6 Mayıs 2013 Pazartesi

Oh Ne Güzel Yeni Liste! (113.Gün)

Heyecan ve merakla beklenen "yeni liste" gününe kavuştuk hep birlikte!

Ben, bir kez daha (neredeyse her zaman olduğu gibi) ofise gidip de kahvaltımı yaptıktan sonra bakmayı akıl ettiğim için gene kahvaltı sonrası yakalandım listeye... :) Üstelik, alışverişsizlik sebebiyle (güya hafta sonu sonrası, en hazırlıklı olunabilecek gün değil mi?) meyvesiz peynirsiz ekmeksiz öööyle kaldım ofis köşelerinde. Neyse ki kalan bir kutu ton balığım vardı da öğle yemeğini layığıyla yiyebildim (hatta, fazlasıyla yemiş oldum çünkü meğer ekmek olmamalıymış öğlen, ben bunu sonradan listeyi daha detaylı inceleyebilince gördüm maalesef).

113.gün
07:45
1 çay bardağı süt
 
4 çorba kaşığı nesfit (k.meyveli)
10:00
2 kuru kayısı
 
 2 ceviz
12:45
marul + kırmızı lahana + roka + havuç
 
160 gr light ton balığı
 
1 tatlı kaşığı susam
 
1 dilim kepek ekmeği
16:00
sütlü kahve (şekersiz)
19:00
4 adet köfte (ızgara)
 
salata
21:30
1 parça bitter çikolata

Ara öğünü dolaptaki kuru meyvemle idare ettim, akşam yemeğine ise buzluktaki köfteler yetişti (evet biliyorum köfte akşam olmamalıydı, öğle listesinde yazılıydı ve hatta bugün yeşil çorba olsa iyi olurdu ama elden bu kadarı geldi bugünlük). İşin kötüsü, yarın da bundan ne kadar iyi olabilecek çok da emin değilim çünkü evet: eve dönüşte alışveriş yapma imkanım olmadı! Yarın eğer "annesinin minik kızı" (!) olabilirsem ve anneciğime kendimi yeterince acındırabilirsem (canım anneciğim bu yaşımızda hala benim için didiniyor, gerçekten hakkını ödeyemem ve de şansımın çok farkındayım kesinlikle!) yeşil çorbalı bir akşam olabilir. Yoksa, tencerede ne varsa ona tabii ki severek ve isteyerek talim edeceğim, bir sonraki gün yeşil çorba ile devam edeceğim.

Birazcık lükse kaçıyormuşum gibi bir his var içimde şunları yazarken dahi ama yine de bu kadar kusur bu kadı kızında kısa süreli olsa ne olur diye kendi kendime soruyorum... Listeye uyum amacındayım, son parkurdan önceki son dönemece girdiğimi hissediyorum ve bu hafta(lar)dan beklentimi gerçekten yüksek tutuyorum.

Ha, akşam Leslie'nin 5 millik programının ilk 2 milini ve ardından da Jillian'ın level 3'ünü yaptım. Anlamadığım şey, normalde hiç terlemeyeceğim kadar çok terlemiş olmam ve hatta şu anda da yorgunluktan elimi kolumu bacağımı oynatamamam. Sanırım erkenden yatacağım bu akşamlık. Yarın daha derli toplu olmaya söz veriyorum. ;)

Not-1: bir önceki postumdaki merakıma yanıt olarak yorum yazan herkese çok çok teşekkür ederim. Hem şaşırdım hem de gurur duydum kendimle sayenizde, iyi ki varsınız! :)

Not-2: "Ben Kimim" bölümüne iki fotoğraf ekledim bugün, biri Ekim 2012 / diyet öncesi diğeri ise Mayıs 2013 / şimdi hali. Bu iki fotoğrafı alt alta görmeden kendim de nedense o kadar fark etmemiştim yaşadığım değişikliği, her ne kadar tartı ve denediğim kıyafetler bana bir şeyler anlatsa da bu sayfaya bakar bakmaz kendi kendime şok oldum! :)) Arkadaşlar, eğer hala düşünen varsa, lütfen güvenin kendinize ve dalın işin içine birden. Sonuç almamanız mümkün değil ;)

37 yorum:

  1. leslie ile yurumeyi bende cok seviyorum ama jillian in videosu cok yorucu. Ozelikle onu tvdeki the biggest losser da gormelisin. Olduruyor milleti ama onunla calisanlar genelde yarismayi birinci bitiriyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öyleymiş evet ya, internette araştırırken gördüm ben de, biraz da o nedenle fazla güvendim galiba başlarken ben de onunla shred programına, "onları zayıflatan beni de şekle sokar" diye :) ki... soktu valla ;)

