4 Nisan 2013 Perşembe

Üzüntü ve Muz Kabuğu (80. & 81. Günler)

Dün akşam egzersizdi, Galatasaray'ın Real Madrid maçıydı, genel yorgunluktu derken vakit yaratabileceğim halde oturup yazmak gelmedi içimden açık söylemek gerekirse arkadaşlar yahu. Bu sabah yazarım diyordum ancak daha sabahın 07:00'sinden itibaren öyle koşturmacalı ve stresli bir güne dalıverdim ki bu saate kadar bu da mümkün olmadı.

Dünü alalım önce:

Sabah işe birkaç saat geç gelerek bizim evdeki son sabahlarında teyzelerimle birlikte kahvaltı yaptım, haliyle olağan hafta içi kahvaltılarımdan farklı olmuş oldu... Bunu öğle yemeğiyle telafi etmeye kalktım ve olmayan "haşlanmış buğday" yerine ekstradan bir dilim ekmek yedim. Belki o anda telafi etti ama ah şu proteinsiz bırakmam kendimi ah! Sonradan acısı fena çıktı korkarım. Öğle yemeğinde eğer ki protein namına bir şey yemezsem artık karnım çok acıkıyor akşamüstleri, psikolojik olup olmadığını çok merak ediyorum...

Dolapta aylar öncesinden kalan (vakumlu poşette olmasına rağmen poşedi aç kapa aç kapa derken artık hafiften bayatlamış) 3 adet pötibörle bir kahve içtim, şekerli bir tat bıraktı ağzımda ve çok kısa bir süre sonra midemi bulandırdı resmen! 10 tane diye ezberlediğim fındığı yiyip yatıştırdım midemi (evet, bunu da yeni keşfettim, fındık midemi sakinleştiriyor benim). Eve gidişimde de evde kalan anneciğimin bana hiçbir iş bırakmayarak tüm yatakları değiştirdiğini, yıkadığını, ortalığı toparladığını ve tabii bu arada da yemekle uğraşamayacak halde olduğunu benim de gelip yapamayacağımı düşünerek chicken finger'ları fırına sürdüğünü gördüm. Kıracak halim olmadığına göre 5 tanesini salatamla ve haşlanmış brüksel lahanalarıyla tabağıma aldım, yoğurt krizim tuttu bir çorba kaşığı da bunu yedim. Annemin tabağına aldığı sabahtan kalma simide de musallat olduktan sonra Jillian randevuma giderek günahlarımın en azından bir kısmını çıkartmaya çabaladım :)

80.gün
08:00
1/2 simit
 
2 dilim beyaz peynir
 
1 yumurta
 
domates + 2 yeşil zeytin
12:30
2 kepçe ezogelin çorba
 
2 dilim kepek ekmeği
 
mor lahana salatası
16:00
sütlü kahve (şekersiz)
 
3 adet petit beure bisküvi
17:00
10 adet fındık
19:00
5 adet chicken finger
 
salata
 
brüksel lahanası
 
1 kaşık yoğurt
 
1/4 simit
22:00
1 avuç ayçekirdeği

Ve her şey bitmedi... Jillian, derken duş, derken maç ve maçı dinlerken (evet, evde Dsmart yok) bir avuç ayçekirdeği ile günü kapatabildim. Kalori hesabı olarak 1200 civarındayım sanırım (Jillian'la yaktıklarımı düşünce tabii, yoksa tabii ki üzerine çıkmış haldeyim 1200'ün!).

Gelelim bugüne... Akşam iş çıkışından sonra evde arkadaşlarımızın olması büyük ihtimal, bu gece Fener'in maçı var! :) Maça gitmeden önce yediğim yemeği sonradan gelip buraya ekleyeceğim, bu post yarın sabah edit görecek anlayacağınız...

Sabah iyi gitti, ara öğünümden hemen sonra şirket dışına bir toplantıya gitmemiş olsaydım belki gün de iyi devam edecekti fakat öyle ol(a)madı. Çok stresli ve çok sinirlendiğim bir toplantı sonrası G.'ciğimle şirkete dönmeden açık havada güneşten de faydalanarak yemek yiyelim dedik. Sultanahmet Köftecisi var yolumuzun üzerinde, ona uğradık. 1 porsiyon köftede bir tane közlenmiş biber, çeyrek domates, 6 adet köfte ile birlikte yaklaşık olarak 1 kaşık da arpa şehriyeli pilav varmış - onu öğrenmiş ve hatta tabağımı silip süpürmüş bulundum. Bu kadar mı? Hayır! Ortaklaşa yemek için aldığımız meze tabağının da kendime düşen kısmını ekmekle yedim (içerisinde kısır, yoğurtlu közlenmiş patlıcan, yoğurtlu havuç, zeytinyağlı bakla ve 1 servis kaşığı piyaz vardı).

