9 Mart 2013 Cumartesi

55.Günün "çılgın" temposu!

Sabahın köründe kalktım okur yahu bu ne biçim hafta sonu sabahıdır! Kahvemi içtim, sağda solda oyalandım, biraz çalıştım (ya evet! hafta sonu!) ve sonrasında hazırlanarak saat 10:30 iki dirhem bir çekirdek Ataşehir Afyon Sucukları Kahvaltı Salonu'na vardım (adı öyle olsa gerek valla yıllardır giderim, hala adını bilmiyorum). Annemin müstakbel dünürleri ile kahvaltı yaptık. No! Benim için değil, kardeşim için. :) Dünya tatlısı bir kızla bu ayın sonuna doğru nişanlanacak bir dünya kıymetlisi kardeşim var ayıptır söylemesi çok çok afedersiniz. Yaklaşık 1 ay önce evlenmeye karar verdiler. Biz de gidip isteyip aynı akşam nişanı da takıp işi garantiye almayı planlıyoruz, kaçırmayalım bu tatlı gelin hanımı. ;)

Neyse yani, gittim, gördüm, geldim. Peki, ne yedim? Eskiden yediğim o menemenlerin, sucukların, çeşit çeşit peynirlerin ve bal kaymağın yerine ne koydum?

Pöf diyorum hepinize. Çünkü Afyon şartlarında çok makul bir kahvaltı yaptım! Beyaz ekmek yemedim ama kepekli ya da başka türlü tahıllı da yemedim. Oranın meşhur (ve içine azıcık patates rendelenmiş) şahane kızarmış ekmeğinden küçük (evet masadaki herkesi şaşırtacak kadar küçük) bir dilim yedim. Ekmeğin normalde boyutları şu bilindik vakfıkebir ekmekleri kadar kocaman, işte ben onun 1/4 kadarını yedim. Beyaz peynir + bol domates & biber & salatalık ve bir yumurtadan sade omlet yedim. Ha, bu kadarla kalabilirdim ama kalmadım ve birer lokma (çocuk lokması ama) eski kaşar ve dil peyniri attım ağzıma, canıma değsin! :P Unuttuklarım listededir eminim.

Kahvaltı sonrası alışveriş, eve geliş. Aç olmayınca gene çıkış, Kadıköy'e anneyle iniş. Bir iki dükkana bakış, geri dönüş. Saatin 15:30 olmuş olması, "bu saatte yemek yesek akşam kaça kalırız yahu hem de canımız meyve istedi ayol!" nidasıyla meyve salatası yaparak hem ara öğün hem de öğle yemeği niyetine bunu bir güzel yiyiş (ha, salatanın üzerine 1 kaşık müsli ekleyiş, yanına katılacak cevizi içine karıştırış da var).

Sonra alışveriş mahsulü her bir şeyi pişiriş, finali 19:30'da fırından çıkartılan sebzeler ve salata ile yapış.

Biraz dinleniş... Sonra Jillian'la tepiniş... Derken duşa giriş ve hemen akabinde bir kupa papatya çayı eşliğinde bunları yazış. Az sonra kitabı ele alış ve akşamı sakince bitiriş.

Gitmeden listeyi ekleyiş :

55.gün
10:30
1 küçük dilim vakfıkebir ekmeği
 
bol domates+yeşil biber
 
bir dilim beyaz peynir
 
1er lokma kaşar & dil peyniri
 
3 adet siyah zeytin
 
1 yumurtadan sade omlet
15:30
1 kivi + 1/2 elma + 1/2 portakal
 
2 ceviz
 
1 çorba kaşığı müsli
19:30
fırında ızgara mantar, kırmızı çarliston biber, kabak
 
 
yeşil salata
 
soya filizi (1 avuç)
 
pancar turşusu (2 kaşık)

:)

8 yorum:

  1. Benim 55. Cilgin günüm:

    6:30 uyanis
    6:45 kahvalti
    7:30. Ise baslayis
    10:30. Paydos
    11:00. Oglumun futbol macina Bakis (Kar yagisi altinda,kis geri geldi)
    12:30. Mutfak alis verisi
    14:00. Mutfaga giris
    17:30 mutfaktan cikis( Hamur mayalandi oglumunalman arkadasi ailesiyle yemege davetliler: Lahmacun yapildi,kirmizi lahanali havuc salatasi,marul salatasi ,peynirli sigara böregi,z.yagli sarma( Hazir aldim) mercimek Corbasi yapildi
    18:00 yemek fasli
    21:00 misafirler gitti
    Ortalik toplandi Espresso icildi
    Dinlenmeye gecildi.
    Ne mi yedim:
    Kahvalti ve ara düzgün yendi, öglen 1 Dilim hindi incecik Dilim yendi
    1 Dilim ekmek peynirli yendi.1 /2 Biber ayak üstü atistirildi.
    Ve aksammm:
    1 kase corba(Az.)
    2 lahmacun 2kasik havuclu 2kasik marullu salata yendi.Su an esim 1 koca
    Dilim ari sokmasi pastasi yiyor( Hazir) .ben hic orali bile olmadim.
    Kendime kocaman bir aferin degil mi?
    Bu arada yemekler nefis,son günlerdeki yedilerimle birebir ötüsüyor nerdeyse .Hayirli isinizde mutluluklar dilerim.Yakinda dügün olmasi senin icinde motivasyon olacaktir
    Spor malesef bugün kaldi yarin devam.iyi pazarlar sana Aslicigim ....













