18 Mart 2013 Pazartesi

Dönüm noktası: 64.Gündeki "relapse"

Eğer bu yola çıkarken ve bu blogu açtığımda her şeyi günü gününe ve olduğu gibi (hiçbir şey gizlemeden) yazacağıma söz vermemiş olsaydım sanırım bugün hiç olmamış gibi davranır ve yazmazdım dahi. Ama öyle yapmadım, dolayısıyla da öyle davranmıyorum.

Bugün sanırım çok önemli bir dönüm noktasıydı benim için. TAMAM ya da DEVAM kararlarından birini vermem gerekti gibi hissediyorum.

Ben kararımı DEVAMdan yana kullandım, bunu en başta söyleyeyim.

Her şey iyi başlamıştı, slow week'e dönüşümüzü de kullanarak annemin ricam üzerine dün 1/4 çay bardağı zeytinyağ ile yaptığı (küçük) poğaçalardan yedim sabah. İki tanesi bir adet normal ev poğaçası gibi oluyor bunların. Ara öğüne kavuştuk, keyifle meyvemi ve cevizimi yedim. Öğle yemeğimi yemekhaneden yedim. Yolunda gidiyordum. İçimdeki sıkıntıyı ise anlatmam zor, bir taraftan (yakınlarım tarafından son zamanlarda duymaya başladığım ve kafamda sürekli dönmeye başlayan) "yav gerçekten de 2 ayda 15 kilo çok mu fazla?" düşüncesini şimdilik dile getirmiyorum, bunu düşünmekteyim.

Sonra bir toplantıya girdim çıktım, midemdeki kazınmayı anlatmam mümkün değil! Saat daha sadece 14:30'ken ve ben illa bir şeyle kendimi yatıştırmam gerekiyorsa gayet uygun seçeneklere sahipken oturup bir tane poğaça ve sonrasında bir poğaça daha yedim. Evet tamam ev yapımı, evet çok az yağlı ve evet küçük boyutlu ama gereksiz ve zamansız işte. Kendimi bu konuda çok hırpalamasam da yine de çok memnun değilim bu yaptığımdan. Ama yaptım, hemen üzerine de "günün kalanında ne yapacağım ben akşam evde de değilim, arkadaşlarımla Starbucks'ta buluşacağım" diye beynime bir kıymık sapladım.

Günün ortasında poğaça yemeyi unutmuşum, haliyle fazlaca tıkadı beni ve arkadaşlarımla buluştuğumda çok da fazla acıkmamıştım. Yemek istemedi canım, bir chai latte aldım Starbucks'tan ve yanına da en uygun seçenek gibi gördüğüm Wasa sandöviçlerden aldım arasında krem peynir olan (kalorisinin diğer sandöviçlerden ve kek mekten daha uygun olacağına emindim). Sonrasında ise (sanırım aylardır ilk kez) içimdeki regl canavarı beni ele geçirdi ve çikolata diye kıvranırken buldum kendimi. Gene tezgahtaydım ama bu sefer çok canavarca şeyler yapmak geldi içimden. Gene en makul seçenek olduğunu düşündüğüm ve umduğum Wasa tahıllı barlara gitti elim, birini aldım, oturdum ve yedim.

64.gün
07:40
2 adet evde yapılmış poğaça
10:30
2 mandalina
 
2 ceviz
12:30
1 kase mercimek çorbası
 
1 dilim ekmek
 
3 adet köfte
 
marul + kırmızı lahana
 
lahana + 1 kaşık yoğurt
 
zeytinyağlı kereviz
14:30
2 adet evde yapılmış poğaça
19:00
Yağsız sütle chai latte
 
Wasa krem peynirli sandöviç
 
Wasa çikolata & fındıklı tahıllı çıtır bar
 

Sanırım daha beter olabilirdi bugün. Battı balık yan gider, yarın toparlarım diyerek o sevdiğim sandöviçten ve hatta belki bir dilim brownie'den yiyebilirdim. Yemedim. Canım çok istemedi aslına bakarsanız çünkü çok da raydan çıkmak istemedim çünkü fark ettim ki ben bu diyete devam edeceğim. Bugün belki bir mihenk taşı olacak son aylarda aldığım en fazla kalori & karbonhidrat açısından ama ben yine de aynen devam edeceğim.

