23 Mayıs 2013 Perşembe

Hafta "iyi" geçsin demiştim değil mi? Hah hah! (127-128-129.Günler)

En son Pazartesi sabahı yazmışım ve de güzel bir hafta olmasını sağlayacağımdan falan bahsetmişim bilip bilmeden. Şimdi günlerden Perşembe ve ben berbat bir hafta geçirmekteyim. Ne uykum uyku, ne yemelerim yeme ve hepsinin de sebebi iş kaynaklı stresler. Üretim yapılan bir firmada üretimde çalışan kişiler arasındaki ciddi bir kavga durumu nedeniyle günlerdir hem "taraflar"la, hem bir tarafın ailesiyle, hem avukatlarla hem de patronumla uğraşmaktan tamamıyla bitap düşmüş haldeyim ve kafam cidden puding kıvamında artık. Bir gün ben de öğreneceğim elbette işin stresini genele yaymamayı ama bu aralar bu pek mümkün olamıyor maalesef. Neyse ki geçecek. Neyse ki yarın Cuma ve neyse ki yarın saat 18:00 itibariyle en azından 2 gün boyunca yokmuş gibi davranabileceğim. Dirayetle nefes alıp vermeye devam ediyorum ve de insanların sağlık ve benzeri nice GERÇEK sorunlarla uğraştığı bir dünyada iş gibi suni sebepler nedeniyle hayatı kendime zorlaştırdığım için çok kızıyorum kendime.

Öğünlerim de çoğunlukla düzensiz ve saçma sapan oldu bu arada. Egzersizlerim de sakinleşme amaçlı uzun yürüyüşler akşamları. Maalesef süresini falan tutmadım o nedenle yazamıyorum ama bu sabah fark ettim ki daha 3-4 hafta önce aldığım kotum bol gelmeye başlamış hafif hafif. Sanırsam var bir "kilo verme" hali şimdi de, stresten midir bilmem ama durum öyle. Ve hayır, tartılmadım daha ;)

Hiçbir bahaneye sarılmadan direkt olarak yazıyorum listelerimi. Öncelikle Pazartesi'yi alalım, en az sıkıntılı olan ve de öğünlerime uyduğum (haftanın tek şampiyonu) gün Pazartesi oldu, çikolatalarım göze batmazsa eğer:

127.gün
07:45
1 çay bardağı süt
 
4 çorba kaşığı nesfit (k.meyveli)
11:30
2 ceviz
13:00
1 kepçe tarhana çorbası
 
2 yemek kaşığı kısır
 
haşlanmış karnabahar
 
kırmızı lahana
16:00
1 parça bitter çikolata
 
sütlü kahve (şekersiz)
17:00
1 parça bitter çikolata
19:00
160 gr ton balığı (light)
 
salata
 
1 dilim beyaz peynir
22:00
10 adet badem

Salı ve Çarşamba ise yokuş aşağı iniş yaşadım: öğün atlama desen var, karbonhidrata abanma desen var, ne arasan neye baksan hepsi var var var... Salı, mesela, kahvaltı yapmak istemedim, yapmadım, içim almadı. Ara öğün niyetine zorlayarak ağzıma attıklarım listede. Öğle yemeğinde ise 1 orta boy patates dediğim aslında tamamen tahmini, öğle yemeğinde çıkan patates yemeğinden belki 3 belki 4 parça yemişimdir ancak. Dün, yani Çarşamba günü için ise özel not yazayım ama: sabah karşıya geçmem gerekti bir toplantı için, o nedenle sabah biraz saçma oldu ve de 11:30 gibi şirkete geldikten sonra o koca simit sağolsun yemek yiyemeyecek kadar toktum. akşamında da dışarıya çıktığımda üst üste yedim göreceğiniz gibi. Ama kayıtlara geçsin lütfen, akşam yemeklerim tamamen annecik başarısı, cebri ve hilesi ile oldu :


128.gün
129.gün
10:20
2 ceviz + 2 kuru erik
07:00
1 adet beyaz peynirli tost
13:00
1 orta boy patates
10:30
1 simit
 
2 kaşık yoğurtlu semizotu
 
1 dilim kaşar peyniri
19:00
4 kaşık kıymalı taze fasulye
 
3 siyah zeytin
 
3 kaşık yoğurt
16:00
1 parça bitter çikolata
 
1,5 dilim tam tahıllı ekmek
 
sütlü kahve (şekersiz)
 
salata + 1 dilim beyaz peynir
19:00
1 dilim beyaz peynir
21:00
2 parça bitter çikolata
 
1/2 paket eti form kepekli bisküvi
 
2 petitbeure bisküvi
20:30
1 adet kepekli tost (kaşar-domates)
 
 
 
salata
 
 
21:30
pinkberry meyve salatası

Bugün ise iyi gidiyorum, sabah kahvaltım evden çıkmadan yediğim bir muz olsa ve ara öğün yapmamış olsam da sağlıklı ve iyi bir öğle yemeği yedim, asayiş şimdilik berkemal yani! ;)

Arkadaşlarım demin gördüm bu arada yazdığınız yorumları da, beni düşündüğünüz için teşekkürler, söz bundan sonra kendimi burayı unutacak kadar dağıtmayacağım böyle sebepler nedeniyle ve en azından iki satır sağlık haberi vereceğim :) İyi ki varsınız, çok teşekkür ederim her birinize. Mayıs ayları benim genelde kabus aylarımdır, nedendir bilmem hep terslikler üst üste gelir. Ben de şimdi sakin bir şekilde şu bir hafta kadar kalan süreyi de devirip Haziran'a sağ salim ermeyi umuyor ve planlıyorum. Hakkımızda hayırlısı! :)

13 yorum:

  1. Bir ara birlikte yürüyüş yapalım yaw, konuşa konuşa güzel gider yol, muck.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yapalım balım, ne iyi olur. benden de muck :)

      Sil
  2. çok kolay gelsin Aslı, iş stresi dağıtıyor insanı ama sen toparlamışsın bile. çok kolay gelsin.

