1 Haziran 2013 Cumartesi

YAŞAMAK BİR AĞAÇ GİBİ TEK VE HÜR VE BİR ORMAN GİBİ KARDEŞCESİNE!

Arkadaşlar, yorumları gördüm az önce. Buradayım ben, İstanbul'dayım, sokaklardayım. Taksim'e henüz ben çıkmadım, dün gece (bu sabah) saat 04:00'e kadar Kadıköy'ün kalabalığının bir parçasıydım ama bu akşamüstü ben de Taksim'de olacağım, günlerdir öldürülen, sakatlanan, hepimiz için didinen insanlar yoruldular ve artık onlardan biz nöbeti devralacağız.

Televizyon yayınlamıyor, gazeteler görmezden geliyor ama bizzat orada olan arkadaşlarımın hepsinin şahit olduğu olayları dinledikçe görüyorum ki gün ya bugün ya da hiçbir zaman.

Ölen gençler boşa ölmemiş olmasın diye "ben yoksam Taksim 1 eksik" diyorum. Hangi şehirde ve nerede olursak olalım, HER YER TAKSİM! HER YER DİRENİŞ!

Yakında geri dönecek ve kaldığımız noktadan devam edeceğiz elbette. Hepinize sevgiler.




44 yorum:

  1. Aslı ölen yok çok şükür twitterda çok büyük bilgi kirliliği provakasyon ve sulandırma var
    Şehirle ilgili yapılan çalışmalarda yaşayan halkın söz sahibi olması gerekir bizim için yapılmak istenenler bize rağmen yapılmamalı o zaman bizim içn olduğunu inanmak çok güç
    Bugün orda chp'nin mitingi de var işler daha da karışacak gibi yıkım kararı geri çekildi umarım poliste çekilir halk da dikkatli ol
    Nuray

    YanıtlaSil
  2. aslıcım dikkatli olyeni gazlar sadece gözleri değil bütün vücudu yakıyormuş.uzun kollu giyinin.kalbim sizlerle ülkü

    YanıtlaSil
  3. Cok üzücü gercektende Aslicim:( keske baska bir cözüm yolu olsaydi karsilikli birbirimizi anlamak icin..maalesef bazi kesimin isine geliyor sanki firsat yakaliyorlar gibi geliyor bana türkiyemizde olaylar cikmasi icin..
    kendine cok dikkat et olurmu? agaclarimizin ve hic bir canlinin zarar görmemesi dilegiyle..
    sevgilerle!
    nil

    YanıtlaSil

  4. Benim buradan atlayip gelesim var dün sabaha kadar uyumadim sanki uyursam Ülkeme halkima ihanet edecekmisim gibi geldi..

    Bir Millet Uyaniyor Aslicigim Hayirlara vesile olur insallah..Kendine dikkat et bebegim Gazan mübarek olsun

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Cuma günü akşamüstü ofis arkadaşlarımla beraber erken paydos edip gittik. Herhangi bir olay yoktu, meydanda toplasan 50 kişi vardı. Polisler yan sokaklardan toplayıp gözaltına aldıkları insanlarla geldiklerinde biz oradaki bit avuç insan protesto amacıyla alkış tuttuk. Herhangi bir taşkınlık ya da şiddet eylemi de yoktu. Ve ilk gaz bombami yedim. Istiklalden aşağı kactim ve polis araçlarıyla yukarıdan gelen gaz bombaları arasında ara sokaga kendimi zor attim.
    Yasananlari görmeden anlamak cok cok zor. Dun Beşiktaş'ta meydana gelenler yurek daglayici. Tanidiklarimdan birebir duyduklarim ve youtubedaki videolar benim icin yeterli kanıt.
    Sonumuz hayrolsun.

