19 Mayıs 2013 Pazar

124 & 125.Günler: MPG'den uzaklaşmak MPG'yi unutmak değil asla!

Evet gene birer ikişer biriktirme dönemleri başladı korkarım. Ama bu seferki sıkıntıdan olmadı, tamamen yoğunluk ve yorgunluktan. Şöyle ki: dün (haftanın tamamı gibi) pek yoğundu işyerinde durumlarımız, eve geldiğimde bırakın şuraya yazmayı düşünmeyi, adımı dahi doğru söyleyecek halim kalmamıştı vallahi. Bu hafta sonu için "anarşist" planlarım vardı (bugün gidip THY grevine destek verecektim ve yarın da 19 Mayıs yürüyüşlerinden birine katılacaktım) ve bu nedenle de enerji toparlamak için evde yayılıp duvara, tavana, televizyona ve bilumum boşluğa baktım, erken sayılabilecek bir saatte de yattım... Ha, bugün (ve yarın) planlanandan farklı gelişmekte, orası ayrı. :)

Öncelikle dünü çıkartalım aradan:

124.gün
07:45
1 çay bardağı süt
 
4 çorba kaşığı nesfit (k.meyveli)
11:00
2 adet eti form mısır & pirinç patlağı
 
sütlü kahve (şekersiz)
13:00
marul + kırmızı lahana + roka
 
3 yemek kaşığı zeytinyağlı barbunya
 
1/2 dilim kepek ekmeği
 
mezgit fileto (tava)
16:00
3 adet eti form mısır & pirinç patlağı
 
sütlü kahve (şekersiz)
19:00
salata
 
7 adet chicken finger
21:30
1 kayısı + 3 erik
23:00
2 parça bitter çikolata

Chicken finger sayısı çok geldiyse size de, haklısınız valla. Ama o kadar çok güzel olmuştu ki... Sonrasındaki meyveler de eski ağza yeni tat olsun diye televizyon dizisi karşısında yendi. Çikolatalar yatmadan önce lüksü.

Bugün sabah kalkar kalkmaz (normalden biraz geç kalktım bu sabah, saat 8'i geçiyordu) birazcık apar topar hazırlanarak hiçbir şey yemeden kendimi evden dışarı attım. Aylardır ihmal ettiğim bir bakım kürü uygulamam gerekiyordu ve kuaföre gittim (kuaföre hafta sonu gidiyorsam çok erken gitmeyi tercih ediyorum, kalabalık olmadan halloluyor işlerim böylece). Boya da dahil olmak üzere aklınıza gelebilecek heeeer şeyi yaptım yaptırdım ve tekrar bir kadına benzeyerek öğlene doğru eve geldim :)) O saatte kahvaltı yaptım (ilk kez - aylardır gerçekten de İLK kez - kahvaltıyı öğlene sarkıttım ve saatlerce bir şey yemeden durdum). Sonrasında da gördüğünüz gibi... Yeni ve çok sevgili kızkardeşim C. ile dışarıda bazı randevularına gittik birlikte, nikah hazırlıkları malum ;) Ben de bu nedenle grev desteğimi asmak zorunda kaldım korkarım ama gönlüm hep onlarla ve her mecrada verdiğim desteği belirtip bildirmeye devam ediyorum. Ülkenin (hem devletin hem de halkın) çalışan herkesin haklarına ve can sağlığına gereken değeri bir gün verebilmesi ümidim baki... Yine de, bulabildiğim ilk fırsatta yanlarına da giderek desteğimi bizzat gösterebilmeyi çok istiyorum. Sonrasında bir abla kardeş yemeği yedik, damadı çekiştirdik (şaka şaka, öyle bir şey yapmadık!) ve eve geldik: o ne sıcaktı yarabbi! Akşam yemeği hazırlığıydı, yemeğin kendisiydi, ligin son FB maçıydı derken geceyi bulduk. Eve alınan o pastaların bir diliminin 1/4 kısmı da benim midede yerini buldu.