Egzersiz konusunda da bugün bedbahtım. Eve nispeten geç geldim, bitirmem gereken bir işimi bitirdim, bu sebeple de Jillian'dan uzak kaldım. Starbucks'a ve Starbucks'tan toplam 20 dk'lık iyi tempolu bir yürüyüş oldu tüm günün egzersizi.

Pişman olacak bir durum belki yok ama yine de bundan sonrasında daha zor olacak belki benim için her şey ya da araya bu esi verdiğim için daha da rahatlayacağım çünkü görüyorum ki biraz sapsam da, yolumdan memnunum ben. Yeter ki sağlıkla ve rahat kafayla forma gireyim.

Herkese sevgiler.

19 yorum:

  1. 2 ayda 15 kilo senin için fazla değil.8-9 kilosu ödem bile olabilir.geçenlerde doktorum programınadaki bi doktor öyle demişti.70 kiloluk bi insan 7 kilo ödem taşıyabilir.yani sen 65 kilo ile başlayıp iki ayda 15 kilo versen bence o sağlıksız olurdu ki sen doktor tavsiyesi bi diyeti uyguluyorsun. ve de hiç sağlıksız bi liste değil bence herşey var.olsun olsun.devam tabiki de.sana öyle çok özeniyorum ki.demir gibi iraden var.ben niye öyle değilim çözemedim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. büşracım çok teşekkür ederim, dün kısa süreli bir panik yaptım sanırım, ama şimdi iyiyim ve aldığım tüm destekle de çok mutlu ve memnunum halimden.
      dün bir arkadaşım da bana mesaj atmıştı bu tantanamın üzerine, bazı dikkat etmem gereken noktaları yazmış ki kafama yattı biraz kafamı toparlayayım onları da yazacağım. mehtap hn da sağolsun ona gönderdiğim bir e-mail'e yanıt vermiş ve bazı sorular sormuş, onlarda da bir sıkıntı yok gibi görünüyor (bir iki güne onları da alacağım buraya, neye dikkat etmeli herkes belki daha net olur kafamızda).
      gideyim bir de şu yağıma kasıma falana filana baktırayım evdeki koşturmaca hafifleyince, içim rahatlasın diyorum.
      öperim!

      Sil
  2. merhaba asli afiyet olsun bogacalara.
    hepimizin ufak da olsa kacamaklari oluyor.
    birde üstüne spor yapiyorsun o da bayagi enerji istiyor.
    devam kararina sevindim. bizede motive oluyorsun.
    hollandada yasamissin bizim komsu ülkede.
    oralara gelecek olursan bu taraflarada beklerim.
    sevgiler
    öykü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler öykü desteğin için :)
      pes etmeye cidden niyetim yok, kendimi bu kadar sağlıklı ve hafif (ve de tabii enerjik) hissederken iyi yolda olduğuma eminim diyebilirim.
      birlikte devam ediyoruz tabii ki ;)
      olur da yolum o taraflara düşerse, öncesinde haber veririm tabii ki ama ne zaman olur kim bilir!
      sevgiler.

      Sil
  3. ya takma kafana benim bi arkadaş var neredeyse hergün bi kaçamak yapıyo ama o bile kilo verdi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tanıyor muyum acaba? duyduğuma göre kaçamaklarına rağmen çok şahane sonuçlar alan biri varmış cidden! ;)

      Sil
    2. Ben de olabülürüm sanırım o :)

      Sil
    3. hahahahahahahaha!! :D

      Sil
  4. oh ne güzel afiyet olsun! :) o ara kaçamaklar iyi oluyor. ben de istanbul kaçamağında yaptıklarımla çok mutlu olmuştum ki senin bu 2 poğaçanın yanında hiç kalır benim yaptıklarım.
    pazar sabahından beri bende de gitmek bilmeyen bir baş dönmesi var. mütemadiyen bulutların arasındayım :) dün gittiğim doktor da bir şey diyemedi ama işte kilo verme sürecinde olunca akla ilk o geliyor ve acaba mı diyorum. sonra da düşünüyorum; hiç beslenmediğim kadar sağlıklı besleniyorum, sebze, balık, meyve yiyorum yani imkan yok. o yüzden sen de endişelenme. gerçekten de bizim yaptığımız diyet değil, bir beslenme şekli. ve faydasından başka hiçbir şeyi olamaz bize.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oturup da düşündüğüm zaman ben de aynı şeyi fark ediyorum duducum, hem aç kalmıyorum ve enerjim hiç ama hiç düşmüyor hem de hayatım boyunca yemediğim kadar salata - et - meyve yiyorum.
      suyumu içiyorum bolca, kahveyi çok azalttım, hareket ediyorum düzenli bir şekilde... daha ne olsun?
      valla cidden bir elin nesi var iki elin sesi var diyenler doğru demiş! :)

