10 Haziran 2013 Pazartesi

"Dünya"ya dönüş (146&147.Günler, ara-13&14)

Yoğun geçen hafta sonunun ardından Pazartesi sabahı geldi (ve çok uykusuz bir halde) işe geldim. Birazdan işlere yoğun bir şekilde konsantre olmak için dünya ile alakamı kesmem gerekecek çünkü geçtiğimiz 10 günü o kadar "Gezi'ye konsantre" yaşadım ki çok fazla şey birikti ve bu hafta çok çok çok fazla işin yetişmesi gerekecek. Bu noktada önce ufak not: "Gezi'ye konsantre" dedim ama, aslında tabii bu sadece simgesel bir söz, gözümüz kulağımız Ankara'da, Adana'da, İzmir'de, Antakya'da, Gazi Mah.'de, Rize'de, Dersim'de, her yerdeydi! Dün sayın başbakanımızın sözde gövde gösterisini izleyip her türlü açıklamasından ötürü kanım donarak devlet ve hükümetten tamamen ümidimi kestiğimden bu yana (ki, zaten hiç umudum yoktu ve işin nereye tırmandırılacağı belliydi en baştan dahi) artık sonuna kadar direniş diyorum ve bu eksene hayatımı oturtuyorum. Bu şu demek: gündüz ofis, iş, aralıklarla twitter üzerinden takip - akşamları ise evde ya da sokakta internet ve sokak aktivistliği. Umuyorum ki daha fazla insanımız zarar görmeden (hem aktivistlerden bahsediyorum burada, hem de polis vatandaşlardan) bu vartayı ülke olarak atlatabiliriz. Fikirlerim burada yer alan arkadaşlarımızın bazılarından daha radikal ya da daha solda yer alıyor belki ama benim derdim tasam HERKES için özgürlük, HERKES için eşit imkan, HERKES için demokrasi.

Uzunca "ufak not"dan sonra gelelim hafta sonuna:

146.gün
147.gün
09:00
1 dilim çavdar ekmeği
09:30
2 dilim tam buğday ekmeği
 
1 dilim beyaz peynir
 
2 dilim beyaz peynir
12:15
1/2 simit
 
5 adet yeşil zeytin
15:30
1/4 ekmek kokoreç
 
3 adet siyah zeytin
 
1 ayran
 
1 tatlı kaşığı çilek reçeli
17:00
2 top dondurma
13:30
10 adet badem
19:30
1 bardak limonata
 
sütlü kahve (şekersiz)
 
3 adet kuru pasta
15:30
1 kase yoğurt
21:30
40cl bira
 
1 paket eti form light kepekli bisküvi
 
3 parça midye tava
17:00
sütlü kahve (şekersiz)
 
2 adet sigara böreği
 
3 parça bitter çikolata
 
1 porsiyon patates kızartması
 
3 adet petit beure bisküvi
 
 
19:00
salata
 
 
 
hindi etli soğan yahnisi
 
 
 
5 kaşık bulgur pilavı

146.gün Cumartesi'ye denk geliyor ve o gün ben annemle, kardeşimle, kardeşim nişanlısı ve onun annesiyle, arkadaşlarımızla birlikte Gezi'deydim. Annelerin varlığı nedeniyle molalarımız ve oturup yeme içmelerimiz çok oldu ama yine de o kadar çok Taksim'den aşağı, Taksim'e yukarı, sağa sola oraya buraya yürüdük ki myfitnesspal tüm bu yemelerin tamamının kalorisel olarak yakıldığını söylüyor.

Dün ise (147) evdeydim, biraz iş biraz güç bolca internet ve tv derken gün de bitmiş oldu.

Bu sabah itibariyle 69.2 kg görüyorum tartıda. Üstelik de yaklaşık 1 hafta kadar erken regl olarak ödemli olduğumu da tahmin ediyorum. Sanırsam stres ve aşırı yorgunluktan oldu bu... Sağlık olsun. :)

Arkadaşlar, ben size yeni gireceğiniz diyet programında bu hafta eşlik edemeyeceğim gibi görünüyor ama tutabileceğim kadar sıkı tutacağım ben de, göreceksiniz. Haftaya size katılabileceğimi sanıyorum, siz lütfen buraya yazmaya ve listenizi nasıl takip ettiğinizi paylaşmaya devam edin.

