17 Nisan 2013 Çarşamba

İşler güçler ve 93.Gün

Daha az yağmurlu ama gene de kapalı bir İstanbul sabahı ve benim keyfim (maşallah diyelim) pek yerinde. Kış mevsimini, sonbaharı ve ilkbaharı severim ben. Yazla aram hoş değil, bu nedenle de yaz gelip sıcaklar bastırmadan önceki son nefes imkanlarını mutlu mesut karşılıyorum. Bir yaz çocuğu olmama rağmen (Haziran doğumluyum ben) yazı bu kadar sevmiyor olmam da benim kendime has acayipliğim olsun diyelim.

Her zamanki gibi dehşet yüklü bir güne başlamadan önce dünün kısa özetini geçmek iyi olacak diye düşündüm yoksa yarından önce tekrar oturamayabilirim şu blogun başına. Bildiğiniz gibi, dün bir fıkra gibiydik burada, 1 İspanyol & 1 Fransız & 2 Kenyalı ve bilumum miktarda Türk'le. Gün boyu testler, toplantılar vs oldu (neyse ki benim bunların çoğuyla pek işim olmadı, sevgili G.ciğim idare etti çoğunu ve ben daha çok saçmasapan bir Irak ihracatıyla uğraşmak zorunda kaldım). Öğle ve akşam yemeklerinde de misafirlerimizle dışarılardaydık. Sanırım listemi görünce çok da fena olmadığını ve bu programın ikinci 3 gününün dışına çok da taşmadığımı göreceksiniz:

93.gün
07:45
sütlü kahve (şekersiz)
 
2 adet wasa light kraker
 
1'er ince tabaka light labne
10:30
1 kivi
 
2 etiform kepekli bisküvi
13:30
1/2 kase mantar çorbası
 
1 porsiyon sac kavurma (dana)
 
salata
16:00
sütlü kahve (şekersiz)
19:30
salata
 
3 yeşil zeytin
 
patlıcan söğürme & semizotu
 
1/2 levrek fileto
 
1/2 mercan fileto

Bugün öğlen sanırım gene ton balığına talim etmem gerekecek, henüz emin değilim menüye bakmadım, yarın sabah anlatırım bugünü artık... Yarın "üçüncü 3 gün"e giriyoruz unutmayın arkadaşlar, tek fark sabah ara öğününden de karbonhidratları çıkartmak olacak! Ve sonrasında da yeşil çorba günleri gelecek. Şikayetim yok, sevdim ben o yeşillikler olayını :))

16 yorum:

  1. Madem yeşil seviyorsun, maydonoz suyunda ısrarıma devam :)

    2 adet maydonoz
    2 adet limon
    1 adet elma

    maydonozları ortadan ikiye böl, limonları kabuklarıyla dilimle, elmayı da aynen ama elmanın çekirdekleri çıksın ( toksik madde )

    Bir güzel kaynat. Koca bir şişeye koy çantana ofise götür. Bir bardak sabah evden çıkmadan aç karnına diğerini de ofiste kendini en aç hissettiğin anlarda sıcak sıcak iç.

    Elma ve limon maydonozun tadını bastırıyor, hele ki iyice ısıtmışsan.

    Düzenli olarak iç. Küfretsen de nefret etsen de 2 hafta bir dene düzenli, bakalim konuştuğumuz yerlerle ilgili bir gelişme olacak mı ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ay aman of, yeşili sevsem de maydonoz için sadece "ayheeeeeeytiiiğğttt" diyebiliyorum ama doğru diyorsun bunu yapacağım evet evet evet.

      (höf!!!)

