak çünkü o kadar şey var ki bileğime yapışıp arkamdan sürüklenen (bitirilmemiş işler, tutulmamış sözler, gerçekleştirilmesi gereken kararlar: tamamı işle ilgili), hepsiyle yüzleşmem ve bir şekilde halletmem gerekecek. Çarşamba akşamı yazabilirim artık sanırsam, gözyaşları içerisinde üstelik de! :)

Gidiyorum dostlar, dua edin iyi geçsin bu hafta lütfen!

Herkese sevgiler ;)

11 yorum:

  1. Kolay gelsin Aslı! İşlerin yoluna girsin de nasıl olsa kilolar yandan yandan azar azar gidiyor onları dert etme sen :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ilk iki günü atlattık valla çok acılı oldu ama geçti bile! :)
      bugün de idare ediyor bir şekilde, yarın sanırım off alabileceğim, dua ediyorum olabilsin diye ehehe

      Sil
  2. Aslı sizin sektör neydi hayat mı kurtarıyodunuz:)))
    Başarılar kolaylıklar dilerim bütün işlerin rast gitsin fransızların ağzı dili bağlanıversin sonuçta fransızlar diil mi yani
    Nuray

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. valla bağlanmadı ne ağızları ne de dilleri, kılıçtan geçirdiler bizi, bir fırça bir fırça sorma gitsin! ama ben de yanıtını verdim, kavga dahi ettik ufak çapta ama birazcık hatalı olunca susuyorsun işte böyle höf pöf diye :)

      neyse, geçti nuray "şimdilik", darısı aylık toplantıların başına :))

      - bir proje yapıyoruz da onlar için, gerideyiz biraz, birazı bizim hatamız birazı da onların, kimse üstüne almak istemiyor tabii sorumluluğu ve her zamanki gibi suç üreticide kalıveriyor -

      Sil
  3. Tüm kalbimle bu haftanin üstesinden gelmeni diliyorum,inaniyorum.
    Kolay gelsin.Sevgilerle Sule

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim şulecim :)
      yarılandı hafta, nefes al aslı / nefes ver aslı diye diye gidiyorum bakalım :)

      sevgiyle öperim.

      Sil
  4. çok üzülüyorum çokk..keşke sizin kadar kararlı ve azımlı olabılsem
    ılk lısteyı yapıyorum sonra pes ediyorum.darısı benım basıma....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kaç kilo vermek istiyorsunuz bilmediğim için biraz afaki konuşacağım, ahkam kesiyorum gibi gelirse lütfen kusuruma bakmayın eymen :)

      eğer zurnanın zırt dediği noktaya geldiyseniz (benim gibi) o zaman zaten başka yolu kalmıyor, benim kafam kendi kendini kitledi bu yola doğruyu isterseniz. sanırım buraya yazacağımı bilmek ve her yediğimi excel'de listelerken yüzümü buruşturmak istememek etkili oldu listelere bağlı kalmama. bir de egzersiz! o kadar fayda etti ki onca yorulma sonunda bunu beslenmeyle de takviye etmek (diyeti bozarsam ne kadar daha fazla egzersiz yapmam gerekeceğini hesaplamak dahi yemekten vazgeçiriyor bazen :)) size de tavsiye ederim mutlaka!

      Sil
  5. Kolay gelsin canım, bu arada şirketiniz ne üzerine çalışıyor ben de merak ettim?:))) Sana teselli olacaksa eğer ben de seninle aynı moddayım, ama emniyet sübabından biraz hava bırakmak gerekir bazen biliyosun, değilse patlar:) Ben bu dönemi öyle algılıyorum. Ama yaza memlekete gidince gene diyetteyim demek istemiyorum. Benim telaşım o, değilse problem değil:) Öptüm, sevgiler:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. esracım çok teşekkürler! :)

      doğru diyorsun, biraz hava bırakmak demek lazım buna, hay ağzına sağlık! :))

      senin yolun çok az kalmıştı, eminim ki sen onu çok rahatlıkla halledeceksin yazdan önce!

      ben de öperim, sevgiyle!

      Sil
  6. genel bir yanıt vereyim önce eheh ben elektrik panelleri üreten bir fabrikada çalışıyorum ve buradaki idari & ticari tüm işlere bakıyorum (siz aklınıza getirin, benim o taşın altında mutlaka elim vardır). çok yoğun ve zaman zaman çok fazla ve farklı işler üst üste bindiğinde müthiş stresli olabiliyor her şey birden yetiş(emey)ince :)

    YanıtlaSil