      Sil
  5. SEVGİLİ ASLI İNSAN İSTER İSTEMEZ ÇEVREDEKİLERİN ETKİSİNDE KALIYOR MAALESEF. BENDE 13 KİLO VERDİM AMA ETRAF GÖRÜPTE SORUNCA İKİ AYDA 13 KİLO DİYE,HIZLI VERMİŞSİN BIRAKINCA HEMEN GERİ ALICAKSIN DİYE SÖYLEMLERDE BULUNUYORLAR. BUDA İNSANIN İSTER İSTEMEZ CANINI SIKIYOR.
    AMA BENİM KİLOM ÇOK FAZLA VE HAKİKATEN KAÇAMAK YAPMADAN DENİLENİN DIŞINA ÇIKMADAN VE YÜRÜYÜŞ YAPARAK HERALDE BU KADAR SÜREDE NORMALDİR DİYE DÜŞÜNÜYORUM KENDİMCE.
    SENİNDE DEDİĞİN GİBİ ARKADAŞININ VE MEHTAP HANIMIN DEDİKLERİNİ BİZLERLE PAYLAŞIRSAN BELKİ BİZİM GİBİ RUHEN SIKINTIDA OLANLARA BİR FAYDASI OLUR VE ÇOK KAFAYA TAKMADAN DİYETİMİZLE İLGİLENİRİZ.
    BOL HAREKETLİ SAĞLIKLI GÜNLER ASLICIM SANA.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili serap, merhaba! çok teşekkür ederim yazdıkların için, ben de çok fazla bir kiloyla başladım ve bu nedenle bu kadar çok kilo verebildiğimi düşünüyorum, bu nedenle seninle aynı şeyleri yaşıyor olabileceğimizi tahmin ediyorum. verdiğin kilolardan ötürü seni tebrik ederim ayrıca, bu yolun kalan kısmında da destek olalım birbirimize! :)
      bu aralar biraz çok yoğun geçiyor günlerim ve yalan yanlış hiçbir şey aktarmak istemem ama ilk fırsatta tamamını buraya da yazacağım çünkü bana faydalı geldi ve herkesin faydalanabileceğini sanıyorum.

      sevgilerle, kolay gelsin serapcım.

      Sil
  6. Yo yo efekti biliyorsun.15 kiloyu verdin Eger bu beslenme sistemini tamamen Terk edersen
    Ne olacaginin farkindasin.Elbette bir tahlil yaptir icin rahat etsin.yakin zamana kadar spor yapmiyordun,hayatindaki fazla yaglari yararsiz sekerleride cikardin normal Bu kadar kilonun
    Gitmesi.15 kiloyu 2ayda almak vücüda daha zararli degilmi?
    Kilo alirsin aaaa Dikkat et daha veremezsin yada biraz verirsin aaaaa! Hastamisin iyi gözükmüyorsun vs,vs cevreyi mutlu etmek zor.Mehtap hanimla yazisman iyi olmus en dogru
    Yardimi ondan alacaksin.zaten zararli olsaydi vücüdun Sinyal verirdi.o zaman düsünürdün
    Birakmayi ilerde zaten güclendirme ve koruma zamani gelecek.Kacamaklar aliskanliga dönüsmedikce ekstra Sporla telafi edilecektir.Fransiz Kadinin yorumunu okumussun senden
    Daha cok Kilo vermis.hikayesinin bütün detaylarini bende merakla bekliyorum.bircoklari icinde örneksin yola devam etmek icin senden positiv enerji aliyorlar,unutma .sevgiler Sule

