9 Mayıs 2013 Perşembe

115. Gün, 72.5 kilo!

İstanbul bugün (öğleden sonra ve akşamı dışarılarda geçireceğim günde) hem kapalı hem de sanki her an azıcık mazıcık yağmur indirecekmiş halde. Dün geceki "çok" üşümemin de etkisi an itibariyle üzerimde, saat daha 8 olmadı ama ben hala tam olarak ısınamadım, üzerimde hem hırka var hem de boynuma doladığım puşim. Normalde çok fazla gelirdi bu mevsimde bu ikili ama şu anda pek iyiyim.

Hem uykusuzum hem üşüyorum, ama bugün için heyecanlıyım arkadaşlar, şöyle ki:

Bugün öğlene kadar çalışacağım evet ama sonra, saat 14:00 gibi ofisten çıkıp gezmelere tozmalara sohbetlere akacağım! :) Öncelikle sevgili Şule'ciğimizle buluşacağız, kahve içeriz ve sohbet ederiz ve nihayet tanışabiliriz diye çok sevinçliyim. Fotoğraf(lar) yarın burada olacak. ;)

Sonrasında da canım ciğerim iki arkadaşımla yemek programımız var, her ikisinin de geçmiş olan (ama programları uyduramamaktan bir türlü planlayıp da gerçekleştiremediğimiz) doğumgünü yemeğini bu akşam ve birlikte yapmak üzere yaklaşık 1 ay önceden randevulaştık, o günden beri biliyorum anlayacağınız bu akşam ipin ucunun (kaçmasa da) gevşeyeceğini. Bu nedenle baştan peşin peşin anlaşalım, yarınki listenin akşam yemeği nedeniyle bu kızı hırpalamak yok!! :))

Dün iyi bir gün oldu, akşam biraz olması gerekenden fazlaydı ama geçerli bir bahanem var:

115.gün
07:45
2 dilim çok tahıllı ekmek
 
1 dilim beyaz peynir
10:00
1 elma
 
2 ceviz
12:45
4 köfte
 
marul + kırmızı lahana + havuç
 
2 kaşık brüksel lahanası
 
1 dilim kepek ekmeği
 
1 kase yoğurt
16:00
sütlü kahve (şekersiz)
16:30
15 badem + 1 kuru erik
19:00
yeşil çorba
 
2 dilim çavdar ekmeği
 
4 kaşık yoğurt

Akşam maça gideceğimiz için (Türkiye Kupası yarı final) midemi tutsun diye ekmekleri ve yoğurdu ekledim ben menüye. İyi ki de öyle yapmışım, uzatmalar ve de penaltı atışları derken eve döndüğümüzde saat 1'e geliyordu ve ben sanırım o saate kadar bayılırdım açlıktan sadece çorba içip de maça gitmiş olsaydım. Evdeyken o kadar sorun olmuyor aç olmak da, dışarılarda ters işler bunlar! Bir de, çok üşüdük yav! Üzerim çok ince olmamakla birlikte paltosuzdum tabii ki Mayıs ortasına yaklaştık diye düşünerek, titredim resmen! Ah, bir de (unutmuşum listeye eklemeyi, şimdi excel'e dönüp ekleyip oradan kopyalamaya da mecalim yok) maçı izlerken yediğim 2 avuç kabak çekirdeği var (evet, giderken yanıma sigaramı almadım, zehir mi yoksa yağ mı diye vermem gereken kararda tercihimi "biraz yağ"dan yana kullandım).

Bir de, akşamüstünde aslında sütlü kahve dışında başka bir ara öğün yok ama bünyem o kadar çok istiyor ki, başağrılarıyla oturup akşam yemeğe saldırmaktansa daha vakitlice bir şey yemek daha mantıklı olacak gibi geliyor bana. Siz ne dersiniz bu konuda?

Madem yarım gün çalışacağım, bugün çok verimli olmam lazım! Herkese sevgiler, yarın haberleşirizzzzzzzzz! ;)


Not: Hatırlarsanız, hedeflerim ve bu hedeflerim doğrultusunda arkadaşlarımdan motivasyon hediyeleri taleplerim vardı (bakınız: tıktıktık). Bu listedeki 4.hedefe dikmiştim gözümü ve bunu yapıp yapamadığımı merak ediyordum. Baktım ve gördüm kiiiii: yapmışım yahu! Aferin bana! :) Dün sabah itibariyle olduğum kilo 72.5, verdiğim toplam kilo 21.5 a dostlar.