    YanıtlaSil
  6. Ortalik fena karismis,cok üzgünüm.
    Cevre ve demokrasi icin cok önemli gelisme,hayirlara vesile olur insaallah.
    Ekimcigim gecmis olsun.ben cok uzaktan hissedince mafolmustum orda birebir yasayanlar ne yaptilar.
    Asli durumun insaallah iyidir.selamlar.Sule

    YanıtlaSil
  7. Şule İstanbul'dan vakitlice geçmişsin
    Nuray

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklisin Nuray.Üzüntüyle takip ediyorum olaylari,bloglardan takip ediyorum detaylari.
      ortalik kisa zamanda düzelir,sakinlesir insaallah.Sevgilerle.Sule

      Sil
  8. Aslicim dualarim aklim hep sizlerle, seninle! burdan maalesef tvden üzülerek takip ediyorum:(( umarim sen iyisindir!! gercekten kabus gibi gözlerime inanamiyorum insanlik disi polisin sert tepkisi:(
    Dualarim seninle!
    sevgilerle!
    nil

    YanıtlaSil
  9. arkadaşlar merhaba, yeni haftada işimin başındayım sabahtan bu yana, geçen günler hafta sonuna denk geldiği için pek fark etmedik ama bundan sonra gündüz iş akşam meydan daha yorucu olacak sanki :)

    fazla evde olmadığım için buradaki mesajlarınızı e-mail'den okumakla birlikte yanıt yazamadım ama benim sağlığım iyi, moralim de yerinde. sadece o kadar uykusuzum ki kafamı koyduğum yerde gidebilirim vallahi!! :))

    öğleden sonra vakit bulabilirsem geçen günlere ait bir yazı koyacağım yediklerim içtiklerim haliyle pek düzensiz ve hatta sokak yemeği olduğu için de bol kalorili ama kendinden hareketli ve çok yürümeli koşturmalı günler olduğu için henüz kilo almış değilim sanırım, yarın sabah bir de tartılmak lazım ;)

    geçen günlerin umutsuzluğu kalktı üzerimden, hepimiz bir ucundan tutarak düzelteceğiz bu ülkeyi belli ki!

    hepinize sevgiler, selamlar, öpücükler.

    YanıtlaSil
  10. 89 polis aracı 42 özel araç otobüsler mağazlar yakılıp yıkıldı.korkunç bir bilgi kirliiği herkes saçma sapan şeyler tweetledi. Medya beş para etmezliğini gösterdi. Gücü elinde tutanlar hem dilleriyle hem elleriyle halka vurdular. Demokratik bir hak arayışı çerçevesinde başlayan eylem şu an provakatörlerin de çabalarıyla başka bir şeye dönüştü. Gazeteci soru sormaya korktu. Gazeteci kışkırtmaktan medet umdu. Sıkılan gazın hesabı bile tutulamadı. Valide Sultan Camii çöp ve bira kutularına evsahipliği yaptı. Bazıları anladı bazıları hiçbişey anlamadı. 28 şşubatta ve evvelinde ezilenlerden bazıları ezen olmayı seçti bazıları yapılan yanlışları açık açık söyledi. Seçimle gelenler halkı unuttu. Ben bu sefer iyice umutsuzluğa düştüm Aslı. Bazen dedimki ya benim arkadşlarım salakmış başlarını açarak çalıştılar bunca yıl hala da öyle. Yiğenlerimin annesi okuyamadı benim gibi üniversitede bana çok koydu ama sesimi çıkarmadım. Umarım bu sesini çıkaranlar hepimiz için herkes için daha yaşanası bir Türkiye umudu ile sokaktadırlar. Umarım sadece kendilerine değil herkes için gerçek demokrasi arayışındadırlar. Bu ülkede çok uzun yıllardır hep birileri ezildi itildi başını örttü diye, solcu diye, dili başka diye, namaz kıldı diye , içki içti diye hep kötü gözle bakıldı diğerince ve ilk fırsatta ezmeye çalışıldı.
    Halka sormadan canım öyle istedi diye yapılan hiç bir şeyi desteklemiyorum karşısındayım. Çamlıca'ya yapılacak taklit camii için de geçerli bu ( camiiler halkın yaşadığı yerlerde olur öyle gösteriş için değildirler çünkü kullanılmak için vardır) gezi parkı yerine malesef zamanında yıkılmış ( kalan yeşillik alanın bi kısmı hiltona bi kısmı marmaraya gitmiş) ama şimdi saçma bi fikirle yapılmaya çalışılan kışla için de.
    Umarım gazsız bi gece olur.
    Nuray

