6 Mayıs 2013 Pazartesi

Tembel Pazar (112.Gün)

Güzel bir pazar günü geçirdim. Sporumu yapmaya vaktim bol bol oldu, ben de bunu değerlendirerek önce Leslie ile 5 mil teptim sonra da Jillian ile level 3'te tepindim. Kitabımı okudum, yemek yaptım, facebook'ta / twitter'da takıldım bir süre, dünyanın ve ülkenin haline sinirlendim, yattım kalktım ve işe geldim.

Dün şunlar oldu a dostlar:

112.gün
09:00
2 dilim tam tahıllı ekmek
 
1 dilim beyaz peynir
 
3 adet siyah zeytin
11:00
1 çay bardağı süt
 
2 kaşık müsli
 
3 adet eti kakaolu bisküvi
13:00
1 dilim kıymalı börek
 
2 çorba kaşığı yoğurt
15:00
1 dilim tam tahıllı ekmek
 
1 ince dilim kaşar peyniri
 
schweppes bitter lemon (250 ml)
18:30
1/2 somon fileto
 
salata
 
2 küçük boy patates

Karbonhidratı pek bol bir gün oldu ancak hafta sonunu daha çok "düğün için hafif hafif sağa sola bakma" sezonunu açarak çarşı pazarda geçirdiğimiz için mutfak alışverişi yapamayınca evde her ne varsa onunla idare etmek zorunda kaldık. Neyse ki bundan bir önceki hafta sonu marine edip de son anda yemek planı değişikliği olunca sarıp buzluğa kaldırdığımız somonlar vardı da akşam kursağımıza protein girdi! :))

Bu arada, o bitter lemon da aylardır ağzıma sürdüğüm ilk şekerli gazlı içecek oldu ve üzerinde 100ml'sinin 46 kalori civarında olduğunu görünce anladım biraz nereden geliyor bu kilolaaar! ;) Pek de şekerli geldi zaten, soğuk soğuk içtim içmesine ama bundan sonra (eskiye kıyasla) çok çok az içeceğimi anladım. İyi oldu.

Son olarak, her zamanki gibi işe gelip de kahvaltımı yaptıktan sonra gördüm ama, yeni listemiz de bugün itibariyle başlamış, herkese hayırlı olsun (isteyenler için şuraya da aldım hemen). Ne kadar sürmesini beklediğimizi anlayamadım bir süre verilmemiş ama çok da önemli değil, yaparız gider ikinci bir emre kadar :) Ocak - Şubat aylarındaki listelerimize benziyor fazlaca, ya da son haftalardaki listelerimiz daha bir "geniş" olduğu için bana öyle geldi şimdi birden. Pek iyi pek güzel, sanırsam ilk mola yerine kadarki son 3-4 kg'ımı bu listeyle verebilirim. Sonrasında da 70 - 65 arasındaki yolu tepmeye başlamadan önce biraz takılırız kendi çapımızda ;)

21 yorum:

  1. Yeni liste hepimize hayırlı uğurlu olsuunnnn:))))) Çocuklar gibi sevindim görünce:) Son 4 kilom kaldı, bunu da buradan sizlerle paylaşmak istedim. Sonrasında ben de az biraz dinlenip, üstüne bi 3 kilo daha vermek istiyorum. Öpüldünüz:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. esra günaydıııın! :)

      bu liste 4 kg vermeye çok uygun gibi geldi bana, su & egzersiz tavsiyesiyle pek de zor olmayabilir. ben de bir 3-4 verip 70'e inince orada azıcık dinlenmeyi ve sonrasında da son 5'e girişmeyi planlıyorum. bakalım nasıl olacak :)

      öpücükler!

