27 Haziran 2013 Perşembe

Hemen sap diyetten he mi! (164.gün)

Şımarıklık kötü şey arkadaşlar yahu!

Dün mesela, gündüzden pek de fena gitmedim. Daha sabah saatlerinde post'u girerken iRo! toplantımız olacağını, bu nedenle de sakınmadan yiyeceğimi yazdım ya, bu sebeple işi arsızlığa vurup tostu "ayvalık tostu"na çevirebildim, yanında gelen patates kızartmalarını (hem de ketçap ve mayonezle!!) yuvarladım, ayranı çaktım... Bununla durdum mu? Hayııııırrr!! B.cuğun getirdiği marzipanlı çikolatalardan da kocaman bir parça yedim (ha evet önce yarım yedim, G. ile bölüştüm. sonra da kalan son çikolatayı da yarıdan fazla yedim, etti koskocaman ötesi bir parça).


164.gün
07:45
1 çay bardağı süt
 
4 çorba kaşığı nesfit (k.meyveli)
10:15
2 adet kuru erik
 
10 adet badem
12:45
1 kepçe yayla çorbası
 
1 islim köfte
 
2 kaşık zeytinyağlı semizotu
 
2 kaşık cacık
 
marul
 
1/2 kase yoğurt
16:30
sütlü kahve (şekersiz)
 
1 paket eti form kepekli light bisküvi
19:30
1 adet ayvalık tostu
 
1/2 porsiyon patates kızartması
 
ayran
21:30
1 büyük boy marzipanlı çikolata


Sorun bana pişman mıyım? Hayır! Neden peki? Bu sabah evden çıkmadan önce kotum kemerim her şeyim üzerimdeyken tartıldığımda 69,9 gördüm tartıda. Bu ne demek? Kafadan 1kg kıyafeti de düşsen hala pek fena olmayan bir yerdeyim. Ve bundan müthiş yüz buluyorum yalan yok.

Yarın akşam (Cuma) bir arkadaşımızın yemeğinde eminim gene sakınmayacağım, muhtemelen Cumartesi ve Pazar da farklı olmayacak. Peki bu durumda kilo almamayı, hatta daha da vermeyi nasıl başaracağım? Bir gün yersem ertesi gün dikkat ederek. Ya da bir akşam planım varsa, gün içini daha düzgün organize ederek. Ve tabii egzersizle!

Dün hakkında yazdığım arkadaşımız doğumunu sorunsuz gerçekleştirdi, kendisinin durumu iyi, miniğimiz de erken doğum ve az kilo nedeniyle yoğun bakımda olsa da doktorların sözüyle çok iyi durumda. Maşallah diyelim sevinelim! :) Bu akşam hastane ziyareti sonrası eve yürüyerek gideceğim mesela, yaklaşık bir 30 dk sürecektir o yol, fena değil eğer tempoyu tutturursam egzersiz egzersizdir.

Yani: artık hayatı kendime diyet zindanına çevirmeden bu işin yapılabildiğini de görmekte ve mutlu olmaktayım! Darısı herkesin başına ;)

13 yorum:

