17 Nisan 2013 Çarşamba

Maydonozu Hiç Sevmem!!!

Demin yorum olarak düşünce sevgili arkadaşım P., ben de şuraya alayım da yorumlarda kaybolup gitmesin dedim (siz bakmayın yorumlarda "Yasemin" olarak göründüğüne, o aslında "P.").

Geçtiğimiz haftalardan birinde kilo vermiş olmama rağmen hala kalçadaki fazla yağları nasıl eriteceğimi bilemediğimi konuşurken bana dedi ki, "benim de genç kızlığımda kalçalar böööööööööööyle genişti zayıf olmama rağmen, bezmiştim uzun uzun şeylerle kapatmaktan, maydanoz suyuyla direkt heeepsini erittim". İşte burada kendisi de valla inanmazsanız bakın sorun, ben kalçalı halini hiç görmedim P.'nin, eridi diyorsa erimiştir zira kendisi bir çocuk annesi olmasına rağmen dal gibi ince bir arkadaşımız. :)

Ben maydonoz tarlasının yakınından dahi geçmemeyi tercih edecek kadar sevmiyorum maydonozu ama sanırım en kısa sürede deneyeceğim yine de, zararı olacağını sanmıyorum. Siz de bakın görün, isterseniz deneyin. Sağlıkla ilgili sorumluluk almam, iyi araştırın, size zararı olmayacaksa deneyin efem!

Dedikten sonra... Direkt sözü P.'ye bırakıyorum, kendi sözleriyle şöyle diyor:

2 adet maydonoz
2 adet limon
1 adet elma



 maydonozları ortadan ikiye böl, limonları kabuklarıyla dilimle, elmayı da aynen ama elmanın çekirdekleri çıksın ( toksik madde )

Bir güzel kaynat. Koca bir şişeye koy çantana ofise götür. Bir bardak sabah evden çıkmadan aç karnına diğerini de ofiste kendini en aç hissettiğin anlarda sıcak sıcak iç.

Elma ve limon maydonozun tadını bastırıyor, hele ki iyice ısıtmışsan.

Düzenli olarak iç. Küfretsen de nefret etsen de 2 hafta bir dene düzenli, bakalim konuştuğumuz yerlerle ilgili bir gelişme olacak mı ;)


sonradan ekleme (yorumlardan kopya) :

Suyun miktarının önemi yok. Ben kocaman bir tencerede yapiyordum ki hemen bitmesin. Zira her gün o maydonozları yıka temizle at suya kaynat sonra süz falan biraz zahmetli oluyor. Elinizin altındaki en büyük tencereyi doldurup kaynatın. İki-üç günlük stok olur böylece elinizin altında.

Tadı çekilecek gibi değil diyenler limona abanın ya da şimdi aklıma geldi, belki maydanoz kokusunu bastıracak baharatlarla destekleyebilirsiniz.

Şişkoroman'ın bahsettiği gibi ödem atıcı özelliğinden dolayı gece içtiğinizde sık tuvalete kalkmanız gerekebilir, uykunuz bölünmesin. Hem gece gece böbrekleri yormaya gerek yok. En geç 6'da son bardağı için.

* * Günde iki bardaktan fazla tüketmeyin * *

Fayda etmesindeki en önemli iki etken şu:

- Mutlaka aç karnına, öğünden en az 30-45 dakika önce içilmesi gerekiyor.

- Diyet/perhiz gibi belirli beslenme düzeni uygulandığında içmeniz önemli. Yoksa yediklerine dikkat etmeyen birinin bu kürü uygulamasının ona kilo kaybı açısından bir faydası olmaz.

25 yorum:

  1. günaydin asli arkadasinin dedigine katiliyorum.
    bende yesillerin suyunu yapiyorum(smoothie)
    sana sadece denenmis detox diyebilirim.
    göz karari maydonoz,roka,elma,bazen ispanak bazen yarim kabak 400ml su hepsi mixsere.
    ilk zamanlar icemiyordum alisinca jilian gibi istiyorsun.
    cok faydasi oluyor.
    sevgiler
    öykü

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim Öykü Hanım :D

    YanıtlaSil
  3. ay öf pöf illa içeceğiz yani öyle mi?
    homurhomurhomur!!!!

