10 Haziran 2013 Pazartesi

Adım adım "normalleşme", 148.Gün (ara-15)

Her yönden normalleşmekteyim:

- Son günlerde (hemen herkes, hemen hepimiz gibi) #DirenGeziParki ile yatıp kalkıyor, yiyor içiyor, çalışıyor, uyuyor (bu pek değil işte), dolaşıyor dolanıyor ve bekliyorum. Artık sanki gözümü twitter'dan / facebook'tan ayırdığım bir saatten uzun bir zaman yok gibi neredeyse ve bu bir nevi standarda bağladı. Endişelerimin hiçbiri geçmediği halde (tam tersine her geçen gün daha da artıyor aslında) doğuştan direnişçi olmayan benim gibilerinin bünyesini zorluyor böylesine büyük bir stres. Facebook'ta ve Twitter'da o kadar çok yazıp çiziyorum ki bu konuda, buraya da taşımamaya güya gayret ediyorum ama sizin de gördüğünüz gibi bu benim için neredeyse imkansız bu aralar. Ama en azından artık kendimi başka bir şeylerle ilgilendiğimde ya da uyuduğumda suçlu hissetmemeye çalışıyor ve elimden geleni yapıyorum: bakın listelerimi de (dayaklık olmama rağmen!!) tutuyorum ve aynı direnç ve cesaretle (haha!!!) yayınlıyorum.

- Diyet modundan tamamen ve bütün bir şekilde çıkmayı başardım. Ama yanlış anlama olmaması için buraya uzuuun bir açıklama döşeyeceğim arkadaşlarım, sanmayın ki kendimi ya da sizleri yarı yolda bıraktım. Benim de bir stratejim var elbette! ;) Şöyle ki: sizin geçen günlerde yazdığınız tüm yorumları ve tekrar bir listeyle düzene girmeyi planladığınızı okudum ve hatta neredeyse ben de kendimin bunu yapabileceğime inandım. Sonra fark ettim ki benim "1 ay ara" vermemdeki amacım zaten kilo vermeye devam edebilmekti. Kilo almadan nasıl yaşayabileceğimi kendi başıma öğrenmem lazım diyerek öğrendiklerimi kendimce uygulayacak (dikkatli olacak) ve 1 ayın sonunda durumuma bakacaktım. Ve hemen takip eden zamanda da ya kalınan yerden devam edecek (henüz yeni liste yok malumunuz) ya da biraz başa dönüp oradan alacaktım ele MPG'yi. Bu arada da, 4 ay kadar süreyle sürekli diyet yapan bünyeyi dinlendirip metabolizmamı kandıracaktım. Eh, durum böyleyken şimdi diyet psikolojisine tekrar girmeme gerek kalmadığını düşünerek şimdilik caydım ama benden her nasıl destek beklerseniz hem ben hem diyetorfoz buradayız!

Son olarak, hedef malum, değişiklik yok: 65. Şimdilik aldığım bir kilo olmadığı gibi, 1 kilo kadar da verdiğime göre, çok da yanlış bir yolda olmadığımı sanıyorum.

1 haftadır ihmal ettiğim egzersizlerime dönüş yaparak Jillian'la sarmaş dolaş olduk bu akşam nihayet. Aslında pek ihmal etmiş de sayılmam saatlerce yürüdüğüm için ama o başka, bu başka... Kendime çok yüklenmeyerek, kaslarımın belki de koca 10 gün aradan sonra hamlaşmış olabileceğini düşünerek Level 1 yaptım ve cidden pek kolay geldi, aferin bana yahu!! :)

Listem ise aslında hiç de iyi bir örnek değil ama artık madem yaptım, buraya eklemekten başka yapabileceğim bir şey yok:

148.gün
07:45
2 dilim tam buğday ekmeği
 
2 dilim beyaz peynir
 
5 adet yeşil zeytin
12:45
2 kepçe mercimek çorbası
 
3 kaşık pilav
 
2 dilim rosto köfte
 
2 kaşık yoğurt
 
marul + salatalık
 
1 kaşık patlıcan salatası
16:00
1/2 dilim karpuz
17:15
8 adet taze fındık
19:00
1 yumurta
 
1 dilim peynir + 1 domates
 
2 dilim ekmek
 
3 kaşık bulgur pilavı
 
2 kaşık hindili soğan yahni

Akşam yemeğinin absürdlüğü, canım "yemek" istemediği için kahvaltı yapmaya karar verip yola çıkmam ve sonunda da "atılmasın" diye tencerede kalanları da yemem oldu. Ne öğrendim demiştim Mehtap'tan? Evet, kendim öğrendim, kendim bozdum! Suçluluk hissetmeyeceğim tartı sonucunu görene kadar.

