7 Haziran 2013 Cuma

136-145.Günler arasındaki uzun "ara" : Direniş Günleri... (ara-3'ten 12'ye)

Uzun - başladığımız günden bu yana hiç olmadığı kadar uzun - bir aradan sonra herkese tekrar merhaba! Geçtiğimiz haftanın Cuma gününden bu yana ülkenin büyük bir kısmı gibi ben de ya sokakta ya da evde ekran başında daha çok Gezi Parkı Direnişi ile ilgili olduğum için gerek diyeti gerekse de burayı oldukça boşladım. Bu akşam hazır evdeyken kısa da olsa (ya da belki biraz fazlaca uzun olacak koca 10 gün buraya ekleneceği için) biraz yazayım istedim.

Excel listemi açtım şimdi önüme, kaldığım 135.günden bu yana neler yemişim hemen ekliyorum. Kısa not: 136. ve 137.günleri buraya ekleyememiş olmam tamamen iş yoğunluğu ve kişisel koşturmalarımdı ve de o 2 günün "sapmaları" için hiçbir bahanem yok açıkçası. Güzel, çok güzel günlerdi her biri benim için. Maalesef artık o kadar geçmişte kaldı ki benim için, o günlerin neşesini yazmak zor geliyor. Sadece şunu söyleyeyim: güzel insanlarla, güzel planlarla, güzel şeyler yaparak geçirdim ben bir önceki haftanın Çarşamba ve Perşembesini:


136.gün
137.gün
08:00
1 çay bardağı süt
07:45
5 adet eti form mısır & pirinç patlağı
 
4 çorba kaşığı nesfit (k.meyveli)
 
1 dilim beyaz peynir
12:45
semizotu + 2 kaşık yoğurt
11:15
6 adet badem
 
2 kaşık zeytinyağlı fasulye
12:45
1 kepçe yayla çorbası
 
1 küçük dilim kepek ekmeği
 
1 tabak taze fasulye yemeği
 
5 adet eti form mısır & pirinç patlağı
 
marul + 1 kaşık kısır
16:15
sütlü kahve (şekersiz)
 
1/2 zeytinyağlı biber dolması
 
1 parça bitter çikolata + 5 badem
 
1 dilim kepek ekmeği
17:00
1/2 paket eti form light kepekli bisküvi
19:00
1 tabak makarna
 
"çok az" pınar light labne
 
3 adet köfte
19:00
4 kaşık kabak yemeği (kıyma&bulgurlu)
 
salata
 
2 kaşık yoğurt
22:00
1/2 porsiyon cheese cake
 
2 dilim çavdar ekmeği
 
 
 
1 dilim beyaz peynir
 
 
20:00
1,5 top çikolatalı dondurma
 
 


138.gün olan Cuma günü izin almıştım işten, Kapalıçarşı civarındaki işlerimi halletmek üzere sabahın köründe evden çıkıp akşama doğru geldiğim için de neredeyse ülkede olanlardan tamamen bihaber geçirdim günü. Bu sebeple de akşam yemeği de dahil olmak üzere pek de tatsız değildim (üstelik, listede göreceğiniz gibi o günü kendime tam anlamıyla ve hiç sınır koymaksızın "tatil" ilan etmiş ve karbonhidrat bayramı olmasına karar vermiştim). Ta ki sonrasında Gezi Parkı'nda neler olduğunu ve de dehşeti okuyup dinleyip anlayana kadar. O gün şöyleydi:

138.gün
07:30
3 çay kaşığı un helvası
10:00
1/2 simit
12:30
1 sandöviç (kaşar peyniri + hindi füme)
 