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nuraycığım, ben kendi adıma ve etrafimdaki arkadaşlarım adına konuşacağım ama bundan sonra rumuzumla değil gerçek adımla konuşmak istiyorum.
      Merhaba, benim adım Berna, hepiniz beni ekim adıyla tanıdınız :) 34 yaşında bekar bir kadınım. Endustri ürünleri tasarımcısıyım. Ne politik ne de dini görüşlerimin bir önemi yok çünkü ben herhangi bir grup ya da örgüt adına sokaklarda değilim. Ben inandıkları şeyler yüzünden her iktidar tarafından hor görülen herkesin bundan sonra eşit muamele görmesi için yürüyorum. Devlete işimiz düşerse diye korkanlar adına yürüyorum. Barışçıl protesto hakkımız için, konuşma özgürlüğü için, iktidarlar tarafından devamlı nefretle anılan tum azınlık grupları için yürüyorum. Ateistin üzerine yuruyenlerin, başörtüsünü kızın kafasından çekip alanlarin ceza alacağindan emin olmak için yuruyorum.

      Çünkü bu ülkedeki nefret havası canıma yetti.

      Biz ne zaman bu kadar hoşgorusuz, bizden olmayan ölsün diyen bir toplum olduk. Önemli olan vicdanli, iyi insanlar olmak. Geri kalan tüm kimlikler benim icin teferruat.

      Sevgilerimle

      Sil
    2. Berna çok yaşa yahu ben hala kafamı toparlayıp kendimi doğru ifade edemiyorum :))

      Sil
    3. ben burda Aslı dikkatli ol derken kızım üç gündür taksimdeymiş.dün akaşam eve(Adapazarınna)geldi.yorgnluğa dayanamamış.leş gibi kokuyordu.biri senin üstüne mi kustu dedim.sirke solüsyon kokusuymuş.ama her gün bulundukları yeri temizlemişler.iyi ki haberim yoktu.ama öyle şeyler anlattı ki onunla ve ordaki bütün gençlerimizle gurur duydum.her görüşten,her sınıftan insanların dayanışmasını anlattı.kürt,ülkücü,başörtülü,saatlerce anlattı.keşke abdullah cömert oğlumuz da annesine kavuşsaydı.içim yandı.ÜLKÜ

      Sil
  11. o kadar uzun yazmıştım ki nuraycım, hepsi silindi korkarım ve şimdi bir toplantıya girmek zorundayım.

    ben kendi gözümün gördüğü ve kulağımın duyduğuna bakıyorum ctesi sabahından beri çünkü o kadar büyük bir bilgi kirliliği var ki gerçekten, başa çıkmak zor. ama kamplaşmalar yetti artık, benim gördüğüm ve çevremde yer alan (tanıdığım ve tanımadığım) herkes sadece özgürlük ve yaşam hakkı için direniyor. polisin - benim bizzat şahit olduğum ya da arkadaşlarımın aktardığı (ki sözlerine çok güvenirim) cinayet teşebbüslerine dur denecek bir gün elbet.

    yeter bu kadar nefret.

    sanmıyorum bu gecenin gazsız olabileceğini ama umarım öyle olur.

    YanıtlaSil
  12. Ekim dedem birisi hoşuna giden bişey söylediğinde ya da yaptığında "ha yaşa" der
    Ben de sana diyorum "ha yaşa"
    Polisin şiddeti resimlerden dahi anlaşılıyor
    Uyuyamıyolar ve daha da kötü şiddet uyguluyolar
    Aman dikkat
    Bu arada Çarşı'ya da söylecek söz bulamıyorum :))
    Herşey bitecek akılda onlar kalacak
    Beşiktaşlı olmak da güzel ama
    Nuray

    YanıtlaSil
  13. Aslı sen sokakta ne bulursan yiyosun ben de tvnin pardon halk tvnin karşısında gecenin bi yarısı ne bulursam onu yiyorum bu hafta kötü geçti
    Kendine dikkat et
    Nuray

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yemek olayı gerçekten bende de fena son bir kac gündür ama egzersiz tavan yaptı. Adimsayarda bir gun 18bin, ertesi gun 14bin gördüm. Bu gidisle selulit melulit kalmaz bende :)

      Sil
    2. Sevgili Nuray a bende katiliyorum..maalesef diger kanallarda bir sessizlik sadece halk tvden takip edebiliyorum:( tv nin karsisinda gec saatlere kadar üzüntüden sagliksiz seylere sarildim.. bitsin artik diyorum, insanlarimiz cok yiprandi:((
      son kez gercekten polise börek dagitan genclere gaz siktiklarinda iste o zaman keske orada olsaydim dedim:(( polislerin bu kadar insancil robotlasmis yaklasimlarini anlamiyorum..
      kucak dolusu sevgiler ve selamlar soguk avusturyadan:/
      nil