125.gün
12:00
1 Uno tam tahıllı sandöviç ekmeği
 
2 dilim beyaz peynir
 
1/2 domates
15:00
1/2 enginar
 
1/4 mozarrela
 
1/2 kabak
 
lor peyniri ve dolmalık fıstıklı karışık yeşil salata (balsamik sosla)
 
 
2 dilim ekmek
19:00
4 adet köfte
 
soğuk patates püresi
 
salata
21:00
1/4 dilim unsuz/yağsız pasta

Şimdi gece yarısını biraz geçmiş durumda ve ben yatmadan önce günlük günahımı da çıkartmanın getirdiği vicdan rahatlığıyla müsaade istiyorum. Yarın 19 Mayıs. Nice bayramlar olsun her birimize bu ülke toprakları üzerinde!

Sevgiler. :)

Bitirirken ufak bir not düşmeliyim: çok iyi bildiğiniz, gördüğünüz ve hatta zaman zaman da beni uyardığınız gibi, MPG çizgisinden oldukça uzaklaşmış durumdayım. Evet, toplamda 23.kilomu verdim, 71'in birazcık aşağısındayım şu anda ve birinci hedef noktasına varmak üzereyim orası doğru. Bu 23 kilonun 3 kilosu geçtiğimiz 3-4 hafta içerisinde verildi, pek diyetten değil ama egzersizi devam ettirirken yediğime içtiğime de dikkat etmemden ötürü olduğunu düşünüyorum. Bildiğiniz gibi 70 olduğumda diyeti (en azından 2 ay için) tamamen askıya alarak dikkate devam ederim ve egzersizle telafi ederim diyordum ama bu aralar fazlaca stresli olduğum için bu süreyi biraz öne aldım. Beni takip eden arkadaşlarım arasından eğer kendine örnek alanlar varsa, lütfen beni mazur görün, ben bir süre böyle takılmazsam eğer kalan 6 kilomu (nihai hedef = 65kg) veremeden kalacağım bu noktada ve böyle olmasını istemiyorum. Bunalmadan ama kendime hakim olarak yaşamayı öğrenmem lazım ve ben hissediyorum ki benim için doğru olan bu. Mevsimlerden Roma'yı tabii ki yakından takibe devam edeceğim, listeleri de buraya çekeceğim her zamanki gibi ve genel çizgimi bozmayacağım ama arkadaşlarım benden şimdilik "disiplinli diyet" konusunda bu kadar. Geri kalanında Mehtap'ın öğrettiklerini uygulayarak kendi kanatlarımla uçmak istiyorum bir süre (dikkat + egzersiz). MPG diyeti yaparken yarı yolda bıraktıklarım varsa şimdiden peşin özürler.

14 yorum:

  1. Beklediğim açıklama geldi sonunda, ne yaptığını farkettim çünkü ben de aynı şeyi düşünüyorum. Ama tekrar bu bekleme süresince kilo alırım diye de aklım çıkıyor. Ben de üzerimde büyük bir baskı hissediyorum. Ama MPG diyetinden ayrılmaya niyetim yok, arada kaçamak yapsam da ... Ben bu konuda sana güveniyorum, bildiğin gibi devam et bence:)) Öptüm:))

    YanıtlaSil
  2. sen bizim için diyet yapmıyorsun ki kendin için diyet yapıyorsun.bu arada bize örnek oluyorsun sadece.nasıl hissediyorsan öyle davran tabiki de:) kimsenin sorgulamaya ohh yhooo demeye hakkı yok :D mantıklı bi karar bence. ah ben de bi 70 in altına inebilsem.