34 yorum:

  1. gunaydin asli gunaydin kizlar...dun kahvaltim gec olunca oglen yemegim kaynadi demistim okulda bitki cayi soda ictim cok acikinca da yanimda goturdugum galetalardan yedimcikista arkadasima ugradim orda da sodabinyabinda uc kayisi sekiz kiraz cok az cekirdek ogluma soydarken arada kendimi kaptirdigim oldu ve bir buskuvi yedim
    aksam ise taze fasulyenin yanina bulgur pilavi yaptim yogurt ve coban salata da vardi ama olcu biraz fazla kacti suyu bol ictim disari da ciktim ama yuruyus yeterli degildi...gecede linonlu soda ile gunu bitirdim...hatalarimi biliyorum ama duzeltmek icin bisey yapmiyorum en cok buns kiziyorum...insallah bugun daha guzel olacak...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cepten yazdigim icin harf hatalarim oluyor cok ozur diliyorum...

      Sil
    2. nagisim,
      yogurtta yenmiyecek ;süt,peynir türevleri....
      listeye bir daha bakiver.
      Birden olmuyor,yavas yavas düzene girecek moralini yüksek tut!
      neyin yaninda ne yenecek buda cok mühim.isin sirri Burda galiba.sule

      Sil
  2. Aslıııı
    Bir sorum var; son 6 Mayıs'da verilen listeyi kaç gün yapmak gerekiyor. Kaçırdım mı bilemiyorum hiçbir bilgi bulamadım. Evet ben daha hala oralardayım.
    Tatil, koşturmaca derken ben de 2(yazıyla iki) günlüğüne, üstelik de İstanbul'dayken 61,3 gitmişken 59.5 gibi bir şey gördüm. Büyük mutluluk! :)) Şimdi 61,5-62 oynuyorum. Dikkatli ol derim, sanki sinsi sinsi sonradan vuruyor gibime geliyor :)) Bu 3 gün yeşil çorbacığımla birlikteyim.

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Dudu ,
    Bu listenin ne Kadar uygulanmasi gerektogi bildirilmemisti.
    Istersen 1hafta yapip en bastan tekrar baslayabilirsin yada senin icin en basarili olan listeyi uygulayabilirsin.
    Bizlerde yeni liste gelmedigi Icin kendimizin sectigi listeye bu p.tesi basladik.sevgilerle.Sule

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Şule. Bu listeyle ben de gidebildiğim kadar giderim ki aslında hani normal düzene geçtiğimizde de olması gereken bir yemek düzeni gibi geldi bana. Ben farklı olarak sabah öğünlerine arada bir müsli koyuyorum. 2-3 kg daha atabilirsem ay sonuna kadar ne mutlu bana.
      Almanya'da sel almış başını gidiyor. Umarım sizin oralarda bir sorun yoktur. Sevgiler.

      Sil
    2. Biz ucuz atladik Dudu :) bizim burarada cok güzel hava.Allah magdurlarin yardimcisi olsun.
      Selamlar.

      Sil
    3. Aklima simdi geldi,Sehir tiyatrosundaki R.T.Erdoganla ilgili anini okudum.
      :)))) Cok cesurmussun.

      Sil
    4. Keşke şimdi de önünde dikilip bağırabilsem. Bilgisayar karşısında bağırıp çağırıyorum, başka yapabildiğim bir şey yok ne yazık ki.

      Sil
  4. Esra okuyorsan bir ses ver,merak ettim.
    Iyimisin? Nuray ,kizin nasil oldu? Sule

    YanıtlaSil
  5. Çok şükür mesajım yayınlandı.

    YanıtlaSil
  6. Günlerdir yazıyorum gitmiyor. Az önce Mevsimlerden Roma'ya da yazdım, mesajlarım yayınlanmıyor diye, neyse sonunda oldu. Beni hatırladığın için teşekkür ederim Şule, günlerdir haberleşemiyoruz çünkü. Benim ufaklığın doktor işleri vardı, neredeyse iki haftadır onunla uğraşıyoruz. Evdeyken devamlı bakıyorum kim ne yazmış, ama dediğim gibi yorumlarım yayınlanmadı. Son kilom 57.6, hedef 55 idi biliyorsun. Az kaldı bakalım:))

    YanıtlaSil
  7. Cok güzel Esra, az kalmis.Gecmis olsun.Senin ufaklik kac yasinda?Sule

    YanıtlaSil
  8. Teşekkür ederim, ufaklık 22 aylık:))

    YanıtlaSil
  9. Yazdiklarim silinince tekrar
    Bugunkü menü dünkine cok yakin oldu ,öglen degisik olarak mantar sote vardi.
    1 litreye yakin su,2 fincan kusburnu cayi,2 yaseminli yesil cay,1 kayisili form cayi
    0 spor,3saate yakin avm.de yürüme.
    Dün 5 mile yürümüstüm.
    Iyi aksamlar herkese .Sule

    YanıtlaSil
  10. Asli Bebegim Iyiki dogdun Iyiki tanidik seni hayatin saglik ve huzur icinde gecsin güzel gönlün ne dilerse o olsun..

    Allahim nedir bu iskence Halk bu düsman degil ne yapmak istiyorsunuz coluga cocuga kadina engelliye saldirmak üstelik yalan söyleyerek ne diyecegimi ne düsünecegimi sasirdim allaha havale ediyorum sizleri...