      Sil
  14. Dayan Gezi Dayan Türkiye

    Ben cocukken kimse kimseye sen kapalisin sen aciksin sen alevisin sen sünnisin diye bakmiyordu..Ermeni Rum bir dolu komsularimiz vardi hemde ne iyi komsular ..Kurban bayraminda etlerimizi paylasirdik..Asala diplomatlarimizi öldürdügünde bizlerden özür dileyip bizlerle aglardi Ermeni komsularimiz..

    Bizler birdik birliktik cok özlüyorum o günleri insana insan olarak baktigimiz gün hersey güzel olacak ama bunun olmamasi icin cabalayan cok kötü insanlar var..Allah firsat vermesin ne diyeyim..

    Cumadan beri uyku uyuyamadim halk tv karsisinda sabahladim sanki uyursam ülkeme halkima ihanet edecekmisim gibi geldi..Sokaklardaki herkes icin dua ediyorum yeter artik dursun bu zulüm ..Ülkemiz icin hayirli güzel günler diliyorum..

    Berna gibi benim adimda SEVIL aslinda blog hesabi acarken öyle acmistim Annem derdi senin göbek adin cigdem diye:)

    Yazacak cok sey varda simdilik susuyorum hepinizi öpüyorum kizlar Güzel Günler Günesli Günler diliyorum

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  15. Aslı ekim meydanları anlatın bize neler oluyor
    Bu arada kışalnın gerçek anlamını ben daha yeni farkettim sadece bir tarihi bina diye düşünürken altında farklı şeyler varmış yıkanında yeniden yaptırmak isteyenin de niyetini anca kavradım
    Nuray

    YanıtlaSil
  16. Günesli bir günden merhaba herkese.
    Mirac kandili gecesinin Türkiyemize Baris,huzur,tölerans,sagduyu ,güvenli günler getirmesini yüce Allahtan dilerim.
    Bir kaleyi icten yikmak,feth etmek disardan daha kolaydir.Kimselere firsat verilmesin Türkiyemizin basini agritan Ur kansere cevirmeden tedavi edilmelidir,umarim basarilir,sorun daha büyümeden karsilikli diyalogla medeni sekilde.

    Konu disindan benim icin iyi bir Haber.uzun süren ve tamamen gecmiyen ,gelip giden basagrilarimin beyinle bir ilgisi yokmus.Bilgisayarla beyin tomografisi sonuclari Temiz cikti,birsey bulunamadi cok sükür.Sira göz doktorunda.
    Diyetle alaka Istanbul tatilinden beri hic kalmamistiki son tartida meyvesini toplayip 1 kilo daha alinca acilen Protein agirlikli 3gün beslendim,sporu artirdim ki son 1hafta hic bir sey yapmamistim.tekrar 56kiloyu sabitledim.önümüzdeki günlerde
    Daha dikatli olarak eski kiloya düsmeyi planliyorum.Ama öyle serbest takilmayi pek beceremedim galiba.. Eski listelere göz atmak lazim.

    Simdi Kasap et derdinde koyun can derdinde diyebilirsiniz De ,haklisiniz .
    Olanlar cok can bunaltici icimiz karardi ama gelecegimiz aydinlik olur insaallah.
    Allahin selameti üzerimize olsun.Baris dolu günler Türkiyemize.Sule

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şulecigim, nörolojik bir sorun çıkmamasına çok sevindim. Umarım en kısa zamanda problemin kaynağı bulunur da çözüme kavusursun.

      Sil
    2. Ben de sonuçların temiz çıkmasına sevindim Şule... Geçmiş olsun.

      ipek

      Sil
    3. Iyi dilekleriniz icin cok tesekkür ederim hepinize arkadaslar.

