8 Mart 2013 Cuma

53.Gün İnadı

İşe güce dalmadan kısaca dünü yazmak, gelecek yorumları da tahmin ederek günah çıkartmak iyi olacak sabah sabah :)

Dün (diyet açısından) iyi başladı, iyi devam etti, pek de başarılı olmayan bir şekilde bitti.

Kişisel olarak bakınca dün iyi başladı, iğrenç devam etti ve şahane bir şekilde bitti.

Her ikisi de "inat"tan aslında. Şöyle ki:

Sabahtan kahvaltımı yaptım, ara öğünümde meyve soymaya üşendiğim için (kivi yemeye niyetliydim aslında) iki tane kuru kayısıyla öğle öncesi ara öğünümü yedim, yemek listesinde gördüğüm nohut - pilavla listemize son derece uygun bir öğle yemeği yedim, kitap kulübü toplantımıza gittim (ah evet arada bir de şirketten çıkmadan 1 saat kadar önce içtiğim bir sütlü kahve var, olur da yemek yemekte gecikirsem sağa sola saldırmayayım da midemi tutsun diye zira çok çok çok acıkmıştım şirketten çıkarken).

Özlemimle sabah konuşurken toplantıya giderken salata bulup buluşturup götüreceğimi söylediğimde (benden çoooook daha medeni bir bölgede çalıştığı ve birçok cafe / restorana erişimi olduğu için) canımıniçiliğini yaparak tavuklu salata getirmeyi teklif etmişti benim için, ki öyle de yapmış. Kendisine buradan çooooooook teşekkür ederim, dün o tantanada kalabalıkta layığınca yapamamış olabilirim. Mucks sana Can Özlem. :)


53.gün
07:45
2 dilim çavdar ekmeği
 
bir dilim beyaz peynir
 
3 adet yeşil zeytin
 
3 adet siyah zeytin
10:00
2 kuru kayısı
 
2 ceviz
13:45
5 kaşık nohut
 
4 kaşık pilav
 
marul + kırmızı lahana
 
zeytinyağlı fasulye
17:00
sütlü kahve (şekersiz)

Evet, bir terslik var listede. Akşam yemeği yok. Unutulmuş değil, gerçekten ve sadece YOK. Çünkü:

Cafe'deki çalışanlar sağolsunlar, Özlem sade olmasını söylediği halde sosu da peyniri de basmışlar salatanın içine. Hal öyle olunca, salata bana haram oldu. İnat ederek yemedim o salatayı, diğer diyet arkadaşımız Banujuma afiyet oldu ki olsun zaten hangi manyak bu salatada sos var diyerek - hele de başka alternatifi yoksa - yemekten tamamen vazgeçer? Evet biliyorum, disiplinle ilgili çok ciddi sorunum var benim: eğer bir şeyi yapacağımı söylüyorsam ve o meşum disiplinin altına girdiysem gri alan kalmaz benim için. Ya siyah vardır ya beyaz. Ya 1'dir ya 0. Ya yaparım ya da hiç yapmam. İyi mi kötü mü emin değilim, benim için çok da iyi olmadığını defalarca gördüm ama huylu huyundan vazgeçmiyor işte.

Sonuç itibariyle aç kaldım, suyla idare ettim ama işin acayip yanı kitabı tartışmaya başladığımız anda midemi de yemeği de unuttum. Bir gün stoklardan idare ediversin bünye, eve gidince bir şey atıştırırım dedim. Eve gittim, saat 22:30'du. Eh, o saatte de bir şey yenmez artık diye düşünerek oturdum televizyondaki yemek programlarını izledim (hahaha evet! yaptım bunu!) ve sonrasında da yattım uyudum.

Az önce kahvaltımı yaptım, şimdi yeni bir gün, bugün daha akıllı uslu olabilirim diye umuyorum.

15 yorum:

  1. merhaba asli güldüm güldüm inat ettin o salatayi yemedin nasil bir irade bu.
    ya biraz da kiskanmaya basladim sizi ne güzel bir ortam yaratmissiniz iRO olsunla.
    sosyallik böylede olabilir iste neyse fazla kiskanmayayim benimde korom var oradada keyifle saatler geciriyorum.
    sevgiler öykü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler öykü! komik oldu valla ama yemedim (daha doğrusu, yiyemedim, yemek istemedim - bünyem şiddetle reddetti o salatayı "uygun" olmadığı için)
      :)

      bu iRo! gerçekten çok önemli yer tutuverdi hayatımızda, iyi ki de olmuş (ay sonunda 4.yaşımızı dolduruyoruz ve ben hala inanamıyorum!)

      koro da çok güzel bir hobi, ne güzelmiş. hangi dalda? ne korosu?

