2 Ağustos 2013 Cuma

Geri Geldim! Bu arada, 200.Güne dek neler yaptım hemen anlatayım... :)

Ha bugün ha yarın derken 175.günde bıraktığım sizlere 200.güne kadar geri dönemedim arkadaşlarım! Ama dün itibariyle tekrar başladım adım atmaya, artık sanırım paylaşacak şeylerim olabilecek ve bu nedenle de göğsümü gere gere geri dönebilirim buralara. :)

Haziran ortasında yaklaşık 69.5 kg olarak girdiğim "ara dönem"den dün sabah itibariyle 68.5 kg olarak çıkmış bulunuyorum. Evet yahu, şaşkınlık verici, yedim içtim ve neredeyse HİÇ egzersiz yapmadım ama buna rağmen 1 kg daha verebildim! Bunu Ocak'tan bu yana Mehtap'tan öğrendiğimiz "düzenli, sağlıklı, doğru" beslenme prensiplerini uygulayabiliyor olmama bağlıyorum çok.

Aralıklarla tartıldım. Tartıda genelde 68.5 ile 69.5 arasında gidip gidip geldiğimi gördüm ki bu da aslında çok normal, günün saati, o gün ya da önceki gününde yediklerim, yaptıklarım ettiklerimle bunu olağan karşıladım.

Ve dün sabah tekrar "diyet"e başladım arkadaşlarım. Ama nasıl olacak, anlatayım:

65 kg'a inmek istiyorum, evet.

Asla üst bedenimden (karnımda kalan az bir yağı eritmek harici) vermek istemiyorum - yahu arkadaşlar, sütyen bedenim (dolayısıyla tabii ki göğüslerim) küçüldü yahu!! 85C (36C) olan ben artık bir 80B (34B) oldum. Bu durumdan biraz memnunum aslında, hep böyle istemişimdir, yihhu! Fakat daha da fazlasını kaybedersem oğlan çocuklarına dönebilirim, bu nedenle mersi canım, almayayım! :))

Şimdi benim olayım bu kiloyu koruyacak şekilde yemek / içmek (yani artık ay onu yemem bunu yemem değil de, onu şu kadar yerim, bunu yediysem şunu yemeyeyim gibisinden dikkat etmek) ve de bir gün kaçırdıysam ipin ucunu, ertesi gün onu telafi edecek şekilde beslenmek olacak. Bunun yanı sıra kollarımı sıkılaştırmam (evet tabii ki yağlar eriyor ama biraz da sallanmasını engellemek lazım) ve de kalçalara çalışmam gerekli. Yeni egzersiz fikirlerinizi bekliyorum! :)

Planım gün aşırı hafta içi akşamları Jillian'la devam etmek ve onu yapmadığım akşamlarda ise çıkıp yarım saat yürümek. Hafta sonlarında ise sabahları Leslie & 5 mil en bir güzeli benim için çok severek yapıyorum onu ve devam edeceğim. Ama Leslie'nin de videosunda dediği gibi, sürekli aynı egzersizi yapmak size sürekli olarak aynı faydayı sağlamıyor kilolar / kaloriler açısından. Zaman zaman değiştirmek lazım. Evet, bekliyorum şimdi sizlerden önerileri, tekrar tutun elimden, ben sizi bir ara bıraktım ama siz beni bırakmayın! :)

Ve, dün sabah itibariyle myfitnesspal'a da dönmüş bulunuyorum, üzerine tıklarsanız profilime gidebilir, yediğimi içtiğimi ve de egzersizlerimi takip edebilirsiniz.

Son olarak, excel'de tuttuğum listelerimi hiç bozmadım aslında, son haftalarda diyetten fersahlarca uzaklaşmışken ve de buraya da yazamazken oraya her gün yazdım lokma atlamadım. Fakat onları buraya almayacağım çünkü biliyorum ki sizlere de bana da bir faydası olmayacak: terbiyesizlik hepsi terbiyesizlik!!

Ama döndüm, geldim, buradayım! Ve bakınız bu aralar şöyle bir insanım:



Bu fotoğraf geçtiğimiz hafta Cuma günü (26 Temmuz) Iron Maiden konseri öncesinde çekildi. Maalesef bir boy fotoğrafı değil ama sanırım eskiyle kıyaslayabilirsiniz daha önceki fotoğraflara bakıp. Hiç fena değil sanki, di mi? :D

Evet, çok şımarığım... Ne olacak halim bilmiyorum!

Şimdi gidip biraz çalışmam lazım, bugün yoğun bir gün her zamanki gibi. Akşam hem dünü hem de bugünü yazacağım, Ağustos başı itibariyle tekrar başladık, olleeeeeyyyyyyyyy!!! :)

15 yorum:

  1. E Hadi o Zaman hosgeldin Aslicigim.!
    Ben son günlerde leslinin 5 Day Slim down klibiyle egsersiz yapiyorum ki simdiyekadar ki beni terleten tek wall at Home.
    Ayrica dün Zencefit blogundaki önerilen Karin ve kalca hareketlerini yaptim.simdiyekadar Tembellik yapan kas gruplarinin calistigini bugün hissediyorum.
    Leslinin bahsettigim egsersizinde her Mile De özel Kaslarin calismasina yer verilmis.Kollar ,bacaklar ve Karin kaslarina yogunlasilmis.
    Bende ara ara egsersizleri degistiriyordum.