      Sil
  2. diyeti devam ettirmeni geç bu jilliıan'ı bile bırakmadan devam ettiğin için takdiri hakediyorsun :)
    benim listeler karıştı, araya bir sürü şey girdi ve hatta şimdi de istanbul girecek. biraz rölantide bol yürüyüşlü geçiyor, 62'lerde yehhuuuu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 62 miiiii?? o_O
      oy maşallah şahaneymiş duducan! süper :))

      Sil
    2. bu sabah 62.3 beybi:) ohh yeah! 62'den tavşan yapmayı bekliyorum :) geçen hafta yemek olarak değil ama alkol bazlı sapıtmıştım. 4 gün üstüste 10 km. yürüyüp vicdanımı ancak rahatlatabildim. 60'ı bir görebilseydim iyiydi :)

      Sil
    3. az kalmış az! :)
      kısacık sürede inersin sen 60'a böyle yürümelerle, aferin yav helal olsun sana.

      Sil
  3. öykü ile konuşmamız üzerine yazıyorum
    ben kolay verdim gibi geldi aslı da öyle mesela
    ben çok yağlı besleniyordum kahvaltı da ekmek tereyağ gece yatmadan ekmek zeytin peynir dolapta ne varsa gibi su 1 lt kadar bazen daha az yemeklerde mutlaka pilav ya da makarna vs.
    yani çok yiyordum aslıyı bilmiyorum anlatacam demişti bi ara:((((
    tatlı çok sevmem ama helva olsa kek olsa yerdim çokça
    şimdi bunları azaltınca bi de üstümdeki kilolar 5 sene evvelki doğumdan kalanlar olduğu için kolay oldu sanırım
    yağı azalttım ekmeği değiştirip azalttım, yemekler azaldı böylece spor yapmadan kilo verebildim
    öğretmenim iki çocuğum var ev işlerini kendim hallediyorum bunlar yetiyo ama spor sıkılık sağlıyo kaslar için önemli yapsaydım daha sıkı olurdum

    öykü belki sen zaten düzgün besleniyoduysan daha zor oluyodur senin için
    nuray

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yazacağım ben de umarım en bir yakın zamanda. başladım da yazmaya aslında ama bir türlü bitiremedim ki :))

      "yaşam öyküsü" yazısı hiç de öyle "günah çıkartma" yazıları kadar rahat yazılmıyormuş! :))

      Sil
  4. Nuray'cığım ne öğretmenisin?? Nerdesin??

    YanıtlaSil
  5. Bilgisayar /Ankara
    Sen esra sen de mi???
    Bu arada arkadaşlar şule mevsimlerden romaya bir yorum bırakmış orda okudum İstanbul'da yenilmesi en doğal şeyi yemiş
    Bibergazı
    Geçmiş olsun şule
    İyi misiniz
    Nuray

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nuraycigim iyiyim tessekkür ederim.Ya cok berbat birseymis.Biz uzaktan böyle rahatsiz olduk birde yakindakileri düsünmek bile istemem.Yolda yürürken hava pislesti Ya nebicim egsoz demeye kalmadan bogazda tahris yanma,öksürük gözde asiri yanma .Hersey 1-2 saniyede oldu.Tabii Jeton hemen düstü,polisler falan...sebep neydi bilmem .bibergazini yemeyi kimseye tavsiye edemiyecegim ama
      Changirde ( Sadri Alisik mah. Yakin yerde) muhtesem panoramasi olan bir yeri görmenizi tavsiye ederim.Süper.ikinci kere görelim derken bu olay basimiza gelmisti.:)
      Bugünde Istanbul kazan biz kepce .Leslie ile yürüyemiyorum ama bütün gün yürüme rekorlari kirdik. Arada tren ve otobüsleri kullandik ama cok Az.
      Ulus tepesinde cay molasi harikaydi yine muhtesem panoramasiyla büyülendik.

      Eger Sevcan bu satirlari okuyorsan muhakkak gitmelisin.Bu arada iyi tatiller dilerim.Hersey gönlünce olsun.
      Diyetlerden hic bahsetmiyorum,ortada diyet diye birsey kalmadi. :(
      Arkanizda yetismeye calisacagim.Selamlar.

      Sil
    2. Tesekkurler Sulecim,evet gitmisligim var daha once oraya ancak bu kez cok sinirli yerleri gorebilecegim Istanbul 'da.Cuma sabahi Istinye'de isimiz var sonrasi bogazda sooyle guzel bir kahvalti....ohh mis.
      Size cok gecmis olsun Sulecim,aci bir hatira olacak.insallah yasaklanir birgun de daha fazla kisinin canini yakmaz artik biber gazi.iyi eglenceler,iyi gezmeler size.Abbas yolcu bugun,oglum uyuyorken evi toparliyayim ben.saat suanda sabah 6.22 am ve yatagimdan yaziyorum size;)opuldunuz bayanlar...

