20 Mart 2013 Çarşamba

Slow week daha ne kadar slowlaştırılabilir? Deneme 1-2-3 (65.Gün)

Geçen tüm o günlerimizin ardından en hafif tabiriyle çok garip bir haftadan geçiyorum. Bugüne kadar destekleyen ve alkışlayan herkes birden arka arkaya endişelerini dile getirmeye başladılar ve kilo vermeye hiç olmazsa ara vermemi ister oldular.

Ben ise kulak asmadan devam etme kararımı sürdürüyorum ama bir iki konuda uzlaşmak ve daha fazla (çevremle) mücadele etmemek yoluna gidiyorum:

1 - Evet, zaten aklımdaydı, bir doktora görünerek tahlillerimi yaptıracak ve her şeyin yolunda olduğunu herkesin yüzüne yüzüne vuracağım :P İnattan değil yahu, cidden kendimi çok iyi hissediyorum ve ayrıca da zaten bu ay sonu planlarımda vardı bu, merak etmeyiiiin!

2 - Biliyorsunuz evde 3 aile büyüğüm (1 annem + 2 teyzem) var ve her birinin dediklerine / tecrübelerine saygım sonsuz. Bu nedenle annemle yaptığım anlaşma gereği, bu haftaya özel olmak üzere, acıktığımı her hissettiğimde mutlaka bir şey yiyeceğim ve de akşam yemeklerinde bir dilim ekmek katacağım yediklerime.

Bunların haricinde, yola tam gaz devam!

Yukarıdaki 2.madde nedeniyle aşağıdaki listede bir iki sapma var olağandan ama dediğim gibi, bu hafta özel istek üzerine hafif rölantide takılıyorum arkadaşlar, siz lütfen bana uymayın ve listeleri bir bütün olarak uygulamaya devam edin. Yani, annemi dinlemeyin siz (benim başka çarem yok aynı çatı altında ahahahah)


65.gün
07:40
2 adet evde yapılmış poğaça
10:30
12 adet badem
 
1 elma
12:45
1 kase "alaca" çorba
 
1 dilim ekmek
 
etli yeşil fasulye yemeği
 
marul + kırmızı lahana + roka
 
1 çiçek karnabahar (haşlanmış)
 
1 kaşık yoğurt
16:00
sütlü kahve (şekersiz)
17:30
2 kuru kayısı + 1 ceviz
19:00
1 adet evde yapılmış poğaça
 
kıymalı taze fasulye
 
2 kaşık yoğurt

Kuru kayısılar başağrımı gidermek, ceviz ise onun şekerini dengelemek için oldu efem, tamamen kendi eklememdir.

Akşam yemeğinin yoğurtları can çekmesi sonucu tabağa kondular ve salata yerine ikame edildiler, poğaça ise ekmek yerine mideye indirildiler çünkü taze taze evde zaten varken ziyan edilmediler.

Ben anlaşmanın kendime düşen tarafına uydum, şimdi çevremden destek bekliyorum! :)

Ha, evet annem ve teyzelerim de anlaşmanın kendilerine düşen tarafına uydular ve de akşam benimle birlikte Leslie Sansone'nin 1 mil yürüyüşünü gerçekleştirdiler. Çok komik görünüyorduk muhtemelen salonun ortasında 30larında bir kadın, 50lerinde bir kadın, 60larında bir kadın ve 70lerinde bir kadın olarak kare ası tamamlamış olduğumuz yerde yürürken :))) Çok seviyorum hepsini yahu!

(Ben sonrasında bir önceki gün ayrı kaldığımız için çok özleştiğimiz Jillian'ımla devam ettim bir level 2 seansı yaparak, o ayrı...)

18 yorum:

  1. oy yerim ben onları ne güzel evde bi deişiklik bi eğlence olmuş işte leslie abla.benim anam da 50 yaşında ama benden genç 25 yaşındayken canlı canlı mumyalamışlar genç ve çıtır kalmış öyle.pis gıcık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok eğlenceli oldu cidden yahu, bu akşam gene kandırmayı düşünüyorum 3'ünü birden leslie peşinde "walk walk walk" için :))

      anneler teyzeler şahane insanlar vallahi de billahi de! :) 70 yaşında teyzem benden dinç yemin ederim :D maşallah hepsine!

