17 Mart 2013 Pazar

2. tertip tebrikleri alabiliriz efeeeğm! :)

Bugün (17 Mart) ikinci tartı günümüzdü efendim. Esas yazıyı ana siteye (mevsimlerden roma) yazmış olsam da yorum olarak, buraya da bir milestone eklemekte fayda var :)

Kaç kilo vermişim 14 Ocak'tan bu yana?

Bekletmeden hemen söyleyeyim:



Evet evet evet toplamda 15 (yazıyla ONBEEEEEEŞŞŞ!) kilo vermişim gitmiş vallahi! Bunun 3 kg'ı son 2 haftada (slow week & fast week) verilmiş ve süper olmuş!

Çok güzel sonuçlar almış arkadaşlarımız, hepimiz için çok sevinçliyim :)

Herkese sevgiler.

17 yorum:

  1. Tebrikleeeeeeeeeeeeeeeeer! 15 yaaa muhteşem bir şey! 15 kg verdim diyebilme nasıl bir duygu açıklayın bize lütfen Aslı Hanım :)))
    Yarın slow week'e başlıyorum ve senin bu 3 kg. verebildim demen beni umutlandırıyor. 3 haftadır 65'e takıldım kaldım ben. Hadi bir umut! :)

    YanıtlaSil
  2. aaaaaaaaaaayt! kızım sen her "65" dediğinde içimin yağları eriyor hueheuheuhe ben de istiyorum tartıda o rakamı görmek :D

    ayıptır söylemesi çok çok afedersin de duducum sen şimdi 65sen kaça düşmek istiyorsun allaaasen? :))

    (bu arada acaip gurur ve onör dolu ve şımarıkça dudaklarımı büzüp sırıtarak diyorum ki "ivit hihih ONBEŞ kilo verdim :D")

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sen de bu disiplin varken bence sen 65'i de göreceksin, çok uzun sürmeyecek! oleeeeey
      60'a bir ineyim de sonra belki 57-58 zorlarım diyorum çünkü yıllaaaaar oldu o kiloları görmedim. Hani annelerimiz der ya evlendiğimde şu kilodaydım diye.. Ben de evlendigim sabah tartılmıştım yıllar sonra bık bık edebileyim diye :))) 60! (O zaman bile kendimi şişman bulurdum da şimdi bakıyorum fıstık gibiymişim) Ama Hollanda'ya taşındıgımdan beri cok sık kilo alıp verdim, hep bir kılo problemim oldu. Yeme düzenim olduğu gibi değişti, alkol falan filan... Önce de olurdu ama boyle inişli çıkışlı değil. ppfff benim hikaye de bu işte :)

      Sil
    2. aaaa valla bak kendi adıma pek sevindim duducan, malum benim yolum uzun, sen de zorla bence de 57'yi falan ahahaha bana arkadaşlık edersin çünkü bu gidişle herkesin diyeti bitecek ama ben hala yürümekte olacağım :)))
      benim mevcut kilo maceramın sorumlusu febo zinciridir ben sana söyleyeyim! öğrenci işi ucuza doyalım derken şiştik kaldık okul yıllarında. neyse türkiye'de febo yok da yırttım artık :P bakma böyle dediğime, okul biteli ve ben hollanda'dan ayrılalı çok çok çok uzun zaman oldu ama yine de insan suçu atacak bir şey arıyor, kendimi suçlayacak değilim tabii ki :P

      Sil
    3. aaaa hiç bahsetmedin! ne nasıl ne zaman? :)
      febo'dan nefret ediyorum ben. sadece 1 kere yedim o da işte denemek için. lezzetliyse bile pis geliyor bana orası. bi de ben 5-6 yıldır fast-food olayından sıyırdım kendimi. yılda 2-3 kere ancak yiyorum mecbur kaldıysam. febo'dan onlar gibi bir şey olduğu için tepkiliyim, febo'nun da çok umruydu zaten :)))

      Sil
    4. ooohooo duducum benim dediğim yüzyıllar öncesi :P
      98'de ayrıldım hollanda'dan ben, okulun bittiğinin ertesi günü ve de ondan sonra (gene 2000'den önce) bir kerecik gittim tekrar. aslında bu yıl beatrix'in son koninginnedag'ına gidesim vardı hatta planlamıştım da ama şu bizim nişan düğün falan filan hazırlıkları bütçemin şirazesini kaydırdığı için pek mümkün olmayacak gibi görünüyor. :)
      eh, öğrenciysen ve çulsuzsan nerede en pis en hızlı en uygun fiyatlı şeyi görürsen onu yiyorsun işte ne yapacaksın - hem de okulun dibindeyse, daha ne olsun! ahahaha daha ne olacak işte, şişip kalıyorsun sonra :D

      Sil
    5. hahha kesinlikle katılıyorum. ben de bir sure madrid'de öğrenciydim, yemek yapmayı da bilmiyorum.. nerde ucuz, nerde hazır pizza, makarna ben orada :D
      son kraliçe günü olmuyorsa ilk kral gününe bekleriz o zaman biz de seni napalım :)