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ooff hata verdi yorumum gitmedi. yeniden yazıyorum. demiştim ki;
      turkler-yabancılar kıyaslamaları yapmayı cidden hiç sevmiyorum fakat söylemeden edemeyeceğim. bu birini görür görmez "aaaa sen kilo mu aldın nolduuu?" ya da "aaa nolmuş sana kilo mu verdin? betin bezin gitmiş yüzün süzülmüş aa tü kaka" söylemleri sadece bize özel. hollanda'ya taşındığımdan beri çok kilo da aldım çok kilo da verdim zaman zaman ve bir kişi bile tutup da bana bununla ilgili bir şey demedi. sonra hooop istanbul'a gidiyorum ve daha ilk karşılaşmada "aaaa kilo mu aldın sen?" elinin körü :) herkes şöyle bir hemen süzüyor birbirini. halbuki kilo konuları ne kadar hassas, böyle ilk dakikada konuşulmasa, yüze dan diye vurulmasa! annemi de uyarmıştım bu konuda. dikkat etmeye başlamış, iyi ki uyardın beni artık kimseye bir şey demiyorum haklısın ne ayıp bir şeymiş dedi :) herkes kendi kilosuna baksın arkadaşşşşşım sinirlendirmesinler bizi :)))
      takma kafana aslı! kimseye de hesap vermek zorunda değilsin. en güzeli aslında "dont spread the word!" mehtap hanım da demişti ya.
      yiyorum yiyorum kilo veriyorum hayatım noluyor ben de anlamadım de :)

      Sil
    2. ahahahahhaha benim için artık çok geç duducum yav, benim bir ışıklı bilbord yaptırmadığım kaldı :)))
      kendimce nedenim de şu: herkes bilsin ki kimse bana açıklama yaptırtmasın tekrar tekrar tekrar ve benim kimsenin yanında kaçamak yapabilecek halim olmasın.

      olan oldu artık, bundan sonra önümüzdeki maçlara bakıyoruz :D

      Sil
  7. Ayrica istedigimiz kiloya düssekte eski hatali yemek yeme sistemine dönmeyecegiz Ki,bu isin sirrini ögrendikten sonra niye ayni hatalari tekrarlayalim ki.olabilir sasirip yanlis yola saparbiliriz ama mevsimlerden Romanin adresini Biliyoruz degilmi?
    Morallerimizi bozmalarina izin vermiyelim :))) biz güclüyüz...Sule

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok güzel demişsin şulecim valla hepsinde haklısın. geçici bir durum oldu zaten benim için o panik hali, dünde kaldı ve bugün aynen eski kafamla devam ediyorum, sabır ve inatla ;)

      dediğin gibi, doğrusunu öğrendikten sonra insan zaten hatalısını yapmıyor. ve evet: biz güçlüyüz! :)

      Sil
  8. Yahu aslı sen ne burcusun arkadaşım yapma böyle kendine poğaçaları ye kendini yime
    Benimde bugün işler sarpa sardı daha önce bir kaç kez olduğu gibi sabah ok ara sadece ceviz sonra 1 kuru pasta 1 kuru pasta daha 1 addettik şekerpare küçücükgözleme parçası 3 adet sarma sonra saat 5 te çorba ve et salata şeklinde bir gün geçirdim mecburiyetten öğle yemeği şansım olmamasından dolayı böyle oldu
    Kendimi azıcık yedim ama senin kadar değil yapma böyle
    Senin şu Fener'in ne badireler atlattı da bak şimdi maalesef :) nerelerde
    Nuri

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben sanırım "deli" burcuyum nuray yahu :))
      cidden merak edip de sorduysan ama yine de cevap vereyim: yükseleni akrep olan bir ikizler burcuyum, derler ki her iki burcumun da en pis özelliklerini taşıyormuşum (ben diyenlerin yalancısıyım haha).
      yemiyorum artık kendimi, yapacak bir şey yok zaten biz (dediğin gibi!) fenerbahçe taraftarları olarak alıştık maçın son saniyesine kadar hop oturup hop kalkmaya ve saçımızı başımızı yolmaya eheheheh bu nedenle de talimliyim anlayacağın :D

      geçti o kendimi didiklemelerim, gene girdim hizaya, şimdi her şey yolunda merkez: tamam!
      bu arada, ne güzel şeyler yemişsin yahu! afiyet olsun :))

      Sil