    YanıtlaSil
  4. merhaba peki bu karışım ne kadar su ile yapılacak acaba.....

    YanıtlaSil
  5. maydonoz suyu ödem atmaya da birebir.hem de idrar yolu enfeksiyonlarına da birebir.kalçaya da birebirmiş yeni duydum :D iyi de gerçekten içilecek gibi olmuyor napalım bu yolda herşey mübah diyip içicez demek.ben spor yaptığımdan beri anam bana dedi ki kalçaların toplanmış.benim de aslında gayet yayvan bir totom vardı ki şimdi jenifir lopeze döndüler söylemesi ayıp ya da müstehak ya da mübah ya da öyle bişi

    YanıtlaSil
  6. Suyun miktarının önemi yok. Ben kocaman bir tencerede yapiyordum ki hemen bitmesin. Zira her gün o maydonozları yıka temizle at suya kaynat sonra süz falan biraz zahmetli oluyor. Elinizin altındaki en büyük tencereyi doldurup kaynatın. İki-üç günlük stok olur böylece elinizin altında.

    Tadı çekilecek gibi değil diyenler limona abanın ya da şimdi aklıma geldi, belki maydanoz kokusunu bastıracak baharatlarla destekleyebilirsiniz.

    Şişkoroman'ın bahsettiği gibi ödem atıcı özelliğinden dolayı gece içtiğinizde sık tuvalete kalkmanız gerekebilir, uykunuz bölünmesin. Hem gece gece böbrekleri yormaya gerek yok. En geç 6'da son bardağı için.

    * * Günde iki bardaktan fazla tüketmeyin * *

    Fayda etmesindeki en önemli iki etken şu:

    - Mutlaka aç karnına, öğünden en az 30-45 dakika önce içilmesi gerekiyor.

    - Diyet/perhiz gibi belirli beslenme düzeni uygulandığında içmeniz önemli. Yoksa yediklerine dikkat etmeyen birinin bu kürü uygulamasının ona kilo kaybı açısından bir faydası olmaz.

    sevgiler :)
    Pelin

    YanıtlaSil
  7. Annemin yillardir dilinden dusurmedigi bir sey bu. Maydanoz ve maydanoz suyu.
    Bir de soyle bir karisim var ki meshurlardan bir arkadasimizin erimesine yardimci olmustur; 3-4 avokado yapragi, 1 avuc kiraz sapi, 2-3 kayisi ve 1 limon. 2 lt suda demleniyor gun boyu iciliyor. Kiraz sapinin yerine misir puskulu de konabiliyor. Ben yapmiyorum ama belki yapmak isteyen cikar :)
    Ben Mehtap Hnm'in cay tarifine bayildim. Alkolsuz sicak sarap, bayiliyorum :)

    YanıtlaSil
  8. Avocado yapragi ve kiraz sapini bulabilecegimi pek sanmiyorum yoksa Yapmak isterdim.Yesil smoothiyi bende denemistim.
    Maydanozlu tarife benzer birseyler detox icecegi diye yapmistim. Aslinda pek öyle kocaman degiller ama deneyecegim.Paylasim icin tesekkürler.Ama bunun direk gobege etki Eden ve soyle jillianinki gibi gerdiren bir tarifiniz varsa yaziverin,sevaba gecersiniz bol bol Dua alirsaniz :)) Sule

    YanıtlaSil
  9. Sule'nin istediginin aynisindan ben de istiyorum:-)Zira durum tersine donuyor artik bende. Eskiden basen ve popo onde giderken simdi onlar kuculdu oyle ki artik 36 beden pantolon ve 26 beden kot pantolon giyiyorum ancak gobegimin durumu isler acisi...Gomleklerim hala 38 beden..Armuttan elmaya mi donusuyorum nee...
    Hepinize selamlar.

    YanıtlaSil
  10. icler acisi'ni isler acisi diye neden yazdim gercekten bilemiyorum...