      Sil
  2. Günaydinlar ,
    Aslicigim Emaillini tekrar yazabilirmisin?Sule

    YanıtlaSil
  3. ben neden başlayamadım ..azmınıze hayranım gerçekten ...çok kızıyorum kendıme ..bugun itibariyle dikkat etmem lazım çunku kıyafetlerımın hıcbırı ustume olmuyor...cok uzun bir sureç daha bastayım.Allah yardımcımız olsun ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili eymen, çok teşekkürler öncelikle. uzun bir süreç evet ama sanırım her şey önce kafada bitiyor ve gerçekten de kafaya koymadan ne yaparsak yapalım bu iş bir türlü hız kazanamıyor, ilk fırsatta dışına taşıveriyoruz.
      eğer sağlık engeliniz yoksa egzersiz yapsanız? ben günlük olarak hasta da olsam ağlasam da sızlasam da mutlaka en azından "bir şeyler" yapmaya çaba gösteriyorum, 15-20 dk'cık da olsa. hem bu şekilde daha fazla su içip daha az yemiş de oluyorum, hareket etmek benim iştahımı azaltıyor.

      kendinize kızıp yüklenmeyi bırakın derim. yavaş yavaş değiştirebiliyormuş insan gerçekten de beslenme alışkanlığını - yaşayan örneğiyim ben bakın ;)

      sevgiler.

      Sil
  4. evet kesinlikle haklısın...cevbın ıcın tesekkur ederım ..benı yureklendırdın..bugun baslamalıyım dedım ben de ve sabah işe gelmeden yarm saat yurudum...su an yesılcayımı yudumluyorum sana yazarken...umarım basarılı olurum...tekrar tesekkur ederım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. rica ederim, ve çok sevindim bu sabahın böyle başlamasına!
      bana yazın ara sıra, burada birlikte paylaşalım her şeyi :)

      Sil
  5. çok teşekkür ederim ..yazıcam..(eymenin annesi)...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) pardon, ben eymen ismini görünce siz osunuz sandım.
      sevgiler.

      Sil
  6. Aslı bak sırf seni motive etmek için bu listeyi ben de takip edicem savulun kaçamaklar yoksa haftasonu abartmamla alakası yok ya bide listenin altında adım var yani dimi ama takip ediyim ben bu listeyi hadi bakalım gözüm üzerinde markete gidip alışverişini yap ton balığı yeşillikler falan al
    Nuray

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahahahahah ay annecim şimdi çeki düzen verdim bak kendime! eğer sen - sırf benim için - ihtiyaç duymazken diyete devam diyorsan ben kesinlikle bunun dışına gıdım çıkmam (bugün ve perşembe hariç ehe - bugün hazırlıksız olduğum için, perşembe akşamı da önemli bir yemeğe katılacağım için)..

      Sil
  7. HERKESE MERHABA ARKADAŞLAR,
    SABAH SABAH PAZARTESİ SENDROMU YAŞAMADIM LİSTEYİ GÖRÜNCE,ÇOK İYİ GELDİ.
    YEMEKLER DE ARA ÖĞÜNLERDE HARİKA VALLA,ÖZELLİKLE 2.ARA ÖĞÜNE ÇOK SEVİNDİM. BU HAFTA HEP SÜTLÜ KAHVE OLEYYY.ÇOK SEVERİMDE KENDİLERİNİ :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. serapcım bana öyle geliyor ki bu hafta hepimiz için çok faydalı olacak ;)

      sütlü kahvenin bolca keyfini çıkart, şimdiden afiyet olsun.

      Sil
    2. TEŞEKKÜRLER ASLICIM.

      Sil
  8. asli kizlar toplandik gibi oluyor burasi
    yeni listeyle gene bir canlilik geldi gibi.
    mehtab hanim liste veremeyince sanki kontrolu elden birakmis gibi oluyoruz.
    bende kendimi bu günle tobluyorum yine.
    pastalari löpletmek yok.

    nuray bir sorum var sen kac beden pantolon giyebiliyorsun artik?
    sevgiler
    öykü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öykücüm "diyet çay partisi" gibiyiz burada, pek hoşuma gidiyor iyi oluyor :))
      listemizi ben pek sevdim, kontrol ve disiplin altına girdik mi gene? ;)

      Sil

  9. Merhaba kizlar bendeniz gece kusu olsugumdan ikide bir Mehtaba girip bakiyordum tam yatmaya gitmeden bir bastim sok sok sok Yeni liste karsimda cok sevindim harika yine:))

    Ben yeni liste gelmesede sevdigim bir listeyi uyguluyorum birde mehtabin felsefesini bayagi kaptigimi düsünüyorum sürekli sebzeler aliyorum hazir ediyorum buzluk rezervlerimde var ..Haftasonu yine bol yesillik almistim buzlugumdada ispanak vardi ve yaptim mis gibi yesil corbami..ayni zamanda z.yagli taze fasulyemde var aksama yesil corba fasulye ve 1 dilim ekmek ise alinacak öglende menemen yenecek ...

