21 Mart 2013 Perşembe

66.Günde Rotaya Dönüş

Kendime geldim arkadaşlar yahu!

Ailemin endişeli büyüklerini ikna ettim şahanerella bir durumda olduğuma, ayrıca kendime bir diyetisyen randevusu aldım önümüzdeki haftaya (diyet listesi için değil, bizim listemiz şahane! sadece şu makinalarına bir soksunlar bakayım beni, ölçsünler yağımı kasımı suyumu falan filan, belki kan tahlili de yaptırırım ne zamandır baktırmadım kendime, aradan çıkar hem). Ayrıca tartıma kavuştum, dün akşam bir baktım şöyle: anam ne çokmuş yağ oranım! Demek ki 14 Ocak öncesi bu tartıda tartılmış olsaymışım alarm zilleri çalacakmış dört bir yanda! :)) Kas oranım da çooook yüksek olmamakla birlikte hiç de fena değilmiş (öyle dedi bu konuda benden daha bilgili olan kardeşim) ve bu konuda tabii teşekkürü Jillian hak ediyor. Şimdi biraz böyle takip edelim bakalım ne kadar yağ kaybediyorum ve de kas kaybı ile ilgili endişeye gerek var mı.

35 yıl boyunca sağlıklı beslenmek ve egzersizle ilgilenmediğim için pişmanım aslına bakarsanız gençler yav! Ama zararın neresinden dönülse kardır diyerek kendimi hiiiiç de hırpalamıyorum bu konuda (evet, bir süredir birlikteyiz burada, artık anlamışsınızdır, kendimi hırpalamayı hiç sevmem, nasıl olsa akşam olacak sonra gene sabah olacak falan filan derken bu günler geçiiiip gidiyor, kendimizi mahvetmemize hiç gerek yok, değil mi?)

Dün gibi bugün de bizim işler pek yoğun olacak, gideyim ben dünün listesini bırakıp şuraya.

66.gün
07:40
2 adet evde yapılmış poğaça
 
sütlü kahve (şekersiz)
10:45
1 ceviz
 
1 elma
12:45
1 kase domates çorbası
 
3 kaşık bulgur pilavı
 
marul + kırmızı lahana
 
4 parça pancar turşusu
 
1/2 zeytinyağlı biber dolma
17:00
sütlü kahve (şekersiz)
19:30
3 adet köfte
 
salata
 
brüksel lahanası
 
zeytinyağlı kereviz

Çok güzel geçsin gününüz / geceniz! :)

9 yorum:

  1. bende senin listenden kopyalar cekiyorum aslicim;) 1 kilo vermisim nasil sevindim anlatamam birde spora basladim öyle iyi geliyorki..cok uzun sürmeyen power plate e basladim..sadece 10 ile 20 dakika arasi sürüyor fakat 2 saat spor ile birebirmis ve oglum da yanimda olabiliyor bu süre icinde:)
    biraz haber vereyim dedim kendimden:))
    ben hep burdayim, seni ve mehtap i sürekli takip etmekteyim:)
    iyiki varsiniz!!
    bende güzel bir gün gecirmeni diliyorum aslicim..
    selamlar
    nil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nil merhaba! güzel sözlerin için öncelikle çok teşekkür ederim, sabahım şenlendi sayende :)
      aralıklarla, vakit buldukça yaz lütfen, çok seviniyorum.
      power plate'i evde mi yapıyorsun? nasıl oluyor o? biraz bilgi verebilirsen ÇOK mutlu olurum, şimdiden sağol. sevgiler.