      Sil
  2. yanında hazır senin için endişelenen birileri varken bence sözlerini dinle, üzme, onların da gönlü olsun, ortada bir yerlerde buluşun... abartma tabii ama sen yine de :)
    benim endişelenecek kimsem bile yooooook diye hüngür şakır ağlamaya başlarmışım :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kıyamam ayol bak bizimkilere söylediğim anda onlar 10 kaplan gücünde senin için de endişelenip oralara bile yetişebilirler!! be careful what you wish, you just might get it!! :)))

      Sil
  3. ASLICIM ANNELER BÖYLE ÇOCUKLARI İÇİN ENDİŞELENİRLER, YANINDA BİRDE TEYZELER VARSA,ANNE YARISI OLARAKTAN ENDİŞELER KATLANARAKTAN DAHADA BÜYÜYE BÜYÜYE KOCAMAN OLUR,SENDE ELİN MAHKUM YADA BAZEN İŞİMİZE GELİR DİNLERİZ ONLARI.
    BİRİLERİNİN SENİN İÇİN ENDİŞELENMESİ GÜZEL BİRŞEY, SENDE ONLARI VE KENDİNİ MUTLU ET BENCE.
    İYİ AKŞAMLAR.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. serapcım günaydın, doğru diyorsun gerçekten de ben şikayetçi değilim vallahi üzerimdeki ilgiden (açıkçası şu anda büyük ilgiyle şımartılmam sayesinde 7 yaşında bir çocuk gibi davranan 35 yaşında bir kadın oldum, bir haftamız daha var böyle ve tadını çıkartmaya niyetliyim!).
      onları da dinliyor ve üzmüyorum ama kendim için iyi olanı da unutmayarak uyguluyorum - egzersizi arttırdım biraz ;)

      Sil
  4. Selam Aslicigim,
    Zeynebe senin araciligin ile Yorumda bulunmak istedim,müsadenle:))
    Adsiz secenegi olmadigi icin mecbur kaldim.
    Eveeeettt Zeynep fark FARKEDILIYOR cidden!!!!
    Dogru yoldasin:)))
    Anason,kimyon,Rezene karisimli cay ve nane cayi Mide ve bagirsak rahatsizliklarina iyi geliyor.Tessekkürler Asli .Sule

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şulecim sağol tarif için valla ben de hemen not ettim! :))

      zeynep'le burası üzerinden buluşabilmenize de ayrıca pek mutlu oldum ;)

      Sil
  5. Aslı arkadaşların aksine bişeyler diyecem bence akşam yemeğine ekmek koyacağına öğleni arttır daha iyi o zaman programı da çok bozmamış olursun bide biz bu kiloları sürekli protein yiyerek vermedikki gayet düzenli birbeslenmeseçtiğimiz için böyle oldu bence tahlillerin iyi çıkacak annen tabiki endişelenir ama ana yapıyı bozma bence akşam karbonhidrat çok uzun zamandır almıyoruz zaten akşam karbonhidrat almamayı büyüme hormonunu çalıştırmailgili olduğunu yazmıştı sanki Mehtap

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nuraycım ben de aynı şeyi düşündüm aslında dün, hadi dedim kahvaltıda gönülleri olsun ama akşam düzenimi bozmayayım (ki, öyle yapıyorum artık). akşama "gözleri önünde" yemek için eklemem gerekti bir iki gün, sakinleştiler, cümleten rahatladık :)))
      şu büyüme hormonunu hatırlattığın iyi oldu bak! sağol :)

      Sil
  6. Ben Nuri idi son laf buraya kaldı
    Bi de aslı normalde Türkçe yazım kurallarına çok dikkat ederim ama internet mecrasında bide ipadin klavyesi ile zor oluyor kusura bakma

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. lafı mı olur nuray ya, bu arada ben nuray diye alıştım ama sen her nuri dediğinde "yav acaba nuri mi dememi istiyor" diyorum kendi kendime ama parmaklar alışmış valla nuray'dan başkasını yazmıyor :))

      klavye azizlikleri malum, anlaşabilmek yeterli, kurallar bari burada biraz serbest kalsın ;)

      Sil
  7. Sağol Şule ya :) Hemen o çaydan bulayım.