    YanıtlaSil
  3. Ya kizlar siz bu saatte hala ayaktamiydiniz. Ben 23:00 da uykuya dalmistim.Eurovizyonada bakmadik.Türkiye zaten katilmamismis.
    Aslicigim bende son iki haftadir serbest takildim ama biraz spora agirlik lazim.
    Senin calisma Programin bayagi yüklü ve stressli zaten yediklerini yakarsin.
    Nitekim hayati cehenneme cevirmeye gerek yok birazda zevkini cikarmak gerek.Senin dikkatli olacagindan eminim.
    Deneyi kurmayi ögrenmemiz lazim. Hadi bakalim iki ileri bir geri .....Sule

    YanıtlaSil
  4. Aslıcığım,
    Ben yıllardır Mehtap'ı takip eden ve ocaktan bu yana 11, toplamda 17 kg vermis biri olarak dogru yolda olduğunu düşünüyorum. İşin sırrı Sulenin de de dedigi gibi dengede. Yeri geldiginde pasta da olacak baska zevkli yiyecekler de. Yeter ki sen egzersizi ve dengeyi hayatinda tut. Bende de hala gitmesi gereken 4 kg var ama listeleri biraktigimdan beri dengeli yiyerek hic almamış olmak bana fazla fazla yetiyor.
    Kucak dolusu sevgilet

    YanıtlaSil
  5. Ekimcigim,
    17 kg cok güzel rakam,tebrikler.
    Bendede 4kg .gitse cok güzel olur.yaza kadar sanirim ikimizde basaririz.Sevgiler.Sule

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de çok güzel Sulecigim. 15 sene önceki kiloma döndüm. Darısı 20 sene önceki kiloya artık :) 10 senedir beraber oldugum sevgilim beni hic bu halimle gormedigi icin gozlerine inanamiyor.
      Sen de az vermedin hani, Aslı'yla ikiniz idolumsunuz. Ikinizin de devam azmi bana guc veriyor.
      Bence bu programla ilerleyen herkes kendisinin ve gecmisteki hatalarinin farkinda artık. Ben dersimi aldım, son bir kac kilo bizden korksun bundan sonra :)

      Sil
  6. sanırım hepimiz aynı durumdayız.ilk başladığımda sanki pc de dursa olmaz gibi bütün listeleri özel olarak tuttuğum deftere özenle yazıyordum.(hem de kırmızı kalemler,yıldızlar falan:)) ) sonraları zaten hepsi aklımda demeye başladım.gerçekten de öyleydi.gitgide zayıflamam durdu.bu arada menopoz teklemeleri de var başladı.58 kiloya gelmem de biraz rahatlattı tabii.en azından almıyorum derken hoooop 59.ama itiraf edeyim ki yemeyi en kibar tabirle abarttım diyeyim,siz anlayın:)))şunu farkettim ki mpg sistemi benim akşamdan sonra atıştırmalarımın engelleyicisiymiş.bugün itibariyle ilk listeye başladım.şu anda belirsizlikten kurtuldum ve kafam rahatladı.Aslının şu anda başladığı uygulamayı bern iki aydır yapıyordum.Aslı,Şule ve bu durumdaki bütün arkadaşlar,sizin bu paylaşımlarınız sayesinde kendi durumumun doğal bir akış olduğunu anladım hepinize teşekkür ediyorum.kızımı yolcu ettim,birazdan yürüyüşe çıkıcam,yarın pilatese başlama(iki hafta hocamız yoktu) resmen programı özlemiş hissediyorum.bakalım 3 hafta sonra nolcek:))))) hepinizi çok çok öpüyorum ülkü

    YanıtlaSil
  7. Iyi olcek iyi ,Ülkü.Hic merak etme.
    Su sira hepimiz ipe un sermeye basladik dimi? :)))
    Sule

    YanıtlaSil
  8. Asli ogrendiklerimiz bize yeter ekimin dedigi gibi hrpimiz dersimizi aldik kimse kolay kolay eskiye donmez bazen of bugun cok kacirdim diyorum ama bakiyorum cok degil eskiye gore az bile
    Daha once de demjstim sen bu surecte bile kilo kaybedersin bence
    Mpg sadece listelerden ibaret degil zaten
    Yedigin ictigin helali hos olsun
    Bir bayram da boyle sessiz sedasiz gecti gitti bu arada
    Cocukken gubduz stada kutlamaya aksam fener alayina giderdik
    Daha guzel gunlere ulasmak dileklerimle..
    Nuray