1 büyük bardak naneli limonata
15:30
1/2 dilim havuçlu kek
18:30
3 dilim kuşbaşılı pide
 
salata
 
1 bardak ayran
21:00
3 parça bitter çikolata
 
1 avuç badem
02:00
1 dilim çavdar ekmeği
 
1 dilim peynir

Olayları televizyondan takip ederken yediğim çikolata ve bademler sinirsel refleks oldu bir nevi, sonrasında gecenin bir köründe yediğim ise Kadıköy yürüyüşüne katılmak üzere evden çıkmadan hemen öncesinde midemi bastırmak için ağzıma tıkıştırdığım 3 lokma oluverdi. O gece neredeyse hiç uyumadık... Cumartesi ve Pazar günleri (139 ve 140) için maalesef listem yok. Dönüp aklıma geldiğince eklemedim dahi, boş bıraktım. O iki günüm Beşiktaş'ta, Taksim'de, Dolmabahçe'de geçti. Dışarıda yedim, köfte ekmekmiş midyeymiş bisküviymiş sandöviçmiş simitmiş... Her iki günde de eve dönerken içtiğim birer bira da var. Maksat aslında içki içmiş olmaktan ziyade eve dönmeden önce arkadaşlarla biraz kendimize gelmek üzere bir yerde oturup biraz sohbet biraz dertleşmek yoluyla stres atmak. Eve döndüm akşamlarında her iki günün de. Ben Gezi Parkı'nda yatmadım hiç, yatabilecek de değilim ama en azından sokakta, direnen tüm arkadaşlarımla birlikte olmak istedim, evde oturamazdım. Ama bunun bana (diyetorfoz kontekstinde bakarsak) geri dönüşü bolca karbonhidrat ve sağlıksız yeme-içme olmuş oldu. Ancak tabii günler boyu o kadar çok yürüdük ki, tek bir gram dahi almadığım gibi bir de gerçek var! :)

Bu hafta ise aşağıda dizi dizi sıralanmış haldedir arkadaşlar. İşler pek yoğundu, ben ise yarı konsantre çalışabildim günün büyük çoğunluğunda gözüm bir yandan da internette neler olup bittiğine bakmakla meşgul olduğu için pek de nefes alma fırsatı bulamadım açıkçası. Geceleri ise olayları takip edeceğim derken neredeyse her gece için en fazla 3,5-4 saat uyuyabildim, çoğunlukla daha da az. Sürünüyorum. Ama iyiyim bu arada, demeden geçmeyeyim. ;)


141.gün
142.gün
08:00
1 çay bardağı süt
07:45
3 adet wasa light kraker
 
4 çorba kaşığı nesfit (k.meyveli)
 
1 dilim beyaz peynir
11:00
1 adet lokum
11:00
6 badem
12:45
1 kase mercimek çorbası
12:45
1 kase "alaca" çorba
 
3 kaşık iç pilav
 
6 kaşık zeytinyağlı fasulye
 
1 küçük ızgara tavuk göğsü
 
marul + kırmızı lahana
 
4 kaşık yoğurt
 
1 adet mercimek köfte
 
marul + kırmızı lahana
 
1,5 dilim kepek ekmeği
 
2 kaşık kısır
16:00
3 parça bitter çikolata
16:00
3 parça bitter çikolata
18:00
1/2 paket eti form kepekli light bisküvi
19:00
salata
 
"çok az" pınar light labne
 
3 adet "vegetable finger"
19:30
3 kaşık pilav
 
2 adet ızgara köfte
 
5 kaşık tavuklu bezelye yemeği
 
1 tatlı kaşığı hardal
 
salata
 
 
 
 
143.gün
144.gün
08:00
1 dilim çavdar ekmeği
07:45
2 dilim çavdar ekmeği
 
1 dilim beyaz peynir
 
1 dilim beyaz peynir
10:30
2 adet kuru erik
 
4 adet yeşil zeytin
 
2 ceviz
13:00
marul + kırmızı lahana
13:00
marul + kırmızı lahana
 
1/2 kabak bayıldı
 
1/2 zeytinyağlı biber dolma
 
fırın türlü
 
3 adet izmir köfte
 
5 kaşık yoğurt
 
3 kaşık arpa şehriye pilavı
 
1 dilim kepek ekmeği
 
5 kaşık yoğurt
19:00
salata
 
1 dilim kepek ekmeği
 
2 adet fish finger
16:00
sütlü kahve (şekersiz)
 
3 kaşık zeytinyağlı fasulye
 
3 parça bitter çikolata
 
1 dilim kepek ekmeği
 
5 adet eti form mısır & pirinç patlağı
21:00
1 çay bardağı ay çekirdeği
19:30
1 büyük dilim çikolatalı & muzlu pasta
00:00
12 adet badem
 
4 adet kandil simidi
 
 
 
