16 Nisan 2013 Salı

Virajı almak (92.Gün)

Dün (geçen rahat haftaların ardından) tekrar hizaya girmiş olmanın garip ruh rahatlığını yaşadım. :) Diyet işi sanırım biraz da sorumluluk işi, ciddiye alarak başarmak isterseniz, yaptığınız diyet de akla mantığa ve bünyeye uygunsa olmaması için bir sebep yok (ki biz Mehtap'ın hep dediği gibi zayıflama diyeti değil sağlıklı beslenme uygulaması yapıyoruz, bu durumda her şey gerçekten de olması gerektiği gibi ve sağlığımızı / enerjimizi tehlikeye atmayacak halde). Benim gibi disiplin ve sorumluluk etrafında kurulu bir dünyanız varsa, bu iş o zaman gerçekten de bir nebze daha kolay oluyor çünkü kendi motivasyonunuzu gene kendi içinizden çekip çıkartıyorsunuz.

Yeni 12 günlük programımızın ilk 3 gününü (ki nispeten en rahat günler onlardı akşam harici karbonhidrat erişimini kısıtlamadığı için) biraz gevşek tuttuktan sonra dün keskin virajı aldım ve şöyle bir durum çıktı ortaya:


92.gün
07:45
1 çay bardağı süt
 
4 çorba kaşığı nesfit (k.meyveli)
10:00
1 kivi
 
2 etiform kepekli bisküvi
12:45
160 gr light ton balığı
 
marul + kırmızı lahana
 
1 tatlı kaşığı susam
16:15
sütlü kahve (şekersiz)
19:00
ızgara tavuk göğsü
 
salata
 
1 bardak ayran
20:45
1 parça bitter çikolata

Belki akşam yemeğinin ayranı ve de sonrasındaki (Leslie ile 45dk'lık 3 mile programından hemen önce ağzıma attığım) çikolata olmasa da olurdu ama çok da zararlı olmayacağını düşünüyorum. Tabii ben bunları düşünüyorum ama işin uzmanı görse ne der, onu bilemem! :))

Hafta sonu yaptığım alışverişi dün ofise taşıdım (Nesfit, Wasa, Light Labne vs). Böylece kahvaltılarımı da çeşitlendirme imkanım olacak bundan sonra, bu da iyi bir şey. Bunca aydır aklım neredeydi acaba! Neyse, zararın neresinden dönülse kardır diyerek sakince yoluma devam ediyorum. Gün uzun, işim çok çok fazla, üstelik 1 İspanyol, 1 Fransız, 2 Kenyalı misafirimiz var bugün şirkette fabrika kabulü için. Gitsem iyi olur, herkese çok güzel bir gün olsun istiyorum!

Dün akşam yazacaktım bunları aslında fakat bilgisayarımı açıp internete bağlanmışken haberlere bakayım dedim ve de Boston Maratonu bombalamaları ile ölen / yaralanan haberleri tüm yaşama sevincimi yerlere indirdi ve elim kolum kalkmaz hale geldi. Çok kötü bir dünyada yaşıyoruz, çok...

12 yorum:

  1. iyi iyi valla iyi :) benim bu ara yeme düzenim tümden sapıttı.evde misafirler onlara göre pişen yemekler.hasta ziyaretine gelenlere ikramlar.dayanamayıp tadına bakmalar.haleti ruhiyem hiç de diyet modunda değil valla.normal bi süreç olduğunu düşünüyorum.evde hasta ve hasta yakınları var moraller kötü.öyle olunca durum," ama ben diyet yapıodum yeaaa" mı diccektim.dikkat etmeye çalışıyorum ama çalışıyorum yani :D mehtap da bizim sorulara cevap vermedi onu bekliyorum bi yandan da bakalım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. senin durumun biraz özel büşracım yahu, evde onca misafir ve hatta hasta bakımıyla çok zor tabii. sen "çalışmaya" devam et, nasılsa kalan kilolar da gider kısa sürede ;)

      Sil
  2. Cok siki örnek bir liste olmus :)
    Evet haklisin.korkulasi bir dünya.Spor yapmaya veya izlemeye gidiyorsun hop yani basinda bomba patlasin masum insanlar ölsün.Cok yazik cok.
    Hersey yolunda gider insaallah.Selamlar Sule

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim dünyanın büyük çoğunluğuna dair hiç umudum yok şulecim... "bizbize" takılacağız işte kendi çapımızda, kendimiz ve çevremiz için her şeyin yolunda gideceğini ve başımıza bir şey gelmeyeceğini umarak. maalesef bundan başka bir şey göremiyorum olan bitende. çok üzücü.