      Sil
  2. Adım Yaso'nun blogtan dolayı Yasemin çıkıyor, ben değilim o yaw :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahahahah hem uyumsuz hem şizofren, n'aaapcaz seninle bilmiyorum şekerim :)))))

      Sil
    2. hehehe, sanal alemde hayat gerçektekinden zor şekerüm :P

      Sil
  3. ya asli ben anlamadim bu 3.günü.
    sabah kahvaltida ne var??
    öglen aksam karbonhidrat yok tamam.
    öykü

    YanıtlaSil
  4. öykücüm kahvaltı 12 gün boyunca değişmiyor. sabahları istediğin seçenekle kahvaltını yapıyorsun (buradaki "diyet listeleri" sayfasına da aldım, en altta bulabilirsin). değişiklik sonraki öğünlerde diye anlıyorum ben. yorumum şöyle (ve böyle de uyguluyorum ben) :

    kahvaltı ekmekli ya da kekli ya da cornflakes'li vs... değişmiyor.
    sabah ara öğün : ilk 6 gün, meyve + bisküvi / fındık / badem / ceviz / yoğurt (seçeneklerinden biri), sonraki 6 gün sadece meyve + yoğurt olabili (karbonhidrat çıkıyor yani)
    öğle : ilk 3 günden sonra karbonhidrat yok.
    akşamüstü ara öğün : hiç yok
    akşam : karbonhidrat hiç yok, sadece et + sebze + salata

    değişiklik önce öğle yemeğinden sonra sabah ara öğününden karbonhidrat çıkartarak oluyor her üç günde bir. en sonda da zaten yeşil çorba var bir öğünde sadece.

    karışık olmadı umarım? bir de, bu tabii benim yaptığım yorum, tamamen yanlış anlamış da olabilirim.

    YanıtlaSil
  5. Aslı kahvaltıdan karbonhidrat çıktığına emin misin ben hiç öyle anlamadım önce öğlen değişiyo sonra ara öğün sonra mesela öğlen yerine yeşil çorba geliyo kahvaltıdan karbonhidrat çıkmıyo bence
    Nuray

    YanıtlaSil
  6. Ya sen de öyle demişin zaten pardon
    Nuray

    YanıtlaSil
  7. Aslicigim haklisin :)

    Iki Dilim ekmek nelere kadirmis :

    Icim rahat etmedi aslinda kitaba devam etmeye niyetliydim .Allahtan Cross traineryi dogumdan sonra aldirmisim 11 yil önce (Kettler marka) Az. Kahrimi cekmedi.

    Zaten yavas Kilo veriyorum dedim ciktim üstüne hizimi alamadim tam 1700 kalori yaktim.
    Yoksa digerleri beni kurtarmazdi.aksami hafif gecirdikten sonra 2000 ne tamamlarim diye
    Düsünmüstüm ama düsünmekle kaldi aksam Mac seyrettik :) bizim burda hava 1-2 gün güzel günesli gececek. Bu arada bende haziran cocuguyum 26 dereceye kadar sicakligi severim fazlasi benim icinde fazla.selamlar herkese.Sule

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu cross trainer nasıl bir şey çok merak ettim şule yav, 1700 kalori yakmak ne demek yahu!! :)

      doğumgünlerimiz aynı ayda demek, ne güzel :))

      Sil
  8. asli tesekkür aciklik getidigin icin
    öykü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne demek öykü, rica ederim. uyguluyor musun? nasıl gidiyor? :)

      Sil
  9. Aslı şu benim şaşkın yorumumu silermisin bazen de konuşurken yani insanlar konuşurken onları dinliyomuşgibi yapıp hee falan diyorum ya da aynı şeyi tekrarlıyorum burda da aynısını sana yapmışım benim kızımda kafayı tamam gibi sallayıp hayır der o da mı bana çekmiş ne
    İnsan bi oku de mi ::)))
    Nuray

    YanıtlaSil
  10. Nuray olur böyle seyler takma kafana ( :) yanliz deyilmisim kih kih kih)
    Sule

    YanıtlaSil
  11. hahahaah nuray yeni gördüm yahu bu yorumları ben! :) silerdim aslında ve fakat ama lakin şule de yanıt yazmış bak, kalsın böyle bence, güzel olmuş çok! :)))

    aynısını ben de yaparım aslında, anlayabiliyorum o nedenle seni ;)

    YanıtlaSil