24 Nisan 2013 Çarşamba

Söz Dinlemedim Ama Pişman Değilim: "The Big 20" !!

Yeni listemize bu sabah başladık, 5 gün boyunca pek bana göre ve pek şahane bir program izleyeceğiz gibi görünüyor :) Mehtap bir önceki listemizi yayımladığında bu sabah için tartı vermişti fakat dün gördük ki bir 5 güncük daha ötelemiş tartılmayı. Bildiği vardır mutlaka, eminim bundan.

Ama ben söz dinlemedim. Asilikten ya da inattan değil aslında, sabırsızlıktan hiç değil. Müthiş bir merak nedeniyle dinle(ye)medim. Dün çıktığım alışverişte 42lerin de üzerime artık hafiften bol gelmeye başladığını görünce ve de 40 beden bir elbise alınca 100 günlük çalışmamın çabamın ve kendimde hissettiğim değişikliklerin tartıya nasıl yansıdığını da bilmek istedim ve bu sabah kendimi tartının üzerine çıkarttım.

Sonuç mu?

14.01.2013 : 94 kg.
24.04.2013 : 74 kg.

Yani?

20 - yazı ile YİRMİ - kilogram eksilmiş kütlemden!

46 beden başladığım maceramda şu anda rahatlıkla 42 beden giyebiliyor ve hatta aralıklarla "offff bol mu geliyor bu!" gibisinden serzenişlerde bulunabiliyorum. Kalıp birazcık rahat olduğunda 40 bedeni rahatlıkla giyebiliyorum. Tek sıkıntım, göğüslerimin tamı tamına 1 kup küçülmüş olması, daha 10 kg vermeyi planladığım için biraz daha küçülürse ne yaparım acaba diyorum. :P

Mehtap'ın programlarını artık satırı satırına, milimi milimine takip etmiyor olabilirim ama asla ana hatlarının dışına çıkmıyorum ve ondan geçen aylar boyunca öğrendiğim beslenme kurallarının tamamını uyguluyorum. Bunu zorunluluktan değil, isteyerek yapıyorum ve kendimi çok iyi hissediyorum! Ayrıca, eskiden 10 dk'dan fazla mesafelere yürümeye üşenen ben artık günde en az 30 dk ama genelde 60 dk boyunca egzersizlerimi yapıyorum ve yapmadığımda kendimi eksik hissediyorum.

Kilo vermek tabii ki yüksek olan tansiyonuma da iyi geldi, nefes alıp vermeme de, uykularıma da. Estetik olarak iyi görünmek elbette güzel bir şey ama en önemlisi kafama iyi geldi, bu proje bana kendimi daha iyi hissettirdi, başarabildiğimi gördüm ve kendime artık çok daha güvenliyim.

Efendim? 40 beden elbisemi mi görmek istiyorsunuz? Hay hay!! :))

(Eğer başlangıçtaki halimi görmek ve kıyaslamak isterseniz: tıktıktık - bu sayfada en alttaki fotoğraf diyet öncesidir.) 


Yukarıdaki fotoğraf gerçekçi görüntüm yeni elbisemle. Aşağıdaki ise daha uzaktan ve daha farklı bir açıdan çekilince beni sırım gibi göstermiş, o kadar da değil aslında ama o kadar sevdim ki bu işi, sizler de görün istedim. Tamamen şımarıklık yani (ki, son fotoğraf da o şımarıklığı iyice gözler önüne seriyor hahaha) :



Ben şimdi 101.günüme devam ediyorum, herkese koskocaman sevgiler buralardan!!

32 yorum:

  1. 1.70lik hatun olduğun için bizim gibi 1.60larda gezinenlerin 38 bedeni sende 40 beden cicim. O yüzden rakamlara değil görüntüye itibar ediyoruz.

    Çok şık, çok hoşsunuz efem :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şimdiden 3 tane elbisem oldu bile yahu bana da bak hele! ahahah sağol pelom çok öptüm :))

      Sil
  2. tebrikler aslı! çok iyi gözüküyorsun!