145.gün
07:45
1 çay bardağı süt
 
4 çorba kaşığı nesfit (k.meyveli)
11:15
1 adet ceviz
 
10 adet badem
13:00
1 kepçe domates çorbası
 
marul + semizotu
 
6 kaşık zeytinyağlı ıspanak
 
5 kaşık yoğurt
 
2 ince dilim kepek ekmeği
16:00
5 adet eti form mısır & pirinç patlağı
19:00
salata + 1 dilim kepek ekmeği
 
2 yemek kaşığı bezelye yemeği
 
3 yemek kaşığı pilav
21:00
2 parça bitter çikolata
 
2 adet petit beure bisküvi
 
1 sütlü kahve (şekersiz)

145.gün bugün, evet :)

Orada göreceğiniz pasta ve kandil simitleri bir arkadaşımızın doğumgünü kutlamasına ait. Daha erken bir tarihteydi fakat biz arkadaşımız için kutlama yapamamıştık yaşadıklarımız nedeniyle doğal olarak. Oturup eğlenecek halimiz de olmadığı için sahilde bir cafede buluşup pastamızı yedik, çayımızı içtik. Direniş bittiğinde hep birlikte daha güzelini kutlamayı umuyoruz!

Bu sabah tekrar tartıldığımda 70.1 kg gördüm kendimi tartıda. 5-6 güne kadar regl olmayı beklediğim için çok normal karşılıyorum. Ve, yarın - öbür gün de sokaklarda olacağım, Gezi'deyim. Sanırım gene iki "free" gün yaşayacağım.

Ama, yorumları okudum bir önceki posttaki ;) Pazartesi günü eğer isterseniz - ve hala yeni bir program çıkmamış olursa - "slow week" programı ile başlayıp sonraki haftaya "fast" yapar ve sonrasında bir hafta da "slow" ekleyerek Haziran'ı bitirebiliriz. Ne dersiniz? :)

Hafta boyunca önceki post'un yorumlarında olaylarla ilgili, #direngezi! hareketiyle ilgili ve de kendi duygu ve düşüncelerimizle ilgili o kadar çok şey paylaştık ki (hepinize tekrar teşekkürler!) burada bu konulara girmiyorum hiç. Ama şunu söyleyeyim: hangi noktada duruyor ve dünyaya nereden nasıl bakıyorsak bakalım, diyet de bahane, insan olarak hepimiz aynı yerdeyiz ve aynı şeyi istiyoruz. Bundan daha güzeli olabilir mi!!

Hepinize sevgiler, çokça öpücükler.

19 yorum:

  1. Belki okumadıysan ben şöyle 1 ay planlamıştım
    Diğer başlıkta paylaşmıştım
    Ben listeleri biraz inceledim
    Size bir öneri ile geldim 29 günlük pzt başlarsak tam ramazana kadar gidiyor sonra herkes başının çaresine bakar:)))
    Önce nil'in dediği hayvansal protein almadığımız aslının IV diye işaretlediği 5+3+1 olarak ilerleyen liste ile başlayabiliriz
    Sonra 7 günlük V numaralı liste metabolizma hızlandırıcı yazıyodu yanılmıyosam
    Daha sonra da 7+7+7 olarak ilerleyen VI numaralı liste yani slow fast slow listeleri ancak bunu da 5+5+5 olarak uygulayalım diyorum ve de bir ay boyunca tartılmak yok. şimdi tartılalım ama başarabilecek miyiz bakalım
    Hep bağlantımızı da koparmamış oluruz gerçi aslı bi süre liste yok kendim ilerlemek istiyorum demişti ama en azından bizi burda biraraya toplamış olur o uygulamasa bile
    Ben de kilo aldığımı zannetmiyorum amaböyle şişkinlik gibi bi hal var ondan kurtulmak istiyorum
    Ne dersin arkadaşlar cvp lütfen
    Nuray
    İşte böyle demiştim sarsıcı bişeyler yapmak daha iyi gelebilir

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Nuray, bende senin gibi dusunuyorum , dedigin listeler metabolizmayi cok iyi harekete gecirir, eger arkadaslarda kabul ederse senin dedigin gibi baslayabiliriz , herkese sevgiler,ozelliklerde Asli sana ;)
    Yagmur