      Sil
  2. Çılgınsın!!!!! Ama anlıyorum, ben de olsam yemezdim sanırım. Ben de o inadı alkol konusunda yapıyorum. 12 ocak'tan beri hiçbir şey içmedim, bu da benim gururum özellikle de girdiğim ortamlardaki içilen içkileri düşününce. Elimde soda, çay takılıyorum :) Herkes hamile olduğumu ve sakladığımı düşünüyor :)
    Detoks süresince sadece 300 gr. gitti. Neyse moral bozmak yok di mi? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. detoks sürecinde değil de sonrasında verdim ben mesela normalleştiğinden biraz daha fazla. ama senin zaten o kadar az kilon kaldı ki gördüğüm kadarıyla bence yavaş ver ki ben böyle yalnız kalmayayım uzun yolumda! :P

      insan kendini "sağlığı" ya da bir "proje" uğruna sevdiği bir şeyden mahrum bıraktığında kendi irade gücüyle gurur duymuyor mu? valla duyuyorum ben de...

      Sil
    2. Aslı'cım bence ben seni daha uzuuuun süre yalnız bırakmam. 71.2 kg. başladım ve işte 65.1 kg. şu an (Gramları bile saymamıza çok gülüyorum, yaşasın digital tartılar). Gittiği yere kadar gitsin diyorum da hani bi 57 kg. olabilsem hiç fena olmaz, en son herhalde 18 yaşında filan o kilolardaydım, genelde 60'ın altına inemem ben. Ama sihirli Mehtap Hanım gücüyle belli mi olur?

      Sil
    3. Irade gücü diye buna denir,bulasici Virus olsaydida
      Banada bulassaydi😆
      Iroyu yeni kesfettim,sayende.cok güzel bir olusum,tebrikler.
      Kadinlar hep günlerde ,kahvalti sofralarinda bulusacak diye bir sart olmadigini kanitliyorsunuz.
      Okul döneminde(ilkokul dahil)yaz tatillerini babasinin kitaplarini okuyarak geciren ,adini hatilayamaacagim rus,ingiliz ,türk edebiyatina ait
      Kitaplari,1001temel esere ait serinin hemen hemen hepsini,evdeki bilimum ansiklopedileri Roman gibi
      Okuyan Ben evlendikten sonra kitaplarla iliskimi kopardim.oglum dogupta ona her gece hikayeler okuyana Kadar sürdü,sonra kütüphane üyeligiyle yeniden hiz kazandi. Almancayi ilerletince almanca kitaplarda Okur oldum.kitap okumamayi eksiklik olarak görüyorum.gecen gün nette arastirma icindeydim: türkiyede top gen kitap listesi arastiriyordum,hangi kitaplari okuyabilirim diye.
      Simdi iroda ne okunuyor diye bakacagim.siteyi incelemek epey bir Zaman alacak.olsun bilgilenmek güzel ve Zaman kaybi istemiyorum.sitenin adini daha cok anmalisin ki bilmiyenlerde ögrensin.kücükken en sevdigim seylerden biri kitapcidaki kitap kokusu ve Kursun kalem kokusuydu😊 Tessekkürler Asli.
      Sule.

      Sil
  3. duducum, bu gidişle sen rahatlıkla 57'ye inersin bak gör! :)
    ben henüz 57'yi kendim için hedef olarak dahi koymadım gözümde o kadar da büyümesin diye :))
    önce 65'e inmeyi ve orada bir sene kadar kalmayı planlıyorum vallahi, artık ne kadar sürede inebilirsem o da! yol uzun, kilolarınızı verseniz de hiçbirinizin peşini bırakmam valla yanda durup destek olacaksınız hehe