    YanıtlaSil
  3. taş olmuşsun taşşşşşş:))))))) yavrum benim

    YanıtlaSil
  4. wowww!...
    ablamın başarısını yakından gören biri olarak, bir kez daha ona gıpta ile baktım.Evet utanarak ve kötü kardeş olarak söylüyorum ki,karşında ne börekler, çörekler, pastalar yedik ama o asla tadına bile bakmadı.Sonuç ortada.Çok sevindim.Kilolar fazlasıyla gitmiş, boy da uzun olunca manken dedikleri bu olsa gerek :)

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Asli,
    100 gunluk diyet macerani gungun takip ediyorum. 2 yil once diyetisyen esliginde 12 kilo vermis ve hepsini fazlasiyla geri alip 77 kiloya cikmis biri olarak azmini cok takdir ediyorum. 100. Gunde tarti sonucunu merak ediyordum, iyiki soz dinlemedin tartildin: tam 20 kilo verdin, seni cok tebrik ediyorum. Elbiseyle super gozukuyorsun. Kalan kilolalari da rahatlikla vermeni diliyorum. Senden motive olarak ben de bugun diyete basliyorum, umarim senin kadar iradeli olabilirim. Figen

    YanıtlaSil
  6. blogspot'la alakalı bir durum olsa gerek, yorumları tek tek yanıtlayamadım, bir oscar konuşması geliyor şimdi :)))

    duducum & pisican : çok teşekkür ederim efem!! pisicim bu diyete beni sokmasaydı aynen 90larda devam ederdim sanırım. duducum da buradan alkışlarla motive etmeseydi buralara pek zor gelirdim, çabaladım ama sayenizde vallahi sizden utanarak pes etmedim ara sıra :))

    cananım (adsız 1) güzel kardeşim çok çelme takmaya çalıştınız bana (ahahaha :P) ama ben yemedim! hep motive ettiniz (mesela daha benim diyetteki 4.günümde önümde içtiğiniz biraları ve lüplettiğiniz kızartmaları unutmam mümkün değil) ve iyi ki de ettiniz, kardeşler iyi ki var!! mucuks çok çok!

    sevgili figen (adsız 2) : çok teşekkür ederim güzel sözlerin için, motive oldum kalan 10 kilo için. sana da hem sabır hem kolaylıklar diliyorum, eminim "bu sefer" olacak! aralıklarla yaz buraya, anlat nasıl gittiğini :) sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. asli merhaba
    büyük basari büyük azim tebrikler.
    ben yavas yavas ama emin adimlarla ilerliyorum.

    sule bende deutschlandliyim
    sevgiler
    öykü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler öykü :)
      sana da tebrikler, devamında da aynı başarıyı hepimiz gösterebilelim diliyorum.

      sevgiler.

      Sil
  8. Valla Aslı'cığım senin adına çook mutlu oldum, takdir ve tebrik ediyorum:)) Bu arada farkında mısın bilmem ama bu bizim diyet grubunun motoru gibisin:) Herkes senden ilham alıyor:) Seni gördüm tekrar gaza geldimmm:))) Yalnız ben çorbaya iki gün geç başladığım için sizden iki gün gerideyim. Bakalım sonuç ne olacak:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. esracım şımarmakta rekor kırmak üzereyim, sen şimdi yeni bir seviyeye çıkarttın beni çok teşekkür ederim :))


      yeşil çorbayı ben de iki gün (hatta dün yiyemediğim için tek gün) yapabildim, bugün 3'e denk düşüyordu, iki programı karıştırdım bugüne has olmak üzere. çorbayı ben yemeğe benzer şekilde koyu yaptığım ve blender'dan geçirmeyip yaprak yaprak bıraktığım için yemek niyetine yiyiverdim öğlen, bir taşla iki kuş oldu ;) ama amacından da saptı tabii bu durumda, geride kalmayayım fakat listeyi de uygulayayım derken yanına yoğurtla bir dilim ekmek ekleyiverdim ehe ayıp ettim azıcık bu haftaya korkarım...

      Sil
  9. Yarim saattir internetle bogusuyorum bu kacinci deneme.
    Aslicigim basarini ictenlikle kutluyorum.Bu basarini bekliyordumda :)
    Elbisen cok güzel ve sende sahane gözüküyorsun.Ama cok kiyafetet Alma onlarda yakinda bol gelecek!
    Daha önceden de demistim 38 ler36 lar cok uzak da degil ,mankenler korksun diye..

