17 Mart 2013 Pazar

Mutfak Marifetleri - 2

Ev bu aralar kalabalık: ben, annem, kardeşim ve iki teyzem birlikteyiz. öbürgün küçük teyzemin kızı da bize katılacak. haftaya cuma günü büyük teyzemin oğlu ve kızı ve onun kocası ile oğlu da gelecek, finalde ise küçük teyzemin kocası cumartesi öğlen gelmiş olacak. Haftaya Cumartesi akşamı yapılacak nişan için mevzi tutarak safları sıklaştırıyoruz arkadaşlar! :D

Şahane bir şey bu tabii ki, evde bir hareket, sofralarda kalabalık ve her kafadan çıkan sesler, insanın hoşuna gidiyor. Her şey daha bir eğlenceli böyle sanki... :)

Hal böyle olunca yemek derdi de başlıyor tabii, mutfak severler ve pratikler için büyük sorun değil aslında. Ben bir tek nişan günü diyeti ne yaparım diye strese girmiştim, sonunda o güne mahsus kalmak üzere biraz daha rahat davranabileceğime karar verince kendime gelebildim tekrar.

Yemek derdi diyorduk. Mutfağı sevdiğim ve yemek yapmayı da iyi bir terapi olarak gördüğüm için en sevdiğim ev işi mutfak işleri. Evdeysem zaten kimseye bırakmam yemek yapmayı, hafta sonları da mutlaka bende olur top. Dün akşam somonumla (hahahaha Özlemimin somonunu da kendime yonttum böylece) hava bastım sofrada, yanına gene Özlemimin hardallı patates salatası (ki lokma yemedim, tadına dahi bakmadım) ve roka salatası ve de klasik yeşil salata yapmıştım. Tıka basa doyduk, şimdi fark ettim ki foto yok bir şey yok!

Bugün de elime 900 gr ince dövülmüş piliç göğüs tutuşturularak "buyur cicim" dendi. Buyurdum derhal.

Tavukları şeritler halinde kestikten sonra suyunu salıp birazını da çekene kadar wokta yağsız çevirdim. Üzerine 2 küçük soğanı hilal şeklinde doğrayıp ekledim, aaaazıcık tuz, biraz kırmızı pul biber ve 1 de kapiayı dilimledim attım gitti. Kavurduktan sonra evde diyette olan tek kişinin kendim olduğunu hatırlayarak kalan 4 kişinin hatrına bir çorba kaşığı zeytinyağı ekledim ve şöööyle bir çevirdim hepsini. 2 büyük domatesi de mini mini doğradıktan sonra ekledim ve kapağını kapatıp altını iyice kıstım. 20 dakika sonra pek leziz bir yemeğimiz oldu. Normalde buna kekik ve fesleğen mutlaka katardım ama büyük teyzem bu aralar aldığı ilaçlar nedeniyle baharatlara karşı pek açık olmadığı için risk almak istemedim (tabağında herkes kendi ekledi). Pek güzel oldu benden söylemesi!


Fotoğraf pek de iştah açıcı görünmüyor zira kirli wokun içinde öööyle saçma sapan yemek öncesi apar topar cep telefonuyla çekildi (insan servis tabağına alır değil mi??) ama yine de koymazsam çatlarım madem çekmişim...

4 yorum:

  1. Nefis olmus eline saglik Aslicigim .
    Yag yakici Fat Burner Thai Corbasi tarifi bulmustum.Önceki Gun yapmistim.artan dondurucuya girebiliyormus Ben buzdolabinda sakladim simdi yiyiyorum ,sebzeli,tavuk etli ( Ben beyaz balik eti ile yapmistim) curryqsoslu falan tam uzakasya türü bir sey cok hosuma gitti,birara bloga yazicam.yag yakici yemekler kitabindan deneme :)))
    Sule

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şulecim takip edeceğim tarifi, yaz lütfen yahu ben bayılırım her türlü çorbaya, özellikle de uzak asya mutfağının bir numaralı hayranıyım! mutlaka yaparım sen yazarsan :)

      Sil
  2. kuşummmmmmmmmmmm,
    cuma akşamı inşallah ordayız,nefis yemeklerine yetişemicez:)))) pazar kahvaltı sofranı teftiş ederim artık :)))) hehehehe...öptümmmmmm.
    Sedef

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahahahahahaaaa sedocum benim marifetlerime pek sıra gelemeyecek korkarım hafta sonumuzda ama olsun, birlikte olmak yeter! :)) hadi gelin bekliyoruz! muckkkkssssssssssssssss

      Sil