      Sil
  17. Şule beslenme konusu bende de kötü tartılmadım ama merak ediyorum aslında
    Aslı dönünce hep birlikte bi liste seçip tekrarlasak diyorum hani şu yeşil çorbalılardan olabilir yada ikinci liste proteinli olan ne dersin tek başına olunca başa çıkmak daha zor oluyo
    Ağrıların beyinle ilgili olamamasına sevindim bi de dişçiye gidip 20 likleri kontrol ettir sana tavsiyem
    Geçmiş olsun
    Nuray

    YanıtlaSil
  18. yarın akşam geçtiğimiz bir haftayı topluca yazarak geri dönmeyi planlıyorum arkadaşlar, ülke sağlam durur da evde olursam bunu yapacağım mutlaka. aslında bugün için niyetliydim fakat çok yorgun hissettim kendimi şimdi yatmayı umuyorum :)
    sabah tartıldım bu arada, 70 kilodayım hala. sıfır gram oynama son haftanın yeme-içme düzeninde büyük başarı aslında, sanırım fazla yürümekten oldu son günlerde...

    ülkede durum normalleşecek bir gün elbette fakat çok yanlış demeçler, çok kötü yaklaşımlar nedeniyle orta yolun bulunması ve demokrasiye uygun çözümün, insanca birlikte yaşamanın yollarının sağlanması vakit alacak gibi görünüyor. yine de ben, müsaadenizle, burada artık bu konuda yazmak istemiyorum çünkü günlerdir beynim döndü, içim kurudu ve çok üzülüp çok yoruldum (hepimiz gibi elbette).

    bence de, bir liste seçerek başlamak iyi olacak hepimiz için, pazartesi başlayacak şekilde seçeriz isterseniz. bu arada, şulecim çok sevindim sağlığında bir sorun olmadığını öğrendiğimize. son hafta hepimizi dağıttı ama biz de yavaş yavaş toparlanacağız elbette!

    son bir not: sevgili arkadaşlarım, gerçek isimlerinizi de bizimle paylaştığınız için teşekkür ederim :) farkındayım, hepimiz farklı yerlerdeyiz, farklı yerlerden gelmişiz, farklı yerlerden bakıyoruz belki hayata. ama görüyorum ki hepimiz aynı noktada, ortak bir şekilde buluşabiliyoruz. ve bundan da güzeli yok gerçekten de! biraz durulunca içim, bugünlere dair duygularımı ayrıca yazacağım, o zaman sanırım daha da derinden paylaşabileceğiz birçok şeyi.

    hepinize çok çok sevgiler!

    YanıtlaSil
  19. Aslı gündüz iş akşam direniş iyi dayandın kilo bile vermiş olabilirdin
    Ölüm yok demiştik ama malesef böyle oldu
    Gözünü kaybedenler var pek çok ve farklı yaralılar
    Bugün Ankara fena medya az da olsa işlemeye başladı
    Ülkem eskiye değil olması gerekene dönsün bir an önce tek dileğim
    İyi geceler
    Nuray

    YanıtlaSil
  20. Sevgili arkadaşlarım,
    Ben de Aslı'nın cümlelerine bir kaç ekleme yapmak istiyorum. Her şeyden once ben hepinizi tanıdığıma cok cok memnunum. Aslı'nın da dediği gibi farklı dünya görüşlerine sahip olsak da birbirimizi dinleyip saygı gösteriyor olmamızın ve sonuçta aynı şeyleri istiyor olmamız ozellikle Hatay'da hayatını kaybeden yavrunun yarattığı üzüntüden sonra icimi ferahlattı. Yine ne varsa kadın yüreğinde var. Anlayış ve sevgiyle olacak her sey. Biz göremesek bile çocuklarımız icin daha iyi bir dunya yaratacagimiza inanıyorum bugun temeli atılan durusla. Hepinizi seviyorum ve kucakliyorum, iyi ki varsiniz :)

