28 Mart 2013 Perşembe

Porsiyon sıkıntısı (73.Gün)

Yeni listemize fikir olarak alıştım alışmasına ya, porsiyonları ayarlayabildiğimden emin olamamak canımı sıkıyor. Kaşık ölçüsüne dikkat ediyorum etmesine ya, söylenen miktarlarda tabağa aldığım anda porsiyon dehşetli bir şekilde kocaman görünüyor gözüme, oturup yiyorum ve şişiyorum sonrasında ve biraz biraz da şüpheye düşüyorum acaba doğru mu yapıyorum diye.

Fakat, içimi rahatlatabilmemin bir yolunu buldum ve onu sürekli olarak aklımda tutmaya kararlıyım:

94 kilodan 79 kiloya Mehtap Hn'ın listeleriyle düştüğüme ve hala son derece de sağlıklı olduğuma göre, vardır bir bildiği. Böyle bir liste ile belki kilo vermeyeceğim ama çok da önemli değil sonuçta kiloların hepsini verdikten sonra korumayı da öğrenmek gerekeceğine göre bu da benim için faydalı bir iki hafta olacak. Ayrıca da belki şu anda öyle bir noktadayız ki, programların tamamını bitirmeden önce bir süre rölanti gerekiyor bünyeye... O süre de bu süre olabilir pekala, neden olmasın?

Kilo almayacağımdır, sadece vermeyebilirim - en kötü bu olabilir ki bu da pek kötü bir şey değil sonuçta! Tartıdan uzak iki haftamızın 2.gününü aşağıya şöyle bir alalım o halde!

73.gün
07:45
1 dilim tam tahıllı ekmek
 
1 dilim beyaz peyni
 
2 adet kuru kayısı
10:15
1 elma + 2 ceviz
12:45
5 kaşık pirinç pilavı
 
3 kaşık haşlanmış nohut
 
2 kaşık zeytinyağlı taze fasulye
 
marul + kırmızı lahana + lahana
16:45
sütlü kahve (şekersiz)
19:00
hindili soğan yahnisi
 
salata
21:00
2 parça bitter çikolata

Öğle yemeğini doğru uygulayıp uygulamadığımdan emin değilim, okuyan arkadaşlar ben Mehtap Hn'ın oradaki yorumlara bakma fırsatı da bulamadım, salata yemekte sakınca görmemem doğru mudur değil midir bir söz edin hele bakem! :)

Ferah feza listeler, tabakta kalan yemekler, her gün mutlaka Jillianlar... Ben ben değilim artık sanki. Şikayetçi miyim? Asla! :)

10 yorum:

  1. Salata olayini ben zaten her zaman uygulamiyorum Eger sebze varsa.
    Fazla geliyor hemen midemin sistigini hissediyorum.Dukan diyetinden aklimda kalan (orda bir gün Protein birgün Protein arti sebze vardi ve herkes sebze oldugu gün tartildiginda kilosunun artigini yaziyordu sebze vücutta su tutuyormusdiye,ordakiler hergün tartiliyordu hatta Sabah aksam tarti yapanlar vardi :)) )

    Bu arada merak edilmek güzel bir duyguymus ,gurbette olunca insan seviniyor.Sagolsunlar :))
    Fark ettigim kahvaltida 1 Dilim ekmek bana Az. Geliyor. Öglen karbonhidrattan biraz azaltip denge kuruyorum.

    Orda bitter cikolata gördüm ,himmmm izinli günde bende yemeliyim.
    Bu ayki regl günlerimde hayret hic canim cekmedi cikolata,tatli...
    Bitter cikolataya o kadar alistimki normal cikolatalari yiyemiyorum Cookkk tatli geliyor.
    Imkaniniz varsa kahvaltiya yulaf ezmesini deneyim derim.Elma rendeli,tarcinli ve cevizli nefis, sütlac gibi....sekersiz.Sule

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yulaf ezmesi çok severim aslında ama sabahları hazırlayıp yemek zor geliyor aceleyle evden çıkmam gerektiği için genelde :)) ama hafta sonu deneyeceğim bu şekilde, sağolasın şule :)

      dukan diyeti çok sağlıksız diye biliyorum ama açıkçası çok da fikrim yok hakkında, o kadar uzak oldum ki ben diyetlerden miyetlerden bugüne kadar... hele her gün tartılmak sanırım insanı kopartır gider bir süre sonra, değil mi? 100gr almış görse kendini insan o zaman kafayı yer bence :))

      ben bu arada normal çikolata hiç sevmem, bitterciyimdir çocukluğumdan beri, o da 40 yılda bir. şanslıyım mutluyum bu nedenle :D