  1. Merhaba Asli,
    Sen yesende kilo vermeyi basariyorsun :)
    Dün uzuuuun mu uzun yorum yazdiktan sonra kazaya ugrayip hepsini silmeyi basarinca tekrar yazamadim.
    Bu hafta serbest takilip haftaya diyet havasi soluyacagim.
    Son 2 hafta oglumun tatilde olmasi yüzünden dengesiz beslendim gibi.Bende aksama kadar iyi gidip aksam ùstü sapitanlar grubundaydim.:)
    Koruma sürecindeyim,ramazanda 1-2 kilo giderse sevinirim ,tartiya bayram önü cikacagim.
    Metabolizma icecegi ve "Bikini Projesi" nde okudugum Sassy Suyu hazirlayacagim bugün.
    Son günlerde Leslienin cesitli klipleriyle yürüyorum.videolari ara ara karistirmak iyi oluyor.Havalar malesef bozuk buralarda.
    Hayati zindana cevirmeden yedigini kendine zehir etmeden spor katkisiyla ,dengeyi kurarak olacak bu is Asli.Zaten öylede olmali ömür boyu diyet modunda kalinmaz dimi?
    Son Adayi bitirmistim.Cok sade bir anlatim kullanilmis.Asiri etkilenmedim.sonu gercekci ama karamsar,mutlu sonla bitmemesi insanlari düsünmeye ,ürkütmeye ve bu durumda insanlarin pasif kalirsa neler olabilecegini göstermek icin özellikle secilmis diye düsünüyorum.
    Elimde simdi "Tanrinin Unutulan Cocuklari" var,448 sayfalik bir roman .Simdilik iyi gidiyor.
    Sen ne okuyorsun su sira?
    Arkadaslar okudugunuz kitaplari yazarsaniniz sevinirim,meraktan yani ,ilerisi icin fikir olur.
    Bu arada Asli o son kilolarida verip hepimizi solluyacak gibi bir his var icimde :)))
    Selamlar Sule

    YanıtlaSil
  2. Ayy Sule sen bana sormustun degil mi?
    Ozur dilerim, isler gucler unuttum gitti. Kusuruma bakmazsin insallah.Onumuzdeki yila kadar okuyabilecegim Turkce kitaplar bunlar;
    Zeytindagi - Falih Rifki Atay
    Katre-i Matem - Iskender Pala
    Efsane - Iskender Pala
    Dogu'dan Uzakta - Amin Maalouf
    Kucuk Kara Balik - Samed Behrengi (tekrar kendim okuyacagim, sonra da ogluma okuyacagim)
    Donus - Ayse Kulin
    Annelik Her Zaman Toz Pembe Degildir - Elif Dogan
    Cehennem - Dan Brown
    Nar Agaci - Nazan Bekiroglu

    Ben de icinde bulundugum sartlardan dolayi pek liste takip edemeyecek gibiyim. Insallah Ramazan'da kilomu koruyup artik bayramdan sonra son kalan, hatta yapisan 1 kg.mi verebilirim.
    Herkese selamlar...

    YanıtlaSil
  3. benim elimde şu an iRo'nun Temmuz kitabı var arkadaşlar: http://www.illederoman.com/banu/yaza-girerken-sakin-kimildama-diyoruz/

    daha yeni başladım ama pek güzele benziyor :) o kadar çok kitap alışverişi yapıp da okuyamamışım ki geçen aylarda, iRo romanları aralarında elime ne geçerse onu okuyorum açıkçası.

    kilo konusunda ise şulecim valla dediğin gibi, hayatı zindan etmeden ama dikkat ederek beslenme & hareketli olma alışkanlığı oluşturmak ve onu uygulamak zaten en güzeli! hepimiz de sanki bunu öğrendik artık, ne dersin? :)

    YanıtlaSil
  4. şule ben aytmatov hayranıyım
    dişikurdun anıları
    beyaz gemi
    gün olur asra bedel
    toprak ana
    ne diyim hepsiniçok seviyorum ama bu aralar ben de yeni bişeyler arıyorum
    kara kule serisini istiyorum bakalım fırsat bulursam
    ben de size oğlum için sorayım
    kitap okumayı çok seviyor onun için o yaşlarınızdan hatırladığınız kitaplar varsa yada yeni duyduğunuz bana yardımcı olur musunuz
    farklı şeyler okumasını istiyorum tek bir yönden tavsiye edilenleri değil
    şeker portakalını uygunsuz bulduklarında fena olmuştum oysaki benim en sevdiğim kitaplardan hemen oğlum için buldum onu okudu
    küçük prensi verdim şimdi sevmedi ama bi gün çok sevecek onu da
    mesela kemalettin tuğcu'yu beğenmeme diye bi şey vardır bilirsiniz ortaokulda öğretmenim ne kızmıştı bana onu okuyorum diye ama ben çok severdim şimdi oğlum onu çok seviyo ve okumak için bile kimseye vermiyo tuğcuları kaybolur diye
    işte böyle
    hadi bana fikir verin bi kaç kitap adı
    nuray

