10 Mart 2013 Pazar

56.Gün için uzun lafa gerek yok!

Valla en baştan söyleyeyim okur: AÇIM!

Yani, öyle böyle değil, gerçekten - cidden - anlatamayacağım kadar çok açım.

"Daha önce hiç acıkmadın mı kızım bu ne feryat figan??" diye soracak olanlara nanik yaparım, surat asarım, kalp kırarım. Bu nedenle de sevimsiz yüzümü kendime saklayarak kısa kısa yazıp gidip yatacağım ki hem Pazartesi sendromu hem fast week telaşı hem de açlık bir süre beynimde donsun kalsın. :)

Önce liste:


56.gün
09:00
2 dilim tahıllı ekmek
 
bir dilim beyaz peynir
 
6 adet yeşil zeytin
 
1 domates
11:00
1 kivi
 
2 ceviz
13:00
şehriyeli tavuk suyu çorbası
 
ton balıklı salata
 
haşlanmış fasulye
17:00
tavuklu ıspanak yemeği
 
3 kaşık yoğurt
18:00
6 badem

Kahvaltı klasik, en dolu dolu olanından.
Normalden biraz farklı olarak bu hafta sonu günü ara öğün yemeyi başardım mutluyum.
Öğle yemeği pek fena değil, biraz fazla protein oldu evet ama şimdi o kadar tavuk haşlamışım fast week'e hazırlık olarak (göğsünü didip kaba doldurdum işe götürüyorum ayıptır söylemesi çok çok afedersiniz) ve suyuna da mis gibi çorba yapmışım dumanları tüten, içmese miydim? Kardeşime kocaman bir ton balıklı salata yaparken kendime yapmasa mıydım? Yaptım, içtim, yedim.
Akşam maç telaşına düşünce (19:00 başlangıçlı maça 18:00'de evden çıkacaksam haliyle 17:00'de yemek gerekti) dün yaptığım tavuğu oturdum yedim, pek güzel olmuş valla bu kadarını beklemiyordum söyleyeyim. Yoğurt da benim bugünkü günahım olsun, dayanamadım tazecikti vallahi! :)

Ha... Maça gitmek üzere evden çıkarken oralarda açlıktan bayılacağım paranoyasına kapılan ev halkının ani müdahalesiyle o bademleri ağzımda buldum bakın bunda dahi ben yarı suçluyum :P

Gittim geldim ve şimdi açım.
Peh!

Geçici ve bugüne mahsus olduğuna eminim, bu açlığı içtiğim çaylara veriyorum: çay sevmeyen insan çay içerse midesi kazınıyor işte ve akılsız başın cezasını mide böyle gurul gurul çekiyor! :))

Gidiyorum yatmaya. Fast week hakkındaki düşüncelerim de yakında oluşur ve burada çiziktiririm mutlaka. Ciao!!

12 yorum:

  1. Fast Week te ara öğün kesin yok mu aslı ekmek falan da yok patates pirinç de yok di mi yanlış anlamadım yine maalesef doğru mu anladım
    Nuray

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben olmadığını düşünüyorum nuraycım, listeye hiç yazılmamış, yorumlarda da olmadığının teyidini okuduğumu hatırlıyorum.

      önceki haftalara kıyasla zor bir hafta olacağa benziyor!

      Sil
  2. Aclik duygusu bazi seylerin dogru yapilmadigina isaret eder. Az lifli besin, az su, az protein aliyor olabilir misiniz? Hepsinin miktarlarini artirin derim ben. Ozellikle midenizi dolu tutacak, lifli besinlerden yemege ozen gosterin ve lutfen asla ama asla acliktan bayginlik hissedecek asamalara gelmeyin. Yapmaya calistigimiz bu degil. Roma'dan selamlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mehtap hanım, dün hariç hiçbir gün acıkmadım biliyor musunuz? sanırım dünün sorumlusu da gereksiz yere fazladan içtiğim çaylar oldu, bünye alışık olmayınca mide isyan ediyor olsa gerek! :)
      bu arada, fast week konusunda pek heyecanlıyım, nedense bir detoks haftasıymışcasına beklenti oluşturdum, insan bu kadar iyi sonuçlar alınca ister istemez her değişen programdan "fazlası"nı beklemeye başlıyor. sevgi & selamlar.

      Sil
    2. Zaten neredeyse bir karbonhidrat detoxu haftasi. Bu arada aksamustu sutlukahvesinden korkmayin ve yeter ki aclik duygusu yasamayin. Kolay gelsin

      Sil
  3. sen hadi cidden açsın benimse gözüm aç bir kaç gündür. 5 öğünü ard arda yiyesim var öyle bir açlık hiç sevmediğim bir hal :)
    bir de kabızlık. pek kimse yazmamış bu derdini. ben de kabızlık ve gaz var, göbeğim şiştikçe şişerken kilom da 2 haftadır yerinde duruyor :) hayırlar olsun :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. birine iyi gelen diğerine gelmez bilirim ve genelde öneride bulunmaktan da çekinirim ama bana kivi hep iyi geldi bu diyet boyunca dudu, zararı da yok sonuçta, dene istersen?

      Sil
    2. evet evet kivi ve armut yedim dün. karnım insin ya o kadar kilo verdim kocaman göbekle geziyorum :D

      Sil
  4. Sevgili Duduya cevap:
    Bende de sislik ve gaz sorunu oluyor Dikkat etmezsem.Cözüm, anason ,kimyon ve Rezene
    Karisimi Bitki cayi ( Anis,Kümmel,Fenchel) cayi bunu Ben Hazir posette aliyorum cok cok iyi
    Geliyor.yemekten sonra Özellikle aksam icince rahatlatiyor.bu cayi cocuklarada gaz icin doktorarbeit öneriyor.aktarda Belki bulursunuz. Sodali su ( Maden ) sularida,sekersizde olsa
    Soft iceceklerde gazi körùklüyor.kabizliga Kuru erik,Kuru kayisi .armut ve dogadan form
    Kayisi cayi cok acayiiippp iyi geliyor,bunu daha önce yorumlarda yazmistim....umarim faydasi olur.hamburgtan sevgiler herkese...Aralarin olmamasi benimde gözümü biraz
    Korkutuyor.kolay Gelsin.Sule

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Sule
      Cok tesekkur ederim. Bugun aldım rezene çayını hatta şimdi de içiyorum içine de biraz taze nane yaprakları koydum. Form caylarını ıcıyorum ama onların da pek saglıklı olmadıgını dusunuyorum. Resmen diyare yapıyor :)
      Neyse sımdılık kendıme geldım duzeldı sayılır umarım cayın da faydası olur.
      Aslı senden de papatya cayını cok duydugum ıcın onu da aldım denedım. guzelmıs :)

      Sil
  5. Doktorarbeit i padin düzeltmesi," doktorlar" dogrusu :)

    YanıtlaSil
  6. şule, yazdığın her şeyi not ettim, süper valla çok teşekkürler! :)

    bu arada, hiç de fena gitmiyor fast week sanki, ne dersiniz?

    YanıtlaSil