      Sil
    3. hadi bakalım sevcancım, iyi yolculuklar olsun size, tatiliniz de çok güzel geçsin! :) fırsat buldukça haber edersen ne güzel olur.

      sevgiler.

      Sil
  6. Evet, ben de öğretmenim, felsefe grubu:) Ankara' dayım. Ama kadrom Konya' da görünüyor, ilk özür grubu tayinlerle Ankara'ya tayin isteyeceğim. Senin ki hangi okul??

    YanıtlaSil
  7. İlçedeyim ben yazmıyım okulu meslek lisesi
    Senin branşın ne bu arada sitende dolaşıyodum ne güzel paylaşımların var sayende daha önceden arada baktığım mügemmell adlı blogu da hatırladım
    Nuray

    YanıtlaSil
  8. Benim küçük bebeğim var, o yüzden bloğumu epeydir güncelleyemedim.branş felsefe grubu. Bu arada Ankara'da hangi okullar istenebilir, şehri tanımadığım için hiç bir fikrim yok:) Tabii bize nereleri açarlar, ya da açarlar mı bilmiyorum??....

    YanıtlaSil
  9. Ankara'yı hiç bilmiyor musun? Blogunda biraz anlatabilirim mesajımı oraya yazarım
    nuray

    YanıtlaSil
  10. Oppsss blogunda yorum ekle kısmı yok esra
    Nuray

    YanıtlaSil
  11. Aslicigim ,Dün cok mutluydum.Niye mi?
    4 kitap al 3 öde kampanyasina tesadüfen rastladim.TeknoSa da ve 4 kitap aldim,dahada alirdim ama engellendim.hahhaaaha!
    Cok istedigim kitaplardi:
    Tanrinin Unutulmus Cocuklari ,yilin kitabi ödülü almis
    Dügümlere Üfleyen Kadinlar,sana tanidik gelmistir:)
    Son Ada, Yine Iro tavsiyeli
    Cavdar Tarlasinda Cocuklar
    Hamburga gidince basliyacagim, sabirsizlaniyorum :)
    Gözüm daha bir cok kitapta kaldi desem,neyse.... Sule

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tanrinin Unutulan Cocuklari olmasi gerekiyordu.

      Sil
    2. aaaa süper kitaplar şulecim ne güzel bir şey yapmışsın! şimdiden iyi okumalar diliyorum sana :)
      ben de o kadar çok mutlu oluyorum ki kitap aldıkça...

      Sil
  12. Selamlar
    Leslie ile iki mil yürümenin sonunda ortalama kaç kalori yaktigimizi biliyor musunuz?

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili melek, açıkçası ben de pek bilmiyorum. ama geçenlerde merak ettim baktım leslie'nin kendi sayfasında "5 mil programı"nda, o tempoyla (diğer programlarından biraz daha hızlı 5 mil programı) her bir milin ortalama 125 kalori olduğunu okudum. bu tabii aşağı ya da yukarı bir değer, kiloya boya yaşa bağlı olduğu kadar "boost" aşamalarını da yapıp yapmadığınıza da bağlı.
      bir de, myfitnesspal.com sitesinde baktığımda yarım saat boyunca saatte 4 mil hızla yürümek 185 kalori diyor(leslie'nin 2 mili bildiğim kadarıyla 30 dk sürüyor eğer 2 millik programın kendisinden bahsediyorsanız. fakat işte bunlar kafa karıştırıyor biraz korkarım, sizin de kafanızı mı karıştırdım acaba? :(

      Sil
    2. Dedigin gibi degisken olabiliyor sanirim, ama yarim sa 185 cal mantikli geldi. Yarim sa elliptik bisiklette 200 civari yakiliyor, bu da ona yakin sayilir.