    D.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deryacım teşekkür ederim. toparladım ama biraz salladı bu sefer. yine de şikayetim yok çünkü kendi hakkımda çok önemli şeyler öğrendim ki bundan sonra hayatımın daha kolay olacağını sanıyorum bu sayede! :)
      sevgiler.

      Sil
  3. Hersey kolay gelsin, Mayis guzel gecsin insallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ay hadi inşallah inşallah, hepimiz için! :)

      Sil
  4. Asli bebegim sükür kavusturana:) Is yogunlugun olabilecegini tahmin etmekle beraber yinede merak ettim cok.

    Aman saglik sorunu olmasinda baska herseye care bulunur..Mayis ayini biranönce ve en güzel sekilde atlatmani diliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağolasın çiğdemcim, çoğu gitti azı kaldı, bundan sonrası çok daha iyi olacak biliyorum! en azından üzerimdeki o boğucu havalar dağıldı, artık her şey daha iyi olacak!
      sevgiler, öperim :)

      Sil
  5. Aslicigim,
    Yediklerinden sikayet ediyorsun ama ben bunlari yesem doymam:)
    Benim niye az ve yavas kilo verdigim belli oluyor.
    Özellikle cesitten cok porsiyonlar!
    Iki kasik kisir! Ben hayatta iki kasikta durmazdim :) Disiplinine hayranim.
    Listedeki yediklerinin kalorisi eminim siniri gecmiyordur.Her kisinin vücut yapisina,calisma durumuna göre degisiyor kalori ihtiyaci ama diyorumki yazsan nasil olur acaba.Her listenin
    Günlük kalorisini.
    Büsrada kalorisepetinden günlük yazmaya basladi kalori alimini.
    Bende yarinden itibaren görmek istiyorum.
    Tv.de yapilan bir arastirmada ( hangi diyetler basarilli diye)Almanyanin ünlü ahcilarindan
    Biri Tim Wälzer söyle söylemisti:
    Kisiler günlük kalori ihtiyacini asmadiktan sonra mesala 2000 kalori ne yerlerse yesinler ne zaman yerlerse yesinler kilo almazlar.Sik olmamak kaydiyla Mc.donalddan bile gidip yemekle kilo alinmaz, sadece kalorisine dikkat edilecek.Yani gönül rahatligi ile bir ögün fast food da yenebilir.Zaten hepsinin kalorileri üstlerinde yaziliyor.( burda öyle heryerde de öglemi bilmiyorum.)diger ögünde hafif seyler yenerek dengelenebilir diye.

    Uzun ve kalici kilo korumada sanirim burdan geciyor.sevdigin seylerdende kendini mahrum etmiyerek sinirli ve kontrollü yemek stress faktörünüde ortandan kaldiriyor.
    Zaten basariyla yapilmis diyetlerden sonraki asamada buna dikkat edilmezse baslanildigi noktaya geridönùlüyor.

    Tabii bunu kalori kontrol fanatikligine dönüstürmeden.Yeni hikayedede bahsediligi gibi bir zaman sonra insanin icinde otamatik , görünmeyen bir terazi peydah oluyor.
    Bilincinde oluyorsun himm simdi biraz fazla kacti ama dengelemem lazim diye yada terazinin kefesini tam dolduruyorun hesap dogru cikiyor.ki o bilince ben daha erisemedim baska mesele :)

    Selamlar Sule

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iyi fikir şulecim, zaten günlük kalorileri www.myfitnespal.com sitesine tüm yediklerimi yazarak (yaklaşık olarak da olsa) takip ediyorum, buraya da yazarım bundan sonra, hem de fikir alışverişi yaparız oradaki veriler her zaman güvenilir değil çünkü...

      kalori kontrol fanatikliği dediğin gibi pek sakat aslında ama cidden öğrenmişim ben de mehtap ve sizler sayesinde neye nasıl dikkat edeceğimi. fena gitmiyorum yani, kalorilerimde de (dün akşam hariç, ki yazacağım onu az sonra nasılsa göreceksiniz) hiç günlük limitimi aşmadım, sporla daha da kontrol altında tutabiliyorum hem.

      hafta başı itibariyle yazılarıma kalorileri de ekleyeceğim :)

      sevgiler, selamlar, öpücükler.

      Sil
  6. Hay Allah! Adamin adini yanlis yazmis.Tim Mälzer olacakti.:))

    YanıtlaSil
  7. Final!
    Dortmundun sansi az olsada umarim kazanirlar.
    Bayern bu kupayida alirsa bu sene 3 kupayida almayi garantiliyor.biz evde ikiye
    Karsi bir Dortmund iciniz .Bütün Almanya bu maca bakiyor :) siz?:))Sule

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şulecim ben de şu anda bir yandan maçı izliyorum bir yandan da "eksik" yazılarımı tamamlıyorum.
      bayern almasın istiyorum, bakalım valla göreceğiz.

      Sil