17 Mart 2013 Pazar

Adı gibi Fast Week... 6/7 & 7/7 (62 & 63. Günler)

Hafta sonum, tahmin edebileceğiniz gibi, pek çok ama çok çok yoğun geçti okur kardeşlerim... Haliyle yemek düzenim şaştı (özellikle de bugün, dün gene fena idare etmedim aslında). Bu nedenle de çok da kendimi temize çıkartmaya ve kabahatlerimi örtmeye çalışmadan buraya listelerimi alacağım. Önce bir şunları ekleyelim de bu suçluluk hissi omuzlarımdan kalksın:


62.gün
63.gün
08:30
1/2 dilim vakfıkebir ekmeği
09:00
1/2 dilim vakfıkebir ekmeği
 
1 dilim beyaz peynir
 
1 dilim beyaz peynir
 
1 küçük dilim izmir tulumu
 
3 adet yeşil zeytin
 
3 adet yeşil zeytin
 
3 adet siyah zeytin
 
3 adet siyah zeytin
11:45
sütlü kahve (şekersiz)
 
1/2 haşlanmış yumurta
 
1 dilim portakal
12:00
ızgara göğüs tavuklu salata
 
1 lokma muz
16:00
sütlü kahve (şekersiz)
12:45
250ml orman meyveli kefir
18:00
fırında fileto somon
14:30
1 domates
 
roka-domates
 
160 gr light ton balığı
 
marul-turp-kırmızı biber-soğan
17:00
sütlü kahve (şekersiz)
21:00
1 parça bitter çikolata
18:30
tavuk göğüs sote
 
 
 
salata
 
 
20:30
1 parça bitter çikolata +
1 dilim portakal

Mini not: Vakfıkebir ekmeği dedim ama aslında ekmek tam buğday ekmeği. Şekli vakfıkebir ekmeğine benziyor diye öyle dedim. 1/2 dilim de en küçükçe olan dilimlerin el yordamıyla yarıya bölünmüş parçalarının daha küçük olanına tekabül ediyor. Ona göre canlandırınız gözünüzde. ;)

Cumartesimin sorunu (bence) ekmekle yumurtayı VE de peyniri (üstelik bir de ek olarak küçük de bir de tulumu) birlikte yemiş olmam. Çok ölçülü olduğuma inansam da diyet listesinin dışında olduğunu hepimiz biliyoruz ama şimdi (in my defence) taaa İzmir'den ailem gelmiş, gelirken bana tulum getirmiş ki benim sapıkça sevdiğim peyniri en bir güzel peynircimizden alıp gelmişler... Yemeseydim de ayıp mı etseydim? :D Günün tek firesi olduğu için belki akııııp geçmiştir diyorum.

Bugün ise enteresan bir şekilde kaydı aslında kahvaltı ile akşam yemeği arasında. Kahvaltı sonrası pek acıktım ve kendime bir sütlü kahve yaptım. Afiyet oldu yalan yok! Meyve yiyen teyzem tarafından cebren ve hile ile bir dilim portakal ve bir lokma (parmağınıza bakın, onun bir boğumunu görün, işte o kadar) muz yedirildi (bunun tercümesi: "Aaaa teyze, meyve mi yiyosun? Accık alıyım mı ondan?").

Öğlen yemek yiyebilecek durumda değildim ve bu nedenle de (daha önceden Derya'nın akşam içtiğinde onu tok tuttuğunu söylediğini hatırladığım) bir küçük şişe kefiri devirdim. Evet 1 saatten fazla bir süre beni tok tuttu fakat aman yarabbi sonrasında bir acıktım, anlatamam size! Derhal kendime gelerek proteinime sarıldım, yanına domat doğradım ve mideye indirdim hemen. Akşamüstü annem ve teyzelerim kendilerine kahve yaptıklarında benim de içeceğim düşüncesiyle bana da kahve yapmışlar, kırmadım, onu da içtim (etti mi sana kefiri de sayarsak 3 ayrı ara öğün, hem de fast week'in sonuna kadar bunca disiplinle gelmişken!!). Akşam yemeği pişti, kazasız belasız yendi ve sonrasında da herkes yerken bana da bir parça çikolata ve bir dilim portakal gene cebren ve hile ile yedirildi!