      Sil
  3. İşte bu harikasın verip verip üstüne 1 yıl da verdiğimiz kilolardakalınca görsünler bide bizi dimi ama. Ben daha tartılmadım komşudan tartı aldım yarın sabah tartılıcam. Yalnız benim etraftakiler yüzün çökmüş falan diyorlar gıcıklar iki bisküvi yiyerek bu hale gelmişim falan daha ne laflarbunları bunları yiyorum hiç acıkmıyorum desen de ne fayda
    Nuri

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok sağol nuray! :)
      ben kulaklarımı "yeter yahu" vb diyenlerden, ters motivasyon deneyenlerden, "ohoooo" falan diyenlerden arındırdım, duymuyorum bile. ben hedefimi biliyorum, sadece ulaşmak değil senin de dediğin gibi 1 yıl korumak gerektiğini de kafama kazıdım, gerisi hiç önemli değil.
      sen kendini iyi gördüğün ve sağlıklı olduğun sürece bence doğru yoldasın.
      harika gidiyoruz harika, senin de sonucunu merakla bekliyorum :)

      Sil
    2. 59.5 aslı boyum da 165 166 falan başladığımda 66 falandım yalnız hayata bak hep falanlar. ya aslında sayısal değerlerden çok giyebildiklerimle ilgiliyim bir de sabah yorgun kalkmıyorum o çok güzel. üstelik bu süreçte iki çocuk ve bir kocayı aç bırakmadım onlara börekler yaptım kızımın doğum gününde pasta yaptım mis gibi omletler yaptım yani boğazımı tutmayı azıcık tadına bakıp durabilmeyi öğrendim. eskiden koca bir tabak soslu spagetti hayal ederken şimdi kendime yuh diyorum. hadi görüşürüz sonra tutmıyım ben seni "başın kalaba"
      nuray

      Sil
    3. hahahahahaha seni çok iyi anlıyorum valla nuray, ben de hiçbir şey hayal etmez oldum. ama bugün biraz raydan çıktım bunu itiraf etmem lazım, bu akşam gireceğim postta okursun yaptığım utanç verici kaçamağı (birçok kişiye kıyasla aslında çooook da utanç verici değildir belki bilmiyorum ama kendi açımdan bakınca kendime yakıştıramadım). ama ne yapmıyorum? moralimi bozup da pes etmiyorum. aaaaaaaaaaynen devam! ;)

      bu arada, pek güzel sonuçlar seninkiler de yahu, daha ne olsun! :) gözüm senin başlangıç kilonda benim.

      Sil
  4. Merhabalar uzun zamandır sizi ve mevsimlerden romayı takip ediyorum.Öncelikle sizi tebrik ediyorum.Benim slow ve fast haftaları iyi gitmedi.Ben de 69.700 den 64.700 e indim.Ama motivasyonum çok düştü aman erimişsin yok yüzün çökmüş vs türü sözlerde bunda etkili oldu galiba çabuk havaya girdim sanırım daha verilecek ve son 10 yıldır görmediğim 60 kiloya inmeyi hedefliyorum ben de şimdilik.Bu hafta platese başlıyorum hadi hayırlısı desteklerinizi bekliyorum.SKLAMEN

    YanıtlaSil
  5. sevgili sklamen, merhaba! :) 5 kilo vermişsiniz, neden memnun değilsiniz? ben sizin kilonuza ineceğim günlerin hayalini kuruyorum bir de öyle düşünün ve lütfen öncelikle memnuniyetsizliğinizden sıyrılın! :)

    pilates şahane fikir, ben de önümüzdeki ay başlamayı planlıyorum, sadece şekle girmek için değil, kendimi daha da sağlıklı hissetmek için, eminim iyi olacak ve çok faydasını göreceksiniz. çok az yolunuz kalmış bence siz bunu da halledersiniz bir ay kadar sürede!

    sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Aslı bugün plates için aradım.Bir gün airobik bir gün platesmiş yeterli olur mu acaba?Sağlıkla kalın SKLAMEN

      Sil
    2. sevgili sklamen, maalesef ben konunun uzmanı olmadığım için bu konuda neyin yeterli ya da neyin fazla / az olduğu konusunda pek yorum yapmam mümkün değil. fakat bildiğim kadarıyla egzersizin (yeterli beslendiğiniz ve kendinizi çok zorlamadığınız sürece) zararı olmamalı ama dediğim gibi, ben bu konuda yorum yapabilecek donanıma sahip değilim, bir uzmanına danışmanız iyi olur. başarılar, bol bol kolaylıklar. :)

      Sil
  6. Tebrik ederim Asli...yuru be kim tutar seni demek istedim:)) insallah bu disiplinini bozmadan hedefledigin kiloya ulasirsin.
    Ayrica daha onceki yazina istinaden bir yorum daha elbise sana cok yakismis(masallah) hic de 42 beden durmuyo bence.Isin guzel yani kendimde de bunu goruyorum sporla birlesince saglikli beslenme vucudunun her yerinden kilo veriyosun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler sevcan!! :) elimden geleni yapıyorum vallahi sporumu cidden çok istisnai durumlar olmadıkça ihmal etmiyorum ve de gerçekten de dediğin gibi çok büyük faydasını gördüm!

      gözüm şimdilik 40 bedende, sonrasında da yavaaaş yavaş gerisini getirmekte, olacak böyle böyle sanırsam.

      Sil