    Beslenme kısmı bende fena gidiyor hala. Canım yemek yemek istemiyor, bu biraz da benim baska saglik sorunlarimla alakali bir durum o yuzden elden geldigince aksamlari düzgün bir seyler yemeğe calisiyorum. Her ne kadar listelere uymayı birakmis olsam da egzersizi bırakmadım. Az hareket ettigim gunlerde hic degilse bir doz 30day shred ya da Youtube'dan buldugum 30 dakikalık pilates videolarını uyguluyorum. Hala 60kg civariyim. Yemek isini de hu haftasonundan itibaren zaptirapta alacağım umarim. Bakalim; kismet :P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 30 dk.lik pilates videosunun adresini yazarsan bende bir bakardim Berna.
      Bugün parkta yürürken bir Türk bayana rastladim.uzaktan gördùgüm birisi,arkadasligimiz yok..kadin kosusunu bitirmis eve gidiyordu.Bravo valla!
      Niyemi? Bu kadin son yillarda 3 kere cocuk dogurdu hepside kiz,modern biriside
      Giyim kusamindan gördügüm.Herhalde oglan olana dek devam edecek hani yasida
      Kücük degil ,neyse :) bir deri bir kemik desem 32 beden yani bel incecik ,göbek desen hiiiic belli degil.Diyet yapiyormu bilmem ama arada kosarken gördugùm yag kalmamis vücudunda.Gene heveslendim.iki bacagin ortasi bombos gerci o kadarida
      Fazlada istemem :)
      Kendi kendime söylendim.kadinin 3 cocugu var kosuyor senin bir cocugun var böyle
      Hafif yürü ,kendini kandir diye :)
      Yarin belki kosu denemesi yapabilirim( tabii hava böyle süper olursa,yagmur yagmazsa.Seytanin kulagina kursun:)) ) sule

      Sil
    2. Sulecigim, kusura bakma gec cevabım için. Bir kac gün cok yogundum ve blogu takip edemedim. Link aşağıda. Yine youtube'da mary winsor'un 24 dakikalık kisa programi da mevcut, bazen yürüyüşten gelince onu da yapıyorum.

      Sil
    3. Link gözükmüyor, enteresan.
      Videonun ismini vereyim bari, efit30 diye bir kanalda "pilates essentials full 30 minute exercise" isimli video. Kadının anlatimini sevdim, aksani da cok seker bence :)

      Sil
  21. ARKADAŞLAR HERKESE MERHABA,
    CEVAP YAZMAYARAK DUYARSIZ KALMAK İSTEMEDİM. HERKES GİBİ MEMLEKETİMDE YAŞANAN BU DERİN ÜZÜCÜ OLAYLARA KAHROLUYORUM.
    İNSAN OLARAK NE KADAR AGRESİF,KİNCİ,DUYARSIZ,ACIMASIZ BU SIRALAMA UZAR GİDER,OLUNDUĞUNU UZUN BİR SÜREDİR DUYMAKTA GÖRMEKTE İZLEMEKTEYİZ.ALLAH MEMLEKETİMİZE BİZLERE ÖZLEDİĞİMİZ
    VE GÖRMEK İSTEDİĞİMİZ GÜNLERİ TEZ ZAMANDA ERİŞTİRİR İNŞALLAH.
    BU ARADA ŞULECİM SONUÇLARININ İYİ ÇIKTIĞINA ÇOK SEVİNDİM TEKRAR GEÇMİŞ OLSUN.
    BELKİ SIRASI DEĞİL AMA,BU GÜN LİSTEMİZİN YENİLENMEDİĞİ BİR AY OLDU. HEPİMİZİN YEME DÜZENİNİN ŞAŞIRDIĞI ŞU GÜNLERDE, GELECEK YENİ BİR LİSTE İYİ OLURDU.
    HEPİNİZE HAYIRLI SABAHLAR

    YanıtlaSil
  22. Yavas yavas hizaya girmemiz lazim Serapcigim.Ortak bir listeyi takip etmek güzel bir motivasyon olurdu.hafta sonuda yeni liste gelmezse pazartesi Yesil corbali listeyi uygulamayi öneriyorum ne dersiniz arkadaslar?