    YanıtlaSil
  4. şulecim, kitap okumak benim için de çok küçük yaşlarımdan bu yana ciddi bir tutku. bu nedenle de kitap kulübümüz ve dolayısıyla www.illederoman.com sitemiz benim için çok kıymetli, dediğin gibi sadece kek börek çörek için değil kitap için de buluşabilmek ve bunu 4 yıldır kesintisiz her ay yapabiliyor olmak çok gurur duyduğum bir faaliyetim :) istanbul'a yolun düşerse seni misafir etmek isteriz bir toplantımızda.
    okumak kadar güzeli var mı!! :)

    YanıtlaSil
  5. Birimiz hepimiz,hepimiz birimiz icin 😊
    Samimiyetin icin tesekkürler.
    Sule

    YanıtlaSil
  6. Sizi kiskaniyorum desem. Iradenizi, motivasyonunuzu. Masallah diyim nazarim degmesin. Ben bu programda kilo verememis bir zat. Mehtabin cok onceleri olusturdugu diyetlerde daha iyi vermistim. Valla SIKILDIM ARTIK. Sevgiler. YASENIA.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Yasenia, aslında sizi anlıyorum çok iyi. Daha önceden de diyet yapmışsanız tekrar yaptığınızda sanırım sıkılmak çok normal. Benim daha önce (çooook gençlik yıllarımı saymazsak) pek bir organize diyet deneyimim yok. Bu nedenle (ve belki de karakterimin saçma sapan bir askeri disiplin yanı olduğu için) inatla devam ediyor olabilirim. Şöyle ki, kendime (aslında çoktaaan sıkılmış olsam dahi) pes etmek gibi bir seçenek vermiyorum.

      Kilo vermediğinizi demişsiniz. İşin hiçbir şekilde uzmanı olmamama rağmen, acaba diyorum hareketiniz mi az kalıyor? Biraz günlük ve düzenli egzersiz yapsanız farkını görebilirsiniz belki? Ben durakladığım anda başladım egzersize, faydasını gördüm diye düşünüyorum.

      Sevgiler.

      Sil
  7. Tespitiniz cok dogru. Hareket yok. Pazartesi hergun yuruyus yapan iki komsuma ben de katilacagim. 67-68 esigini kirmam gerekiyor artik. 9 aydir bu kilolarda debelenip duruyorum. Martin son gunune 59 olarak girecegimi hesaplamistim 14 Ocaktan bu yana ama olmadi. Yavas ilerliyorum farkindayim. Size kolayliklar diliyorum. Hergun baktigim birkac blogtan birisiniz. Sevgiler. YASENIA.

    YanıtlaSil
  8. Sevgili Yasenia;
    Nolur pes etmeyin. Bence de bazen cok sikici ve tatsiz bu diyet surecleri ama hepsi sizin elinizde yani renklendirmek tatlandirmak. Dun gece bir gece eglencesini daha elimde sodayla gecirdim ve bugun oyle mutlu ve gururluyum ki... Pirasa pisirirken tenceredeki renklere delirdim, ah ne guzel seyler yiyorum dedim esim yanimda guzel bir sandvic gumletirken. Oyun gibi gorun birazcik her gun bir level daha atluyoruz sanki. Ben birazcik da dillendirdim bu kilo verme olayimi, acikcasi gururuma yediremiyorum. "Tipik Dudu iste yine kafayi bozdu, iki gune baslar yine makarnalara pizzalara" desinler istemiyorum artik :)
    Ne guzel vermissiniz bir donem, bence pes etmeyin yine devam edin hem Asli'nin da dedigi gibi belki biraz fazla hareketle. Ben de su Jillian'a baslamak istiyorum Asli'yi ornek aliyorum.

    YanıtlaSil
  9. Sevgili Dudu asla ipin ucunu bırakmıyorum bırakamıyorum. Bu diyet işi kanıma işlemiş benim. Bir de hırslıyımdır. Etrafa 59 olacağım dedim ya. Tamamdır artık. Kaçırsam da ertesi öğünde kendime geliyorum ya da o öğün birşey yemiyorum. Yani anlıyacağınız bana ÖMÜR BOYU DİYET. Destekleriniz için teşekkür ediyorum. İyiki burası var. Sevgiler. YASENİA.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dudu her şeyi söylemiş aslında ya, ben de gerçekten ve cidden jillian michaels'ın "30 day shred" programını öneriyorum. 20 gündür her gün yapıyorum ve farkı bariz belli oluyor. üstelik sadece 25 dakika sürüyor, günün bu kadarcık kısa bir parçasının yetmesi şahane bir şey :))

      Sil