27 Mayıs 2013 Pazartesi

Baştan bu yana 134.gün (ara-1)

Son zamanlardaki en az stresli günümün akşamında kendimi pek garip hissettim birden :) Şöyle ki:

1 - Hafta sonu aldığım kararlarımın arkasında durdum ve gereken her şeyi yaptım: iş için - en azından bu şekilde ve bu kadar çok - üzülmeyeceğim (ve hatta çok gerekirse, bir önceki yazıya yorum olarak Nuray'ın da az önce yazdığını gördüğüm gibi, ben üzeceğim valla artık kusura bakmayacaksınız sevgili çalışma arkadaşlarım). Bu nedenle de günümün içerisindeki stres miktarını da minimize ettim, havadan kaynaklı olduğunu düşündüğüm bir baş ağrısı vardı ama artık o o kadar günlük hayatımın bir parçası oldu ki, bir ilaç attım geçti gitti.

2 - Eve gelip sağlıklı bir yemek yedim ve sonrasında kendimi Jillian'ın kollarına bıraktım. Duşumu aldım, uykumun olduğunu hissettiğim için de saat daha henüz 21:30 olmak üzereyken pijamalarımı geçirdim üzerime ve de kitabımı aldım yamacıma. Bu satırlar bitsin, kitabım - papatya çayım - ben  bir yatak - yastık - örtü üçlüsüyle bir araya geleceğiz. Tembel ve sakin bir akşam olacak, çok mutluyum.

3 - "Programlı diyet"e verdiğim aranın ilk günü olmuş oldu bugün. Excel dosyamda 1.programımızdan bu zamana kadar her bir liste için ayrı bir sheet açmıştım, şimdi en az 1 ay aynı sheet'te duraklayacağım ve sheet'imin adı da "ara". Mehtap yeni bir liste yayımlamadığı sürece de elime liste almayı planlamıyorum (o listeyi de sadece ana hatlarını incelemek ve ileride kullanmak üzere alıp dosyama takacağım o kadar). Kendimi özgür hissediyorum. Kendi kanatlarımla uçabileceğimi, gerçekten de beslenmenin temel prensiplerini öğrendiğimi kendime göstermek istiyorum. Memnunum halimden. İlk ara günümde, vicdanımı işin içine sokmadan, şöyle bir performans gösterdim:

134.gün
07:45
1 dilim tam çavdar ekmeği
 
1 dilim beyaz peynir
 
4 adet yeşil zeytin
10:00
1 elma
11:45
5 adet badem
12:45
2 kepçe mercimek çorbası
 
marul + acılı ezme (1 kaşık)
 
4 adet köfte
 
1 kase yoğurt
 
1 dilim kepek ekmeği
16:00
2 parça bitter çikolata + 5 kiraz
17:45
1 adet wasa light kraker
19:00
4 kaşık kabak yemeği (kıyma ve bulgurlu)
 
2 kaşık yoğurt
 
1 dilim tam çavdar ekmeği

Geçen hafta çok üzüldüğüm için midir nedir, gerginlikten kurtulmaktan mı kaynaklı onu da bilemiyorum ama kendimi çok hafiflemiş hatta tabiri yerindeyse biraz mayışmış hissediyorum. Gitsem iyi olur, yarın ola hayrola bakalım! ;)

18 yorum:

  1. Tatlı rüyalar o zaman sana
    Bu listesiz günün pek bi güzel olmuş
    Ben D. nin bloguna yazdığım gibi ana öğünleri geciktirmekle sıkıntı yaşıyorum
    Parktan çocukları evd sok yemek hazırla falan saat 8 olmuş oluyo bazen daha geç
    Bunu halletmem lazım
    Geç olunca ben de akşam sadece yeşil fasulye ve semizotu salatası yedim sebzeler var ya artık çok seviniyorum şu minik dolmalık kabaklardan aldım ilk defa bakalım nasıl olacak
    Ben işyerinde üzülme kısmını çözdüm gibi hayır diyemediğim zamanlar çok kötüydü şimdi işleri aksatma gibi bir problem yaşıyorum onu halletmem lazım
    Nuray

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öğünleri hafta sonları bir türlü toparlayamadım son dönemde. bunun sebebi çok "gençlik" yaşlarımdan bu yana düzgün bir günlük öğün alışkanlığı edinememiş olmam korkarım valla biraz boş bırakınca eski alışkanlığa (acıkmadıysam yemem, acıktıysam ağzıma iki lokma atıveririm, saatten bana ne!) birden geri dönüyorum. bu konuda çalışmalarımı sürdürmem lazım :)
      "eski aslı" ile "yeni aslı" arasındaki geçiş dönemi oluyor bu hafta benim için, eski parça pinçik işlerimi toparlıyorum, sakin kalmanın yollarını buluyorum, kendi gün ve ay planlarımı yapıyorum ve yavaş yavaş "yeni" yüzümü gösteriyorum insanlara. iyi olacak sonu, biraz zaman lazım sadece...
      "hayır" diyememek gerçekten rezil bir şey ve zor değiştiriliyor, yapabildiysen ne mutlu sana aferin yav :)

      Sil
  2. Aslı'cım tebrik ederim. Ben yokken sen 70 kiloya düşmüşsün çok sevindim. Şimdi böyle bakınca ne kolay, ne kadar çabasız oldu diye düşünüyorum, aynen kendim için de. Kolay unuttum kış ortasındaki o makarna-pilav krizlerimi :) Geçen 4 aya bakınca ve verilen kilolara, gerçekten de hoooop diye gitmiş kilolar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağolasın duducan :) gerçekten de hiç zorlanmadan oldu ve bir iki tökezleme dışında hiç sıkıntı yaşamadan kayboldu gitti bir sürü kilo! şimdi koruyalım kollayalım moduna geçtim bakalım nasıl olacak...

      mucuk!