    YanıtlaSil
  3. Merhaba Asli ve buradaki "tüm yorumlarini" okudugum arkadaslar!
    Yarin ben basliyorum yine ve yeniden;) aslinda birakmismiydin diye sorsaniz cevabim hayir asla birakmadim olsada bir gün dikkat edip diger gün kacamaklar ile maalesef tartida sadece gram olarak fazlalik ve eksiklikler oluyor yani kilo kaybedemiyorum..umudum hep var ama insallah yarinda itibaren hep birlikte de baslarsak sizlerle birlikte daha da motive olacagima inaniyorum:)
    kusura bakmayin ne olur, aslinda tabiki kilo vermekten daha da önemli konular var özelliklede su siralar fakat son 12 gündür öylesine takipteydim ki bu arada bile üzüntüden sürekli abur cubur beslendigimi ve kontrolü kaybetmeye basladigimi farkettim...(daha dogrusu bende hemen karnim bu durumu gözüme sokarcasina farkettiriyor)..insallah hersey düzelir diliyorum, bu konuda biraz karamsarim özellikle de sayin basbakinimizin geziden gelmesini ümit ile bekleyip geldikten sonraki konusmalari beni daha da umutsuzuga sürükledi:/
    yarin ki listemiz sevgili Nurayin da yazdigina göre HAyvansal gida almadigimiz listemi olsun arkadaslar?
    ben buraya Mehtaptan kopyalayip ekliyorum..siz hangi liste derseniz ben varim...
    Sevgiyle Kalin! Selamlar.
    Nil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nilcim merhaba, başladın mı? nasıl gidiyor? ne durumdasın? haber et de bilelim :)

      sevgilerle!

      Sil
  4. Sut, yogurt, peynir, yumurta, tereyagi dahil hic hayvansal protein yemeyecegiz.
    Beyaz unla hazirlanmis her besinden, sekerden ve tuzdan uzak duracagiz.
    KAHVALTI

    1 dilim kepekli, tam tahilli, cavdar vs ekmek (70 kilonun uzerinde olanlar 1,5 dilim yiyebilirler)
    6-7 siyah veya 8-10 yesil zeytin
    2 tatli kasigi bal, veya 1 tatli kasigi tahin-1 cay kasigi pekmez
    Domates, salatalik, roka, kirmizi, yesil biber, bol maydanoz. (ufak ufak dogranabilir veya blendirdan gecirilebilir, hic vaktiniz yoksa mumkun oldugunca cok cigneyerek yemeye calisin)
    --------------------------------------------------------------------------------------------
    Veya
    Yumurtasiz menemen (kendisi bir cesit gemici yemegidir, sogan, domates, biber, maydanoz, 1 kasik zeytinyagi ile menemen gibi yapilir) + 1 ince dilim ekmek
    -------------------------------------------------------------------------------------------
    Veya
    1 buyuk bardak meyve suyu (eger blendir varsa havuc, elma, portakal, kiwi birlikte olabilir) + 4 kasik musli veya 1 ince dilim kepek ekmegi + 1 kasik bal
    --------------------------------------------------------------------------------------------
    Veya
    1 kase 3 renkli meyveden olusmus meyve salatasi + iki ceviz
    ---------------------------------------------------------------------------------------------
    ARA OGUN
    3 kuru kayisi + iki ceviz
    Veya
    1 kuru incir + iki ceviz
    Veya
    3 kuru erik + 4-5 badem
    veya

    1 kucuk kase nar + iki ceviz
    veya

    yarim az haslanmis ayva + iki ceviz
    -------------------------------------
    OGLEN YEMEGI
    1 dilim kepekli, tam tahilli, cavdar vs. ekmek veya 4 kasik esmer princten yapilmis pilav veya makarna
    +
    6 yemek kasigi etsiz sebze yemegi (ispanak, lahana, kereviz, pirasa, broccoli, yesil fasulye vs)
    ---------------------------------------------------------------------------------------------
    veya
    5 gunde 2 kez etsiz kuru fasulye veya nohut veya mercimek yemegi yenebilir ama 6 yemek kasigi yenecek, 7 degil. 8 hic degil..
    ---------------------------------------------------------------------------------------------

