14 Mart 2013 Perşembe

Fast Week'te 3/7 (59.Gün)

Dün akşam yazamadığım gibi Jillian'ı da yapamadım (ve açık söylemek gerekirse, yazamamaktan çok Jillian'ı görememek ve sesini duyamamak oturdu içime, çok alıştım her gün kendisiyle ve "kızlar"ıyla karşı karşıya kalmaya!). Sebebim geçerli sayılır, şöyle ki: akşam misafirim vardı, canım kardeşim ve en yakın arkadaşım Ç.ciğim geldi ve bir süredir görüşemediğimiz için saat 22:30'a kadar sohbet ve geyik yapmakla vaktimizi geçirmek 150 level Jillian yapmaktan daha faydalı oldu bana. :)

Ç. gittikten sonra, ortalığı toparlayıp ertesi günün (ki bugün oluyor o) kıyafeti vs. hazırlandıktan sonra yapabilir miydim Jillian'ı? Yapabilirdim evet, saat daha sadece 23:00 idi ve o saatte egzersiz yapmak çok da sorun olmazdı nasıl olsa 25 dk sürdüğü için. Fakat uykuya yenik düştüm okur valla... Aldım elime kitabımı, girdim yatağa, sanırım 15 dk kadar ya okudum ya okumadım ve uyumuştum. Son zamanlarda sürekli uyumak (uyumasam dahi yatay halde olmak) istiyorum - evet, kendime rağmen içine, hem de ta derinlerine, daldığım depresyon halimin bir sonucu bu. Geçeceği için üzerinde durmuyorum ama çabuk geçse iyi olur yani!

Dün yediklerimin hepsi aşağıda. Çikolatalarıma laf etmeyin lütfen, birini mutfak tezgahında kırarken lavabonun içine düşürüp ıslandığı için, ikram edemem bunu bari ziyan olmasın düşüncesiyle atıverdim ağzıma hiç düşünmeden. Diğerini ise kahvenin yanında herkese ikram ederken bir parça yedim. Yaklaşan regl nedeniyle vücudumu birazcık yatıştırmam sanırım tam 59 gündür diyet yapıyorken çok büyük bir günah olmasa gerek? Ya da, umarım değildir artık...


59.gün
07:45
2 dilim tahıllı ekmek
 
bir dilim beyaz peynir
 
4 adet yeşil zeytin
 
1 adet siyah zeytin
12:45
marul + kırmızı lahana
 
turp
 
1 adet kabak imambayıldı
 
tavuk göğsü (haşlanmış)
16:00
sütlü kahve (şekersiz)
19:30
kıymalı taze fasulye
 
salata
21:00
2 parça bitter çikolata

Bugün de her gün gibi heyheylerim üzerimde. Diyetle alakası yok, hiç ona yormayın ve bana "he he" ya da "hı hı" diyip geçin lütfen. :)

Öpücükler!

Not: Daha önceden yazdığım bir yazı vardı (tıktıktık) hani kendi kendime çevremin bana vereceği motiveyşın hediyelerini listelediğim... O listedeki ilk maddeye dün itibariyle hak kazandım ey okur! :) Bazı sebeplerden ötürü hemen olamayacak olsa da en geç 2 hafta sonra o mamalar midemde  olacak ona göre! :)

11 yorum:

  1. aslı
    çok merak ediyorum kıyafetlerin filan boyle çok çok bol gelmeye başladı mı? benim 6 kg bile çok fark yaptı sen ne durumdasın? bir de sabahları hiç ot yemiyorsun. niye? hani bilelim biz de varsa bi sebebi :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. son dönem kıyafetlerimin hepsi bayağı bir bol geliyor zaten, eskiden göbeği popoyu kapatmak için giydiğim uzun uzun şeyleri şimdi belimdeki kemeri çuval sıkar gibi sıktığımı gizlemek için giyiyorum ve ayrıca da bir arkadaşımın tabiriyle "90ların rap starı gibi kıçımdan düşen kotlarla" dolanıyorum ortalıkta :D işe genelde kot pantalon giydiğim için bu şekilde hala idare ediyorum valla :))

      otlara gelince, tembelliğimden başka bir sebep yok canım yav... işyerime peynir zeytin getirdim, her sabah ekmeği çantama sallayıp geliyorum valla otlara ayıracak vaktim yok sadece :)