    YanıtlaSil
  8. Arkadaslar bende i padin Kelime düzeltmesinden yazilimindan muzdaribim.
    Dikkat etmezsem sacma sapan almanca Kelimeler büyük kücük yazilimlar hatali oluyor,benimde kusuruma bakmayin.
    Dün Thai usulu tavuk yaptim.bizimkiler bir ilki yasadilar .onlar pilavla yediler .Tadi güzeldi bir ara tarifi yazarim.
    Bir itiraf benim en cok ve cabuk Kilo aldigim zamanlar: 5yildizli otelde 12 Gun tatil, esimin izinli veya hasta oldugu zamanlarda evde kalmasi, regl zamanindaki tatli istegi.

    Bu hafta esim evde ve regl zamanii:(((
    Cok Dikkat etmem gerekiyor.sabah ve aksam Problem degil ama 10-11 arasi isten dönüste
    Onun kahvalti yapmasi benide davet ediyor kacamaga .

    Dün Shape adli Fitness. Dergisi aldim dvd ilaveli : jillian michaelle. 5kilo 2 haftada
    Kendimi iyi hissedince yapicam ( sanki digerlerini yapabilmisim gibi :))) )
    Biraz dedikodu: bizim jillianin iki cocugu varmis birisi evlatlik ve bombaya Hazir olun
    Hayat arkadasi bir bayan!
    Pek sasirmadim desem. Hepsi dergide yaziyor ve birkac tane beslenme tipi vermis.bir daha ki sefere yazarim . Bu kadar lak lak lakkkk yeter,kafa sisirmiyim .sevgiler Aslicigim.Bu arada
    Daha önce yazdimmi? Iyiki varsin ve bende seni tanidigima seviniyorum.Sule

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şulecim ne kadar tatlı ve içtensin çok teşekkür ederim! :) ben de bu diyete bir yandan kilo verip sağlıklılaştığım için sevinirken bir yandan da çok güzel arkadaşlıklar kurduğumuz için çok seviniyorum! :))

      laf aramızda, jillian'la ilgili bilgiyi biliyordum ben ("kimdir, necidir bu kadın böyle beni deli gibi tepindirtiyor?" diye araştırırken görmüştüm) bebeleri pek tatlı yalnız yav bu arada, değil mi? :)

      sana bu haftanda sabır ve de kolaylıklar diliyorum şulecim, çok iyi kilo veriyoruz bak kaçamak yapacaksan da AZ yap ki geri adım atmış olma ;)

      (yemek tarifini bekliyorum lütfeeeeen!)

      Sil
    2. Hahaaaaaaaaha!
      Bende avrupadan Breaking News...... Olarak giris yapayim demistim:))))
      Intellektüel insanin hali baska tabiiiiii! :)))

      Sil
  9. Öyle büyük kacamaklar yapmiyorum : 1-2 Dilim fazla ekmek ,1-2 tatli kasigi recel falan.birde ara ögün yapmiyacaktim ama hem yapiyorum hemde sirlari biraz karisti.
    Yoksa cikolataya pastaya saldirmiyorum kendimi tutuyorum.birazda olsun bilinclendim :)))

    Corbanin tarifini bir elin nesi vara gönderdim.umarim seninde hosuna gider.Sule

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) neyse bari kurtarılmayacak gibi değilmiş kaçamakların şulecim. zaten senin öyle deliler gibi kilo fazlan kalmadı, dikkatle verirsin hemen onları da! bilinçlendik gerçekten de çok çok, en büyük faydası bu oldu bence mehtap hn'ın bize, değil mi?

      çorbayı başımızın kalabası geçince hemen deneyeceğim, meraktayım eminim çok güzel olacaktır.

      sevgiler.

      Sil