    En Basarili ,caliskan ve azimli ögrencisiyle Mehtap muhakkak gurur duyacaktir.
    Senin adina seviniyorum.Tebrikler.
    Bende bu sabah tartiya baktim.rekorumu egale etmisim.Sira ikinci hedefte 52-53kg.SevgilerleSule

    YanıtlaSil
  10. Elbisene bayildim Bau arada :) Yine Sule

    YanıtlaSil
  11. Masallah diyelim Aslicim, azimli olunca insan sonuc ne guzel... Az degil katettigin yol. Cok tebrik ediyorum seni.Elbise de pek yakismis, bir kez daha masallah... Ben de 23 Nisan'in hatrina tartiliverdim dun :) Yavas giden kilolari dusunursek hafiflemisim. Ancak hedef kilomu revize etmem gerek.Boyumun 1.60 oldugunu saniyordum ben, esim olcu ve 1.58 cikardi :(( Acaba dogum yapinca insan kisalir mi??? Tek bahanem bu cunku.
    Hepinize sevgiler arkadaslar

    YanıtlaSil
  12. Super gorunuyorsun Asli :)
    Bu basari kesinlikle simarmayi hak ediyor.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  13. And the oscar goes to...
    Helal be budur işte mehtapın anlattıklrının canlı kanlı kanıtısın
    Bence hiç bişeyden mahrum kalmadık habire yiyip içtik çok az defa acıktık

    YanıtlaSil
  14. Ve sonuç mükemmel
    Gerçekten çok tebrik ederim burda güldük eğlendik ama ortadaki gerçeklik şaşırtıcı
    Düşünsene başladıktan 3 gün sonra mesela vazgeçseydin
    Harikasın ben şuleye katılıyorum 38 beden uzak değil ve aslında bedenimiz inceldi ama ne kadar sağlıklı besleniyoruz asıl işin en güzel tarafı bu
    Kitabını olmasa da hadi artık öyküsünü yaz bide unutmadıysan eğer eskiden yediklerinle şimdikiler arasında before after yap
    Burdayız seninleyiz
    Nuray

    YanıtlaSil
  15. sevgili arkadaşlarım, hepinize çok çok teşekkürler. kendimi bugün çok çok iyi hissettirdiniz bana desteğiniz ve alkışlarınızla, her biriniz ayrı ayrı ve birlikte! inanın kendimi son kilometresine girmiş bir maraton koşucusu gibi hissettim bu tezahüratınızla, iyi ki varsınız!

    38, kolla kendini diyorum o halde ve son 10 kg için yola çıkmış bulunuyorum :)

    kitaplaştır diyor kardeşim de bu arada nuray ama ben bunu becerebilir miyim çok bilmiyorum :)) öyküsünü mutlaka yazacağım bu hafta sonu, göndereceğim m.roma'ya. before/after'ları unutmadım fakat maalesef hala tamamlamaya vakit bulamadım, ufak adımlarla ama sağlam bir şekilde hazırlıyorum ;)

    hepinize kucak dolusu sevgiler, bir kez daha teşekkürler!

    YanıtlaSil
  16. Yok yok önceden yediklerini unuttun mu manasında 100 gün geçti dilekolay
    Nuray

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yav sonradan anladım ne dediğini ama artık çok geçti :))

      Sil
  17. harika görünüyorsun aslicim!! seni sessizde olsa takip ediyorum;) cok tesekkür ederim paylastiklarin icin, ictenlikle yazdigin icin ve positiv enerjin icin! mehtapi da takip ediyorum ve kendime uygun olani cikarttim bir sekilde ve simdilik deniyorum:) evde üc tane tartim vardi, ücüde bir anda bozulunca bayadir tartilamiyorum fakat en azindan senin tavsiye ettigin lessie cim ile ve kendimde spor yaparak vücudumun sikilastigini hissediyorum;)
    avusturyadan kucak dolusu sevgiler!
    Sevgiyle Kal!
    Nil:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili nil merhaba ve cok tesekkurler guzel sozlerin icin! :)
      leslie'den cok fayda gorecegini saniyorum, umarim benim kadar eglenerek ve kendini iyi hissederek devam edersin. spor ne guzel seymis, ben bunca yil bosuna sakinmisim kendimi bunlardan :))
      cok cok sevgiler, ara sira yaz lutfen.

