21 Ocak 2013 Pazartesi

8.gün biterken

Bir garip gün bugün. Şöyle ki: aç değilim.

Tamam, geçen günlerde de hiç açlıktan ölüp bayılacak gibi olmadım ama bugün bir enteresan: kahvaltı sonrası neredeyse her şeyi "yemem lazım" diyerek yedim sadece.

2 dilim tam tahıllı ekmeğimi, bir dilim beyaz peynirimi, 6 adet yeşil zeytinimi sabah 8:00'den önce mideye indirmiştim zaten ve şimdi yazarken fark ettim ki 1 tatlı kaşığı bal yemeyi unutmuşum (bu da zaten şaşırtıcı değil çünkü geçen koca hafta boyunca sadece 1 sabah hatırladım onu yemeyi ki onu da 1 çay kaşığı yiyebildim, bal yemek iç bayıyor bence).

10:45 gibi 1 adet elmamı yedim (ve gene şimdi hatırladım ki şirkette meyvem kalmadı ve bugün almayı tabii ki hatırlayamadım, yarın evden yürütmeyi unutmamalıyım sabah!) ve aslında canım istemese de "yemeliyim kardeşim!" diye düşünüp 10 tane de fındığı attım ağzıma beraberinde (sanırım bir iki tanesi de yarım fındıktı onların ya neyse).

Öğle yemeğine herhalde 12:45 gibi çıkmışımdır, acıkmadan oturup bir tabak salata (marul & kırmızı lahana) ile birlikte bir mezgit fileto yuvarladım. Yarısında bırakabilecek kadar doymuştum, nedense zorladım kendimi sonradan bayılmayayım diye.

Saat 17:00 gibi de bir kase yoğurt yedim ama ben mi yoğurdu yedim yoğurt mu beni yedi çok emin değilim. Maksat eve gidene kadar acıkırsam sağa sola saldırmamaktı aslında.

Ve akşam yemeğinde bir - iki kaşık tavuk yemeği (kuşbaşı tavuk göğsü, domates, kırmızı çarliston biberle pişmiş - herhalde tabağıma 8-9 parça gelmiştir) ve salata yedim ama bu sefer cidden zorlandım. Tokken yemek zor.

Saat şimdi yemekten neredeyse 2,5 saat sonra ve ben kendimi tıka basa dolu hissediyorum.

Ya sapıttım, delirdim, kendimi kaybettim ya da çooook istisnai bir gün geçiriyorum.

Ha bir de... bu akşam hava şahane olsa da ben yürüyüşümü yapmadım. Ama geçerli bir bahanem var (yalan! yok öyle bir şey)

4 yorum:

  1. aslıcım ben de aynı durumdayım hatta sabah yediğim ekmek ağzımda büyüdü ama yine de diyeti bozmayım diye yedim..ara öğün mandalinayı nasıl yiyeceğim diye kara kara düşünüyorum.. eskiden boğazı durduramazdik şimdi zorla yiyoruz:)

    YanıtlaSil
  2. canım valla bugün de son derece terbiyesizce davranmaktayım, akşam raporunda kendime çemkireceğim zaten! kahvaltı yapamadım, gitmedi bir türlü! iki dilim ekmek yedim oturduğum yerde ama ne zeytin ne peynir istedi canım. o ekmekleri de korkumdan yedim :D
    iki mandalina var benim de şimdi önümde, onları yerim artık ama ceviz yemesem ölür müyüm diye düşünmekteyim bir yandan da.
    hayırdır inşallah, geçici bir dönem olmasını umuyorum :)

    YanıtlaSil
  3. Sabahki o 2 dilim ekmek bana da cok geliyor. Ufak dilimler seciyorum. Ekmek yemek istemeyip yemek zorunda kalacagim hic aklima gelmezdi :)

    YanıtlaSil
  4. Gerçekten de öyle! :) Bir sonraki aşamaya geçmek lazım artık, bekliyorum bu 3 günün de geçmesini.

    YanıtlaSil