    YanıtlaSil
  11. karın yağlarını şekerli yicekler karbonhidratlar yapıyor sanırım.öyle duymuştum.bir de karın bölgesi için zeytinyağı,çerezler,zeytin,avakado gibi mufa içeren besinler faydalıymış.bunlardan yiyoruz gerçi.yazmanın alemi var mıydı bilemedim.teyzeler gibi "mekik çek gızım bol bol mekik çek,ayaklarını daya koltuğa kendini çek gızım" deyip gideyim.bana da öyle dedilerdi.

    YanıtlaSil
  12. hepsini not düştüm valla çok faydalı oldu yorumlarınız, hepinize ayrı ayrı teşekkürler! :)

    bu arada, şu maydonozdan gerçekten kurtuluş yok galiba :(( sen kalk 36 yıl kaçabil, sonunda baseni eritmek uğruna teslim ol. pöf...

    benim göbek ve karın sorunum neredeyse kalmadı (size jillian michaels diyorum) ama basenler ve bacaklar e-r-i-m-e-l-i !!

    YanıtlaSil
  13. Himm nasil uzak kalirim ben onlardan :( az da olsa tatli yemeyi ben cok seviyorum. Bu zamana kadarki kacamaklarim genelde tatli seklinde oldu veya hamurisi.Yaw mekik en fazla yirmi oluyor sonrasinda birakiyorum ben. Herseyin bir sonu varmis denemeye calisacagim, tesekkur ederim Siskoroman.
    Jillian teyze yi pek fazla ziyaret edemiyorum bu dogru (haftada 1-2 kez olabiliyor) ancak benim sorunum dogumdan sonra basladi, sezaryenin de katkisi oldu bu gobege...

    YanıtlaSil
  14. maydanoz gibi tatsız bır seyden sonra ben de guzel lezzetlı bır tarıf vereyım. kahvaltı alternatifi arayanlar için muthis. diyetımızde bu hafta muslı gıbı seyler yıyebılıyorken bence denenebilir. ben peynır-ekmek secenegındense musli-yulafı daha cok sevıyorum. ıcıne meyve fılan gırdıgı ıcın ne kadar uygulanabılır bılmıyorum, size kalmıs :) neyse lafı uzatmadan lınkı vereyim;

    http://www.katheats.com/?page_id=3889

    aksamdan yulaf-sut-tarcın-mesela keten tohumunu ve meyveyı karıstırıp dolapta bekletıyorsunuz. sabah kalktıgınızda guzel kahvaltınız hazır. kılo verme derdi olmayıp, saglıklı beslenme amacalı olanlar ıcıne recel, peanut butter gıbı seyler de koymuslar.
    afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
  15. Dudu ben senin yulafli tarifini pisiripte yapiyorum,üstüne Stevia veya agaven surubu yada biraz bal damlatip sütlac niyetine sabahlari ilik ilik yiyiyorum hem doyurucu hemde insani mutlu ediyor.Bazen icine elma rendesi yada yanina Orman meyveleriyle.

    Sevcanla sorunumuz ortak.ben Tembellik edip mekik aletiyle yapiyorum.simdiye kadar
    11000 mekik cikip 1400 kalori kadar yakmisim.Niyetim 7000 kalori yapip göbekten 1 Kilo
    Zayifllamak ve tabii ki kaslari güclendirmek.uzun ince bir yoldayim dostlar bana arada böyle hatirlattin.( özel günlerden dolayi 1 haftadir yapmadim)

    Bugünden itibaren spora devam.Siskoroman sayfanda yorumda bulunmustum ama siliniverdi.yine ziyaretine gelecegim.dünde Lunatic in sayfasindaydim Sizde ziyaret edin ve.okuyun derim.
    Aslicigim seni ve arkadaslarini tebrik ederim.Bebisi yerimize kokla ve minicik bir öpücük kondur.muck muck...
    Adini ve cinsiyetini merak ettim.Allah anali babali büyütsün.Bahti acik olsun.kiz ise
    Ömür boyu bilincli beslenip saglikli ve hos bir bedene sahip olsun. :)))) oglan ise onlarin pek sorunu olmuyor zaten ama ayni seyi dilerim.:)
    Selamlar.Sule

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Şule,
      Pişirerek değil de sıcak sütle karıştırıp yapıyordum ben sadece kuru kayısı ve tarçın koyarak. Soğuk soğuk bu çok daha hoşuma gitti (havalar ısındı tabii yoksa hiç de sevmeyebilirdim kış soğuğunda:) ) ve çok tok tuttu. Ara öğünü zorla yedim. Stevia da sanırım doğal kalorisiz şeker/tatlandırıcı değil mi? Tarçın koyuyorum ben, şekerli yapıyor.