81.gün
07:45
1 dilim çavdar ekmeği
 
1 dilim beyaz peynir
 
1 çaykaşığı bal
 
sütlü kahve (şekersiz)
09:30
1 elma + 2 ceviz
13:30
6 adet Sultanahmet köftesi
 
1 kaşık pirinç pilavı
 
1/2 tabak meze
 
2 dilim esmer ekmek

Şimdi tabii ki nefes alamayacak kadar şişim hala, yiyeli 2,5 saat olmasına rağmen! Bu akşam stada yürümek haricinde egzersiz yapamayacağıma göre (erken çıkmayı başarabilirsem evden, yolun tamamını yürümeyi planlıyorum, tempolu bir şekilde yürürsem sanırım 45 dk falan olur) kalorileri yakmanın bir yolu var, yarın itibariyle bir sonraki liste başlayana kadar fast week! Aradaki şu geçen saçmalama günlerini de "koruma programı" gibisinden tutacağım artık burada, ne yapabilirim ki olan olduktan sonra?

Kötü örnek olmak için yazmıyorum kesinlikle! Sadece bu aralar (aslında istek ve irademe çok bir şey olmamış olsa da) müthiş bir demotivasyon döneminden geçiyorum. Diyetle ilgili de değil bu aslında doğrusunu söylemek gerekirse, genel bir boşvermişlik halinde çok yorgun ve sıkkınım, bu her alanına yansıyor hayatımın o kadar! Geçecek elbet!

Dedikten sonra... Eve gittim, ve gün şöyle devam etti:

19:00
1/2 kase tavuk suyuna çorba
tavuk kalça (fırında)
salata
1/3 patates + 1/2 dilim ekmek
22:00
1 avuç ayçekirdeği

Ayçekirdeğimiz maçta yendi efenim, yanına bir bardak şekersiz poşet çay. :)

Fenerbahçe maçı aldı, layloyley eve döndük, saat 1'de yatıp 6'da kalkınca ve de işe gelince şimdi yarı zombi haldeyim, olsun... :)

18 yorum:

  1. Aslı bende dün akşam ah o mesutun nefis pasına ve ah o canım ronaldonun nefis golüne bide o aptal hakeme itafen cayın yanına 4 finger bisküvi ekledim bu akşamla ilgili bü durumum yok malesef fenere uzun zamandır bi gıcıklığım var o aziz ve aykut giderse yeniden sempati en azından avrupa maçlarında beslemeye başlarım heralde. Ben de nasıl beşiktaşlı ve karabüklüysem galatasaray fanıyım he. Meslek lisesinde çalışıyorum ben sıfır çeken sevgili öğrencilerimle en tatlı muhabbet futbol oluyo. O yüzden akşamki maçla ilgilenecem yine de. Arada bi de sen varsın herşey iyi olsun o zaman. Yalnız yenerseniz fazla şımarmayın.

    Bu kopukluk herkeste var biraz şule bike anlattı işte. Ben bahardan ve şu saat değişiminden kaynaklandığını düşünüyorum. 1 2 hafta böyle sürünürüz sonra hayat daha kolay gelir.

    Ben haftada 1 yüzmeye gitmeyi düşünüyorum şu üşengeçliğimden kurtulursam çünkü jillianla buluşamıyorum yemekti çocuklardı derken akşam zor geçiyo bakalım ayarlarsam iyi olur çünkü ben artık kilo vermek değil sıkılaşmak istiyorum. Mehtap da bi dönse ne güzel olacak.
    Nuray

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) tatlı tatlı takılmak bu işin raconu nuraycım, çok zevkli kesinlikle! fakat ben "holigan" taraftarlıktan sıyrılalı bir 5-6 yıl oldu, hele ki aziz yıldırım'a katlanamadığım için daha zor oluyor bazen ama yapacak bir şey yok, çocukluktan kazınmış içimize! :))

      bahardan olabilir gerçekten de, şu saat ayarlamaları bu yıl bana zor geldi, her sabah aynı sürünme halindeyim, alışalım da geçsin artık yahu!

      evde çocuk olunca, çalışırken bir de ev işleriyle uğraşmak gerekince zor tabii, ben o konuda çok şanslıyım. yüzmek şahane fikir, evin yakınlarında yürüyerek gidip gelebileceğim bir yer olsa da ben de gitsem diye araştıracağım güya çooook aylardır ama ah bu unutkanlığım, hep olmayacak zamanda aklıma geliyor ve sonra unutuyorum...