      Cok tesekkurler, sevgiler

      Sil
  13. Evet Nuray benim yorum bölümüm yok. Burdan yazsan olmaz mı?? Aslı bize kızar mı acaba??:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. rica ederim kızlar yav, kızar mıyım hiç? aşk olsun :)

      Sil
  14. Aslı'cığım sizin İro da okuduğunuzu görünce, ben de Düğümlere üfleyen kadınları aldım. Ama sizin yorumları görünce, pişman oldum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. esracım aslında o kitap bizi de ikiye böldü (benim gibi "çekimser" ve ortada kalıp aslında beğenen ama beğenmediği bir çok yer de bulanlar hariç) ya çok beğenildi ya hiç beğenilmedi. okuyup kendi yorumunu yap derim, sonra bana da haber ver bakalım beğendin miiii beğenmedin mi! :)

      Sil
    2. Bende biraz teredtüdde Kaldim ama o kadar kitapla biran karsi karsiya kalinca
      Ani karar vermem gerekiyordu,hayirlisi.:)

      Sil

  15. Kizlaaarr Merhaba

    Sulecigim cok gecmis olsun Allahim bu ülkenin sonunu iyi etsin ama hic iyi yerlere gitmiyor cok icim aciyor:( Okumustum neye attiklarini okadar gereksiz birsey icindi ama simdi hatirlayamadim cok afedersiniz ota boka atiyorlar artik...Ay benim yine sinir katsayim yükselmeye basladi..

    Bizlerin ruh ikizleri oldugunu düsünmeye basladim bende bir kitapkoligim gecen sene bavulumda kac kitapla geldim bilmiyorum coguda politik kitap hani bavul acilir sorguya cekilirim falan diye korkmadim mi degil:))

    Iyi oldu duydugum kitap isimleri ben D&R a bir giriyorum aklimi yitiriyorum ne alacagimi bilemiyorum yetmiyor birde havaalaninda ki ne ugruyorum ucaga binmeden keske toplumumuz okuyan arastiran sorusturan bir toplum olsaydi neysee bu konu uzar gider böyle..

    Kizlar siz simdi yarin mi bulusuyorsunuz? Aslicigim Suleyi Nazliya götürsene:)) mübarek mekanimiza mac öncesi önce oraya ugranir Sulecigim hani gelenek gibi birseydir:)

    Ama bence denize bakarak söyle tatli bir sohbetle icin artik ne iceceginiz size kalmis

    Öpüyorum kizlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 6 mayıs "3 fidan" anma günüydü ya (Deniz'in, Hüseyin'in ve Yusuf'un asıldıkları gün) ondan yaptılar. insanlar anma yürüyüşü yapınca, tabii ki biber gazı yediler, artık bizde ekmek - su kadar elzem bir şey biber gazı, alıştık bırakamıyoruz...

      biz yarın buluşuyoruz çiğdem'cim, nazlı iyi fikir aslında ama şule rakı içmek ve mezeler yemek ister mi bilemedim şimdi :))sanırım diyete sadık kalıp kahve içmek en iyisi olacak ;)

      Sil
    2. Haklisin Asli.Ayrica biz ailecek Yesilayciyiz,Alkol simdiye kadar kullanmadim,esimde hoslanmiyor .Ayrica Aslinin zaten bir yemek bulusmasi var
      Sanirim.

      Sil
    3. akşam dışarıda yemekte olacağım evet :)
      şulecim e-mail'imi aldın mı? tamam mıdır? ona göre yarını planlayacağım.

      kahvemizi içeriz biz de, belki senin İstanbul'da olman hatrına bir de kurabiye bölüşürüz ;)

      Sil
  16. Buluşanların fotoğraflarını bekliyoruz:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şule Hanım'ın da onayı olursa, yaparız tabii :)

      Sil
    2. Elbette olur ,Asli Hanim.:)
      Bir Istanbul Hatirasi cektirmeden olmaz dimi?
      Bu güzel an kayitlara gecmeli.Selamlar.

      Sil
  17. Esra Ankara hakkında ne diyebilirm sana 14 15 yıl önceki pis havasını bilen seven biri olarak orada okudum ben çoğu yerini biliyorum şimdi eski yerleşim yerleri emek bahçeli yenimahalle merkez falan buralar da evler eski kiralar pahalı ancak yeni yerleşim yerleri var örneğin batıken çok gelişti pek çok okul ve yeni binalar siteler mevcut piknik park vs için de güzel çocuklar varsa o civarda bi okul düşünebilirsin merkeze gelmeden şehirde kolay bi hayat olabilirpursaklar tarafı var yeni gelişmekte olan arkadaşım oradan ev aldı gitti fiyatlar daha uygun diye sonra eskişehir yolu tarafındaki semtler pahalı kiralar vs.o tarafta pek okulda yok sanırsam
    Kaç yıllık öğretmensin bilmiyorum ama kız meslekler zordur çalışmak için genelde ankarada da duyduğum sıkıntılı okullar var bu anlamda meslek liselernde bi de sizin branş öğrenciden fazla değer ilgi görmez o da sıkıntı ama çok iyi meslek liseleri de var tabi benim okulumda iyidir mailadresni yazarsan mailleşebiliriz
    Nuray

    YanıtlaSil