    Tabii ramazandolayisiyla fazla aktiv degildim ama gevsemeyede izin vermedim.regl günlerimdeyim bu sicaklarda suda icebiliyorken biraz spor iyidir dedim.Ramazan sonu tartilacagim,merakediyorum acaba birazcikda olsa verdim Mi diye?
    Bu arada daha bir genclesmis gibi,genckiz havasinda gözüküyorsun:)
    Saglikli zayiflamanin etkisi.Selamlar Sule

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sulecim, hosbulduk! :)
      Bilgiler için oncelikle cok teşekkürler. Zencefit'i yarın mutlaka inceleyeceğim ve hareketlere bakacağım. Yarın sabah ayrıca bu 5 day slim down'u deneyeceğim, bayrama kadar her gün yapayım bakalım (diyorum ya, ptesi - salı akşamları evde olmayacağım için aksatacağıma göre, ben en iyisi arife - bayram 1&2 - haftasonu olarak arka arkaya 5 gün yapayım, carsambayi bekleyeyim bunun için).

      tarti sonucunu bildirir misin? merak ettim ben de.

      iltifatin için de ayrica cok teşekkürler! :)) cok güzel de bir gundu, onun da etkisiyle sanirim kus gibi ozgur ve hafif olduğum yansimis kameraya da :))

      sevgilerle!

      Sil
  2. Koruma doneminde zayiflamak gercekten guzel. Spor konusu aslinda kafa karistiyor. Bende leslie ile yurumeyi cok seviyorum. herkesin dilinde pilates var. Yapanlar cok faydasini gormus ama ben hic denemdim. Ebru salli vidoelarinda sesi cok itici. Sen iyi bir ornek bulursan bizi de haberdar et. Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. pilatesi son zamanlar da ben de pek sık düşünmeye başladım skinny. sadece, evde mi yapsam yoksa şu (sanırım) reforming pilates dedikleri ve salonlarda yaptırılana mı başlasam kararsızım. onu araştıracağım eylül'de, buraya da yazarım. sana da kolay gelsin :) selamlar!

      Sil
  3. COk fit, positiv enerji dolu görünüyorsun resimde Aslicim!
    Ben Ramazan sayesinde anladim ki megerse oglumun yarim biraktigi tüm yiyecekleri ben yiyormusum, böylelikle neden "yavas" kilo verdigimi anlamis oldum..
    aslinda resim paylasmak isterdim dogrusu:) maalesef bende "sadece" karin bölgemdeki fazlaliklarin azalmasini isterdim, bunun icin henüz bir egzersiz bulamadim..mekik cekmek ise nedense yatarak oldugu icin tam bana göre degil, ben daha cok hoplamali ziplamali sporlari seviyorum..
    Sulecim senin paylastigin Zencefit bloguna bakindim fakat karin egzersizi ile ilgili egzersizi bulamadim..hangi sayfada acaba?
    sevgilerle
    nil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok teşekkürler nilcim! :)) gerçekten o kadar güzel bir gündü ki aslında kim olsa öyle çıkardı fotoğrafta ama ben de kendimi o kadar iyi hissediyorum ki bu aralar, cidden yansımış. kiloları vermek ne güzel şeymil!!

      resimlerini de ne zaman istersen buradan paylaşabilir, sadece resim değil elbet eğer paylaşmak istersen tüm hikayeni gönderebilirsin, burası hepimizin sayfası!

      öpücükler! :)

      Sil
    2. cok tesekkür ederim aslicim:) öncesi ve sonrasi olarak resmimi paylasmak isterim;))
      sevgilerle!
      nil

      Sil
    3. bekliyoruz o zaman merakla! :)

      (s.asli.gunel@gmail.com)

      Sil
  4. Hosgeldin Asli
    Cok guzek gorunuyorsun, enerjin yuzune yansimis : )
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoşbulduk melek, çok teşekkür ederim :)
      şimdi buraya da tekrar gelince daha da şahane bir enerjiye sahip oluverdim.
      özlemişim çok.
      sevgilerle :)

      Sil
  5. Nil bu klip 26 temmuz 2013 postunda.pavla ablanin yaptigi egsersizler.eger i padden bakiyorsan ordan benimkinde göstermiyor.Ben levona lap toptan bakip yaptim.Umarim faydali olmusumdur.
    Sevgili skinny yukarda bahsettigim Leslinin egsersizinde ayakta yapilan crunchlar(dogrumu yazdim) bel yan kaslarini,karin yan kaslarini cok güzel calistiriyor bir nevi ayakta mekik yapmak gibi. Sevgilerle.Sule

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alt vücut ve karin hareketi, Zencefit.
      Ayrica Asli icin Zencefitin instigram sayfasinda kollar icin hareketler plakati var.günlùk yapilabilecek hareketler posteri.Sule

      Sil
    2. aaa süper! yarın mutlaka bakacağım bunlara.
      sağolasın sulecim.

      Sil
  6. cok tesekkür ederim sulecim, evet ipad ten dolayi görünmemis..
    bugün bende myfitnesspal a üye oldum, cok hosuma gitti dürüstce yiyecek günlügü tutmak:)
    selamlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ismimi yazmayi unutmusum..
      güzel bir hafta sonu diliyorum arkadaslar!
      sevgilerle
      nil

      Sil