      Sil
  2. Cok da bozmamışsın ya yani sporla, yürüyüşle filan eritirsin onları. Hani başka programa geçmeni gerektirecek bir bozma olmamış sanki. Geride kalma programda bak ben kaldım böyle arkadan arkadan geliyorum hoş olmuyor :))) Bugünlerde dikkat edersin bir şeycik kalmaz. Benim de down zamanlarım oluyor ama self motivation filan ayakta kalıyorum. Zaten maksat bu hafta vücudu şaşırtmak değil miydi? Seninki şaşırdı kaldı amaca ulaşıyorsun bence.
    Tabii bir de can boğazdan gelir kardeşim :D O köfteler önümde olacaktı ki of of of :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) güldürdün beni duducum sağol varol sabah sabah gözümü açamıyorum henüz ama gülmeyi becerebildim!

      vücut şaşırdı evet ama sanırım kendini şaşırdı ehuehau hafta sonunda toparlayabilecek miyim bakalım!

      fenerbahçe şu finale çıkarsa mayıs 14'te amsterdam'dayız bak hazır ol teftişe geliyorum :P

      Sil
    2. wouuuwww amsterdam mı? burada mı maç? ya hadi keşke ne güzel olur. mayıs 14'de bak tam ay dönümümüz diyetdaşım :)) 4 ayda onlaaaarca kilo verdik der dururuz artık :)

      Sil
  3. Evet Asli fazla kafa yapma ,zaten gelecek hafta Metabolizmanin feleginin iyice sasiracagina
    Eminim.O hep böyle gidecek sanirken Mehtap Hanimin tokadiyla Neye ugradigini sasiracagina adim gibi eminim :)))

    Bence sen fast Week yapma biraz daha Dikkatle bu listeye devam etki gelecek liste etkili olsun derim.

    Galatasaray macini seyredemedim ama golleri internetten Dün gördüm.2-0 yenilirler derken
    3-0 olmus.:((
    Ya bu sampiyonlar kupasinda milyonlar dönüyor.Adamlar isi sansa birakmiyor.
    Fenerbahceye booooollllll sanslar dilerim.
    Stadtta bagir cagir iyice tezahürat yap,birak hersey disarda kalsin iyice günün stressini at.
    Yarin yeni bir gün hersey hepimiz icin iyi olsun.
    Bu arada verilen Kilolar 16 olmus ya,harikasin.Selamlar ve iyi EGLENCELERRRRR
    Sule

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şulecim gelecek haftayı iple çekiyorum gerçekten de, umuyorum ki beni de bu boşvermişliğimden kurtarır.

      "boşvermişlik" yanlış kelime aslında çünkü her şeye rağmen boşvermiş değilim, bir şeyden azıcık da olsa yesem başka bir şeyden kısıp dikkat ediyorum. ama yine de tabii ilk ayların performansını kendimde görmedikçe sinirleniyorum.

      teşekkürler güzel sözlerin için :) sevgiler!

      not: bir sonraki yorumda yazdığın work-out'u görmemiştim, hafta sonu bir bakayım hele. bu hafta sonu planımda her iki gün de hem dışarıda minimum 1 saatlik tempolu yürüyüş hem de 2 level jillian var, bakalım artık ne olacak! :)

      Sil
  4. Biraz önce Leslie ile yürudüm ve gözüme yeni bir workout carpti jillian Michaels in antrönerligini yaptigi " THE BIGGEST LOSER CARDIO MAX WORKOUT" 1 Saat sürüyormus.yarin bir bakicam aramizda görüp uygulayan varmi kizlar?Sule

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Asli simdi sen Galatasaraylimi sin? yoksa Fenerbahceli mi? ben manyak bir Fenerbahceli olarak merak ettim ondan soruyorum:))

