27 Mart 2013 Çarşamba

Yeni Liste! (72.Gün)

Bir kez daha aynı gün içerisinde yazamayarak ertesi sabaha sarkıtmış bulunuyorum günlük girişimi, bu aralar bu çok fena alışkanlık olmaya başladı ama çok geçerli bir sebebim var (gene iRo! kitap kulübü toplantımız yaklaşıyor ve ben gene kitabın daha sadece ortalarındayım ve evde teyzelerim de olduğu için, işler de çok yoğun olunca her şey farklı bir öncelik sırasına girmek zorunda kalıyor).

Dün yeni listemize kavuştuk, çok güzel bir listeymiş çok mutluyum! :) Benim listelerin "güzel"liğini değerlendirmem listedeki öğünlerin içeriğinden çok (ki, bu listenin öğünleri de o pek sevdiğimiz karbonhidratları bolca bulunduruyor) öğle yemeklerini işyerine bir şey getirmeden idare edebilmeme bağlı. Bu listenin öğle yemeği çeşitleri benim yemekhanede çıkan yemeklerle neredeyse her gün idare edebilmemi sağlayacak ki bundan daha iyi ne olabilir? Akşamdan ertesi günün yemeğini düşünmek zorunda olmamak ve yanımda yemek taşımamak şahane bir şey! :)

Bu liste (eğer doğru anladıysam) artık diyete iyice alışmış bünyelerimizi biraz şaşırtmak için tasarlanmış ve bu nedenle bu kadar dolu. "15 gün boyunca kilo vermeyebilirim ama önemli değil, sonrasında gene hızlanacak metabolizmam, panik yok ve aynen uygulamaya devam" diyorum ben, bunu kafama da yazdım ve Mehtap Hn'ın dediği gibi önümüzdeki günler için tartıyla vedalaştım. En son kendimi 78.8 kg'da bıraktım, bakalım ne olacak bu sürenin sonunda...

Dün neler yedim, neler yaptım peki? Listem aşağıda:


72.gün
08:00
3 adet petit beure bisküvi
 
sütlü kahve (şekersiz)
10:30
1 elma + 2 ceviz
12:45
1 kepçe düğün çorbası
 
1 dilim ekmek
 
kıymalı ıspanak + 2 kaşık yoğurt
 
marul + kırmızı lahana
 
1 kaşık zeytinyağlı kereviz
16:00
sütlü kahve (şekersiz)
 
2 kuru kayısı + 1 ceviz
19:00
1 kabak + 1 kapia dolma
 
3 kaşık yoğurt
 
salata
 
haşlanmış kabak & sarımsaklı yoğurt
20:30
1 parça bitter çikolata

Öğleden sonra ara öğünü haricinde pek de sakat bir şey yapmamışım sanki, değil mi? Sonrasında bir de tabii ki Jillian level 3'üm var. Ev kalabalık olunca istediğim kadar vakit ayıramıyorum egzersizlere, bir 25 dk ile idare ediyorum ama önümüzdeki hafta itibariyle onu da arttırabileceğimi sanıyorum. Dün akşam youtube'da gözüme Jillian'ın başka bir programı çarptı ("Killer Buns and Thighs"), bu haftayı alıştığım 30 day shred ile geçirdikten sonra önümüzdeki hafta itibariyle 30 day'i haftada 2 güne indirmeyi ve her gün bu yeni programı yapmayı planlıyorum. Tabii öncesinde şimdilik youtube'da sadece 3-5 dakikalık parçalarını bulabildiğim bu workout'un tamamını bulup bulamayacağımı görmem lazım. Sanırım bana bir D&R ya da benzeri dükkanın yolunu tutmak göründü artık, DVD'leri almakta fayda var. Bakalım artık, kısmet... :)

Dün bir de ayrıca aslında bir Facebook sayfası açmıştım Diyetorfoz için, hatta buraya da bir post girişi yapmıştım bununla ilgili. Sonra sayfayı kapattım, girişi de buradan sildim. Gereksiz geldi birden, alabileceğimin üzerinde sorumluluk almaktan çekindim sanırım. Burada bizbize takılmaya devam edelim biz, en güzeli!

13 yorum:

  1. benim deadline'ım var, kilo vermem de durdu zaten ve bu 2 haftalık liste beni korkuttu. abartmadan abartmadan dengeli yapmaya çalışıcam. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deadline ne zaman? hedef tam olarak ne?

      bu arada, kilo vermenin durmasına sebep zaten yağ hücrelerinin kendilerini tutmaları ve bu nedenle de biz bu sarsıntıyı yaşatıyoruz diye anladım ben. acaba yanlış mı anladım dersin?

      kilo almaktan değil de hiç vermemekten korkuyorum ben de açık söylemek gerekirse dudu yav. ama yapacağım artık bu kadar yaptım, bir bildiği vardır mehtap hn'ın diye. yine de, mümkün olan en az karbonhidratlı seçenekleri bulmaya çalışacağım imkan ölçüsünde :)

      Sil
    2. kesinlikle inanıyorum bu listenin faydalı olacağına yani mutlaka bir bildiği vardır mehtap hn'ın.
      mayıs ayıyla birlikte düğünler başlıyor e yani hoş olurdu bi fit gidebilsem o düğünlere :) neyse 64.9'u kırdık 64.5'u gördüm ama yani yavaş gidiyor benim. ayda 2-3 kg vererek mayıs 14'de 60 olmayı hedeflemiştim ama zor gözüküyor. 3 ayda 10 kg verenler var ne güzel.
      metabolizma çayına başladım dün. denedin mi sen? ıhlamur da koydum içine e gayet içilebilir güzel bir şey oldu. sıcak şarap gibi koktu biraz hoşuma gitti.

