25 Mayıs 2013 Cumartesi

94-70=24!! :)

Son söyleyeceğimi ilk söyleyerek yapayım bu yazıya girişimi:

Arkadaşlarım, bu sabah itibariyle tartıda gördüğüm 70 demek oluyor ki, başladığımız 14 Ocak 2013 tarihinden bu yana toplamda 24 adet kilogram eksiltmiş oluyorum bünyeden (yazı ile, YİRMİDÖRT). İzninizle, önce hafif çapta minik bir şımarıklık yapmak istiyorum:
 
YİRMİDÖRT KİLOGRAM VERDİM BEN!
24
:)
 
 
Ehehehe çok mutluyum, valla! Şimdiye kadar oturup da tamamlayamamış olsam da, çok yakında Mevsimlerden Roma için öykümü yazacak ve göndereceğim, daha derli toplu bir özet olarak orada da yoruma açacağım elbet ama birazcık daha zamana ihtiyacım var korkarım, son dönemlerde gerek yoğun çalışmaktan gerekse de çok lüzumu varmış gibi bir de depresyona girip çıkmaktan ötürü bir türlü kafamı toparlayıp da güzel bir yazı çıkartamadım (sonuç itibariyle, kim okumak ister ki 24 kilo vermiş olsa da depresyonda olan birinin hedehödö yazısını? ama meraka gerek yok, artık kalmadı o halden eser!)
 
Bildiğiniz gibi bir süredir buraya günlük olarak yazamadığım gibi diyetimi de artık satır satır takip etmiyorum. Ama yorumlarınızı alıyorum, hepsi e-mail'ime düşüyor. Sizleri değil ama iş dışında her şeyi biraz boşlamak zorunda kaldığım için de maalesef gelip yanıt yazamadım günlerdir. Şimdi, geriye dönüp tek tek yanıtlamak da zor geldiği için öncelikle topluca şunu demek istiyorum: gerçekten, yürekten söylüyorum, buradaki küçük grubumuz ve yarattığımız güzel arkadaşlık olmasaydı, sizlerden bunca yüreklendirici söz duymasaydım, sanırım bu kadar ilerleyemezdim yolumda. Hepinize ayrı ayrı ve topluca bir sürü teşekkürler ederim (hem beni motive ettiğiniz hem de tüm zor anlarımda destekleyici sözlerinizi ve varlığınızı eksik etmediğiniz için).
 
Şimdi ne olacak peki?
 
Öncelikle, iş ve hayatla ilgili aldığım bazı kararlar sonucu artık kendimi bu kadar bırakıp gitmeyeceğim saçma sapan depresyonların kucağına. O kadar kolay değil efendim! Bundan böyle biraz farklı bir Aslı görecek herkes karşısında. Daralacaksam daha önemli dertler için daralacağım, artık eskisi kadar yumuşak yüzlü bir Aslı olamayacak maalesef, herkes derdine yansın. Bu belki de en önemli ve en yerinde kararım olacak çünkü hayatımı yaşayışım muhtemelen sonsuza dek ve iyi bir şekilde değişecek.
 
Diyet ve sağlık ve de diyetorfoz konusunda ise... Her şey aynen devam edecek benim açımdan dostlar. Ben excel dosyamı tutmaya devam ediyorum. Buraya eklemeye de elbette devam edeceğim. Lokma kaçırmıyorum buradan, bundan sonra da kaçırmayacağım. Ama lokmalarım belki biraz değişmiş olacak, buna rağmen yazmaya devam edeceğim. Şimdi sanırım bir-iki ay boyunca "kilo koruma" dönemi olacak benim için, sporuma devam edeceğim ve tabii ki ne yediğime çok dikkat edeceğim. Mehtap'ın listelerini buraya taşımaya ve de kendi beslenme çizgimin de ana hatları olarak göz önünde tutmaya devam edeceğim. Ağustos ayı başlarken de tekrar bu hafta içinde olduğumuz programımıza dönerek Mehtap ne kadar devam etmiş olursa sonrasında onları uygulayarak kendimi 65 kg'a indirmek üzere çalışacağım. Bakarsınız sadece dikkat ederek ve spor yaparak o kiloya kendi kendime düşerim, belli mi olur? :) İki haftada bir tartılarak buraya yazarım artık.
 
Hedef, plan bu. Bakalım neler olacak...
 
 
Bu fotoğraf dün akşamdan. Sevgili arkadaşım G. iş seyahati dönüşü bana olan "70 kg ödülü" hediyesini ayağının tozuyla yerine getirdi, rakımızı içip kebabımızı yedik. Yemek içmek güzel elbet ama dostluk kadar şahane değil asla ve ben çok şanslıyım ki güzel dostlarla çevrili etrafım. :)
 
Ah, bu arada, bugün terziye gittim ve tadilat için bir sürü kıyafetimi bıraktım, iki bedenden fazla küçültülecek pantalonlar, etekler, bluzlar... Vay anasını diyorum!! ;)


15 yorum:

  1. 24 waaaow!
    Kocaman tebrikler ve öpücükler!
    Mutluluk saciliyor yüzünden :)))
    Evettt! Vay anasini arkadaslar,isteyen basariyor .Devami geliyor.65 e ceyrek kaldi.Sevgilerle Sule

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok çok çooook teşekkür ederim şulecim!! :)
      birlikte başardık, ben hep diyorum gerçekten de sizler olmasaydınız mümkün değildi sanırım benim bu kadar devam edebilmem.