Herkese çok çok sevgiler!

17 yorum:

  1. Günaydin!
    Umarim bu hafta Türkiye icin aydinlik günlere,gecelere ve kararlara
    Gebe olur.
    Can Dündar'in Milliyetteki yazisini okudum ve bu dileklere katiliyorum.

    Haftasonumuz dolu dolu gecti ve düzensiz yemek yendi.
    Cumartesi isten 10:30 deldim.kalkinca 1 elma yemistim.hemen kahvalti yapildi ve ögleden sonraki arkadaslik futbol turnuvasinda yapilacak mangal partiside yenmek üzere takimdaki müslüman kisiler icin izgara köfte yaptim ( haliyle Almanyadayiz ve müslüman ,hiristiyan,budist,.karisigiz ve kimi dana yemez,kimi domuz yemez vs,).
    Cacikda yaptim.herkes birseyler getirecekti.cok dostane gecen turnuvadan sonra yenildi icildi saat sekize kadar.öglen hicbirsey yiyemedim tabii.
    4 köfte ,yogurtlu kabak salatasi4 kasik,kisir 6-7 kasik,cacik 3 kasik,4kasik marul salatasi ,3 kasik patetes salatasi 1\2 dilim kek
    Yendi.
    Pazar günü 6:30 da kalkildi ve kahvalti yapmadan Judo turnuvasina
    Gidildi.yilin 2. Ci büyük turnuvasi Hamburg U15 yas gurubu takim sampiyonlugu.
    Oglum 6 aydir hicbir turnuvaya katilmamisti.yilbasi öncesi gecirdigi hafif sakatliktan ve okulunun agirligi yüzünden ,davetli oldugu icin hem
    Takimi desteklemek hemde ihtiyac olursa yarismak icin bir heyecan gittik.
    1 bardak kahve ile ögleden sonra ikiye kadar ordaydik.heyecandan yerimizde duramiyorduk,sesim kisildi bagirmaktan.
    Cok heyecanli gecen karsilasmalarda oglum3 kere yaristi.2 defa ippon ( k.o) bir kerede beraberekalarak takimina büyük destek verdi ,1 üst kilo katagorisinde yaristi 43 kg,kendisi -50 kg ye kadar yaristi.2 yas büyüklerle yaristigi icin hem korktum hemde gurur duydum birtanemle.
    Veee takimimiz Hamburg sampiyonu oldu.Bütün takim arkadaslariyla gururduyduk.
    Haftaya Kuzey Almanya sampiyonlugu var kolay olmayacak .
    Turnuvadan sonra kutlamak icin takimla beraber dondurmaciya gidip sicak havada serinledik.eve dönerken mc donalda ugradik ve karnimizi doyurduk.cola zeroyla beraber .:((. (tavuklu burger ve nugget)
    Aksam 1 bardak yaseminli yesil cay ictim ve biraz kabak cekirdegi citlattim.( bagirsaklari cok güzel calistiriyor)
    Sabah tartildim aslinda yapmiyacaktim (reglde vardi) ama kilo almamisim bu sacma sapan yeme düzenunden ,son 3 gün hic sporda yapilamamistida.56.000 kg le. Basliyorum yeni listemize.