      Sil
    2. İlk hayırlarda kendinden soğuyosun yakınların bile bunu be diyolar çünkü ilkler sert oluyor acımasız oluyor sonra daha yumuşak ve kırıcı olmayan hayırlar geliyo sonra ne zaman hayır ne zaman evet zamanla yerine oturuyo bazen diyemediğin zamanlar oluyo ama o zaman da kendine eskisi gibi kızmıyosun napalım bu da benden olsun diyosun:)))
      Nuray

      Sil
    3. Yorum yanlış yere yazılmıştır ona göre değerlendiriniz:)))
      Nuray

      Sil
    4. :))) olsun ben anladım yorumun yerini yurdunu anlamını ehemmiyetini.

      Sil
  3. dudu çok kolay gitti bence de önemli olan niyet alıp başlamaktı
    mevsimlerden roma için öykümü yazdım sayılır ve buna değindim ben de
    nuray

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. diyetten öte yemek yemeyi öğrendiğimiz için yedik içtik sporumuzu da yaptık oh gitti kilolar :)

      Sil
  4. Oooo! Ne güzel ,hadi yollayin hikayeleri.Ne zaman okuyacagiz?
    Sabirsizlikla bekliyecegim.( bizim verdigimiz kilolarin lafi olmaz tabii)
    Habertürkteki haberdede Mehtap diyorya hic veremeyen 10 kilo verdi diye,ben bu guruba dahil olamadim ya ona yanarim.:))
    Bu dört ay gercekten su gibi gecti,burdaki dialoglarimizla farkina bile varamadik .Bu kulübün adi "mutlu zayiflayanlar kulübü" olarak tarihe gececek.:)))
    Sule

    YanıtlaSil
  5. HERKESE MERHABALAR,
    ŞULECİM ÇOK GÜZEL BİR İSİM "MUTLU ZAYIFLAYANLAR KULÜBÜ"
    HAKİKATEN ÜZÜLMEDEN MUTLU MUTLU VERDİK BU KİLOLARI.
    BU ARADA SENİN TAHLİL SONUÇLARIN BELLİ OLDUMU ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serapcigim dünkü yorumlarda yazmistim :)
      Diger kontroller icin randevu alacagim biraz sürer tahmin ediyorum.Tessekkür ederim.

      Sil
    2. "mutlu zayıflayanlar kulübü" iyi fikir valla!! :)
      yarın bir gün kullanabilirim bu ismi şule, haberin olsun ;)

      yazı sanırım en geç 1 haftaya hazır olur, özet gibi geçerim işte artık burada ne var ne yoksa. size çoğu bildik konular olacak ama idare edeceksiniz artık!

      Sil
  6. Hic diyetle ve gündemle ilgisi yok ama su " sorunsali " lafi cok tuhafima gidiyor.Neden sorun ,sorunu yerine "sorunsal"deniyor yada ne zamandir böyle bu durum?
    Bloglarda rastliyorum da....Asli ?Sule

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şulecim açıkçası ben pek emin değilim doğru bilip bilmediğime ama "çözümü olmadan ve uzun süredir devam eden, kronikleşmiş" soruna deniyor olması lazım sorunsal'ın. herkes bilerek ve o anlamda mı kullanıyor çok bilmiyorum tabii, doğru bilip bilmediğimi dahi bilemedim şimdi (amma Sokrates gibi oldum ha!) ama sanırsam böyle bir şey olsa gerek.

      Sil
  7. Şule bi de "adına" durumu var ki beter bişey. Herkes alıyo lafını böyle ilgi çekici kılmak için oraya buraya sıkıştırıveriyo adına adına. Cinnet geçirtiyo bana. Bi de benim bir sonraki postta yaptığım gibi:)) oraya buraya ingilizce kelimeler cümleler sıkıştırılıyo. Aaa ne kadar güzel handmade mi gibi. İşte böyle sorunsal kelimesini de bilen bilmeyen kullanıyo. Zaten sel sal ekleri sorunsalı var zaten:))))
    Nuray

    YanıtlaSil
  8. Türkçe hakkında yazarken bu berbat Türkçe imla için özür diliyorum
    Hep ipad'in suçu
    Zaten sadece bi kere denilse yetermiş:))))
    Nuray

    YanıtlaSil
  9. Sakin yanlis anlasilmasin Türkce hakkinda ahkam kesiyorum sanilmasin ha!
    Yillardir Türkce yazi veya mektup yazmisligim yoktu,hersey tel.ile halledilir olduya.Öyle sms de cekmem email desen gene öyle.
    Bu blog sayesinde yazmaya basladim ( okuldayken cok iyiydim edebiyat dersinde) ya imla hatalari cok oluyor.Virgül nereye geliyor iki nokta üstüste dogru yerdemi diye tereddütte yasiyorum.
    Buna 11 sene Türk kanallarinin seyredilmemis olusunuda katarsaniz yillarin birikimiyle bir Türkce duyum kayibinida ekleyebiliriz .Araya i padin yazim düzeltmeside girmistiki o sorunu hallettik biraz.sinirsiz internet kullanim imkaniyla Türk gazetelerini okumaya baslamakla Türkcemi kurtarmaya basladim :) Ama farketmeye basladimki yeni yeni kelimeler türemis bu arada,garibime gitsede alisacagiz .Simdi kablolu yayindan birkac Turk kanalini izleme imkanimiz oluyorda alismisim yokluguna tv.acmak aklima gelmiyor.Hos cok kaliteli programlarda yok oda ayri bir konu.Selamlar.Sule

    YanıtlaSil