      Sil
  2. Arkadas sohbeti Spordan daha iyi gelmistir eminim.Dün oglumla saat 5te sinamadaydik.
    Okul tatilinden yararlanip nihayet "Life of Pi" yi seyrettik 3D . Film nerdeyse piyasadan kalkkacak biz anca gidebildik.okul spor derken zaman olmadi.cok güzeldi tabii pahalida.
    Neyse saat 7:30 gibi evdeyiz Midem Zil Caliyor .oglum iki hamburger yemisti dönüste.
    Dondurulmus alabalik Vardi cözdürmüstüm.2 tane pisirme kabinda hemen firini isittim Baligi
    Balik baharati ile hallettikten sonra firina attim ve buzdolabindaki artan otlarla Domates,kirmizi soganla bir salata yapip Baligi beklemeden yedim 25 dk.sonra muradima
    Erdim. Acliktan gözüm dönmüstü ve ikisinide Yerim derken 1 taneside yetti. Biraz gec yedim
    Ama kocamak yapmadim:)) ya bu dondurulmus baliklar cok iyi oluyor .tavsiye ederim.
    Buzlukta Birde dondurulmus hamsi var.ama temizlenecek.hazir Bu kadar yazmisken
    Belkibilirsin ama yazayim hamsiyi baharatladiktan biraz LIMON suyu ve z.yagi azicik harmanladiktan sonra firinin izgarasinda alüminyum folyenin üstünde izgara yapiyorsun 1 kere cevirdikten sonra bugu yapmissin gibi oluyor yanina salata tamamdir.Bugün spora devam.sevgilerle Sule

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne güzel bir gün olmuş ama! :)

      bu arada, şulecim sana ne kadar teşekkür etsem az, aklıma yemek fikirleri geliyor sayende ve verdiğin tarifleri hep yazıyorum bir kenara kullanacağım zamanlar için :) ben de dondurulmuş balığı (hem mezgit hem çipura) tutuyorum buzlukta bazen çok pratik oluyor. taze balık avantajımızı kullanmaya çalışıyorum ama bolca eğer vaktim varsa. hamsi tarifini bilmiyordum bak, ilk fırsatta deneyeceğim.

      spordan vazgeçmeyelim, faydası gün geçtikçe artıyor, ben çok mutluyum ve herkes bu sevinci yaşasın istiyorum ;)

      Sil
  3. size imreniyorum..ben bir türlü beceremiyorum:( tam dikkat edeyim derken tamamen listenin disindayim yine:(( hem emziren ve 2 yasinda cok aktiv olan oglumla öyle yorucu ki yediklerimle hic dikkat edemiyorum:(((
    ama aslicim seni keyifle takip ediyorum!
    tebrik ederim süpersin gercektende!!
    selamlar
    nil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili nil, çok teşekkür ederim! :)
      sizlerden de ses çıktıkça daha da güveniyorum kendime, arasıra şu kafasını kaldırıp da "homurhomurhomur rejimdiyetfalanfilan ye kızım iç kızım boşverboşverboşver" diyen mıymıntıya tekmeyi basıyorum valla böylece! :))
      durumun kolay değil gerçekten de ama geçecek nasıl olsa, daha normalleşecek her şey, o zaman her şey daha kolay olacak eminim. biraz sabır ve mümkün olduğu ölçüde dikkat yeter belki de şimdilik senin için ne dersin?