    YanıtlaSil
  9. Sule nasil oldun agrilarin nasil
    Nuray

    YanıtlaSil
  10. sevgili arkadaşlarım, gerçekten hepimiz de çok güzel sonuçlar aldık ve almaya devam ediyoruz ve ben biliyorum ki (Şule'nin de dediği gibi iki ileri bir geri de olsa) öğrendiklerimizi uygulayarak hem bu verdiğimiz kiloları sabitleyip koruyabileceğiz hem de (ihtiyacımız varsa) dahasını da verip istediğimiz kilolara ulaşacağız. bir şey söyleyeyim mi, benim canım hiç öyle pasta börek vs de istemiyor valla "serbest" kaldım diye hiç de öyle onu bunu yiyeyim derdim olmadı (henüz).
    fakat daha bir sakin daha bir bilinçli daha bir kendimde olduğumu hissetmek şahane bir duygu ve bu dahi her şeye bedel! kilo ver(e)memiş olsaydım dahi daha sağlıklı olacaktım bunu anladım geçen bir iki gün içerisinde.

    fakat ben yine de burada her yediğimi içtiğimi yazmaya devam edeceğim, sizler de eğer fırsat buldukça beni her zamanki gibi yalnız bırakmayıp yorumlarınızı da yaparsanız çooook ama çok makbule geçecek biliyorsunuz :)

    hepinize hem tek tek hem de topluca koskocaman sevgiler ve dahi öpücükler!! :)

    YanıtlaSil
  11. Sagol Nuray daha iyicegim.Evde iboflam 400luk bir ilac vardi.Ondan dùn iki kere aldim.Iltahap kurutucu ve agri kesici.Bügün bekliyecegim insaallah düzelir diyim.Cumartesi
    Iste klimalari acmislardi.farkettigim bana hic iyi gelmiyor.adeta klimaya yaklastigim zaman anlima simsekler cakiliyor gibiydi.gecen sene gittigim kulak-burun-bogaz dr.hava degisikligine cok hassas oldugumu söylemisti.
    Dùn aksam kendimi iyi hissedince 4mil lesslieyle bile yürüdüm.
    Havalar burda nahos.Sanki sonbahar.Bir güzel bir kötü.
    Bugün burda dini bayram heryer kapali.Pfingsten deniyor.Bugünde hiristiyanlar ve yahudiler
    Icin önemli bir gün.toranin yani 10 yasagin yahudilere verildigi ayrica Hz.Isanin osternden sonra yeryüzüne inip ona inanlarla büyük bir halk bayramini kutladigina inanilan gün oluyor.
    Is yerleri tatil.Ortalikta böyle günlerde in cin top oynar.:)
    Alis veris yerleride kapali oldugu icin pekbir can sikici olur helede yagmurluysa hava.
    Bir sikintida cumartesinden büyük mutfak alisverisi yapmak zorunda olusun.Marketler bugünlerde kitliga girecekmis korkusuyla dolu insanlarin hùcumuna ugrar.Pazar ve pazertesi
    Heryer kapaliya insanlar acliktan ölecekmis gibi hissediyorlar kendini:)
    Senin kramplar gectimi?Sule



    YanıtlaSil
  12. Gùnaydin Adli:)
    Sendemi uyuyamadin böyle benim erken kalktin diyecektim ki,dink etti.orda is günü di mi?
    Hadi kolay gelsin.Haftasonu iyi gecmistir umarim.Sule

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şulecim günaydın! :)
      bize tatil yok biz başladık haftamıza, hızlıca giriş yaptık Pazartesi'ye valla :))

      iyi geçti hafta sonum, hava da güzeldi pek iyi oldu. sevgiler, öpücükler ;)

      Sil