    Yarin Aksam Anacigimin dizi dibinde olacagim ama sevinemiyorum bile insan nasil sevinsinki Ülke yangin yeri gibiyken..Allahim sen koru herkesi tüm kinali kuzulari yar ve yardimcilari ol..Sen herseyi bilensin..

    Görüsmek üzere kizlar kendinize iyi bakin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim!
      hepimiz için, tüm ülke için, bu ülkenin her bir vatandaşı için huzurlu ve özgür günler dileyerek kullanıyorum doğumgünü dileği hakkımı bu yıl. umarım en kısa zamanda olur!
      sana da şimdiden iyi yolculuklar canım, dikkatli olasın.
      görüşmek üzere, sevgiler. :)

      Sil
    2. Iyi tatiller Cigdem .Sule

      Sil
  11. arkadaşlar (diğer yorumlar için) şimdi bakabildim ama zaten yanıtları da gelmiş, benim diyebileceğim bir şey kalmamış :)

    şule'yle de yorumlaştığımız gibi, ayrı bir başlık açacağım aslında bu "kendi listemiz" için ama maalesef fırsat bulamadım. dünü ve bugünü yazarken onu da yapacağım mutlaka.

    herkese, sevgiyle!

    YanıtlaSil
  12. Dogumgünün Kutlu, hersey gönlünce olsun canim.
    Seneye daha huzurlu ve Mutlu gecirmen dilegiyle sevgiler.Sule

    YanıtlaSil
  13. Dogum gunun kutlu olsun Asli, nasil buruk bir durum oldugunu bilirim.Insan sevinemiyo hicbiseye...Ama umutlarimizi hep taze tutmak gerekir degil mi??? Biz guzel seyler umalim, dusunelim ve bunu isteyelim Allah'tan ki guzel seyler basimiza gelsin.Selamlar, sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. Dogum günün kutlu olsun Aslicim! Herseyin gönlünce diledigin gibi gerceklesmesini diliyorum!
    Bir gün belki tanisma firsatimizda olursa belki bir dilim pasta birlikte yer ve verdigimiz kilolari kutlariz:) "hayal kurmayi cok severim:)"
    sevgilerle
    nil

    YanıtlaSil
  15. bu hafta benim icin dogrusu bas agrilarima ve halsizlige ragmen iyi gidiyor arkadaslar..bol bol su ve yesil cayi arttirdim. birde elimden geldigince hareket ediyorum. eduschodan "ip" aldim ve su siralar evde bol bol ip atliyorum..
    umarim sizde de hersey yolunda gidiyordur!
    Son tartildigimda 68 kiloydum, boyum 1,70. hedefim 58. yolum uzun, hepimizin basaracagina inaniyorum!
    selamlar.
    nil

    YanıtlaSil
  16. Doğum günün kutlu olsun, sağlıklı, mutlu, huzurlu nice yaşlara...

    YanıtlaSil
  17. HERKESE GÜNAYDIN KIZLARRR,
    ASLICIM DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN.İNŞALLAH HERŞEY GÖNLÜNE GÖRE OLSUN CANIM.

    YanıtlaSil
  18. ARKADAŞLAR TEKNOLOJİ HATASI YÜZÜNDEN SİZLERLE ANCAK KAVUŞABİLDİM. ŞULECİM BAŞLANAN LİSTENİN KAÇINCI LİSTE OLDUĞUNU YAZABİLİRMİSİN? BENDE MAALESEF ANCAK BAŞLAYABİLİCEM İNŞALLAH





    YanıtlaSil
  19. Serapcigim,
    4.cü liste burdaki "diyet listeleri' nden girip bakabilirsin.
    Ayrica Nil 'de 9 haziran günü yorumlarinda listeyi kopyalamis ordada okuyabilirsin.
    5+3+1 listesi,hayvansal proteinlerin yenmedigi!
    Kolay gelsin.Sule

    YanıtlaSil
  20. TEŞEKKÜRLER ŞULE,5 GÜN HAYVANSAL PROTEİN,3 YEŞİL ÇORBA,1 DERKEN RAMAZANA KADAR KALAN SÜREDE HERHANGİ BİR LİSTEMİ, DOĞRU ANLAMIŞMIYIM
    TEŞEKKÜRLER

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nurayin 8 hazirandaki yorumunda 1 aylik bir plan var onu takip edecegiz ( edecegim). Sonrada ramazana özel listeyi uygulamak istiyorum.:)
      Selamlar Sule

      Sil
  21. Aslı'cım
    Dogum gunun kutlu olsun. Umut, barış dolu günler olsun önünde.
    Seni tanıdıgıma icin cok mutluyum.
    Mutlu seneler!

    YanıtlaSil
  22. herkese merhaba
    kızım iyi Allah'a şükür antibiyotiğe devam
    Aslı doğum günün kutlu olsun demekten öte bişeyler yapmak isterdim seneye artık:)) iyi ki doğdun ve tanıştık.
    genel olarak hala keyifsizim twitter ve tv arasında gidip gelip canım ülkeme endişeleniyorum
    düşmanlıklardan yoruldum
    listeye elimden geldiğince uymaya çalışıyorum
    hepinize sevgiler
    nuray

    YanıtlaSil