    veya
    4-5 kasik esmer princten yapilmis pilav veya bulgur pilavi + 1 buyuk kase coban salatasi
    veya
    1 kucuk boy havuc + 1 kucuk boy patates + 1 adet kirmizi biber haslamasi + 1 kabak + 1 rezene haslamasi + 1 kucuk kirmizi pancar veya kirmizi lahana + 1 dilim cavdar ekmegi
    --------------------------------------------------------------------------------------------
    Veya


    havuc + kirmizi pancar + roka salatasi (uzerine 1 tatli kasigi susam veya 1 tatli kasigi dolmalik fistik kavurun) + 4-5 kasik pilav
    --------------------------------------
    (pilav secenegi 1 haftada en fazla iki kez, ayni sey baklagiller icin de gecerli, tercihlerinizi mumkun oldugu kadar yesil sebzelerden yana kullanin lutfen)

    YanıtlaSil

  5. ARA OGUN
    1 fincan cay + 3 petit beure biskuvi
    ------------------------------------------------------------------------------------------
    Veya
    Kucuk bir kulah meyveli dondurma (meyveli demek sutlu, cikolatali, karamelli vs olmayan demektir, anlamazliga gelmeyin) bu secenek 5 gunde en fazla 2 kez kullanilacak

    AKSAM YEMEGI

    1 kase corba (domates, mercimek, sogan corbasi vs) Gurbuz isterse tarhana corbasi icebilir, icine 1 kasik nohut ta koyabilir. Ama uzerine beyaz peynir rendeliyemez.

    Bu secenegi 2 kereden fazla kullanmazsa iyi olur. Corbalar icin et suyu kullanmayin. Mumkun oldugu kadar basit corbalari secin...
    +
    4-5 kasik etsiz sebze yemegi
    +
    1 dilim kepekli, tam tahilli, cavdar vs.ekmek

    -----------------------------------------------------------------------------------------------
    Veya

    ekmek yerine 4 kasik esmer princten yapilmis pilav veya makarna.

    ---------------------------------------------------------------------------------------------

    Gun boyunca ihlamur, ada cayi, yesil cay, papatya cayi, nane limon, isirgan, kusburnu vs caylar sekersiz olmak kaydiyla serbest.

    Kahve en fazla 1 fincan.

    Fiziksel aktivite ile desteklerseniz, sonuc beklediginizden daha cabuk, daha kolay ve daha kalici olarak gelir unutmayin.
    Hareket edin.. Merdiven inip cikin, dans edin, yuruyus yapin, kaldirima inip cikin yururken..

    Ne yapip edin, hareket edin.. Metabolizmaniz hizlansin..

    En az 2,5 litre su icmeyi unutmayin.. Ara ogunleri atlamayin..

    Bu haftanin onemini yapinca anlayacaksiniz...

    Bir hafta sonra tartiliyorsunuz...

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Mehtap´in bizleri motive edici sözleriyle birlikte listemiz hazir:)
    selamlar
    nil:)

    YanıtlaSil
  7. Ben de yarın bu listeye uyarak kendime çekidüzen verme niyetindeyim
    Açıklamalar konusunda da haklısın nil park mı dediniz daha genişletelim o zaman denilseydi keşke üst üste bombardıman oldu
    Allah sonumuzu hayır etsin
    Dün kızım hastalandı doktor tam anlayamayınca Ankara'da kuğulu civarında bir hastane önerdi yani nası gidebiliriz
    Bugün ise tüm Ankara ayakta
    Bu arada çocuğu olanlara söyliyim beta salgını var aman dikkat
    Bi de not: cami ile ilgili imam ne dediyse odur belki fırsattan istifade peygamberle bile mizah yapanlar gibi bi bira içen de olmuştur ama asıl orayı sığınmak için tedavi için kullanmışlar bu çok açık başta ben de twitter kazığı yemişim
    Nuray

    YanıtlaSil
  8. nuraycım geçmiş olsun! kızın en kısa sürede iyileşir umarım. twitter kazığını hepimiz yedik uyanana kadar, sonu iyi olsun diye umuyoruz artık sanırım sadece hepimiz.

    sevgili nil, listeleri buraya taşımakla şahane iş yapmışsın, teşekkürler! ben bu hafta hayvansal gıdaları pek kesmesem iyi olacak sanırım, bolca enerji gerekiyor aslında sağa sola koşturmak için :) ama dikkat ediyor olacağım ve haftaya aranıza katılacağım ben de.

    herkese çok sevgiler!