      Sil
  2. günaydınlaaaar.. ya ben de mi gitsem acaba? o kadar hamilelik emzirme zayıflama ne oldu bünyede ne değişti hiç bilmiyorum.nereye gidiceksin aslı? ben ümraniye civarındayım.Hamileyken erdem hastanesinin diyetisyenine gidip hava atmıştım "ayyy valla çok dikkat etmek lazım hamileyken bileeee, napiim ben doktorcum" diye.iki gün sonra okul pikniğinde camış gibi yemiştim :D ve daha uzun süreli sonuca bakacak olursak hamilelikte 25 kilo alarak Hulk'a dönüşmüştüm.Ama erdem hastanesindeki cici kızı pek sevmedim ben elime liste tutuşturup göndermişti.tek diyetisyen maceram bu hüsran görüldüğü üzre :D ümraniye civarı uygun diyetisyen arayım ben de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kızılay'ın diyetisyeninden aldım valla ben randevuyu büşracım tavsiye üzerine. zaten aslına bakarsan derdim şu ölçümleri yaptırmak aslında sadece: birden fazla gitmeyi hiç düşünmüyorum yani, sen şu mehtap hn'ın listelerini bir takip edebilsen neler olacak da işte etmiyorsun anacım! :))

      (ben altıntepe kızılay'dan aldım, bana daha kolay diye)

      Sil
    2. hımm tamam ben de bi bakınayım zaten çocuka düzenli gidemem.diyetisyende iş deil yaa kendimizde iş aslında. ama bi görüneyim ne olmuş ne bitmiş.yeni liste gelsin başlayım ben de.olmadı başa dönerim.gerçekten kendi kafama göre yapamıyorum.kaçamak oluyor.ben öğlenleri çok yiyemiyorum kendime hazırlicak zaman olmuyor.o yüzden akşama saldırmaya kalkıyorum.benim sorunum bu aslında.artık vakit tamam kendimi terkediyorum :D

      Sil
  3. Aslicim ben avusturyada yasiyorum, viyanada gittigim power plate merkezi ve üstelik sadece bayanlar icin..cocuklari veya bebekleride yanimizda götürüp orda oyun oynama imkanlari sunuyorlar..biz simdilik oglumla memnun kaldik:)
    ben sikilastigimi hissediyorum, en cokta kollarimda..
    listeye bugünde uyamadim öyle stresli bir gündiki( tabiki mazaret) enerjimi yemek yiyerek toparladim:( öyle alismisim maalesef...
    yarin yine devam...
    sence taa bastanmi baslamaliyim asli?
    mehtapta sordum ama kimse duymuyor orda beni...
    seni azmini yürekten kutluyorum!!
    birde öyle icten öyle dogal yaziyorsun ki, iyiki acmissin bu blogu bence!
    benim gibi bir cok kisi eminim yararlaniyordur..
    kucak dolusu selam gönderiyorum sana, istanbula..?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nil'cim gunaydin! :)
      powerplate cok iyi geliyor diyorlar, benim de aklimda arastirmak vardi onu, aslinda pilates dusunuyorum ama cok vakit ayirmam mumkun olmadigi icin acaba hizli ve kisa ve net bir sekilde powerplate vb bir sey mi yapsam diye de dusunuyorum bazen.
      nil'cim, maalesef ben fikir vermek konusunda cok dogru insan olmayabilirim, doktor olmadigim icin yonlendirmem sakat olur diye korkuyorum. sadece ben ne yapiyorum onu soyleyeyim: hep kaldigim yerden devam ediyorum ama cok cok az kacamak yaptigim icin cok da uzerinde durmuyorum. fakat eger disiplin saglamak sorunsa o zaman belki de en bastan baslamakta fayda var? mehtap hn listeleri belirli bir duzene gore ayarliyor cunku, sirasiyla yapinca cok kolaylasiyor takip etmek. belki en iyisi bastan baslamaktir?
      iyi dilek ve sozlerin icin de cok cok tesekkurler! sizlerden yorum / yanit / bilgi geldikce ben o kadar seviniyorum ki, hep birlikte site yapiyoruz burada ;)
      sevgiler!

      Sil
  4. ben Nil:)
    yani az önce sana yazi gönderen kisi..
    (umarim bir anda bir kac kisi göndermemistir:))
    selamlar!

    YanıtlaSil
  5. Aslıcığım ne tartısı aldın, beni de tartsana?

    YanıtlaSil