9 Ekim 2013 Çarşamba

Isınmaya devam (3/14)

İki haftalık ısınma turumuzun üçüncü gününü ne kadar başarılı geçirdiğimden emin olmamakla birlikte madem tekrar yola koyuldum o halde burada yazmaya da devam etmeliyim diyerek kendimi ortaya bir kez daha seriyorum.

Sabah tartıldım. Acıklı sonuç: 70,7 kg. Çok da acıklı değil aslında, hiç spor yapmadan ve her saatte her şeyi yiyerek iki ayda sadece 2 kilo almışım. Buna "başarı" diyemem tabii - o kadar da yüzsüz değilim elbet - ama daha da kötü olabilirdi sanki?

Buradan çıkartılacak sonuç : kilo sabitlemek için "diyet"e dikkat etmesek dahi (ki, dikkat etmek tabii ki sağlık açısından önemli, örneğin artık yağlı yemek istesem de yiyemiyorum, ertesi günü tuğla yutmuş gibi hissediyorum kendimi!) spora asla ara vermemek lazım. Belki her gün değil ama haftada en az dört gün spor yapmakta fayda var. Bunu da zaten biliyorduk ama böylece bir de teyit etmiş olduk! :))

Bugün çok acıktım, gerçekten de sürekli olarak aç gezdim diyebilirim. Ve de yedim! Sabah kahvaltımı bugün evde yaptım (teyzem dönecekti benim evden çıkmamdan az sonra, o nedenle onunla kahvaltıya oturdum). Toplantı vs derken ara öğün yapmadım, ofisteki buzdolabında ta ne zamandan kaldığını hatırlamadığım kuru eriklerden attım ağzıma. Öğle yemeğini de her zamanki gibi yemekhaneden elimdeki seçenekleri kullanarak yedim geçti.

Sonrasında ise koptum gittim... Sıklıkla bir şey yeme ihtiyacı duydum ve kafamda çok da büyütüp daha başka şeylere saldırmamak için masamda bulunan ne varsa yedim. Sağlıklımsı şeyler bulundurmam sanırım iyi olacak bu aralar yoksa her türlü abur cubura rahatlıkla kayabilirim... Proteinsiz öğün geçirmenin gazabı bu olsa gerek!

Akşam ise yabancı misafirlerimizi (şirket bu aralar fabrika kabulüne gelen yabancılarla kaynıyor) yemeğe götürecektik ama onların işi uzayınca proje ekibini bırakıp eve uçtum. Nasılsa evde kimse olmayacak diye hazır yemek olmayınca da önce çorbayı iki kase götürdüm bir dilim çavdar ekmeğiyle. Kesmedi. Ton balığını alıp içine iki ceviz ufaladım. Teyzem sevdiği için aldığımız mayonezden de az bir miktar ekleyip karıştırınca (iyi şey değil mayonez biliyorum: bitse de rahatlasak!!) mis gibi bir sandöviç malzemesi yarattım. Boşa harcayamazdım, iki dilim daha çavdar ekmeği kapıp araya sürdüm ve onu da yuvarladım.

268.gün
06:45
1 dilim çavdar ekmeği
 
4 adet siyah zeytin
 
3 küçük dilim izmir tulum peyniri
11:30
2 adet kuru erik
12:45
1 kase yoğurt
 
8 yemek kaşığı bulgur pilavı
 
1 büyük parça haşlanmış brokoli
 
marul + kırmızı lahana
 
2 kaşık patlıcan salatası
15:30
2 mandalina
16:30
1 küçük muz
 
2 sütlü madlen çikolata
17:30
1 paket eti form light kepekli bisküvi
19:30
2 kase şehriyeli taze domates çorbası
 
3 dilim çavdar ekmeği
 
2 ceviz
 
80 gr light ton balığı
 
1 çay kaşığı mayonez

Sonra? İşte şimdi çay içiyorum. Sonra da uyurum sanırsam.

Memnun değilim bugünden. Yarın daha akıllı davranmak üzere herkese öpücükler! :)

4 yorum:

  1. Merhaba Aslicigim yanliz degilsin.senin iki ayda aldigin kiloyu ben büyük bir basariyla 11 günde aldim tatildeyken :) toleransli oldum kendime ama sporu ihmal etmedim yeri geldi günde 3 defa spor yaptim otelin fitness odasinda.bayagi bir agirlik calistim herhalde kaslarim güclendi diyorum.:)
    Ama kendine gelme zamani geldi.
    Dikkatli beslenme ve spor..yoga ve pilates videolari gelecek haftadan itibaren beni bekler.Bikinicigimde yayinlamis incelten yoga klipleri incelenip uygulamak gerek.
    Hadi hepimize kolay gelsin.yazini okuyunca sevindim.sevgilerle sule.

    YanıtlaSil
  2. Tatilde Internet baglantim yok gibiydi.Simdi önceki yazilarinida okuma firsati buldum.Sahane gözüküyorsun .
    Senin azminden süphem yok o artilari kisa zamanda eksiye cevireceksin.
    Yeni evlileri Candan kutluyorum.ömür boyu mutluluklar.sule

    YanıtlaSil
  3. Şulecim! :) Ben de seni merak etmiştim ve açıkçası e-mail yazmaya niyetlenmiştim - nasılsın? Her şey yolundadır umarım. Tatilde neredeydiniz? Güzel geçti mi? Haha, tatilin kötüsü olur mu desene!

    Ben henüz spora başlayabildim sayılmaz, maalesef bu hafta eve hep oldukça geç döndüm sayılır. Ama önümüzde 9 gün bayram tatili var, iyi değerlendirmeyi planlıyorum. Söylediğin bloga da bakacağım ilk fırsatta.

    Kardeşlerim adına tebriğine teşekkür ederim, ayrıca benim hakkında dediğin tüm güzel sözlere de! Beni motive ediyorsun her zaman.

    Sevgiler, öpücükler.

    YanıtlaSil
  4. Tatilimiz 11 gündü.Izmir -Kusadasi'daydik. Basi ve sonu muhtesem gecti.Ortasinda malum havalar 2 -3 gün soguktu.hava günesli ama ruzgarli olunca Izmir ve cevresinde gezdik iyide oldu.
    Aslinda tatil icin bence süper bir zamandi.Antalya'nin 40 derece sicakliginda,nemli havasinda oflayip puflayip yanarken, Izmir'in 30 derece sicakliginda nemsiz ,süper ötesi doga güzelliginde hayran kalarak harika günler gecirdik.
    Simdide Hamburg'ta resmen üsüyoruz,kaloriferleri acma zamani geldi.Her seferinde böyle depresif oluruz.Bol günesli bir havadan kapali,yagisli ve gri ortama gelince resmen 1-2 gün uyusuk uyusuk dolasiyorum sonra vücut gene kendini ortama adepte ediyor.
    Islerinin umdugun gibi gitmesini dilerim canim.Sule

    YanıtlaSil