      Sil
    3. metabolizma çayını hiç denemedim ben yav içindeki karabiber alerjik olduğum bir madde olduğu için. onsuz devam ediyorum yoluma :)

      belki de bu iki hafta iyi gelir hızlanmaya da ulaşırsın hedefine? 1,5 ay süre var nereden baksan! ;)

      Sil
  2. Aslicigim,ölüyorum yaaa!
    Dünde jillianin(extreme shred)yaptim bugün Koller,bacaklar sirtim Ben burdayim diyorlar.+walk alt Home biraz fazla geldi.😊
    Benim zaten Facebook yok.kararin iyi olmus.😃
    Bu ikihafta Kilo almamak icin pürdikkat etmek lazim,porsiyonlarin kücüklügü büyük önem gerektiriyor.Yoksa güzel liste....simdi hangi kitabi okuyorsun?Selamlar Sule

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aman allah bir de extreme'i mi var o shredlerin?? oy nasıl kaçırmışım yahu! hemen denemeli ve görmeliyim bir jillian müridi olarak :))

      ben sanırım öğle yemeğini biraz fazla kaçırdım, akşam ve yarın telafi edeceğim artık ne yapalım...

      şu anda ece temelkuran'ın "düğümlere üfleyen kadınlar" romanını okuyoruz şulecim illederoman için, o bitince bakalım ne çıkacak kısmetimize :) sen ne okuyorsun?

      Sil
  3. Ben suan Bin Muhtesem Günesi ouyorum.simdiye bitmesi lazimdi.ilk aldigimda okunmadan geri kütüphaneye gitmis,araya karismis diger kitaplarla.Ucurtma avcisini okudum ve daha hosuma gitti.Yinede oralarda dogmadigima seviniyorum.Bu kitabi yariladim.dikkatimi ceken almaancasini okuyorumya afganca bazi kelimeler original haliylede yazilmis .O kadar cok ortak kullandigimiz Kelime var Ki ilginc.Türce cevirisi nasil bilmiyorum.

    Ister inan ister inanma edemedim bugunde DVD le spor yaptim.Acayip ter attiriyor ve biraz daha rahat yaptim bugün.Ama Walk at home kaldi :(
    Selamlar.Sule

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende her iki kitap da yıllardır var aslında şulecim kitaplığımda duruyor ama henüz fırsat bulup da okuyamadım. ama okuyacağım mutlaka ilk fırsatta :)

      egzersizlere alıştın mı bir kere, vücut istiyor, aksatmamakla bence iyi etmişsin, bir süre sonra yapmadığında büyük eksikliğini hissedeceksin sanırım. ben hissediyorum çünkü :)
      sevgiler.

      Sil
  4. Ben de Facebook olayını sevmemiştim Şule gibi ama Twitter da varım. Aslında o anlık ya daha iyi aslı yeme onu bırak elindekini falan diye twittlenebilir. Bu liste çok iyi oldu. En çok annenler falan sevinmiştir

    YanıtlaSil
  5. Hay ben bu ipadin ben Nuray. Yine yorum Adsız gitti ben zaten şu an ummadığım bir kilodayım biraz yemek iyi gelecek bilemiyorum ne yapayım kafam karıştı boy 165. Kilom en son 59,5 du belki 57 58 daha fazla istemem gen kız da değilim yakıştırmıyorum ben çok zayıflığı da iki çocuk annesi bir kadına yeter bu kadar dimi ama
    Şule Sercan sana ne yazmış gördünüz yazmasa merak ediyorum diyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. valla hepsi çok mutlu çok mesut nuray, bir tek ben biraz kafası karışık hallerdeyim liste pek geniş olduğu için :))

      senin durum bayağı iyiymiş, sanırım vermişsin vereceğin kadar bundan sonra korumak lazım. egzersiz vs ile de bence bunu rahatlıkla götürürsün bu saatten sonra :)

      Sil
  6. Merhaba arkadaşlar, bu liste bana da psikolojik olarak çok iyi geldi:) Dün listeyi okur okumaz planlar yapmaya başladım, şu gün mantı, şu gün kahvaltı serbest, şu akşam çerkez yiyeyim diye:)) Fakat sevincim kursağımda kaldı. Dün akşam çerez yedim ama verilen miktarın yarısı olmadan midem bulandı, çok fazla geldi:) Bu gün de öğlen sebzeli bulgur pilavı yedim, baktım şişkinlik yaptı, anlayacağınız sağlıklı beslenmeye alışmışım.Benim de korkum kilo veremezsem bu şekilde diye, çünkü metabolizmam zaten iyice yavaşlamıştı. Ama Mehtap hanıma güveniyorum:)) Sonuç iyi olacak inşaallah:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. esra merhaba!
      alışmış midelerimiz daha az yemeye de ondan tabii hahaha aynı şey benim de başıma geldi! :)
      bu listeyi artık kendi öğrendiklerimiz doğrultusunda ve abartmadan uygulayacağız sanırım, bitki çayları ve egzersizlerle de takviye edince herhalde faydasını da görürüz. "herhalde" dememeliyim aslında, ben de çok güveniyorum mehtap hn'a, o nedenle bu rölantinin mutlaka bir sebebi vardır diye düşünüyorum.

      Sil