    YanıtlaSil
  9. Herkese merhaba arkadaslar,
    Bugun sabah ve ogle uyamasam da ben de bu listelerle davam etmeye calisacagim. Tesekkur ederim emekleriniz icin.
    Ve cok dogru bir tespit Nil, uzuntuden, kizginliktan ben de abur cubur aramaya basladim...
    Kalbim ve dualarim sizlerle arkadaslar...Artik huzurlu gunler gorelim...'Otekilerin ve bizlerin' olmadigi,haklarin gasbedilmedigi bir ulke istemek suc degil herhalde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevcancım merhaba!
      tatilin bitmiştir sanırım, arada haberleşemedik, iyi geçti mi? :)

      umarım hepimiz için ve en kısa sürede daha demokrat, daha özgür, daha huzurlu ve umutlarımızı boşa çıkartmayan bir ülke oluşur... dediğin gibi, herkesin hakkının gözetildiği ve bunun "suç" olmadığı günler de göreceğimize ben inanmak istiyorum.

      Sil
    2. Fazlasiyla surpriz dolu bir tatil oldu.Yine de sevdiklerimi gormek onlarla vakit gecirmek yasanilan herseye degdi.Elimi zorunlu olmadikca bilgisayara surmedim:) Yorum yapamasam da yazilari, yorumlari hizlica okumaya calistim aslinda.
      1 ay boyunca ozledigim ne varsa yedim, biraz daha az yemis olabilirim ama yedim sonucta :))Geldigimde +1 kilom vardi.O kadar dikkat etmeden gecen 5 gunde gitmis bile (-1.2 kg) Sanirim metabolizmam boyle de sasirmis oldu.
      Gezi"de o kadar cok arkadaslarim var ki... Hepinize dua ediyorum gercekten...Aklim ve kalbim sizlerle...
      Selamlar...

      Sil
  10. hem eylem hem diyet zor zaten Aslı'cım ama dediğin gibi yürümek ilacı olmuş yenenlerin, zaten yaşananların yanında yemişim kalorileri! insana umut veren insanlardansın.

    sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. valla öyle deryacım, ama benimkisi biraz kofti eylem oldu korkarım, gündüz vakti bordrolu çalışan kişi, akşam vakti / hafta sonu eylemcisi, ancak bu kadar oluyor :(

      Sil
    2. ve bir de ayrıca, çok teşekkür ederim benim hakkımda böyle düşünmen beni gururlandırdı :)
      sevgilerle!

      Sil
  11. bu arada nuray, nil, şule ve nagisim - bu sözüm özellikle size: başladınız mı listeye? bana da bilgi verin yav merak ederim ben :)
    yeni bir başlık açalım ister misiniz onun altında bu liste ile ilgili yorumlaşabileceğimiz? böylece de derli toplu olur yorumlar / postlar arasında kaybolmayız.
    nasıl isterseniz öyle yapalım :)

    YanıtlaSil
  12. Evet ben basladim,Aslicigim .Blog sahibi sensin Canim Istersen acabilirsin.Daha iyi olur.(birileride cikip Boyle dese;siz madem istiyorsunuz bizde öyle yapalim diye,ne iyi olurdu :) )
    Sabah yediklerimi yazmistim.
    Öglen kepekli pirinc ve Coban salatasi

    Aksamdakirmizi mercimek corbasi
    ve kepekli pirinc yedim.60 sayilari görmüssün tebrikler.Hedefe az kaldi :)Sule

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de soracaktim yazistiginiz baska yer varsa oraya da geliyim diye..son postu dunku yediklerimi yorum olarak yazdiktan sonra gordum bu yorumunuiyi olur bence de birdegun icinde burda oldugunuz saatleri yazarsaniz benim icin daha motive edici olur hemen donut alabilmek..icin dun yorumlari aksam yemeginden once kontrol edebilseydim eminim o kadar fazla kacirmazdim olcuyu

      Sil