      Sil
    2. Tarcin illaki olacak yazmamisim .Evet havalar isiniyor bundan böyle senin tariften yapariz artik.gerci hamburgta havalar 80% soguk ve ilik gecer ama olsun.soguk gidalari yemek icin vücut extra enerji harcyormus :) sule

      Sil
    3. Evet ama daha tadini alisamadim.0 kalorili ve sagliga zararli degil diyorlar.Tarifine tesekkürler Bu arada. Kuru kayisilida nefis olur.Mevsimlerden romaya bugün denedigim YULAFLI PEYNIRLI YAGSIZ POGACA Yi yazdim.Deneyin derim.yarin kahvaltiya hazirladim.

      Sil
    4. Sevgili Dudu böyle parca parca oldu ama cevaplar :)
      Seninki bayagida pratikmis ya aksamda isla Sabah kalk ye ne güzel .ise erken gidenler icin Ideal.Selamlar.

      Sil
  16. Tarif icin tesekkurler Dudu. Yarin sabah kahvaltisina deneyecegim. Arkadaslar okuduklarimdan, gida muhendisi ve nutrition okuyan arkadaslarimdan da defalarca duydum misir gevregi yemek soylenildigi kadar faydali degil. O yuzden musli, yulaf(oatmeal), granola artik ne cesit isimleri varsa ondan... onlari tuketmek daha saglikli. Zaten bildiginizi dusunuyorum ancak bir hatirlatayim dedim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bildigim kadarıyla mısır gevregı, kellogs gibi ürünler işlenmiş gıda oldukları için zaten yenmemesi daha iyi sanırım. Evde kendiniz granola yapmayı da deneyebilirsiniz, kolay ve lezzetli ben seviyorum. Hatta evde musli bar bile yapabilirsiniz. Sekerinden fındıgına her seye kendınız karar verebilirsiniz. Gercekten cok lezzetli oluyor ve cok kolay.

      Sil
  17. Bildigim kadar zaten misirin genetigiyle oynanmis.saglikli degildir.birde haslanmis misirin kalori bombasi oldugunu biliyorum.glemiks orani büyükmüs.ama tuzsuzsekersiz misir patlagi
    Saglikli ,Az. Kalorili ve tok tutucuymus.arada ekmek yerine Yerim.bir ara misir patlaginin bitter cikolatali kaplanmislarina dadanmistim.bioda olsa kilolari ondan aldim.:)) Sule

    YanıtlaSil
  18. Esimin de en buyuk savunmasi o, cok az kalorili oluyomus patlamis misir ( ekstra yag koymazsan ). Ancak Amerika'da misir tuketmek ne derece dogru tartisilir. Ben mumkun oldugunca her turlusunden kacinmaya calisiyorum. Ama mevsiminde eger Turkiye'de olursam haslanmis misiri seve seve yerim. Bizim oralarda hala tohumu elden ele gecen, her yil ekilip yine tohumu ondan alinan bitkiler var cok sukur. O yuzden icim rahat bir sekilde yiyorum.Ay memleketimi de belirtmeden gecemeyecegim :-) Fethiyeliyim ben.

    YanıtlaSil
  19. oooooh şahane bilgiler toplanmış burada yahu sağolun kızlar! :) kısaca gözden geçirebildim şimdilik ama hafta sonu dersimi çalışacağım (ve hatta bu karışımları deneyeceğim valla).

    YanıtlaSil
  20. Geçenlerde Mehmet Öz diyordu, Şam Fıstığı göbek yağlarını eritiyormuş. Ama kavrulmuş mu, kaç adet bilmiyorum. Tek bildiğim onun içindeki yağ göbek yağını eriten en etkili yağ imiş.
    Hep lezzetsiz maydonozlar değil yani dost olanlar :D

    YanıtlaSil