14 Nisan 2013 Pazar

Tatlı krizi dönemi: 89 & 90. Günler

Pazar sabahı, yağmuru hissedince erken kalktım (06:30). Kahve, biscotti, yağmur, değmeyin keyfime! Bugün annemin doğumgünü, ailece günü kendisinin sevdiği şekilde geçirmeye karar verdik kardeşimle birlikte, kendimizi emrine amade ettik anlayacağınız. Önce kahvaltı olacak (dışarıda) ve sonrasında çarşı-pazar-alışveriş-gezme/tozma :)

Yağmur olması can sıkıcı belki biraz ama olsun ona da çözüm var, şu kocaman AVM'ler bu sefer de bize yarasın bakalım! Diyete uygun olması için de sabah ağzıma bir iki biscotti atarak yatıştırdım midemi, kahvaltı biraz da öğle yemeği olacak gibi görünüyor bana. Bakalım işte artık bugünün performansını bu akşam ya da yarın yazacağım nasılsa.

Gelelim yazamadığım Cuma gününe ve düne. Listeler şöyle:

89.gün
90.gün
07:45
2 dilim çavdar ekmeği
10:00
2 dilim çavdar ekmeği
 
1 dilim beyaz peynir
 
1 dilim beyaz peynir
 
3 adet yeşil zeytin
 
1 dilim izmir tulum peyniri
 
3 adet siyah zeytin
 
5 adet yeşil zeytin
10:30
1 elma + 2 ceviz
12:30
buzlu chai latte (yağsız süt)
13:00
şehriye çorbası
14:00
1 etli biber dolma
 
4 kaşık pirinç pilavı
 
3 kaşık yoğurt
 
zeytinyağlı fasulye
 
2 dilim çavdar ekmeği
 
salata
16:30
sütlü kahve (şekersiz)
15:30
1 elma + 1 ceviz
 
2 adet bademli biscotti
16:30
sütlü kahve (şekersiz)
19:30
160 gr tonbalığı
 
2 adet petitbeure bisküvi
 
salata
 
1 parça bitter çikolata
 
haşlanmış yeşil fasulye
 
1 tatlı kaşığı çilek reçeli
23:00
1 elma + 12 badem
18:15
bezelyeli hindi göğüs yemeği
 
sütlü kahve (şekersiz)
 
3 kaşık yoğurt
 
2 parça bitter çikolata
20:30
starbucks latte (yağsız süt)
 
 
 
1/3 havuçlu kek
 
 

Cuma günü işten erken çıkarak eve geldim ve 16:30'da önce bir kahve ve çikolata yiyelim diye başlanan "ara öğün" bir tatlı krizi ile yukarıda gördüğünüz şekilde sonuçlandı. Yemek iyiydi ve sonrasında kız arkadaşlarımla buluştuğumuz Starbucks'ta da gördüğünüz gibi bir şeyler oldu. O kekin 1/3'ü yazıyor ama inanmayın, şöyle ki: bir üçgen dilim alındı ve üçgenin ince tarafından 1,5 çatal yenildi. Ama madem 3 kişi bölüştük, o zaman 1/3 yazmakta fayda var diye düşündüm ;) Cuma'nın egzersizi bolca yürüyüş oldu benim adıma.

Dün ise sabahtan akşama gerek içeride gerek dışarıda tempolu yürüyüşler (hep tempolu, hatta Leslie'nin hem 3 mil hem de 1 mil programları) ve de bir doz da Jillian'la hareket bol oldu, iyi oldu, bugün muhtemelen alışveriş temposunda yürüme haricinde bir egzersiz yapamayacağım gibi görünüyor. Egzersiz duş muş derken gecenin 22:45'inde işim gücüm bittiğinde midem kazındı ve TV karşısında gece yemeği yemiş oldum gördüğünüz gibi. Çok akıllıca olmasa da kendime göre ayarlayabildiğimi sanıyorum. Hemen üzerine de yatmadım, 1'e kadar zaten ayakta ve hareket halindeydim, bu da idare eder diyeyim.

Ah bir de şu var: dün bir tuvalet denedim dükkanın birinde. 42 büyük geldi ;)

Mucks herkese! :D

4 yorum:

  1. Teyzemin dogumgünü kutlu olsun .Nice yillari sevdikleriyle beraber
    gecirmesi dilegiyle.Eee! Tabii bugün simartilma günü.
    Gününüz mutlu gecsin.

    Liste biraz dolu dolu geldi ama halletmissin :)
    Evet malum günlerin icindeyim bende Dün söyle hafif tatli birseyler cekti canim.( bizimkilere 3 Dilim Pasta almistim,evde kendim yaparsam artani gelip gidip yeme riski oldugu icin) onlar yerken bende masum bir tatli yaptim.1 Kalin Dilim balkabagini 1 bardak suyla hafif ateste pisirdim.üzerine biraz Stevia serptim birazda Agaven surubundan 1 er
    Tatli kasigi kadar gezdirdim 2 cevizi dövüp serptim.tatli istegimi yatistirdim.hem tatli dedim hem sebze aksam yemeginden sonra yedim.üstüne sadece Leslie ile 3 mile yürüdum.iyi oldu. Kendimi fazla yormadim :)

    Gecenlerde sayflarin birinde okudum sanirim Terazininkinde:
    Yemekten sonra uzanmak,oturmak yag birikimine yol aciyormus.20 dk. yürüyüs Buna engel oluyormus.
    Dedim 36-38 leri giymene Az. Kaldi :)
    Iyi gezmeler !
    Sule

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şulecim çok teşekkür ederim! Hepimize sevdiklerimizle sağlıklı ve nice nice güzel yıllar olsun! :) Günümüz de çok güzeldi gerçekten, diyeti eğip bükmeye değdi dersem ayıplamazsın umarım :))

      Bence şahane bir çözüm bulmuşsun, bunu ben de yapacağım bundan sonra eğer daralır da tatlıya saldırmak istersem, Leslie'nin 3 mile yürüyüşü de aslında tek başına gayet yeterli bir egzersiz bence, çok da üzerine gitmeyerek iyi etmişsin, ben de bu haftayı her gün o programı yaparak geçirmeyi planlıyorum.

      36'da gözüm yok ama 38 olursa çok güzel olur Şule yahu! Şimdilik 40'a diktim gözümü ve görünen o ki çok az kaldı (dün denediğim 40 beden bir etek çok hafif dar gelerek oldu üzerime, 2-3 kg daha verdiğimde tamamdır o iş!) ve sonrasında da bir sonraki seviyeyi hedefleyeceğim ;)

      Sevgilerle. :)

      Sil
  2. Aman Efendim ne demek Olacak O kadar :)
    Ben eminim 12 gün sonra 40 beden üstüne cuuuup diye oturacaktir.Iyi bir hafta olsun insaallah.Günes yüzünü göstermeye basladi :)
    Selamlar.

    YanıtlaSil
  3. çok teşekkürler şulecim.
    yaşasın o zaman güneşe de güzel havaya da! biz burada istanbul'da dün sabahtan bu yana buzzzz gibi hava ve yağmurla cebelleşiyoruz, ama ben severim böyle havaları o nedenle şikayet etmiyorum :))

    YanıtlaSil