    Bugün sahane bir hava var burda.isten geldikten sonra spor ayakkabilari giyip en yakinimizdaki parka gidip 1,5 saat yürüdüm.Müzik dinlemeden etrafimdaki kus seslerini,oynayan cocuklarin,aglayan bebeklerin,kosan insanlarin,agac yapraklarinin hisirtilarini,..cevremin sesini dinleyerek ruhumu ve bedenimi dinlendirdim.
    Yesilligin insani nasil dinlendirdigini söylemeye gerek yok,bu tür kücük parklar sehir insanlari icin cok büyük ihtiyac .Bu yönden Hamburg cok sansli.Tabii iklimin etkisiyle oldukca yesil bir sehir.Kücük parkimizda futbol sahasinin yarisi kadar yapma bir göletimiz var.sessiz okuma kösesi var.mini golf ,santrac kösesi ( genelde emeklilerin toplanti noktasi) kücük cocuklarin oyun parki,futbol alani,büyük bir alanda piknik ,mangal yapma yerleri.büyük bir alanda güneslenme tarafi ki günesli günlerde bikinili hatta üstsüz güneslenenler olur ve sözlü yada elle tecavüze ugramadan ,cimenlerin üstünde bir kösede namaz kilanlari toplu yada yanliz
    Görebilirsiniz.kosanlar ,yürüyüs yapanlar,bisiklete binenler,top oynayanlar,herkes birbirine
    Saygili ve kendi özgürlügünü yasarken digerinin özgürlük sinirini cignemeden.
    Dilerim Gezi parki Park olarak kalir ve Istanbul stressini yasayan insanlarin dogayi birebir yasayacaklari yesil alan olarak kalir.Londranin Hyde Parki,New Yorkun Central Parki var Istanbulunda Gezi parki meshur oldu.Zaten ismini duyan kalmadi sanirim.Selamlar ve sevgilerle Sule

    YanıtlaSil
  23. ŞULECİM
    HAFTASONUDA GELMEZSE LİSTE,PAZARTESİ İTİBARİ İLE YAPALIM ÖYLE BİR UYGULAMA.
    YEŞİL ÇORBALI LİSTENİN TARİHİNİ DE YAZARSAN SEVİNİRİM.
    HOŞÇAKAL!

    YanıtlaSil
  24. Tabii pazara kadar bekliyelim,Mehtabin bir plani vardir.
    Eger ses cikmazsa uygulariz eski listelerden.
    Gerci havalarda isindi sicak corba icmek isteyen olurmu onuda bilemem.
    Fast week haftasida iyi gecmisti benim icin ,bakalim.
    Diger arkadaslarda yorum verirlerse güzel olur.
    Pazar aksamina kadar birseyler belli olur sanirim.Sule

    YanıtlaSil
  25. Slow week sonra fast week ve yine slow week yapabiliriz şule
    Birdenbire fast olmayabilir
    Ne dersiniz arkadaşlar
    Nuray

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nuraycigim olur,niye olmasin.
      Ben uzuuuuuuuun zamandir slow haftada oldugum icin yazmamistim:))))))))
      Sule

      Sil
  26. bende katilmak isterim arkadaslar;) dogrusu bana en iyi gelen liste "hayvansal gida" almamamiz gereken listeydi fakat slow-fast-slow listesi ilede baslamayi cok isterim sizlerle..aylardir cok yogun bir sekilde spor yapmama ragmen maalesef kilo veremiyorum:( tabiki bunda benim cok sevdigim sekersiz kahve ile yedigim kurabiyelerde neden sanirim:/ umarim bu kez basaririm, sizler ile daha iyi motive olurum:)
    sevgilerle
    nil

    YanıtlaSil
  27. Merhaba arkadaslar, bence yesil corbali bi listede olabilir, verdigim 7 kilonun nerdeyse 2 sini geri aldim , cunku biraktim artik, sizlerle baslamak benide motive edecek
    Yagmur

    YanıtlaSil
  28. Öncelikle herkese Merhaba

    Hepimizin ortak paydasi Memleketimiz ve yarinlarimiza daha özgür cagdas yarinlar birakabilmek..Bende hepinizi tanidigim icin cok mutluyum dedim ya insana insan olarak bakabildigimiz gün cok sey kazanacagiz diye..

    Benim icin insan önemlidir neye inandigi neyi sevdigi ne düsündügü onu ilgilendirir kalbinde iyilik yüzünde beni aydinlatan rahatlatan bir gülümseme evet bu cok pozitif enerjili bir insan dedirtmesi gerisi hic önemli degil..Birdün herkesin tüm insanligin bunu basarabilmesi dilegiyle..

    Sulecigim cok sevindim sonuclarin iyi cikmasina gecmis olsun canim..Beslenme olayina gelince ben son listeden devam ediyorum 53 kiloyum hala asagiya inmedim ama cikmadimda zaten Mehtapda bana demisti kilolar azaldikca vermek zorlasir..Aslinda Türkiye tatilene kadar 1 kilo daha gitse iyi olurdu ama bunada sükür..

