5 Mart 2013 Salı

Dalya için yolu yarıladık: 51.Gün

Bu akşam sanırım ilk kez fark ettim bünyemin 3 hafta öncesine kıyasla ne kadar güçlendiğini ve dayanıklılığımın ne kadar arttığını: bu yazıyı yazdıktan sonra aradan çıkartmam gereken bir adet iRo! yazım var (iRo! = ille de ROMAN olsun! = neredeyse 4 - yazıyla DÖRT - yıldır gururlu üyesi olduğum kitap kulübümüz) ve koskocaman bir Yaşar Kemal destanını yorumlamamız gerektiği için de çooook yoğun bir akşam olacağını şimdiden söyleyebilirim. Devamında gene iRo! için bir kitap araştırması yapmam gerekecek, bu sebeple de bu akşam her şeyi kısa kesmekteyim (cümlelerim hariç yahu şuna bak cümle uzadıkça uzuyor!).

Şimdi, her şeyi karmaşıklaştırmadan öncesine dönerek neden ve nasıl bu akşam bünyemin daha güçlü ve daha dayanıklı olduğunu anladığımı söyleyeyim: vaktim yok diye Jillian'ı sadece 1 doz yaptım. Üstelik de hafiften kaytardım korkarım... Şöyle ki, biliyorsunuz iki doz yaparken önce level 1'i sonra da hemen level 2'yi yapıyorum. Bu akşam da ikisini arka arkaya yaparım diye yola çıkarak level 1'le başladım. Level 2'ye geçtim, bir 5 dakika kadar yapmışken gözüm saate takıldı ve geç kalacağım korkusuyla olduğum noktada esnemeye başladım ve orada bıraktım. Yani, tek doz yapmış oldum. Ve, sıkı duralım, HİÇ yorulmadığım gibi sanki egzersiz yapmışım gibi dahi hissetmedim. Şimdi de sanki çok fena kaytarmışım gibi bir his var içimde.

Ama bu akşamlık edebiyat aşkım fitlik aşkımın önüne geçti ve işte yarı mahcup halimle buradayım.

Listemiz şudur efendim bugün:


51.gün
07:45
1 dilim ev yapımı kek
 
sütlü kahve (şekersiz)
10:45
1 elma
 
2 ceviz
12:45
zeytingyağlı kereviz
 
80 gr light ton balığı
 
1 dilim kepek ekmeği
16:00
sütlü kahve (şekersiz)
17:30
1 parça bitter çikolata
19:00
4 köfte
 
brüksel lahanası
 
salata

Kek dediğimiz şey dün akşam Banujum'dan yürüttüm kek oluyor. :) Tarifi şöyle (direkt kendisinin gönderdiği e-mail'den kopyalıyorum) :

Banu'nun Azaltılmış Şekerli ve Kakaolu Keki

4 yumurta
2 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ (ben yarım çay bardağı kullandım )
1 adet vanilya
1 adet kabartma tozu
Yarım çay bardağı su
2 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao

Yumurtayı şekerle beraber çırpın. 1 bardak sıvı yağı ilave edin. Yarım çay bardağı suyu da ilave ettikten sonra iyice karıştırın. Daha sonra un, vanilya ve kabartma tozunu da ilave edin ve biraz daha karıştırın. Hamurun yarısını kek kalıbına dökün. Kalan yarısına kakao ilave edip karıştırdıktan sonra kek kalıbına dökün. 20-25 dakika kadar 150-160 derece fırında pişirin. Kek piştikten sonra 10 dakika soğutun ve kek kalıbını ters çevirin. Afiyet olsun.

