2 Ağustos 2013 Cuma

200 ve 201.Günlerle devam etmeye hazırlık...

"Hazırlık" dedim ya, pek de diyete uygun listeler bulamayacaksınız korkarım aşağıda... Bu kendime güvenimin başıma yarın öbür gün iş açmayacağını umuyorum ama şunu da söylemem lazım ki - en azından şu aşamada - herhangi bir tehlike çanı duyuyor değilim.

Sık tartılıyorum. Artık kilo verme telaşım kalmadığından seyrek tartılarak aralarda "kilo vermemişim" üzüntüsü yaşama endişem de kalmadığı için sık tartılıp 200 gram dahi aldığımı görsem önlem alabilmek istiyorum. Bu nedenle de artık her gün tartılan o "deli"lerden oldum korkarım (eğer siz zaten öyle bir "deli"yseniz, alınmayın bu dediğime eheh aynı gemideyiz sizinle!)

Yürüyüş yaparak ve mümkün mertebe dikkat ederek gidiyorum ya şimdi, midem de oldukça küçüldüğü için henüz pek sıkıntı yaşamıyorum. Bu ayı kritik görüyorum, açılıp saçılmamam lazım şimdi!

Dün şöyle oldu mesela:

200.gün
08:00
1 çay bardağı süt
 
4 çorba kaşığı nesfit (k.meyveli)
12:45
1 adet karnıyarık + 2 kaşık pilav
 
2 kaşık yoğurt
 
2 mercimek köftesi
 
yoğurtlu semizotu
 
1 dilim kepek ekmeği
 
1 porsiyon güllaç
18:30
1 parça pide + 1 dilim kaşar peyniri
20:00
1 limonata
 
2 dilim hellim peyniri (çok tuzlu)
 
cajun tavuk ve hardal soslu salata

Öğle yemeğinde güllacı yemesem olur muydu? Olurdu. Ama olamadı çünkü güllaç benim için bir Ramazan ritüeli ve bu yıl daha düne kadar (ki, Ramazan bitti bitecek) güllaç yemişliğim yoktu. Yemekhanede bulunca, götürdüm hemen bir porsiyon. Yemekhane porsiyonlarını tahmin ederseniz çok da büyük olmayacağını anlarsınız. Akşamında ise sevgili "D" ile buluştum. Burada kısa not: D. da benim MPG başlangıcımdan kısa süre sonra diyete girdi ve kendi programını uyguladı, hala devam ediyor. Kendisini ikna etmeye çalıştım (bakalım ne kadar başarılı olmuşum, önümüzdeki haftalar gösterir) kendi başarı öyküsünü yazacak burası için. Benden bir ön gösterim: D. 25 üzeri kilo verdi! Şimdi 36 beden giyiyor. Ve dün ben onca yerken o önündeki sebzeleri birazcık kemirdi o kadar. Gerisini yazmayacağım, kendi yazınca paylaşırım... ;)

Bugün ise şunlar oldu:

201.gün
07:45
1/2 susamlı hamburger ekmeği
 
3 dilim kaşar peyniri
 
sütlü kahve (şekersiz)
12:45
1 kase yoğurt
 
1 dilim kepek ekmeği
 
3 kaşık zeytinyağlı barbunya
 
marul + roka
 
1 kaşık patates püresi
 
3 köfte
16:00
1 nektarin
17:15
2 adet wasa light kraker
 
2 dilim beyaz peynir
20:30
1 kepçe ezogelin çorba
 
4 köfte
 
1 büyük dilim pide
 
beyaz peynir + domates
22:15
2 dilim cevizli ev baklavası

O baklavalar gerçekten hem çok gereksiz hem de çok fazlaydı... Şu anda yazarken sodadan medet ummaktayım ve kendimi her an çatlayacakmış gibi hissediyorum. Eski Aslı, neredesin sen?? (tatlısı çok olduğu için zaten eskiden de fazla baklava yiyemezdim ama bu sefer sadece tatlılığından değil, miktarından ötürü de acaip fazla geldi çünkü akşam yemeğinde zaten davul gibi olmuştum!)

Yavaş yavaş gireceğim hizaya biliyorum ;)

Egzersiz? Birazcık tempolu yürüyüş ama 15 dk'dan fazla olamadı bugün bazı işlerim nedeniyle... Myfitnesspal diyor ki, varmak istediğim kiloya (65) düşmek istiyorsam böyle yememeliyim çünkü böyle yersem 5 hafta sonra hala 68.5'ta olurum. Eh, o da fena değil aslında yahu! :)

Herkese sevgiler.

3 yorum:

  1. Her seyde yiyerek ayni kiloda kalmak buyuk basari. Midenin kuculmesi ise yaramis, umarim bundan sonra hic buyumez. Arkadasinin basari oykusunu merak ettim ben de

    YanıtlaSil
  2. Kadir Geceniz mübarek olsun!arkadaslar.Sule

    YanıtlaSil
  3. Şulecim, senin de geçmiş kadir gecen hayırlı olsun.

    Skinny, dikkat etmeye çalışıyorum açıkçası. Sık ama az yersem büyütmem tekrar diye düşünüyorum, umarım bu doğru yöntemdir. Arkadaşım yazar yazmaz buraya hemen ekleyeceğim.

    YanıtlaSil