      Sil
  4. haklisin aslicim, o sözleri bende cok duyuyorum maalesef..simdi de diyetin sirasimi diyen cok var..ve yaz geliyor dügünler var bende hala dogumda aldigim kilolarimi veremedim:( oglumu cok seviyorum ve her animi onunla geciriyorum bu da cok yorucu oluyor..yorgunluk sürekli emzirmek beni elimde olmadan kek bisküvi gibi zararli yiyeceklere yönlendiriyor..onlari yemesem gergin oluyorum, ogluma enerjim kalmiyor:(
    canim aslicim kusura bakma ben cok üzgünüm tartida yine fazla kilomu görünce birde hep 58 kilolardaydim o yüzden bu beni daha cok yipratiyor:(
    seninle paylasmak ama cok iyi geldi..
    seni örnek aliyorum!! mehtapa utancim sonsuz, o kadar emek veriyor karsiligi bu olmamaliydi:((
    iyi geceler canim!
    selamlar!

    YanıtlaSil
  5. simdi anladim;)) süpersin!!! bende öyle düsünebilirim, bos ver ye cikolatayi sonra futbola devam minik afacanla diyor icindeki ses, en iyisi cikolata yerine havuc veya elma yemek olabilir;))
    selamlar tekrar, cok sagol canim verdigin cevap icin!
    nil

    YanıtlaSil
  6. nil'cim, ne demek!!! her zaman yaz, her zaman haberleşelim, sadece "zayıflamak" değil bizim derdimiz bundan sonra, hem zayıflamak hem de mutlu & sağlıklı olmak.
    ben, sana kıyasla, elbette çok daha rahat durumdayım çünkü emzirmek gibi bir sorumluluğum olmadığı için istediğim gibi kısabiliyorum yediklerimden ve ufacık bir yavrucak gözlerini dikip bana koca koca bakarak ilgi beklemediği için de (oy ne güzeldir o şimdi!) dilediğim zaman ister egzersiz yapıyorum ister kafama göre yemek yapabiliyorum.
    kusura bakacak hiçbir şey olmadığı gibi, üzülmeye de bence çok gerek yok, bunlar geçici dönemler bak ben yıllarca üzerime yığılıp kalmış koskoca 94 kilodan yola çıktım yavaş yavaş ve kendi tempomda veriyorum kiloları. senin için de uygun tempo oluşacaktır eminim ki sen biraz daha rahatlayınca. çikolata yerine sana kesinlikle ve kesinlikle 1 kırmızı elma (en azından tatlı olur!) ve yanında da biraz ceviz ya da badem tavsiye ederim, zaten mehtap hn'ın listesinde de vardı ve o kadar çok iyi geliyor ki, inan bana ;)
    sevgilerle, iyi geceler!

    YanıtlaSil
  7. cok tesekkür ederim asli! gercekten cok haklisin gercektende!!hic böyle düsünmemistim dogrusunu söylemek gerekirse..mutlu olunca daha zayif hissettigim dogru;) ve eger karamsar isem kendimi 100 kilodan bile fazla hissediyorum..en cok üzüldügüm cevremde herkezin ama herkezin "aaa hala kilo verememissin, baya kilo almissin, seni taniyamiyoruz" gibi gibi sözleri..ama iyiki esim ve oglum var birde senin ve mehtapin yazilari ile kafama takmamaya calisiyorum:)
    iyiki varsiniz!! iyiki!!
    bu arada resmini gördüm, müthis görünüyorsun! elbisenede bayildim aslicim! gercektende sen benim icin örnek bir insansin, en önemlisi bakis acin cok güzel!
    kendine ve yüregine cok iyi bak!
    selamlar
    iyi geceler diliyorum
    nil:)

    YanıtlaSil
  8. nilciğim çok sağol, ne kadar tatlısın. :)

    yapabilirsen çevrendekilerin dediklerine büyük ölçüde kulağını tıkamaya çalışsan, belki moral bozulmalarının önüne geçebilirsin? ya da listelerden faydalanarak kendine daha uygun bir liste yaparak ona uyabilirsin? bir günü böyle "başarıyla" bitirdiğini düşünmek bile çok iyi motivasyon olabiliyor.

    dediğim gibi, sen hep yaz lütfen. sevgilerle!

    YanıtlaSil