Öğle yemeği saatinde şirketin öğle yemeği menüsünde fırın türlü görüp de sevinçle yemekhaneye çıktım ve türlü yerine patates oturtma duvarına tosladım. Bu iki oldu (ama bu benim hatam değil, bu sefer ben doğru bakmışım ama nedense onlar başka yemek getirmiş), yemek şirketine her an savaş açabilirim! Ne kırmızı lahana ne de marul yemek geçti içimden, sanırım çok sıkıldım onlardan artık son 1,5 aydır her gün bu ikisini yemekten. Salata büfesinden 1 servis kaşığı kadar kereviz alıp yedim ve sonrasında kös kös odama döndüm. Derken dank etti ve dolabıma light ton balığını diyetin taaa başında stokladığımı hatırlayınca hazine bulmuş kadar sevinerek konserveden direkt çatalladım, canıma değsin.

O listede görebileceğiniz gibi, bir adet saçmalık var bugün: çikolata! Çok fena tufaya düştüm okur! Bir tedarikçimiz tarafından binbir söz niyaz ve de tehditle o çikolatayı yedirtildim zorla. İnanılmaz gibi geliyor ama cidden öyle. Yedim. Kıramadım. Pişman değilim.

Ve şimdi huzurdan çekilerek kitap kulübü görevlerime dalıyorum. Sizleri teeek tek tek tek öpüyorum.

7 yorum:

  1. benim de daha önce 4 senelik bi bloggerlığım oldu.ve bir çok arkadaş edindim.nerden baksan 7 senedir gerçek hayatta hiç karşılaşmadığım sanal arkadaşlarım var.bir çok şey öğrendim blogcu arkadaşlarımdan.seviyorum blog arkadaşlığını.:)evlilik mevlilik çocuk derken yazamaz oldum.şimdi 40 lar kulübü diye bi oluşumun içerisine girdim.40 yazar bi kitap çıkartıyor.pek çok konuda oek çok kitap hazırlamışlar.ticari kaygısı yok.hobi amaçlı bişi.sizin iro da çok güzel bi oluşummuş.iyi fikir.

    YanıtlaSil
  2. aslına bakarsan ben de çok arkadaş edindim eski (şimdi çoktan kapattığım ve sildiğim) blogum üzerinden. çok sağlam arkadaşlıklar hem de ve çoğunu da sanal ortam dediğimiz şuradan dışarıya taşıyabildim. güzel bir şey tabii insanı önce "içindekiler" ile tanımak. iRo! da aslında o bloglar sayesinde ortaya çıktı ve iyi ki de çıktı! :)
    40lar kulübü enteresana benziyormuş büşra, bakacağım ilk fırsatta.

    YanıtlaSil
  3. bitter çikolata yemişsin nolcak ki?zaten arada bir vermiyor mu diyette oyle hatırlyorum? ben bitter hiç yemediğim sevmediğim için bakmıyorum bile o satırlara :)

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Aslı

    Ben olsam bu kek içine bu kadar çok yumurta koymam ,eğer biraz diyet olacaksa,unun da kalorisini azaltmak ve kekimim lif oranını artırmak amacıyla biraz un(çavdar,yulaf vs),biraz kepek(Ruşeym diye satılıyor) ve birazda yulaf ezmesi karıştırarak koyardım...Un daha sağlıklı olurdu..Nedersin 1 dilimda bana ayırırsan sabah kahvaltıda yerdim iyi olurdu

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esma çok teşekkürler öneriler için! Keki hafta sonu yapmayı planlıyordum, böyle deneyeyim :)

      (ilk kez deneyeceğim una bir şeyler eklemeyi, önerin var mıdır ölçüler için?)

      Sil
  5. Ölçü çok kullanmıyorum ben göz kararı ayarlayabilirsin,yumurta azalınca sıvısı azalır,az süt ilave edebilirsin veya yarım yağlı yoğurt koyabilirsin,şekeri azaltıp meyve koyabilirsin şekeri ordan karşılayıp biraz da meyve posası katarsın ,daha sağlıklı bir kek olur..Ben de sabah için sebzeli bir kek yapmayı planlıyorum.

    Öğle öğününde aldığın 80 gr ton balık biraz az gelir,onu 150 gr alırsan daha iyi olur bence yoksa acıkırsın

    Kolay gelsin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler öneriler için, sana da aynı şekilde kolaylıklar dilerim :)

      Sil