      Sil
  18. ohaaaaaa... yuuhhhhh... resmen bana yetiştin..:D ama ben böyle olacağını biliyordum ki zaten.Azim irade ve her türlü motivasyon sonucu bu.ben de 38 beden trençkotuma girebiliyorum artık o kadar güzel bi duygu ki :) pes etmek yok.kalan on kiloyu da en sağlıklı şekilde vereceksin eminim :)10 kilo vız gelir tırıs gider sana.20 kilo gitmiş peheeyyy :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayyy busracim cok tesekkur ederim ahahaha ben de ayni duygulardayim! 38 bedenini de ayrica tebrik ederim valla darisi basima insallah bir sure sonra! :)

      gozum senin de uzerinde bu arada, bakmiyorum sanma ;)

      Sil

  19. Aslicigim kocamaaaann Alkislar sana senin adina cok sevindim fistik olmussun fistik..

    Benim gibi 60 li kilolardan inmeye calisanlarda pek o kadar hizli gitmiyor kilolar ama ben hic takmiyorum cünkü is pantolonum öyle bollastiki kemerim 2 delik geri gitti birara hata yaptim 2 günde bir kiloma baktim sok oldum bu kadar mi yaniltir insani kendime cok kizdim ve yanindan beri gecmiyorum simdi sule ile ben ayni kiloda basladik ayni orandada kilo verdik yani buna göre bizde dogru yolda ilerliyoruz...

    Yarin Aksam icin gazamiz mübarek olsun sonu AMSTERDAM olsun insallah...

    Öpüyorum seni

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cigdemcim cok tesekkur ederim! :)
      evet haklisin, kilo azaldikca zorlasiyor (daha dogrusu suresi uzuyor) kilo vermenin ama dedigin gibi, insan hissediyor oradan buradan gidenleri, degil mi? ben de bundan sonrasinda biraz daha "zorlanabilecegimi" tahmin edip beklemekle birlikte hic moralimi bozmuyorum bu konuda! tartiyi ben de artik kaldirdim, bundan sonra tamamen mehtap'in dediklerini uygulayacagim :))

      umuyorum aksam guzel sonu alir fenerbahce de amsterdam yolu gorunur bizlere de! :) opucukler.

      Sil
  20. ASLICIM GÜNAYDIN,
    HARİKA OLMUŞSUN,İNSANIN BUNU HİSSEDEREK DİLEYEREK İNANARAK BECEREBİLMESİ GİBİ GÜZEL BİR DUYGU YOK BENCE.
    İNSANLARIN BİZLERİ HER GÖRÜŞLERİNDEKİ ŞAŞKINLIK PAHA BİÇİLEMEZ DİYE DÜŞÜNÜYORUM.
    KENDİMİ TAM HİÇ KİLO VERMEMİŞ,AKSİNE ALMIŞ GİBİ HİSSETİĞİMDE,BİR BAKIYORUM İKİ ÜÇ GÜN SONRA BENDE BİR YUMUŞAKLIK GEVŞEKLİK BİR TARTIYA ÇIKIYOSUN 2 KİLO GİTMİŞ. BU DUYGULAR HARİKA DUYGULAR.
    BU GRUBA KATILMAKLA ÇOK İYİ BİR İŞ YAPTIĞIMI HER FIRSATTA VURGULUYORUM VE SİZLERLE BİRLİKTE OLUP BÖYLE GÜZELLİKLERİ PAYLAŞMAK DAHADA GÜZEL.
    HERKESE BOL HAREKETLİ HAYIRLI GÜNLER DİLİYORUM.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. günaydın serapcım, çok teşekkür ederim! :)
      gerçekten de böyle bir işe başlamış (ve de birbirimizi de bulmuş) olmam son dönemde kendim için yaptığım en güzel iş oldu, iyi ki oldu. her şeyden önce sağlık için.

      çabalıyoruz oldukça, karşılığını aldığımızı görmek kadar güzeli var mı?
      sevgilerle, öperim.

      Sil
  21. ben de 94le kayit yaptirip istikrar gosteremeyince hala 9lularda kalan bi tembel ogrenciyim.dun sinifimda basarisiz ogencilerle basarili olanlari birlikte oturttum onlari calistirsinlar diye...acaba ben de sizinle oturabilir miyim?
    nagisim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili nagisim merhaba! :)
      gelin gelin, benim daha önümde 10 kg var, sonrasında koruma programı var, o var bu var şu var, daha vakit de çok var, birlikte yapalım işte!

      Sil
  22. Merhaba Aslı hanım,sizi gönülden tebrik ediyorum.Acaba sınıfınıza benim için de bir yer var mı?Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim ne kadar naziksiniz :)
      sınıf kuracak uzmanlığım olsa keşke ama arkadaşlık yapıp bilgi paylaşmak için her zaman beklerim :))

      sevgilerle.

      Sil