    Süre sorun degil devam ederiz Mehatp dur diyene kadar nasil olsa:)

    Aslicigim demek 12 Haziran dogumgünün su tesadüfe bak ne bereketli birgün ogün benim ccok cok sevdigim bir cocukluk arkadasiminda nikahi var tesadüf iste:))

    Benim büyük kardesimin oglunun sünnet dügünü var canim hazir ben oradayken kücük kardesimde kiz istemeye karar verdi kiz arkadasina evlilik teklifi yapmis sanirim isteme ve yüzük takmada olacak biryandanda lise arkadaslarim benimle görüsmek istiyor yani tam 9 ayin carsambasi durumu:)) Ama ne güzel böyle sevilmek cok mutlu oluyorum ben..

    Ben Tarabyada olacagim canim bilmemki nasil görüsebiliriz benim karsiya gecme olasiligim bu sene 0 gibi gözüküyor bunca telas olmasa olurdu mutlaka..Neyse kismet diyelim olurda Sule ile bulusabilirseniz benim icinde öp onu Züriche bekledigimide söyle

    Görüsmek üzere öptüm sizi kizlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevilmek ve aranmak çok güzel bir şey çiğdemcim, çok çok yoğun geçecek belli ki günlerin ama yine de çok keyifli olacağına eminim, yorgunlukların hepsine değmesini ve bolca tadını çıkartmanı diliyorum :)

      ben tüm stokları geçen hafta eritip hafta sonu da alışveriş yapamayınca biraz afallamış oldum bir - iki gün. bu akşam çıkışta eve giderken markete uğrayıp gene bir stok yapmam lazım sanırım. demek oluyor ki bu gece yemek yapma gecesi benim için :)))

      sevgiler, öpücükler.

      Sil
  10. Öykü
    Senin için dolabın içine dalıp araştırma yaptım
    En sondan başlayalım lcw dan 36 beden pantolon 28 beden kot aldım kot bol geliyo etek 38 bol oldu
    İpekyol etekler varmış 12 sene evvelinden 38 beden onlar iyi oluyo
    Bi pantolon varmış herry den ( her markanın kalıbı farklı diye veriyorum marka adlarını kusura bakmayın yoksa dolap lcw dolu:)) 40 beden düşerken zor tuttum her taraftan daraltıldı
    Bi site bulmuştum öykü o siteye göre üstüm 36 bel 38 40 arası basen 38 çıkmıştı sanırsam ben 165 166 boyundayım şimdi 58 kiloyum spor çok az yaptım günlük koşuşturma ile kiloları verdim ama spor yapsa idim aynı kiloda olsam bile daha sıkı olurdum bunu biliyorum belim daha ince olabilirdi mesela şimdi o yüzden galiba jillian deniyecem ama zorluyo beni
    Senin durum nasıl nası gidiyo
    Bi de giydiklerimden çok aslının da dediği gibi şiştim durumları oluyo biraz kaçırsam iki lokma yiyip şiştim diyenlere sinir olurdu. Şimdi ben de kaçırınca biraz rahatsız oluyorum en güzeli bu
    Nuray

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nuray tesekkür ederim benim icin arastirdigin icin.
      ben kiyafetleri 38 beden, kot 28-29 hedefliyorum.
      38 beden pantolon biraz dar gibi oldu.
      bakalim ne zaman söyle rahat rahat giyebilecem.
      ben cok yavas gidiyorum sebeblerinide biliyorum az spor bazen su icmeyi yerine getiremiyorum bazende bitter schokolatalar bazende pastalar gidiyor.
      jiliana bende dayanamadim benimkisi birazda rahatliktan.
      halimden memnunum gibi.
      sevgiler
      öykü

      Sil