12 Nisan 2013 Cuma

Yeni listemizden hemen önce, 88.Gün

Ön not: Ben aşağıya kopyaladıklarımı yiyip içerken yeni listemizden habersizdim o nedenle sayılmaz diyorum diyerek en baştan not düşeyim efem! :)) Bu sabah itibariyle sekizinci programımızın ilk 3 gününe başlamış bulunuyorum, bizimle olanlar el kaldırsın bakayım!

Dün işe gelmedim (evet şu anda ofisteyim ve işyerimden yazıyorum, bir gün off yeter dediler, hafta sonuna bağlayamadım). Sabahtan diyetisyene gittim gene, son gidişimde vücudumdaki su kütlesi çok fazlaydı, tekrar bir uğramamı istemişti 10 gün kadar sonra. Yeni sonuçlarım aşağıda:

11.04.2013
TANITA
BODY COMPOSITION
ANALYZER
TBF-300
BODY TYPE
VÜCUT TİPİ
STANDARD
GENDER
CİNSİYET
FEMALE
AGE
YAŞ
36
HEIGHT
BOY
169 cm
WEIGHT
KİLO
76.8 kg
BMI
VÜCUT KÜTLE İNDEKSİ (VKİ)
26.9
BMR
TEMEL METABOLİZMA ORANI
6429 kJ


1537 kcal
IMPEDANCE
DİRENÇ
386 Ω
FAT %
YAĞ %
29.2 %
FAT MASS
YAĞ KÜTLESİ
22.4 kg
FFM
YAĞSIZ DOKU KÜTLESİ
54.4 kg
TBW
TOPLAM VÜCUT SUYU
39.8 kg
DESIRABLE RANGE
İSTENEN ARALIK
30-33 kg
FAT%
YAĞ %
21-33%
FAT MASS
YAĞ KÜTLESİ
14.5-26.8 kg

Su oranını daha da düşürmemiz lazım gibi görünüyor, ama durum daha iyi. Ayrıca kilo azalırken hem kas kütlem hem de yağ kütlem artmış görünüyor ancak bu (regl oldum olacağım durumdayken) normalmiş. Durum pek güzelmiş anlayacağınız arkadaşlar, bu şekilde devam ediyoruz (bunu biliyorduk ama teyidini de almış olduk, fena mı?) Ağırlığımdaki değişikliğe de dikkatinizi çekeyim şekerlerim, 78.2 idi o 10 gün önce. ;)

Sonrasında geçtiğimiz haftaki göz kontrolüm sonucunda çıkan uçuk astigmatım için yaptırdığım gözlüğümü aldım, artık resmen bir dörtgözüm :D Çalışırken, okurken, tv izlerken gözlük takacağım ve evet, şu anda size bu satırları yazarken gözlüğüm de gayet gözümde!

İşe gitmemişim, bir alışveriş merkezine uğramışım, yanımda annem varmış, e ne yapacağız? Biraz çarşı pazar dükkan vitrin dolaşalım dedik, bazı elbiseler denedim (meraktan bir iki de tuvalet, hepsi 42 beden ve cillop gibi durdular demem lazım! hatta cilloptan öte, şu basenleri birazcık eritebildiğimde 40 olacak ya, şimdi oraya girmeyelim! üst kısımlar bol oluyor 42'de çünkü...). Öğle yemeğini güzel bir cafemize kurulup afiyetle yedik, bir salata ve et alıp birer porsiyonu paylaştık, iyi oldu. Öğle yemeği fazla kaçtı biliyorum ama bilinçli bir şekilde olmuş oldu valla yalan yok.

Sonra eve, Jillian'ın kollarına (gündüz evde olabilmek ne güzel şey kardeşim yahu! akşamın bilmemkaçında tepinmeye gerek kalmıyor hiç, gündüz gündüz ooooh mis!). Sonra laklaklak ve de akabindeki maçı izlemek için canımıniçi çiftimiz C&B'ın evine (ay yahu B'cığım bugün-yarın doğum yapacak, onun için çok zor günler bunlar ama hepimizdeki heyecan tabii ki anlatılabilecek gibi değil). Kolay değil, C benim kanbağımın olmadığı ama kendi kardeşim kadar yakın gördüğüm canımdır, B da öyle oldu zaman içinde, ilk kez inorganik hala olacağım yahu daha ne olsun!

88.gün
09:00
2 dilim çavdar ekmeği

2 dilim beyaz peynir

7 adet yeşil zeytin
13:00
antrekot (demiglas sosla)

ızgara mantar & biber

4 adet falafel

yeşil salata
15:00
starbucks chai latte
18:00
1 tabak kıymalı yeşil fasulye

Salata

1 dilim çavdar ekmeği
21:00
1 elma + 6 badem


Yani, yemekten sonraki elma & badem bendenizin B'cığına eşlik etme hevesinden gitti mideye :))

Eve gel, yat kalk işe gel ve sonra otur yaz. Budur dünün ve bu sabahın hikayesi arkadaşlarım. Yeni listemiz beni heyecanlandırdı valla, bakalım 75'in altında ama kaç olacağım 12 günün sonunda... :)

Bu arada, fark ettiniz mi bilmem ama bu programımız bittiğinde hep birlikte 100.günümüz olmuş olacak!!