      Sil
  2. menün bence çok iyi zaten işlem tamamlanınca böyle yiyecez sorun yok bence ayrıca bu süreçte ben değil ama sen yine kilo vericeksin gibi geliyor bana jillian dan dolayı
    vakit buldukça eski yazılarını oku mehtap'ın onlar çok öğretici
    bi kaç başlık veriririm sonra
    bi de hindili soğan yahnisini sen mi yaptın o zaman nasıl yaptın
    salata da sorun yok sanırsam ama mor lahananın özel bir durumu var mı bilemedim
    nuray

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. arpacık soğan + hindi kuşbaşı + 1 çorbakaşığı zeytinyağ. o kadar aslında nuray, hindiyi kavuruyorum iyice, üzerine arpacık soğanları ekleyip üzerini geçecek kadar su koyduktan sonra suyunu çektiriyorum, pek güzel oluyor, hem de hindi cidden tok tutuyor ve de nispeten daha az yağlı oluyor (ben et normalde pek sevmem, idareten bunları yiyorum işte ne yapayım). annemin tarifidir bu, o yapınca çok daha güzel oluyor aslında yav bir ara tarifini tam öğreneyim de yazayım şuraya :)

      mor lahanayı özellikle yazdığı için bir hikmeti vardır diye düşünüyorum ama, emin olamadım...

      Sil
  3. aslı bi de esra ile konuşmluşsunuz diğer postta sağlıklı besleniyoduk şimdi bu liste şişirdi diye bence bu da çok sağlıklı ve dengeli, karbonhidrat ölçülü bakliyat var değerli kuruyemiş var gerekli bu sonraki normal düzenimiz olacak mehtap'ın eski yazılarından anladığım kadarıyla 15001600 lük bi liste tatlı bile yiycez yani benim pek aram yok ama
    nuray

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nuray, "sağlıklılık" meselesinde, ben de katılıyorum tamamen sağlıklı beslenmeye devam ediyoruz, sadece alışmışım sanırım "daha az" yemeye, bu nedenle birden cidden mideme ağrı girer oldu sanki deliler gibi yemişim gibi (mesela, bir bütün pizzayı tek başıma yemişim gibi hissediyorum şu anda, oysa az önce yediğim şey: marul, havuç, 2 yumurta, 1 dilim ekmek. o ekmeği de zorla yedim, belki de o kadar proteinin yanına karbonhidrat gereklidir de o nedenle yazmıştır mehtap hn diye). eski yazılara bakacağım en kısa sürede, maalesef henüz vakit bulamadım.

      bu arada benim de hiç tatlıyla aram yoktur, hiç yemesem çok istisnai durumlar haricinde aklıma gelmez. :)

      Sil
  4. Mevsimlerden Poma....: sofradaki gökkusagi basliginda Mor-Mavi renkli yiyeceklerin faydalarindan bahsediyor.dün tesadüf okumustum...Mor lahana Belki ondandir. Gecen hafta cok sik mor lahana havuc rendeli salata yapmistim.bugün tekrar almaliyim.o kadar güzel renkli salataki deneyin derim.Dikkat elin boyanma tehlikesi var :)) Sule.selamlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben çok severim o mor lahanayı o nedenle pek mutluyum özellikle bunu yemekten :)

      nuray da yorumunda bir iki başlık vermiş, onları da okumayı planlıyorum hafta sonunda, çoook teşekkürler şulecim :)

      Sil
  5. Aslı mehtap'ı tanımak için kırmızı manto ve cam fincanda espresso yazılarını oku bizim yanımızda o kadar harika bir insan var ki daha iyi anlıyacaksın sevgi dolu titiz özenli hem ciddi hem çok duygusal ne kadar şanslıyız
    Nuray

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet bunu ben de fark ettim, benim yazdığım e-mail'e de hiç sektirmeden yanıt verecek kadar da ilgili bu kadar işinin arasında :)

      şansımız büyük, bu nedenle de kullanabildiğim ölçüde kullanmaya çalışıyorum ben de bu şansı.

      fakat, birbirimizden yana da şanslıyız bence, bana desteğiniz o kadar büyük ki, anlatmam mümkün değil! :)

      Sil