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buraya bir sürü yorum yazilmis ,gözümden kacmis hay allah.
      Bende Kemalettin Tugcu kitablarini cok. severdim.Ömer Seyfettinin de kitaplarini okumustum.Oglun kac yasindaydi Nuray?(alta yaziyormus)
      Dede Korkut Hikayeleri .,ya bende hafiza kaybimi var .Okudugum onca kitaptan isimler kalmazmi hic?
      Dünya cocuk klasiklerinden bazi kitaplarin almancalarini ogluma secsemde biraz bunaliyor okurken.Tom Sawyer,Huckerbery Finn,80 Günde Devri Alem, kücük Prens okuduklarindan bazilari.gecen günlerde Oliwer Twist in filmini seyrettik cok hosuna gitti.
      Orta okulda okudugum Jane Eyre romaninin dvd sini seyrettim hosuma gitti.
      Karomozof Kardesleride cok erken yasta okumustum ama simdi hatirlayamiyorum
      Temayi en kisa zamanda ya okunacak yada filmi varsa bakilacak aklimi kurcaliyor.
      Tabii bu son yazdiklarim cocuklar icin biraz erken .
      Önceki yillardaki tatillerimizde ogluma Türkiyeden aldigim kitaplar(Türkce okumasini gelistirmek adina )cok azi okundu bunaliyor Türkce okumaktan malesef:
      Gülten Dayioglunnun Ucurtma ve Küskün Ayicik
      Edebi deyeri olmasada cok moda olan ve kiz erkek bütün cocuklarin bayilarak okudugu karikütürlü roman serisi "GregsTagebuch" -"Gregin Günlügü .Evde bütün serisi var ve her kitap 2-3 saat icinde okunup bittigi gibi 1-2 sefer tekrar okundu oglum trafindan.
      John Boyne 'nin Cizgili Pijamali Oglan Cocugu adli kitabi ( nazi zamaninda gecen yahudii- alman cocugun hazin arkadaslik hikayesi.(der Junge im gestreiften Pyjama )
      Yeni aldigim Markus Zusak Alman Genclik Edebiyat Ödüllü "Kitap Hirszi"i ( die Bücherdiebin) kitabi daha baslamadi ve yine yeni aldigim Top Secret isimli roman serisi ,yazarini su an bilmiyorum .oglum arkadadinin ailesi ile Almanlari meshur tatil adadi Sylte ,yaninda götürdü.Ajan romaniymis cok satanlar listesindeydi.
      Bu son iki kitap Karne hediyesiydi.
      Das Magische Baumhaus ( sihirli agacevi) kitap serisi cocuklar icin cok güzel egitici ve eglendirici .Oglum bütün seriyi okuyup bitirdi.
      Internetten bakabilirsin yazari Mary Pope Osborne.Türkiyede bulunabilirmi bilemiyecegim.
      Simdi bunlar isine yararmi ?Almanyada olunca kisitli oluyoruz.genelde kendi okudugum cocuk klasiklerini onunda okumasina dikkat ediyorum.Cok bos zamanida yok.Burda okul tatili sadece 6 Hafta.okullar acilinca mac sezonuda aciliyor bizim icin.
      Ama ogluma dedim "bu kitaplar okunup bitecek tatilde" ,o kadar.:)
      Ha bu arada Harry Potter serisi hic okunmadi ,sevmedi sanirim.Ama bütün filmleri son sene seyredildi.:) Sule

      Sil
    2. Çocuk kitaplari hakkinda hic fikrim yok maalesef. Benim okuduğum kitaplar en az 25 yil oncesine aitler ama bende en cok iz birakan define adadi ve denizler altinda yirmi bin fersahti. Bilim kurgu ve fantastik edebiyat hayranlığımı da bu kitaba borcluyum.