20 yorum:

  1. helal olsun sana helal olsun (nası okunması gerektiğini sen bilirsin)
    Aslı kusura bakma ama o kadar yazdığın yazının içindeki sigara beni çok etkiledi kendine bu kadar iyi davranırken ne güzel olurdu araya bu illetle vedalaşmayı da soksan en kısa zamanda kurtulmanı diliyorum
    bide dün iro'da takılı kaldım fotolara baktım eleştirileri okudum aklıma çok sevdiğim bir kitap geldi sana söylemek istedim belki okumuşsundur "uyku evi" ben çok sevmiştim 12 sene önce falean çok satanlardaydı hakediyordu bence
    nuray

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nuraycım valla çok haklısın sigara konusunda. ben şimdiye kadar sağlık sorunu hiç yaşamadım bu nedenle ama çok zararlı bir şey olduğu tabii ki çok çok iyi bildiğim bir şey. biraz daha kilo verdikten ve bizim düğünü atlattıktan sonraki projem de sigara bırakmak olacak, onu da o zaman ayrıca paylaşırım (tam proje insanı oldum hahaha!)

      bakayım dediğin kitaba, okuyayım onu da (seviyorum yeni romanlarla tanışmayı!) çok sağol :)

      Sil
    2. E tebrik etmemiş ya ben alıştım artık kilo kaybetme haberlerine
      Tebrik eder başarılarının devamını dilerim
      Kitabı okumuşsundur diye düşünmüştüm o zaman mutlaka oku
      Nuray

      Sil
    3. hahahah tebrik etmemiş olur musun nuraycım orada o kadar tezahürat yapmışsın ya, daha ne yapacaksın!! ben direkt sigara konusuna dalınca teşekkür etmeyi unutmuşum asıl :))

      okuyacağım, ilk fırsatta mutlaka!

      Sil
  2. Aslııııııı
    Ben de sana ve arkadaşlara minik bir update vermek için geldim sayfana. An itibariyle 61.4 yani resmi olarak 10 kg gitti nerrrrdeyse tam 4. ayımızı kutlamak üzereyken. Meşhur boyfriend jean'imle bir foto çektim, inanılmaz fark!
    Sana da bana da hepimize de tebrikler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ooh-la la duducan!! :)
      seni çok ama çok çok tebrik ederim, darısı başıma diyorum!

      eh, 60'a gerçekten HİÇ bir şey kalmamış, aferin yav :))

      Sil
  3. Tebrikler, tebrikler, tebrikler:)))Seni alkişliyorum:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok mersiiiiii :)
      ben de layığıyla ve itinayla şımarıyorum hahaha!

      Sil
  4. aslıcığım seni çok çok çok kutluyorum.allah nazardan saklasın.anneciğinin de ellerine sağlık.rica etsem yeşil çorbaya neler koyduğunu sorabilir misin kendisine? şuleye selamlar. fotolar bekliyoruz:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ülkücüm çok teşekkür ederim!! :)

      bizim yeşil çorba pek de "çorba" olmuyor açıkçası, blenderdan geçirmeden ve suyunu çektirerek yiyoruz yemek gibi, adı "çorba" sadece :))

      şurada tarif var canım: http://www.diyetorfoz.blogspot.com/2013/02/26gun-yesil-corba.html

      neye benzediğini de şurada görebilirsin, gerçekten de yemek gibi değil mi? : http://www.diyetorfoz.blogspot.com/2013/02/27gun-yesil-corba-in-da-house.html

      Sil
  5. ben ülkü gene unuttum:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) öpüldün demeyi unuttum bak demin ben de!

      Sil
  6. esra sana bi iki satır yazdım okudun mu bilemedim

    YanıtlaSil
  7. Nuray sen misin bana yazan, isim olmayınca bilemedim? Nereye yazdın?? Mail adresimi vereceğim de nereye yazayım? Ortada kalmasın diye hani. Bu gün biraz yoğun geçti, bu yorumu yeni gördüm.

    YanıtlaSil
  8. Evet Esra bendim.
    " Oh ne güzel yeni liste" adlı başlığa yazdım bişeylerde gördün mü bilemedim.
    Sen şuraya yazabilirsin "nanabeapple@gmail.com". Sadece appstore için kullanıyorum bu adresi buraya yazabilirsin. Görüşürüz
    Aslı ile Şule'nin görüşme haberlerini bekliyorum burada heyecanla
    Nuray

    YanıtlaSil

  9. Tebrikler canim benim Suleyle bulusmanizi cok merak ediyorum..Resimleride..

    Öpüyorum bebegim

    YanıtlaSil
  10. "şule yazısı" az öncesi itibariyle yayında efem :)
    sevgiler herkese.

    YanıtlaSil
  11. dolu dolu bir "helal olsun!" çıkıyor ağzımdan senin için! benim de yağ kas su ölçen baskülüm geldi bugün. artık bahanem yok. yarın gerçek kilomu görüp dönmemecesine yeni bir yola çıkıyorum ben de. :)

    Derya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. heyoooo hadi bakalım şimdiden kolay gelsin diyelim! ve ayrıca da ekleyelim efem: sonuçları bilmek istiyoruz! :)))

      bu arada - gene - emin olamamak kaynaklı bir ufak not, "derya" diye görünce ben "bizim derya" diye düşünerek hop diye yazıverdim ama başka bir derya ise çok fazla samimi olmuşum gibi görünebilir birden ehe eğer hatam varsa gecenin bu saatinde çok uykumun gelmiş olmasına veriniz olur mu? :)

      Sil