    Sabah kahvaltisi 1 dilim cavdarli ekmek yarisi balla beraber,yarisida 6
    Siyah kücük zeytinle yendi.yaninda 2 domates ,1/2 salatalik
    Icecek olarak yaseminli yesil cay ,icimi cok yumusak.
    Cook uzun oldu ama paylasalim yediklerimizi ,iyi olur di mi?
    Nuraycigim kizina gecmis olsun,umarim kisa sürede iyilesir.
    Bu arada Esra'dan uzun zamandir ses cikmiyor
    Aslicigim sanada kolay gelsin .Sule

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şulecim öncelikle başarılı sonuçlarda hem sana (kilo almamışsın bak!) hem de oğluna çooook büyük tebrikler olsun!

      afiyet olsun ayrıca da, ara sıra olacak böyle şeyler yahu, biz bir adım ileri bir adım geri gitsek ne olacak ki, kontrolü tamamen kaçırmadıktan sonra hiçbir şey olmaz! (ki nuray var malum hahaha o hepimizi hizaya sokar!)

      sevgiler, öpücükler :)

      Sil
  2. Sizinle birlikte bende basliyorum insallah tatile gidene kadar yorumlarimla size katilmak istiyorum musadenizle sabah 8de kalkmama ragmen tekrar uyumasam da bi ise dokunmadim oglum kalkip iyice acikana kadar da bisey yemedim listemizi defterime yazdim kahvaltimi da listemize uygun yaptim 11de..hep birlikte benim hayatimi ve evimi duzene sokmama yardim etmenizi istiyorum sizden...oglenci ogretmenim cok gec yatip sabh gec kalkiyordum once buna el atmaliyiz esim 8de cikiyor evden o saate kadar yuruyuse gidip gelebilecegim ortamda var iama ben miskinlikten yapmiyorumeger siz de takip ederseniz yaptiklarimi ve yediklerimi paylasip bana destek olmanizi istiyorum su an aslinin ilk basladigi kgdeyim sbah tartilmadim hic sivi almadan kahvalti sonrasi 94ciktim bu maksimum kgm oglum 4 bucuk yasinda 18kg tek hayalim onunkilosu kadar zayiflayip ogluma kardes yapmak:)en az kgm66 o da evlenmeden once 6 yil once...suan doguma gittigim kgdetim resmen emzirirken 77ye ka
    dar inebilmistim ama pis bogazligim ve kalpazanligimdan su an bu durumdayim iste bir de ogretmen olucam goz onundayim ama cok bakimsiz ve salasim ne bulablirsem onu giyiyyorum ben de bakimli olmak guzel giyinmek ve esimin hayranligini yeniden kazanmak istiyorum...cok uzun yazdim ama hepinpz nuray nil asli sule...benim destekcim kontrolorum yasam kocum adi herneyse en basta arkadasim olmayi kabul ediyorsaniz ben denemeye soz beriyorum yeni egitim yilinda herkesi sasirtmak iatiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nagisim merhaba! hoş geldin :)
      müsaade ne demek, ne iyi ettin sen de bize katıldın.

      ... diyorum ama bu aralar ben pek çok kaytarıyorum, bana bakmasın kimse ...

      burada hep birlikte birbirimize destek olarak ayakta duracak ve birlikte sağlıklı beslenip birbirimize püf noktaları ileteceğiz, daha ne olsun! herkes adına konuşamam elbet ama ben buradayım, omuz omuza gidelim işte şu yolda ;)

      sevgilerle!

      Sil
    2. cok tesekkur ederim asli kabul edeceginizi biliyordum..keske gezide de omuz omuza olabilseydim ama..kalbim sizinle...

      Sil
    3. hepimiz, her zaman ve her yerde omuz omuzayız aslında. bunu gördük öğrendik geçen haftalar içerisinde. bundan güzel ne olabilir ki!

      Sil
  3. sule oglunun basarisini kutluyorum kahvaltimi yazmayi unutmusum.2dilim cavdarli ekmek.4cerry domates.3minik salatalik.bi dilim keci peyniri.2yesil zaytin.3cay kasigi kadar bal.simdi hazirlanip okula gitmeliyim oglen yemegi kahvalti gec oluncq kayniyor iste...ama duzelecegim soooz.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba nagisim,
      basarmaman icin hic bir sebep yok.
      ilk adimi atmissin karar vermissin,gerisi gelecek.En güzel örnek,Asli .Baslangic kilonuz ayniymis.Motivasyonunu

      yüksek tutmak icin Aslinin günlügünü ve m.roma basari öykülerini sürekli okumani tavsiye ederim.
      Birazda ögleden önceki bos zamanlarini düzenli bir programa baglarsan iyi olur.günlük sporla kendini daha iyi
      hissedeceksindir,eminim.
      Sabah kalvaltisinda süt,peynir,yumurta yoktu.Keci peyniri yemissin :)
      sevgilerle.Sule