Anlayacağınız, aslında birçok insanın diyetten ufacık bir sapma olarak gördüğü bu şeyler benim hastalıklı ruhum ve kafam için fast week'i sonuna kadar götürdükten sonra son günde iyice bir sapıtma hali. Mutsuz muyum? Asla! :)

Yarın slow week'e dönüş. Ooooh gene öğle yemeği derdi yok, çok güzel! Herkese şimdiden çok çok çok iyi bir hafta diliyorum. Sevgiyle. :)

8 yorum:

  1. Orman meyveli herseyi cooooookkk severim.
    Bende gecen hafta 2sefer Kefir ictim ,birisini frambuazla pure yaptim
    Digerinide olgun armutla.bu haftada ara ögünde tüketmeyi düsünüyorum.yine frambuaz ve Yaban mersini himmmmmhim.
    Bu arada söyleyeyim meyveli yada meyvesiz Kefir bagirsaklari cok calistiriyor......Slow haftasin gelmesine bende sevindim.
    Bugün uyandigimda yine Kar yagmis,daha Dün hepsi erimisti yahu...
    Sevgilerle Sule

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şulecim bahar kapıda sıkma kendini geçecek bu karlar da :))

      orman meyvelerini ben de çok çok severim, kefiri de o haliyle çok beğendim, meyveli yoğurt aşkımı karşıladı valla! dediğin gibi püre yapmayı da deneyeceğim ilk fırsatta.

      hey hey tartıldın mı bakim? :D

      Sil
  2. Öğle yemeği yokmuydu slow da
    Nur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. var tabii ki fakat benim sıkıntım işyerimde öğle yemeğini bazen diyete uygun bulamamak. o zamanlar zaman zaman sorun yaşayabiliyorum bir şey ayarlayabilmek için.

      slow week'teki yemek seçenekleri geniş olduğu için ise mutlaka yemekhanede çıkan yemeklerle bir şekilde örtüşüyor ve benim en azından 1 hafta öğle yemeği planlayıp düşünmem gerekmiyor :)

      Sil
  3. Evet bugun tartildim,sebebini blogta Uzun Uzun yazdim. Yayinladiklarinda okursun,simdi kisa keseyim Aydin havasi olsun. :)))
    62 kg den 56,700 düstüm :))
    154cm. :))

    Annemle bugün Tel. konusunca Kilo verip vermedigimi sordu,söyleyince:
    Amaaaaan kiziiiiiim cok vermeeeee!!! Sonra geri alamazsin haaaa! :)))
    Ben ki en kisa zamanda geri Kilo almada Rekor sahibi biriyimki.:((
    Bir sey olmaz Anne acaba 52ye kadar insem mi? Diye söyleyince sakiiiin haaaa!
    Ama Programin sonuna kadar beraberiz.hedefif zaten 54 tü Az. Kaldi farketmez...Selamlar Sule.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oooooooo harikaymış şulecim tebrik ederim!! :) azıcık yolun kalmış, süper yahu çok sevindim :D

      anneler de haklı aslında haha benim annem de hep aynı şeyi söylüyor ama biz birlikte o kiloyu koruyacağız aynı zamanda değil mi? ;)

      Sil
  4. Tumum peyniri hem de Izmir tulumu yemeseydin hatri kalirdi bence, iyi yapmissin :-))
    ben de sahsen dayanamam.Ayiptir soylemesi burada (amerikada) yasadigimiz sehirde her zaman Turk markali peynirleri bulamiyoruz o yuzden gecen ay sehir disina gitmistim ve ordan ben de tulum peyniri aldim ve arada yiyorum kahvaltida. Normal porsiyonun cok daha azini yiyorum hem yagli hem tuzlu diye ama o bile yetiyor mutlu olmama.Zaten olan olmus, mideye inmis coktan biraz daha fazla su ve hareketle onu kapatacagindan eminim.Ritmini bozmaman dilegiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevcan merhaba! :) yaşasın benim dilimden anlayan, tulum aşığı biri daha ya valla ben türkiye'de yaşamama rağmen o halis izmir tulumunu ancak memleketten gelenler oldukça yediğim için görünce kendime engel olarak işkence yapmak istemiyorum ama yine de "az" bir lokma dahi yesem mutlu oluyorum. bolca su içtim, egzersizimi de zaten yaptım (aslında bugün biraz olağanındışında fazla yedim ama o bugünün postunun konusu, sonra günah çıkartacağım).

      Sil