    Öyle günlerden geciyoruzki birlik olmamiz Türk Bayragini heryerde Dalgalandirmamiz ve NE MUTLU TÜRKÜM DIYENE diye haykirabilmeliyiz heryerde takim ayirt etmeden gün birlik olmak günü

    Veee TÜRKÜN KALBI SENLE ATAR YASAAAAAAAAAA FENERBAHCEEEEE:)))

    BU GURUR HEPIMIZIN TESEKKÜRLER FENERBAHCEM

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. fenerbahçe taraftarıyım çiğdemcim :)
      iyi bir taraftarım ama, "siz - biz" yapmayan, fanatizme kaçmayan, sadece takımını destekleyen ehe.

      güzel bir gece oldu gerçekten de, devamını görebilmeyi diliyoruz şimdi!

      Sil
  6. Aslı tebrikler iyiydiniz çok iyi olmasa da :))
    Bu oyundan sonra kaybetseniz ben de üzülürdüm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. darısı yarın akşamki rövanşın başına yahu ;)

      Sil
  7. Blogu sahiplenmiş okur yorumu
    Oooooo iyice boşladın sen burayı
    Nuray

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahahaha valla haklısın!
      ama sanırım döndüm artık, buldum yani kendimi gene ;)

      Sil
  8. Aslicigim,
    Durumlar nasil?
    Sana yukarda bahsettigim workoutu yaptim.Aman Allahim!

    O gün kendimi biraz zorlamisim:
    5 mile Leslie ile yürüdükten sonra 20dk.bisikletle gittigim posta isini halletim.
    Saatögleden sonra 3 gibi jillian ile 45 dk. Egzersiz.
    Saat 17:00 oglumu Judo antremanin götürdüm Eve geldim ,19:00 da alip Eve geldimi
    Hepsi icinde 1 Saat sürdü hava isisi 3 derece Evet Evet 3 derece.
    Aksamda su workouta bir bakayim dedim ( yorgundumda meraktan)
    1 Saat canim cikti desem. O iri yari insanlarin icinde bizim kiz minicik kaliyordu.
    Ama takdire gercekten deger yaptiklari. Sinav hareketlerinin hepsini Pek yapamadim elimin ayasi agridi.egsersizler hafif agirliklarlada yapiliyor.egzersizlerin sonunda Kanter icinde kaldigim gibi ayakta duymaya halim kalmamisti. Vücudum sikilassin biraz kaslarim güclensin diyenler yapsin derim.
    Tabii benim gibi bir Güne herseyi sikistirmayin :))
    Cumartesiyi sadece 90dk. Cross trainer ile 1000kalori yakarak vucudumu dinlendirerek gecirdim. .Bugün ne yaparim bilmiyorum daha.sabah oglumun futbol dostluk maci vardi Sabah Sabah 3-5 derece icinde buz gibi havada izledikten sonra suan buzlarimi eritmeye ugrasiyorum.
    Bakalim bugün yeni liste elimize gececekmi?


    Umarim bu uzun yazidan sikinti gelmemistir.:))
    Sen nasilsin keyfin yerindedir insaallah?
    Sule


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şuleciiiim düzeldi mi havalar bakayım oralarda? ;)
      nasıl gidiyor egzersizlerin? sana çok özeniyorum ben!

      uzun yaz lütfen ya ben hiç sıkılmıyorum, aksine o kadar hoşuma gidiyor ki böyle paylaşmamız, daha ne olsun! imreniyorum senin bu kadar uzun süreki egzersiz yapabilmene, "sadece 90 dk" ne demek yahu, deli misin!! :)))

      kendini çok zorlayıp sağlığını tehlikeye atma da...

      Sil
  9. Aynı motivasyon düşüklüğü bende de var:(( Ne yapsak bilmiyorum:(((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yapabildiğimizin en iyisini yaptığımızı bilmek belki yeter esracım ya...
      ben şimdilik (yani yeni listeye kadar) tabii ki dikkat ederek birazcık daha serbest bıraktım kendimi ama hiç aşırıya kaçmadığımı düşünüyorum, egzersizi de vakit buldukça yapıyorum ve kendimi kandırmadan devam etmek için elimden geleni yapıyorum.
      fakat ben yanlış bilmiyorsam senin zaten çok çok az bir kilo fazlan kalmış olsa gerek, kilo azaldıkça zaten normal değil mi insanın sıkı diyetten uzaklaşması?
      canını sıkma bence :)

      Sil