16 yorum:

  1. kilonun hiç durmadan azalması nasıl bir lüks ve mutluluk biliyor musun? o yüzden tadını çıkart kesinlikle :)
    elimde benim 2012 ocak ayında 68 kiloyken yaptırdığım bir ölçüm var ve o zaman vücudumda 43 kilo su varmış :)) şimdi senin değerleri görünce fark ettim ki ne abukmuş. ben de merak ettim bu ölçümden yaptıracağım :)
    paylaşım için teşşşşşekkürler aslı kardeş :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. e o zaman oluyor işte öyle ara sıra olağandışı su birikmesi bünyede. bu durumlarda herhalde tuzdan, alkolden ve kahveden uzak durmaya çalışarak ödemi azaltmak mümkün (diye kendi kafama göre bir yorum yapayım ben!)

      açıkçası duducum ben hiç grammış kiloymuş ayırt etmeden seviniyorum gerçekten de, 1 gram bile versem iki gün öncesine göre ya da hiç kilo almamışsam eğer kardır yanıma ve moral bozmaya gerek yok diyorum :)

      Sil
    2. ben hala anlayamadığım halde bir anda 1 kg aldığım için deliriyorum. zumba'ya başladım bugün. her bir yerden saldırıyorum. gidecek bu kilolar!!!! :D
      futboldan anlamıyorum da evet fenerbahçe umarım amsterdam'a gelir de sen de peşlerinden gelirsin :)

      Sil
    3. duducum bana da olmuştu o, bir hafta boyunca hiç kilo verememiş ve sonrasında da 1 kg'a yakın aldığımı görmüştüm. geçti sonra ;)

      ay evet yahu final oynasın şu danalar da biz seninle oralarda bir bitki çayı falan içelim (heineken'a ya da başka herhangi bir şeye bulaşmıyoruz diyet malum :P)

      Sil
  2. Sonuclar cok güzel.Aslicigim,
    Motivasyonunun cok yükseldigini hissediyorum :)
    Bu yeni liste benimde hosuma gitti.
    Evet söyle 2-3 Kilo götürse bizden ne güzel olur.
    Bacaklar icin sanirim daha cok Leslie ile yürümeni tavsiye edebilirim.
    Benim bacaklar bayagi eridi .göbegin etimesini tabii daha cok tercih ederdim.
    Annenlede gezmen cok güzel olmus arada insana iyi gelir.Firsatin var Annen yaninda.:)
    Hava kapali hafif yagmurlu birazda bas agrisi var biraz dinlenmem lazim.
    Dün 45 dk. Jillian 45dk. Leslie aksamda 40 dk.cross Trainer ile spor .Anacigim o kadar kalori yaktim benim vücut banamisin demiyor,o kadar yagi nerden yakiyorum cözemedim :)
    Sporu azaltsam mi acaba ?
    Selamlar ...Sule

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. valla şulecim ne desem bilemedim aslında, sporun bu kadarına alışık mı senin vücudun? birden çok mu yükleniyorsun acaba? ama maşallah demeliyim gene de, çok imrenerek ve çok beğenerek takip ediyorum bu spor azmini. ben o kadar yapamıyorum maalesef (hayır, vakitsizlikten değil, o kadar çok yapamayacağımı bildiğim için rahatlıkla bunu diyebiliyorum).

      motivasyonum gerçekten pek yüksek bu listede, memnunum halimden, aldım listemi elime, çalıştım dersimi, yaptım planımı, ooooh mis!!

      yürüme konusunda haklısın evet ben bu haftasonu leslie'ye ağırlık vereyim :)

      Sil
  3. Toplam 8.8 kilo vermişim arkadaşlar. Beden 40 rahatça olurken bazı 38 bedenler oluyor, bazısı da dar geliyor. Boyum kısa olduğu için 52 kg.ya düşmek istiyorum ama şimdilik 55 yeter diye düşünüyorum. 6.6 kilom kalmış:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 6.6 kg nedir ki esracım, buraya kadar gelmişsin, devamını da getirirsin mutlaka! tebrikler çok güzel sonuç almışsın :))

      ben de bir 6.6 verip bir süre mola vermeyi planlıyorum (70'e düşünce bir süre onu korumak iyi olur diyorum son 5 kiloya girişmeden önce). hedefim 65, 1.69 boyla yeterli olur diye düşünüyorum artık genç kız mıyım ki illa ki ideal kilom olan 60'a düşeyim? neyse onu o zaman düşüneceğim...