      Kara kule serisini okuyacagini soylemissin, nasil mutlu oldum anlatamam. Muhtesem bir seri! Hayatimda okuduğum en güzel seylerden kabul ediyorum o seriyi. Umarim sen de seversin.

      Sil
  5. Merhaba Nuray,
    yazini okuyunca benim de aklima orta okul yillarim geldi. llk okulda kitap falan okumadim itiraf edeyim :) Ablamin anlattiklarini hafizama alip okumus kadar olurdum. Ancak orta okulda bana okumayi sevdiren Resat Nuri Guntekin'dir. Refik Halit Karay, Sait Faik,Halid Ziya Usakligil tabi Ingilizce de okumaya baslayinca Jane Austen, Charles Dickens,Jack London hayatima girmisti.Rus yazarlar beni universiteye kadar beklemisti.
    Oglunun ilgisi ne yonde onu en iyi sen bilirsin ancak klasikler gercekten okunmaya deger dogrusu.
    Herkese selamlar, iyi haftalar...

    YanıtlaSil
  6. Nuraycım, maalesef oğlun kaç yaşındaydı unuttum :((
    Ama ben çocukken en sevdiğim roman "Pal Sokağı Çocukları" idi, eğer okumadıysa henüz tavsiye ederim. Bir de Jules Verne tabii, hepsi! :)
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. sevcan teşekkürler yorumun için
    daha çok macera sevdiğini söylüyo gizem falan
    klasikleri hiç denemedik düzgün bir baskı bulursam bakayım onlara da
    Aslı 11 yaşında olacak oğlum Ekim'de
    Pal Sokağı Çocukları'nı okudum mu hatırlayamadım evet bu olabilir
    aa Jules Verne hiç okumadı atlamışız onu
    Gülten Dayıoğlu'nu da çok sevdi şimdi onun yaşına göre olan serisi var ona bakıcam
    nuray

    YanıtlaSil
  8. Pal Sokagi Cocuklari' ni hatirlayamadim,okumamismiyim ?
    Hemen bir arastirayim.Sule

    YanıtlaSil
  9. Okunacaklar listesine girdi.
    Haftasonu seyrettigimiz film cok sahaneydi.Dvd yi iyiki kiralamisim.:
    Cocuk klasikleri arasinda olan "Der Krieg der Knöpfe"
    Fransiz yazar Lois Pergaud ' romani "Dügmeler Savasi. "
    Oglumla beraber bayilarak seyrettik,tam oglan cocuklari icin . iki düsman fransiz köyündeki erkek cocuklarin üstünlük savasi.Nazi zamaninda gecsede gercek savasla pek alakasi yok.
    Kitabini almak isterken dvd yi görünce dayanamayip aldim.Iyide yapmisim.Tavsiye ederim.
    Izleme yada okuma imkaniniz olur insaallah Nuray.

    Sule

    YanıtlaSil
  10. buradaki kitaplar şahane bir liste oldu vallahi! toparlayayım da biraz kopya çekeyim oradan ;)

    çocuk kitapları okumayı hala çok severim ben bu arada... küçük kara balık'ı okudu mu oğlun nuray? ben çok severek tekrar okudum daha geçen aylarda. kısa bir "öykü"dür zaten ama çok güzeldir (11 yaşında bir erkek çocuğu sever mi bilemedim ama sizler okuyun isterim hehe)

    YanıtlaSil
  11. okumadı da anlattım diyeyim ama okumalı tabi küçük kara balık'ı
    sağol hatırlattığın için
    bi de aslında şu var şimdiki çocukların çizgi filmlerini eleştiriyoruz çoğu zaman ama yeni fark ettim
    benimkiler (oğlum 11 kızım 5) adventure time diye bir çizgi film seyrediyorlar CN'de bi iki baktım falan Allah'ım ne güzel müzikler ne harika espriler, felsefe boyutu olan hikayeler falan
    arada güzel şeyler var yani calliou pepe nereye kadar
    nuray

    YanıtlaSil