    Siz baslarsaniz yada Mehtap yeni liste verirse ben ancak sonradan katilacagim ki zaten kesin kilo alarak dönmüs olacagim ama olsun be Saglik olsun ögrendik nasil olsa nasil verilecegini o yüzden takmiyorum fazla...

    Sizleri cok öpüyorum kizlar Nam-i diger Cigdem Ama Aslinda SEVIL:))

    YanıtlaSil
  29. Şimdi arkadaşlar bu başlık altında memeleketin hali hal değilken diyetten bahsetmek hoş olmuyor ama olsun başlık da güncel kalmış oluyor belki
    Ben listeleri biraz inceledim
    Size bir öneri ile geldim 29 günlük pzt başlarsak tam ramazana kadar gidiyor sonra herkes başının çaresine bakar:)))
    Önce nil'in dediği hayvansal protein almadığımız aslının IV diye işaretlediği 5+3+1 olarak ilerleyen liste ile başlayabiliriz
    Sonra 7 günlük V numaralı liste metabolizma hızlandırıcı yazıyodu yanılmıyosam
    Daha sonra da 7+7+7 olarak ilerleyen VI numaralı liste yani slow fast slow listeleri ancak bunu da 5+5+5 olarak uygulayalım diyorum ve de bir ay boyunca tartılmak yok. şimdi tartılalım ama başarabilecek miyiz bakalım
    Hep bağlantımızı da koparmamış oluruz gerçi aslı bi süre liste yok kendim ilerlemek istiyorum demişti ama en azından bizi burda biraraya toplamış olur o uygulamasa bile
    Ben de kilo aldığımı zannetmiyorum amaböyle şişkinlik gibi bi hal var ondan kurtulmak istiyorum
    Ne dersin arkadaşlar cvp lütfen
    Nuray

    YanıtlaSil
  30. Ben varim!
    Zaten ramazanda mecburen herseyden elimizi cekecegiz.Iki ögün yenecek.Mehtabin Ramazana özel listeside var.Ben ramazan süresince onu takip edecegim.(bu arada iftar hamburgta aksam saat 10:00 da acilacakmis dün arkadastan duydum, tutmak isteyenlere Allahdayanma gücü versin :) )
    Ramazan sonrasi koruma süreci basliyacak.Hedef Ramazan sonrasi 52 kg.daha azini basaramiyacagimi biliyorum.Bu benim icin ideal kilo saniyorum.p.tesi katilmak isteyenler baslasin.
    Aslicigim nasilsin? Bir iki satir yaziver artik :)Bu arada hosgörüne kendi adima tesekkür ediyorum.Sule

    YanıtlaSil
  31. sevgili arkadaşlar, tüm yorumlarınızı gecikmeli de olsa okuyorum ama zaten hiçbir şeye yetişemezken artık iyice bölündüm diye maalesef gelip yazamıyorum. işler de müthiş yoğun ve zaten kafa tam konsantre olmayınca her şey aksar oldu. toparlanacak elbette!

    ben iyiyim, çok iyiyim hem de. 70 kiloda sabitlendim, an geliyor 70,2'ye kadar çıkıyorum, an geliyor 69,8 civarına iniveriyorum. sokak yemekleri ve tv karşısı abur cuburları stres ve fazla yürümeyle sanırım dengeleniyor ya da bir sabah çok kilo almış olarak kalkacağım emin değilim :)))

    şaka bir yana, bu gece yazacağım geçen 10 günlük eksiğimi telafi etmek için. birkaç günüm eksik ama olsun, yazınca günah da çıkartırım ;) haftaya pazartesi başlamak benim için uygun olacaktır sanırım arkadaşlar, haziran sonuna kadar 3 haftamız var, slow+fast+slow yapalım o zaman dediğiniz gibi?

    ben yarın ve öbürgün sabahtan geceye kadar hep gezi parkında olmayı planlıyorum, yatmadan yatmaya eve gireceğimi sanıyorum bu nedenle de yazamayabilirim ama bu akşam evde olacağım kesinlikle. hem yazımı yazarım hem de bu sefer adam gibi sizlerin yorumlarınızı okuyabilirim.

    şulecim, "hoşgörü" de ne demek! rica ederim, biz burada kendi komünümüzü oluşturduk, burası hepimizin :) sevgiyle öperim hepinizi.

    YanıtlaSil