      Sil
  3. vay özlenen listeler bu baya u dönüşü olmuş
    aslı evsiz ve çocuksuz olmanı da çok iyi değerlendirip çok iyi bir iş çıkarıyosun bak şişkoromanın durumuna yemek pişirmen gereken çoluk çocuk varken daha zor bu işler
    ben bu listeyi takip etmiyorum mehtap'a da sordum ama cevap gelmedi ancak
    tam tahıllı ve bazen beyaz ekmekle pilav varsa ekmek yok akşam çok hafif(dün mesela kızartmea çekti canım ben de fırına attım sebzeleri az yağ ektim 250 derecede kızartmaya benzedi mi hayır olsun )şeklinde gidiyorum
    akşam yemeğinden sonra bişey yemiyorum bol su içiyorum yeşillik tabiki kuzukulağı muhteşem tevsiye olunur
    akşama eşin tavsiyesi :)) helva yapıcam o zaman çorba içip sadece helva yiycem mesela
    falan filan
    vahşet her yerde var ve aslı inan çocukların varsa bunlar sana dayanılmaz kat kat acı veriyor kendini unutup onları nasıl bir dünyaya yetiştirdiğini düşünüp kahroluyosun
    nuray

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nuray, o sebzeleri ince ince dilimledikten sonra bir diş kadar sarımsak rendelediğin 1-2 kaşık zeytinyağına bulayarak koysana fırına. valla pek güzel oluyor benden söylemesi ;)

      kuzukulağını alayım hafta sonu hemen! :)

      sen artık liste miste takip etme yau, gelmişsin victoria's secret kıvamına zaten! :))

      Sil
    2. Zeytinyağı koymuştum ama bir sarımsak bağımlısı olarak neden aklıma gelmemiş ki victoria's secret defilesini hiç izlemedin galiba ::)) sana bi resmimi yollıyım izlemiş kadar olursun
      Nuray

      Sil
    3. uuuuu ben bu teklifi atlamışım nuray! :D
      yolla bakalım hahaha yılbaşı victoria's secret defilesi öncesinde bir öngösterim olsun :P

      Sil
  4. Aslıcım,
    Mehtap'ın ve senin sessiz takipçilerindenim. Hem orada sessiz, hem burada sessiz, eeee nereye kadar dedim!!! sana yazmak istedim. seni ne kadar takdir ettiğimi söylemeden bu macera bitmesin istedim :-) Benim adım Aylin, 45 yaşındayım, 4 hafta geriden Mehtap'ı takip ediyorum. Seni de orada farkettim, blog bookmarklarımda artık sen de varsın :-) Azmini o kadar takdir ediyorum ki bilemezsin. Bu çalışma tempona julian'ı da, kitap kulübünü de, gezmeyi de dahil etmeyi başarıyorsun. Vallahi bravo. Pek çok insan ah parmağımı oynatacak halim yok deyip eve geldikten sonra tv'nn karşısına yapışıyor.
    Seni hem hasetle :-) (ben daha 5 kilo verebildim), hem takdirle takip ediyorum. Bana ilham veriyorsun. Yaptığın şey büyük özgüven istiyor, yaşamını böyle açmak kolay iş değil. Ben daha kilomu yeryüzündeki herhangi bir insanla paylaşabilmiş değilim, en büyük kompleksim diyebiliriz!!!
    Neyse canım çok uzattım, mehtap'ın programını pek güzel beceriyorsun, bize de örnek oluyorsun, takipteyiz.
    Sevgiler,
    Aylin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili aylin merhaba! :) ne iyi ettin de iki satır yazdın bana, çok sevindim "tanıştığımıza". güzel sözlerin için de ayrıca teşekkür ederim, motivasyonum (ve hatta şu anda şımarıklığım) tavan yapmış durumda! tek başına zor iş kilo vermek, böyle hep beraber hepimiz için daha kolay olmuyor mu? en azından bana çok faydalı oldu böyle paylaşmak, sizler yanıt verdikçe ve destek oldukça daha da faydasını görüyorum.

      ara sıra yazmaya devam edersen ne güzel olur!

      sevgilerle :)

      Sil
  5. Aslicigim,
    Bana iyice bir kiz EMI.!
    Tam bugdayunlu ve cevizli ekmek tarifi gördüm bugün,hemen mayaladim ,pisirdim ve dayanamayip
    Iki ince dilim yedim.hic geregi yokken hani Sabah icin yapmistim da .
    Bu ne perhiz bu ne lahana tursusu demi?
    Tadida nefis olmus ayiptir söylemesi.negüzel uslu uslu dururken ne geregi vardi ya?
    Simdi extradan. Biraz daha spor iyimi.Ne güzel sen tüm gün calisiyorsun zamanin yok
    Böyle seyler icin!
    Ah kafam ah! Sule

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahahahahah sen onu çoktan halletmişsindir şulecim ben okuyana kadar jillian'lar leslie'ler 45 dakikalar 1 saatler derken hiiiiç izi kalmamıştır o ekmeklerin!

      ellerine sağlık diyeyim, biraz fazla gibi görünse de en azından evde yaptığın sağlıklı bir şey olmuş. hiç ona takılmadan direkt yoluna devam edesin sen :)

      Sil