      çok mutluyum gerçekten de, oleyoleyoleuoleyooooo :D
      öpücükler!

      Sil
  2. Harikasın ya sen helal
    CL finalini izliyorum valla çok heyecanlı yazıyı şööylee bir okudum sonra gelecem tekrar
    Yahu şule bu almanlar neymiş ne maç oluyo
    Nuray

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya aman ay of ben Dortmund alsın istiyordum olmadı son 5 dk'da höf pöf! :(

      sağol nuraycım, oldu ve ben bile şaştım vallahi! darısı kalan 5 kiloya ;)

      Sil
    2. Evet,cok güzel oldu mac.
      Oglumla ben kaybettik esim kazandi.O cok istiyordu kazanmalarini.Yazik oldu.
      Gündoganin penaltiyi atmasina cok sevindim ,gurur duydum.
      Robbeninde son golü atmasinada coook sinir oldum :)
      Iyi geceler herkese.

      Sil
    3. tüm maçlar böyle olsa keşke! elbette bir taraf kazanacak ve diğeri kaybedecek ama kaybetmeyi de kazanmayı da bildikten sonra her şey daha güzel oluyor.
      sağlık olsun diyelim, iyi geceler şulecim :)

      Sil
  3. Harika, super, muhtesem :)
    24 kilodan sonra 5 kilonun lafi bile olmaz senin icin.
    Iyi ki yaziyorsun, cok seviyorum seni takip etmeyi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler iimancım! :)
      okyanusları geçip derede boğulmuş gibi olurum herhalde yahu şu 5 kiloyu kabullenip oturursam yerimde ahahaha o nedenle o 5 de gidecek! ama biraz daha zaman sonra, önce bir 70'i sabitlemek istiyorum, endişeliyim biliyor musun geri alırım bir kısmını diye... ama almayacağım, o ayrı ;)
      yazılarla ilgili dediğin için de ayrıca teşekkürler. yazacağım mutlaka çünkü daha uzuuuun yol var, yok değil.

      Sil
    2. Asli'cim bence hic endiselenme, saglikli ve fit bedeninin tadini cikar :) Kiloyu korumaktaki sir biraz da tartilarla dost olmakta sanirim, ipin ucu kacmadan onlem alabilmekte. Ayni zamanda senin de yaptigin gibi bir ogun cok yendiyse diger ogunlerde dengelemekte.

      Bu yol hayat boyu, sen hep yaz ben hep okurum :)

      Sil
  4. Aslicim cok sevindim 70 kg haberine. Fotografin da cok aydinlik, hersey gonlunce olsun ins. Biz de seni okumaya devam. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. melekcim çok teşekkür ederim. buradayız daha, birlikteyiz :)

      sevgiler.

      Sil
  5. Sevgili Aslı, gerçekten vay be diyorum ben de! 4,5 aydan kısa sürede 24 kilo ve kilo yönetimini öğrenmiş, bundan sonra kalan 5 kilodan kurtulacaği gibi yıllarca koruyacağı belli bir Aslı görüyorum. Başarın ilhamım.

    Çok çok sevgiler
    D.

    YanıtlaSil
  6. Aslıııııııııııııı madem bu kadar zyıfladın bu tombul kuş resmini değiştir artık :D canım seni çok kutluyorum.depresyon falan da neymiş sen evimizin neşeli kızısın bikere:))) korkma bundan sonra artık.temmuz sonu en geç bulursun.geri alma korkusunu ben de yaşadım.(aldım da 1kg)ama programa döner dönmez iki kg geri veee 57oldum:))).programa dönmek dedimse öyle çok zorlayıcı sınırlı değil yani.diyeceğim sen bu tempoyla zaten 65 olursun.öpüldün:))
    ülkü

    YanıtlaSil
  7. Yipi yipiii! Tebrik ediyorum Aslı! Cok sevincliyim senin adina.
    Depresyonla ilgili de cok dogru bir karar almissin. Vaktin oldugunda meditasyon ve nefes egzersizlerine bak nolur :) boyle israrla oneriyorum ama benim gibi depresyon yuzunden agir ilac tedavisi goren birine bile o kadar yarari oldu ki etrafimda kim varsa duyup bilsin uygulasin istiyorum.
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  8. ASLICIM SÜPERSİN,
    SENİN İÇİN ÇOK SEVİNDİM, BENCE SEN 65 DİYORSUN AMA 60 LARIDA GÖRÜRSÜN İNŞALLAH.
    HEP BERABER YOLA DEVAM ARKADAŞLAR SEVGİLERLE

    YanıtlaSil