      Sil
  4. Selam ESRA,
    Tebrikler Valla.benim Boy 154 cm. 6kilo katip :(
    En son 56.200 du.
    Senin Boyun kac?
    Son zamanda bende diyorumki 52 kg.olsam diyede......:)
    Sule

    YanıtlaSil
  5. ne güzel Aslıcım kilo vermen durmamış.biliyorum ki şimdi daha hızlanacak. ben de uzun zamandır gevşektim şimdi önümüzdeki günlerde tempo yapıcama inanıyorum.sana bişi sorucam izninle.bu ölçümü 2 ay önce ben de yaptırmıştım.tersine benim su oranım biraz az çıkmıştı.geri kalan herşey ucundan da olsa normal sınırlar içindeydi.yalnız şu direnç 590 dı.diyetisyen stres düzeyi dedi.senin fikrin ne ? zayıflamaya direnç mi? bazal metabolizmam da 1330 kilo almaya yatkınmışım:( tabii belki de 48 yaşında olmamdandır:) ama gene de devam... ülkü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ülkücüm umarım hızlanır vallahi (ama işte son 3 gündür paldır küldür dışına çıkıp durdum listenin, şimdi kendimi affettirme zamanı hahaha) bu listeden hedefim 3 kg vermiş olarak çıkmak, bakalım göreceğiz!

      yahu şu direnç meselesini ben ikidir sormayı unuttum! hatta geçen gittiğimde aklımda da vardı ama gene unuttum - bilen bir arkadaşımız varsa bize anlatsa ne güzel olur...

      Sil
  6. Şule'ciğim boyum 155 cm. Ben 52 olduğumda çok ince görünüyorum. Sen yolun sonuna gelmişsin bakıyorum, tebrik ederim:)))))

    YanıtlaSil
  7. Esra sana da tebrikler çok iyi
    Ya sen yayınladıkça merak ediyorum durumumu sırf yağ olabilir miyim falan gibi endişelerim var aslı ama o kadar diildir dimi cildim kuru mesela :))
    Aslı eskiden giydiği pantolonla poz verenler var ya birden aklıma o geldi :)))
    Sen alışveriş yapıyo musun onu merak ettim ben 5 6 yıl öncekilerle idare ediyorum atmadığım vermediğim 1 2 şeyle bu kiloda 2 3 ay durayım gidişat belli olsun ondan sonra alışveriş yaparm diye düşünüyorum
    Nuray

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahaha başladım alışverişe ben! şimdiden iki tane kot pantalon, bir tane elbise, bir bluz, iki de bikini (ucuzluk vardı ne yapayım!) almış bulunuyorum :))

      bir süre alışveriş yapmayacağım şimdi, şu 4-5 kg da gitsin de devamı sonra gelsin.

      ay acaba biz de mi yapsak o pantalonlu fotoğraf çekiminden? :)) koyardık bir köşede dursun!

      Sil
  8. Esracigim, gizli hedefim benimde 52 kg. ( arkadaslar verme o kadar cocuk gibi olursun deselerde :). ). Yaza kadar bu yolda beraber yürumeye kararliyim.
    Böyle güzel bir gurubu birakamam :)

    Nuraycigim galiba ayni kafadayiz.Bende son 1-2 senedir cok kiyafet almadigim gibi buyük bedende almadim.Kendimi cezalandirma.40 Bedeni zorladigim gibi dayandim bu benim icin en buyük sinyaldi. KILO VERMELISIN!
    Gecen sene dukan öncesi aldigim 3-4 pantol o kadar bol geliyordu ki ( 9 Kilo kaybiyla)
    Incelmis ve sikilasmisti Vücudum.Sonro 5 kilosunu geri alinca tekrar kullanmak zorunda Kaldim.
    Simdi sadece 2 tane 36 beden pantol aldim .(6kilocuk kayib ).temkinli davranarak biraz beklemedeyim.
    Söyle 36 veya 34 u tam vucudum tasidiktan sonra yavas yavas alis veris yapmayi istiyorum.
    Adeta özledimde. Bir kac degisik gomlekle idare ediyorum. Hamburga daha Bahar gelmedigi gibi yazda zor gelir Belki 1 ay sürer oda.
    Mayis basinda Istanbula gelicegiz insaallah Belki ordada imkanim olur.Kisa boylulara Burda birsey bulmak cok zor ve modasi Modelleride her zaman bana uymuyor.
    Ya ben 52 ken gercekten zayif gozüküyorum. Eski fotolara baktimda.(o zamanlar dahada zayifmisim 49-50 ) .
    Aslicigim bu arada sanadal merhaba!
    Herkese iyi haftasonlari.Sule

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hafta sonu geçti geri geldik şulecim! :))
      36 beden hedeflemeyi ben düşünemiyorum bile! :) ne güzel sonuç almışsın.

      dukan diyeti ile ilgili hep kötü şeyler duydum, senin yorumun ne o konuda şule?

      Sil