      Sil
    2. haklisin sule zaman kontrolunu yapabildigimde cok daha huzurlu ve mutlu olacagima eminim.peyniri ben de sonradan farkettim listeleri deftere gecirdim demistim ya aklimda yanlis kalmis..bi daha olmaz:)

      Sil
  4. ben de senden aldığım ilhamla ne yersem ne yaparsam ve yapmazsam kaydını tutmaya devam ediyorum, 4. haftaya girdim, fena sonuçlar da almıyorum. insan şu gündemin yanında şunu yedim bunu verdim demeye utansa da dengenin önemini fark eden bir insan olarak hepsi bir arada dengede tutulabilir kafasındayım artık.

    sevgiler Aslıcım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deryacım takip ediyordum biliyorsun ama son günlerde biraz da hepimiz gibi ben de kendimi ve de direniş harici her şeyle ilgimi kesmiştim fakat şimdi artık kendimi motive edebilmek adına "geri" döndüm valla! :) utanacak bir şey de yok ki ayrıca işte hepimiz bir yandan da hayatlarımıza devam edip direncimize motivasyon kaynağı yaratıyoruz :)
      sonuçların - çok kısaca bakabildim maalesef henüz çünkü işim de acaip yoğun! - gördüğüm kadarıyla peeeek çok güzel! :) sevgiyle öperim :)

      Sil
    2. ben de çok memnunum geldiğim noktadan Aslıcım. :) çok sağol. ben de kocaman öperim seni! :)

      Sil
  5. senin listelerine bakıp da yediklerini canım çekiyorsa ve sen 69.2 olmuşsan oohoooo dostum her şey muhteşem :) o midye tavaları var yaa ben yeeaaarrimmmmmm :))
    umarım önümüzdeki günler hepimiz için daha aydınlık daha özgür olacak!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yedim valla dudu sorma!! devrimdi direnişti derken hiç aklıma dahi gelmedi yememek!! (şimdi bunu dedim diye hafife aldığım sanmasın bak ülkede olan biteni ama benim de içimden fırlayıp giden bir "sürekli dalga geçme hali" var ki en sıkıntılı olduğum anda bile başka türlüsünü yapamıyorum!)
      69.2 bana inanılmaz geldi yahu, tartı bozuk mu diye tanıdığım herkesi çıkarttım üzerine bugün ehueh bozuk değilmiş!

      Sil
  6. hahaha aslı ben çok iyi biliyorum o inanamama halini. ben de evde kimse olmadığı için, tartıyı evin her yerine koyup kontrol etmiştim.
    twitter'ın ne bu arada? gezi hareketiyle birlikte sıkı bir twitter kullanıcısı oldum :)

    YanıtlaSil
  7. Zürichden bir capulcu kopup geliyor yaniniza bebegim:))

    Hepimiz icin Ülkemiz icin herseyin en iyisini en güzelini diliyorum..

    Kilo ayni 53 herkes esim kizim yeter artik aaa (parmak salladiklarini düsünün) :)) de ben illede daha inmek istiyorum daha dogrusu istiyordum ama simdi tatilde basaramayacagim üstüne üstlük kiloda olacagim ama olsun veririm nasil olsa degil mi kizlar :)

    Sizleri Seviyorum istanbulda cok yogun günler beni bekliyor yinede bakmaya kopmamaya calisacagim sizlerden hepinize kolay gelsin..

    Kocaman öpücükler hepinize

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iyi yolculuklar "cigdem"cim :))
      güzel bir tatil diliyorum her ne kadar çok koşturmacalı olacak olsa da! belki meydanlarda karşılaşırız bir ara... ;)
      sevgiler.

      Sil