    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şulecim, bence de, o kadar hazırlık ve yemek ve de hatta pasta içerisinde kendine böylesine hakim olabildiğin için sana koskocaman bir aferin!! böyle böyle farkını göreceğiz işte... :)

      evet, 5 ekim'de düğün planlanıyor, sanırım yaz sonu gibi yavaş yavaş kıyafetimi bakmaya başlarım ve bu benim için ekstra (ve müthiş) bir motivasyon sağlıyor! teşekkür ederim iyi dileklerin için. çok güzel bir pazar dilerim ayrıca.

      Sil
  2. Aslııııııııı sen o düğüne fıstık gibi gidersin şimdi!!! Görümceyi gördün mü görümceyi??? diye konuşulursun :)) Süper bir motivasyonmuş bu.
    Burada da kar kış var ve dün film maratonu yapıp 3 film izledik sinemada patlamış mısır kokuları içinde ve benim elimde kemirdiğim dilimlenmiş elma&mandalinayla. Sabır sabır :))
    Detoks sonrası hafta çok güzelmiş, öğlen yemekleri özellikle. Sebze yemeği ve salata bayıldım. Bu haftada hiç yoğurt olmaması kötü hele ben tam evde yoğurt mayalamaya başlamışken :)
    Jillian'a bakacağım şimdi fena gaza getiriyorsun beni!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahahahahah ay dudu sen çok yaşa, güldürdün beni akşam akşam :)) ama evet valla ne yalan söyleyeyim, motivasyonum arttı bu gelişmelerle, belirli bir süre koymamıştım ama şimdi gözümü en azından "second base" için 5 ekim'e diktim (efenim second base'imiz 70 kg... herhalde önümüzdeki 5 ayda beceririm, ya da öyle umuyorum!)
      sana koskocaman bir aferin ve tebrikler gönderiyorum dudu sinemadaki iraden için, süper yapmışsın ve afiyet olmuş işte, harika!
      jillian'a bak, baktıktan sonra da yap bak göreceksin çooook faydalı (fahri jillian elçisi oldum hahahah)

      Sil
  3. Bloğunuz çok güzel ellerinize sağlık.Fast haftası için önerilerinizi bekliyorum.


    mevsimlerden romadan sklamen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili sklamen, çok teşekkür ederim ve merhaba! :)
      fast haftası konusunda ben de sıkıntı yaşıyorum açık söylemek gerekirse, işe ne götürsem ne yapsam bilemedim salata olmadığı için. korkarım biraz hile yapacağım çünkü evden yemek götürüp orada ısıtma imkanım olmayacak ve etli ya da kıymalı yemeği ısıtmak gerekecek diye düşünüyorum. akşamları için pırasadan tutun karnabahara, brokoliden ıspanağa bir sürü çeşit toparladım aslında ama öğlenler konusunda dertliyim. bir tavuk haşlayıp göğsünü parçaladım bir kaba koydum yarın işe götüreceğim ve salata ile birlikte bir gün o tavuktan bir gün ton balığı stoğumdan yiyeceğim gibi görünüyor. kafa kafaya verip seçenek yaratabiliriz belki?

      sevgiler.

      Sil
  4. Jilliana bende pazar günü takildim ve bugün baldirlarim,omuzlarimin etrafi agriyor:(
    Olsun gecer...Ben bu Hanimin önceden 10 dk.lik klibini yapmistim o zaman böyle olmamisti .ackcasii Kanter icinde Kaldim ,anlasilan Pek effektiv:))) sule

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şulecim her gün devam edebilirsen çok kısa süre sonra alışacaksın ve hatta az bile gelecek ve bir sonraki level'a geçeceksin bak gör! :)

      ben level 1 haricinde sürekli ve sadece "beginners" seviyesini yapıyorum ama olsun, hareket harekettir. az önce bugünlük jillian seansımı bitirdim ve üstelik bugün level 3 yaptım!! canım çıktı ama sabaha geçer haha :)

      Sil